Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy egy út (35 db)

Mit jelent az, hogy egy út országos főútvonal?

A jogi megfogalmazására gondolok, illetve a rá vonatkozó szabályokra. Sajnos sehol nem találtam meg konkrétan... Egy kisebb faluban lakunk, és az utcánkat országos f?útvonallá nyilvánították. Kíváncsi vagyok, hogy milyen változásokra, forgalomra lehet számítani, és kinek kell finanszírozni az aszfaltozást.

Legjobb válasz: Amennyiben egy út országos fõútvonal, akkor az út kezelõje az önkormányzat helyett a Közútkezelõ. Tehát nem az önkormányzat fizeti a javítások költségeit. Az, hogy forgalomban milyen jellegû változást eredményez, ahhoz azért tudni kellene, hogy milyen egyéb változások voltak a megnevezés változásán kívül. (Tehát történt-e más út lezárása, vagy hasonló, amely miatt nagyobb forgalom lehet.)

Amennyiben egy út országos fõútvonal, akkor az út kezelõje az önkormányzat helyett a Közútkezelõ. Tehát nem az önkormányzat fizeti a javítások költségeit. Az, hogy forgalomban milyen jellegû változást eredményez, ahhoz azért tudni kellene, hogy milyen egyéb változások voltak a megnevezés változásán kívül. (Tehát történt-e más út lezárása, vagy hasonló, amely miatt nagyobb forgalom lehet.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Útlezárás nem történt, viszont a településen már létezik egy másik fõútvonal, ami elég nehezen bírja el a forgalmat. Gondolom, akkor lehetséges, hogy az új útra tereljék át a forgalom egy részét. Viszont az útépítés költségéhez a lakóknak több százezer forinttal hozzá kellene járulniuk, amit én azért nem értek, mert ha fõútvonalról van szó, úgy gondolom, hogy nem nekünk kell finanszíroznunk az útépítést.
Fejenként több százezer vagy összesen?
A kérdező hozzászólása: 200-300 ezer Ft családonként! Szóval szerintem bunda van a dologban, ezért én biztos nem fogom befizetni. Csak jó lenne valami jogszabállyal alátámasztani...
Nem arra kerik a 200-300-at hazankent, hogy azon az osszegesn felujithassak a kozmuveket? Burkolatcserekor sokszor ezt is nyelbe szoktak utni. De csak annal ujitjak fel a kivezetest, aki fizet.

Az mit jelent ha egy xbox 360-on bekapcsolás után 3 led világít, illetev ezt hogyan lehet orvosolni?

Legjobb válasz: A halál piros gyûrûje. Túlmelegedett a doboz, elengedett pár forrasztás. Gondolom már nem garanciális, egyébként cserélik szó nélkül. Szervizben megcsinálják pár ezer forintért, és tesznek bele egy kicsit jobb hûtést is.

A halál piros gyûrûje. Túlmelegedett a doboz, elengedett pár forrasztás. Gondolom már nem garanciális, egyébként cserélik szó nélkül. Szervizben megcsinálják pár ezer forintért, és tesznek bele egy kicsit jobb hûtést is.

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

Ha egy honlapcím beírása után azt írja ki a böngészőm, hogy "It works! ", az mit jelent?

Itt egy példa:

Legjobb válasz: annyit jelent, hogy: Mûködik. és kb ennyi a honlap. Azt kellett volna kiírnia, hogy : Ez Szar! és tényleg az.

annyit jelent, hogy: Mûködik. és kb ennyi a honlap. Azt kellett volna kiírnia, hogy : Ez Szar! és tényleg az.
Szia. Emlékeztetett az az "It Works !" valamire. Szétnéztem, lehet hogy semmit nem jelent, de a Xamp 177 varziója (Appache server + MySql + PHP , stb, stb) is ezt adja ki ha feltelepited (vagy a lokál gépre vagy a netre) : http://sourceforge.net/projects/xampp/files/ Telepités után a telepitési könyvtár és \htdocs\index.html megnyitásával érhetõ el. Üdv.
Valószínû, hogy az oldal lényegi tartalma más link alatt érhetõ el, pl. http://megatoloajto.hu/~valami/valami .
Vagy még nincs kész az oldal, de a szervert már használhatóvá varázsolták.

Valaki magyarázza már meg nekem, hogy mit jelent az, amikor egy csaj a dugás után azt kérdezi, hogy őt "kihasználták-e"? Erre itt egy csomóan meg azt válaszolják nekik, hogy igen, csak kihasználtak!

Mi az a kihasználás? Nem volt jó a csajnak, vagy mi ez? Vagy valami átverésr?l van szó, a csajnak pénzt igértek, amit nem kapott meg? Vagy házasságot igértek az els? dugásért? Vagy mi ez?

Legjobb válasz: Pl. amikor fût fát igérsz neki õ meg van olyan naív, hogy elhiszi , hogy ebbõl lesz valami komoly. Szex után soha nem hívod/kommunikálsz vele. Akkor szokták ezt mondani.

Pl. amikor fût fát igérsz neki õ meg van olyan naív, hogy elhiszi , hogy ebbõl lesz valami komoly. Szex után soha nem hívod/kommunikálsz vele. Akkor szokták ezt mondani.
A csajok nem akarnak könnyû prédának tûnni, ezért nem adják oda magukat az elsõ szóra. A pasi, aki dugni akar, csak szex és más semmi alapon, ha õszintén bevallja, az esetek nagy többségében hoppon marad. Tehát nem vallja be, hazudik fût-fát, úgy tesz, mintha meg akarná ismerni a lányt, (ráutaló magatartás a jogban) majd az eseményt követõen távozik. Azért tartják a nõk kihasználásnak, mert az esemény be sem következett volna, ha a pasi õszinte. Mindegy, hogy jó volt-e vagy sem, mert a lány fejében meg sem történt volna. A pasik viszont csak nagy ritkán vesznek feleségül olyan nõt, aki több f.szt fogott, mint kilincset, mert feleségnek a "rendes" lányok valók... Szóval ördögi kör ez...
Nem a férfi jutott elõnyhöz, hanem a nõ hátrányhoz. Õ lett a "ribanc", mert pasinál menõ, csajnál ciki az egyéjszakás, legalábbis egyelõre társadalmilag nem elfogadott. Jah, és nem kell ígérgetni, vannak csajok, akik egy mosoly és egy potyasör után már a nászindulót dúdolják. :)
A nõknek a szexhez általában érzelmek is kellenek és azzal akivel lefekszenek attól komolyabb dolgot is akarnak általában, vannak pasik akik anélkül, hogy elõre leszögeznék, hogy csak szex lesz, úgy tesznek mintha komolyan érdekelné õket a csaj. Az hogy a szexbe benne volt és esetleg neki is jó volt az csak egy dolog, attól mi kihasználták, mert csak "arra" kellett. Engem már vertek így át, egy hónapig jártunk, gyakorlatilag szerelmet vallott, nagyon jó volt vele, aztán pár alkalom után valami ürüggyel szakított velem sms-ben, minden barátjának híresztelte, hogy megd*gott, mert õ micsoda kan...én meg könnyen kapható vagyok (ami nem igaz, ugyanis belé fülig szerelmes voltam, és ez nem gyakran fordul elõ velem), a fél baráti társasága bepróbálkozott nálam, az összeset elhajtottam. A srácba bele tudtam volna vágni a nagy kést, ma már csak nevetek rajta mennyire gyerekes volt közel 27 évesen. Én erre azt mondom kihasznált és átvert, akármennyire is jó volt a szex vele. Az ha megmondod a csajnak kerek perec, hogy én csak azt akarom és õ belemegy, akkor az nem kihasználás, de ha bókolsz neki, azt látja, hogy érdeklõdsz utána, tehát olyan jeleket adsz mintha nagyon is érdekelne (a lelke is), és aztán párszor megd*god és utána le se sz*rod a fejét, akkor már bocs de egy szemétláda vagy, aki kihasznált egy nõt, még akkor is ha neki jó volt a szex.... Nõi szemmel kb. ennyit jelent ez a szó. 23N
01:31 vagyok Az a kihasználás, hogy õ csak azért foglalkozott velem mert csak megakart d*gni, de mivel gondolta, ha ezt így kerek perec megmondja, akkor elküldöm, tehát úgy tett mintha komolyan gondolná, de csak azt akarta, magyarul átvert, és miután megkapta amit akart lepattintott.... ez kihasználás...de az irományod alapján Te is ilyen díszpéldány lehetsz aki ezt mûveli a nõkkel. Ha odamész egy csajhoz és azt mondod neki, hogy figyi kívánlak meg minden, de nem akarok semmi komolyat és õ azt mondja ok, õ sem, és lefekszik veled, akár egyszer, akár többször, ez nem kihasználás, ezzel nincs is semmi baj, csakhogy a csajok többsége nem megy bele, ezért vannak olyan díszpéldányok akik a naiv lánykának elkezdenek "udvarolni", járnak vele, biztosítják, hogy õk aztán nagyon komolyan gondolják, miközben csak azt akarják, miután megtörtént a dolog (akár egyszer akár párszor-mint az én esetemben is) lepattintja a csajt, na ez a "kihasznált az a köcsög" szituáció. Tegnap 16:56-os válaszoló teljesen jól leírta! Miért nem akarod megérteni???
A válasz megírásának idõpontja: ma 01:31 akkor kihasználás, ha ígért olyat, amit nem tartott be, ha nem volt õszinte.
akkor kihasználás, ha ígértél valamit, amit nem tartottál be. sajnos nem kevés csaj érzelmi zsarolásnak használja ezt a "te kihasználtál". mert ilyenkor lelkiismeret furdalást okoznak a pasinak, aki szereti és ezáltal abszolút a kezében tartja. ezzel az a gond, hogy aki szereti, azt megbántja, aki meg nem szereti, azt úgysem érdekli.
Én is "imádom", amikor úgy tesznek, mintha nekik nem lett volna jó. Amúgy meg annyira könnyû rájönni, ha egy férfi csak egy éjszakát akar, még ha "hírbõl" nem ismeri, akkor is...
Egyszerûen hihetetlen, hogy képtelen vagy megérteni, de most már feladom, mert nem is akarod. Tudod vannak olyan nõk akik semmilyen anyagi juttatást nyaralást, autót, házat semmit nem várnak el egy férfitól, és nem is kapnak, néhány szép szó miatt ki tudja használni õket a pasi szexuálisan... De Te egy teljesen más esetrõl beszélsz, mint mi, amit te szajkózol az pasik kihasználása anyagilag, mi nem errõl pofázunk már napok óta, és hidd el ez az eset semennyire nem jó egy nõnek (akár volt egy-két orgazmusa akár nem)!!!! De most már ne is válaszolj mert nem idegesítem magam az értetlenségen... 23N
Hát nem tudom, kérdezõ, miért nem használják ezt a szót. Én ugyan még nem láttam pasit, aki mindenféle ellenszolgáltatás nélkül az általad soroltak bármelyikét is adni akarta volna. Elárulom azért, hogy a nõk is dolgoznak, tehát a ház-kocsi-nyaraló témából azért õk is kiveszik a részüket. Vagy arról ne is beszéljünk, hogy sokan teljes munkaidõs állás mellett vezetik a háztartást, ami szintén rengeteg idõ és energia, nevelik a gyereket/gyerekeket, a férjük/élettársuk meg hazajön munkából, beül a tévé elé és követeli a sört. Itt nincs kihasználás? A csajok egyébként azért használják a szót, mert az esetek nagy részében nem kapják meg azt, amit akarnak. Hiszen kaphatsz egy nagyon jó ebédet, mondjuk töltött káposztát, ami nagyon finom, ha te eredetileg marhapörköltre vágytál - nem és nem leszel elégedett.
A kérdező hozzászólása: "Hiszen kaphatsz egy nagyon jó ebédet, mondjuk töltött káposztát, ami nagyon finom, ha te eredetileg marhapörköltre vágytál - nem és nem leszel elégedett." Mindent megteszek, hogy megértsem. Tegyük fel, hogy a pasi azzal áltatott téged, hogy a dugás után kapsz egy jó marhapörköltet. Dugtatok, tán jó is volt, de utána csak egy finom káposztát kapsz. Ez akkor ugye a "kihasználás"?
Úgy érzem, szándékosan értesz félre. Nem a dugás után van a káposzta. Ez egy példa volt, ahol tetszõlegesen a marhapörkölt helyére a vágyad, a káposzta helyére pedig azt illesztheted be, amit valójában kaptál. A csajok gyakran járnak így. Elhitetni valakivel, hogy azt kapja tõled, amire várt, majd máshogy cselekedni szerintem kihasználás. De ha nem, akkor minimum csalás. És mint mondtam, kölcsönös. Hiszen a csaj is elõadja, hogy kedves, megértõ, türelmes, majd az esküvõ után (olvashatsz errõl is eleget) relatíve rövid idõn belül "házisárkány" lesz. Nem tudom, mi volt az alapvetõ feltevésed, amikor a kérdést kiírtad. Szerintem magára a kérdésre válaszoltunk, láthatod, mit neveznek kihasználásnak a lányok. Ezt. Ha gondolod, megvitathatjuk a feltevésedet is.
Kihasználta a testét a nõnek/lánynak, ürített egy jót, közben persze minden jel arra mutatott, hogy nem csak b.szásra kell a csávónak a nõ, pedig de. Szóval a nõ odaadta magát neki, mert õ érzett többet is, de a hapsi csak nyomott egy párat és ennyi, vége.
Mindent összevetve a következõ tanulságot vontam le: kihasználni csak azt lehet, aki úgy ad, hogy valamit vár cserébe. Aki azért ad, mert adni akar, azt nem lehet kihasználni. (GY.K: pusztán az adás öröméért adni) De azt, aki szexuális téren úgy ad, hogy nem vár cserébe semmit, mostanában rosszabbnak tartják a prostituáltnál is. Ami egyébként elég érdekes egy "felvilágosult" társadalomban.
A kérdező hozzászólása: "De azt, aki szexuális téren úgy ad, hogy nem vár cserébe semmit, mostanában rosszabbnak tartják a prostituáltnál is" Nekem ez simán érthetõ és logikus, mivel ez a fajta adakozás hihetetlen mértékben leértékeli a házasságokban is a szex-valuta értékét.
A kérdező hozzászólása: "Gondolom téged most vert át valami ribi és most utálsz minden nõt" Rosszul gondolod én imádom a nõket, csak egészen egyszerûen ismerem már a nõket.
A kérdező hozzászólása: Én még pasikat nem hallottam panaszkodni a "kihasználás" miatt, pláne olyan dolog miatt, ami állítólag még jó is neki. Állítólag. Sõt családi ház, kocsi nyaralás egyéb lehúzás és mégsem használják ezt a szót. Vajon miért?
Kérdezõ: Képzeld el kérdezõ, hogy az illetõ egy lemásolt cd-n kívül semmit az ég világon nem adott (de a cd is én vettem) az 1 hónap alatt, vérig sért még a feltételezés is, hogy bárkit is kihasználnék anyagi téren, soha, de soha nem kértem egy barátomtól sem semmit, soha nem is fogadnék el semmi drágább dolgot, még polcot sem fúrt fel, van a családban férfi aki ezt megteszi, igen tudom, hogy vannak olyan nõk akik csak a pénzre mennek és kihasználják a pasit nem mondtam, hogy nem, de ugyanakkor vannak olyan férfiak akik csak a szex miatt hazudoznak a nõknek és szintén tönkreteszik lelkileg, egyik sem jobb a másiknál... Csakhogy a csajok ebben az esetben pénzéhes k*rvák lesznek, a férfiak meg nagy kanok. Gondolom téged most vert át valami ribi és most utálsz minden nõt, hidd el nem vagyunk mind ilyenek. A kérdés egyébként nem a pénzéhes csajokról szólt, hanem a hím soviniszta kihasználós pasikról. Nem az a legjobb, hogy most Te is ezt csinálod minden csajjal. ma 07:11 Falusi vagyok, szerencsére egy elég nagy faluban, lassan már kisváros lehetnénk, viszonylag ritkán látom az illetõt, kölcsönösen elfordítjuk a fejünket. Õ volt az elsõ és egyetlen helybéli akivel együtt voltam, de gyakran járok nagyobb házibuliba, és volt hogy ismerõs hazakísért, egy hétig arról beszélt mindenki (visszahallottam), hogy õ engem megd*gott, mert láttak vele az utcán, én is mondtam, hogy jó tudni, kár, hogy én nem emlékszem. Azt hiszem egy cipõben járunk sajnos... tegnap 01:31, ma 01:27, ma 01:34, "86%"-os vagyok. 23N
Kérdezõ! Hogy a csajok csinálják a pasikkal? Ez a kihasználósdi igen kölcsönös, nem értem, ez miért nem tûnt fel neked. Hogy mindig oka van, hogy a pasi nem akar megismerni? Könyörgöm, egy dugást akar, nem mást. De azt mindenáron. Meg felvágni a haverok elõtt. Ezért hazudik, áltat és mesél. Némelyek az erõszaktól sem riadnak vissza. Hát csoda, hogy várunk valamit cserébe?
A kérdező hozzászólása: 86%! Amit leírsz, azt eddig is értettem, legalábbis a szavakat. Szóval ezek szerint az a kihasználás, ha késõbb nem ismeri meg a fiú a lányt. Hát tudod ezt nem jól támasztottad alá, mert maga kifejezés és a környezet, amiben ezt használjátok mégiscsak azt sugallja, hogy szexuális téren történt ez a kihasználás, ám ezt semmivel sem sikerült alátámasztani. De azt a kihasználást, amit a lányok részben anyagi téren, részben csicskáztatás téren csinálnak, azt egészen pontosan alá lehet támasztani. Számlákkal, falra felfúrt polcokkal, indokolatlanul olcsón megjavított autókkal, stb, stb. Hát ezen gondolkozz inkább, mivel annak mindig oka van, ha egy pasi nem akar megismerni egy nõt...
16:56 vagyok. 01:31 és sok lány jár hasonló cipõben. Ne csak abba gondolj bele, hogy mi történik pl. a fõvárosban, mert itt ugye sokkal több az ember, és az is ritka, hogy valaha újra látod akár az illetõ pasi valamelyik haverját. Egy kisebb városban, vagy faluban a helyzet sokkal cikibb, fõleg, miután a drága már fûnek-fának elhíresztelte, hogy a lány kapható. Innentõl kezdve ugyanis terjed a pletyka keményen, a lány minden, csak nem rendes nõ. Én is jártam így korábban, pedig nem vártam el semmilyen kézenfogós mászkálást. Kamasz voltam, megtettem dolgokat, mert kíváncsi voltam. Aztán találkoztam egy addig általam nem ismert sráccal a buszmegállóban, akivel beszélgetni kezdtünk. A csajokra terelõdött a téma, szóba kerültem én is (idegenként, hiszen akkor csak a keresztnevemet tudta) és szépen elmesélte, mekkora ribanc is vagyok. Az éppen aktuális pletykákat megtoldotta azzal, hogy õ is volt velem. Erre elnevettem magam és közöltem, hogy kár, hogy nem emlékszem rá, biztos nem lehetett nagy élmény, majd otthagytam a megállóban és gyalog mentem tovább. Nevettem, de belül össze voltam törve. Nem fért a fejembe, hogy azok a srácok, akikkel addig voltam (kötelezettség nélkül) miért csinálták ezt velem. Innentõl már tudtam, hogy bajos megismerkednem valakivel, mert nem tudhatom, mit hallott a pletykákból. Mert ha egy lány elmegy így néhány sráccal, azok elmesélik a haverjaiknak. Hogy õk menõk legyenek, továbbmondják, mintha velük is megtörtént volna. A csaj meg egy ribanc. Azóta eltelt több, mint tíz év. Ha egy pasi megkérdezi, hányan voltak elõtte, már csak annyit mondok: az elsõ már nem lehetsz. Az utolsó még igen.
"Szóval, ha elõtte is, utána is kéz a kézben jár veled, az is kihasználás. Ha pedig rögtön távozik, az is. " Igen, mivel végig csak azt akarta semmilyen lelki háttere nem volt a pasinak a részérõl, de azt hazudta, hogy vannak érzelmei, e szempont szerint nem az a lényeges, hogy 5 perccel szex után vagy 1 héttel azután "nem ismeri meg" a csajt. Bízom benne, hogy ennyi magyarázat után megérted ezt az evidens dolgot.
A kérdező hozzászólása: 01:31 Szóval, ha elõtteis, utána is kéz a kézben jár veled, az is kihasználás. Ha pedig rögtön távozik, az is. Vagyis, ha van a fején sapka, akkor is, meg ha nincsen akkor is.
A kérdező hozzászólása: "Szex után soha nem hívod/kommunikálsz vele. Akkor szokták ezt mondani" De ez mitõl kihasználás? Milyen elõnyhöz jut a férfi, amit a nõ "kihasználás" nélkül nem juttatott volna?
azt jelenti hogy a csaj azt hiszi, attól még hogy dugnak, a pasi járni is fog vele...de utána kiderül hogy a srácnak csak az élvezetre kellett...aztán leseszarja nagyívbõl, megy megint csajozni :D még szerencse hogy ezt legalább nem saját tapasztalatból mondom xD 13L

Mit jelent az konkrétan, hogy egy csaj fut egy pasi után? Mit csinál? Mit nem kéne csinálnia? Mit kéne helyette?

Legjobb válasz: Azt jelenti,hogy a csaj örökké a pasi nyomában van és megállás nélkül nyomul,ezzel a pasinak elmegy a kedve a csajtól,mert nem lehet rá "vadászni". Helyette lehetne kicsit szemérmesebb,utaljon rá,hogy érdeklõdik a pasi iránt,de ne vigye túlzásba. 20/F

Azt jelenti, hogy a csaj örökké a pasi nyomában van és megállás nélkül nyomul, ezzel a pasinak elmegy a kedve a csajtól, mert nem lehet rá "vadászni". Helyette lehetne kicsit szemérmesebb, utaljon rá, hogy érdeklõdik a pasi iránt, de ne vigye túlzásba. 20/F
A kérdező hozzászólása: De az még nem számít nyomulásnak, hogyha egy csaj ráír msnen, odamegy hozzá esetleg ír 1-2 smst?! azért a csaj is lépjen vmit... :/ nem?
Ez nem számít nyomulásnak:) 1. voltam

Az mit jelent, egy angol álláshirdetésnél, hogy £40-50k + Benefits, start date: ASAP? Arra lennékkíváncsi, hogy a fizetés mennyi időre szól? Mi az a k betű az 50 után? Mi az az ASAP?

Legjobb válasz: k: kilo-, SI mértékegység az 1000-szeres mennyiségre. például: alapegység - gramm, 1000-szeres egysége: kilogramm, ugyanígy méter-kilométer, watt-kilowatt, stb... Más hétköznapi egységek mérésénél is használják. 1 font az 1 egység, 1000 font pedig egy kilo-nyi egység, azaz 1k. ASAP - As Soon As Possible - "amint lehetséges/minél hamarabb". Biztos hogy angol munka kell ha a nyelvet sem érted?

k: kilo-, SI mértékegység az 1000-szeres mennyiségre. például: alapegység - gramm, 1000-szeres egysége: kilogramm, ugyanígy méter-kilométer, watt-kilowatt, stb... Más hétköznapi egységek mérésénél is használják. 1 font az 1 egység, 1000 font pedig egy kilo-nyi egység, azaz 1k. ASAP - As Soon As Possible - "amint lehetséges/minél hamarabb". Biztos hogy angol munka kell ha a nyelvet sem érted?
ASAP- as soon as possible, amint lehet, kezdjen dolgozni k- ezres, 40-50 ezer font évente
40-50 ezer angol font, plusz juttatások (kaja, stb) ASAP = a lehetõ leggyorsabban, tehát azonnali kezdéssel k = ezer
A kérdező hozzászólása: "Biztos, hogy angol munka kell?" Még most nem kell angol munka, csak ismerkedek. Valahol el kell kezdeni. Ezeket a nyelvtanfolyamon nem tanítják.
Oké, lehet közelebb vannak a szlenghez a rövidítések, de ezek annyira beépültek a köznyelvbe hogy nap mint nap használják. Fõleg a kilo- elõtagot (még a magyarok is), igaz hogy leginkább számítástechnikai jellegû kérdéseknél van szerepe, de naponta több ilyen kérdést lehet olvasni, az sem annyira idegen már.
A kérdező hozzászólása: Én még nem találkoztam vele, és felénk, ha nem tudunk valamit valakitõl megkérdezzük. Egyébként közel állok az informatikához, programozó szakra járok, plusz informatika a végzettségem, elég sok szakmai anyagot olvasok, de még nem találkoztam ezzel. Te hol szoktál, álláshirdetésnél?, mert én azt most kezdtem el nézegetni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, a válaszaidat, a linkeket szerint bár csak az elsõt olvastam, szerintem középiskolai menõ-manó gyerekek kérdezhették, sem az egyetemen sem a suliba ilyet még nem hallottam, ebbõl gondolom. De azért még1* köszönök mindent.

Mit jelent egy úszóverseny jegyzőkönyvében az hogy le van irva a kategória után hogy versenyen kívül?

Talán azt hogy kizárták vagy nem jött el vagy megsérült??

Legjobb válasz: Hú jó lenne tudni milyen verseny.. Általában ha valakit kizárnak akkor DSQ-val jelölik, ami egy nemzetközi rövidétése a diszkvalifikációnak. A DNS a nem indult. De lehet, hogy hazai kisebb versenyeken nem használnak nemzetközi rövidítéseket. Én egyébként arra tippelek, hogy ha van idõeredménye de azt írják, hogy versenyen kívül indult, az azt jelenti, hogy az adott kategoriának a szabályai szerint nem indulhatott volna, de adtak neki egy lehetõséget versenyezni, de az eredménye nem számított be a végeredménybe.

Hú jó lenne tudni milyen verseny.. Általában ha valakit kizárnak akkor DSQ-val jelölik, ami egy nemzetközi rövidétése a diszkvalifikációnak. A DNS a nem indult. De lehet, hogy hazai kisebb versenyeken nem használnak nemzetközi rövidítéseket. Én egyébként arra tippelek, hogy ha van idõeredménye de azt írják, hogy versenyen kívül indult, az azt jelenti, hogy az adott kategoriának a szabályai szerint nem indulhatott volna, de adtak neki egy lehetõséget versenyezni, de az eredménye nem számított be a végeredménybe.
Hogy õt nem számítják bele a versenybe mert mondjuk nincs a korosztályában az a versenyszám de attól még elindulhat azért hogy ugye idõt ússzon /de nem számít bele a versenybe pl nem kap érmet nincs helyezése/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!