Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy antiszociális (2 db)

Mit jelent konkrétan, hogy valaki antiszociális?

Én nagyon sokat vagyok egyedül, mert a párom reggelt?l estig dolgozik, én pedig évek óta nem tudok elhelyezkedni.

Legjobb válasz: Körülbelül le is írtad, hogy mi az az antiszociális. De szerintem Te emellett depressziós is lettél. Változtass minél elõbb a kialakult helyzeten, mert hosszú távon annyira be fogsz fordulni, hogy nehéz lesz újra beilleszkedni. Helyedben felkeresnék egy szakorvost, akinek néha kibeszélheted magad és járj el szórakozni. Vagy tanulj, iratkozz be valahova, addig is emberek közt leszel és könnyebben tudsz majd elhelyezkedni.

Körülbelül le is írtad, hogy mi az az antiszociális. De szerintem Te emellett depressziós is lettél. Változtass minél elõbb a kialakult helyzeten, mert hosszú távon annyira be fogsz fordulni, hogy nehéz lesz újra beilleszkedni. Helyedben felkeresnék egy szakorvost, akinek néha kibeszélheted magad és járj el szórakozni. Vagy tanulj, iratkozz be valahova, addig is emberek közt leszel és könnyebben tudsz majd elhelyezkedni.
Dehogyis azt jelenti! Az visszahúzódás csak! Anti azt jelenti ellenes ellentétes!Aki a szociális alkalmazkodásra nem képes sõt az ellentétét mûveli az az antiszociális!Az a gyerek aki az iskolában nem foglalkozik a tanulással és ok nélkül beleköt másokba verekedést provokál a tanárokkkal is az antiszociális.Aki csak passzív az nem lehet antiszociális!A bûnözõk a kiugróan antiszociális személyek, és akik az együtélés legelemibb szabályait normáját nem tartjaák be ok nélkül gyûlölködnek.
Aszociális vagy, nem antiszociális...
Szia, szerintem neked van egy szociális fóbiád, nem? :/
Hát, sajnos nagyjából azt jelenti, amit leírtál.
Na. Teljesen magamra ismertem. Bár én tudok itthonról dolgozni, alkalmi munkákat, de állandó munkahelyem már egy ideje nincs. Új városba is költöztünk és itt nicnsenek barátaim, a "régiekhez" mondjuk tudok utazgatni, de azért elég drága...De elég nyomasztó. Msn-en tudok velük kommunikálni... Ja én is fõzök, mosok, takarítok, szerencsémre imádok a konyhában tevékenykedni, meg elvagyok a távmelóimmal, de érzem , hogy kezdek iszonyatosan begubózni. Nem tudsz valami tanfolyamra, átképzésre menni? Én januártól megyek, szerintem még az is jó.
A kérdező hozzászólása: Bárcsak tudnék változtatni. :( Szórakozni egy évben, ha egyszer elmegyünk akkor sokat mondok. Egyszerûen nem futja semmire, csak kajára és számlákra (arra is éppen csak). A kezem meg van kötve, rá vagyok utalva a másikra. Ez is nagyon frusztrál. Én nem vágyom semmi extrára, csak annyit, hogy elmehessek dolgozni és én is letehessek valamit az asztalra. Érezzem, hogy értelme van az életemnek. Nagyon szeretem a párom, de õ nem érzi át a helyzetem. Neki eltelik a napja, hazaér eszik, fürdik, alszik. Nem tudom meddig írom ezt így...

Mit jelent az hogy antiszociális?

Legjobb válasz: Olyan emberre szokták mondani, aki a társadalom által elfogadott viselkedést nem követi.

Olyan emberre szokták mondani, aki a társadalom által elfogadott viselkedést nem követi.
én aszociális vagyok! utálom ha nagyon nagy tömeg pl. mikor megyunk egy közösségihelyre mondjuk étterem vagy hát ilyesmik. na jo az iskola az kivétel mer ott a haverokkalvagyunk szal csak kkor vagyok ilyan aszociális ha egyedul kell mennem oda
Én is meg találtam a szóval kapcsolatos wikipédiás megfogalmazást.Bár én nem teljesen így vagy ilyen drasztikusan fogalmaznám meg.Szerintem minden ember életében vannak antiszociális periódusok pl amikor nem érdekel más gondja, baja, rühéled a tvben a híradót nézni vagy más nyomorával kapcsolatos dologgal foglalkozni.Úgy érzem az ilyes faja antiszociális viselkedés a mai társadalomban egyre jobban érzékelhetõ ami lássuk be nem is csoda.Én nem mondanám azt se, h ez egy pszichikai betegség, inkább csak egy állapot.
Antiszociális - magyarul társaság/társadalomellenes Az ilyen embernek nincsenek jellemvonásai, az aktuális társadalom ellen tenni antiszociális, társadalomellenes tett. Ez lehet bármilyen megnyilvánulás, ami káros a társadalomra nézve. Például erõszakos viselkedés egy csoport ellen, társadalmi normák, közelfogadott törvények megszegése szándékosan vagy ösztönösen... 07-18 17:53 Nem feltétlenül utálja az antiszociális ember a többit. Elég, ha ellene tesz. Érzéketlenségbõl is el lehet követni ilyet, sõt ez jellemzõbb is. Minden ember antiszociális valamilyen szinten, amikor a saját érdekeit a közösség elé helyezi. Csupán szeretik sokan a tökéletesség látszatát kelteni.
Az EMO-sok és az antiszociálisok nem ugyanazok. Az EMO-sok egyszerûen hülyék. Én antiszoc vok és lesz*rom mások érzéseit mert minek foglalkozzak vele ha egyszer azok nem az én érzéseim. Ettõl függetlenül én is rendesen dolgozom és küzdök a megélhetésért mint a más "normális" emberek. Csak én magamra támaszkodom és magamban bízok mások helyett. Nekem legyen jó és kész ;)
EMO
Az antiszociális ember nem követi a társadalom által kitalált "íratlan szabályokat", nem szereti az embereket, képtelen a kapcsolatteremtésre... És kitûnik a tömegbõl(nem feltétlenül külsõre gondolok). Vagyis nem akar/tud beilleszkedni a társadalomba, ahogyan azt már elõttem is mondták. Én is antiszociális vagyok, valamilyen szinten...
Nem mind1, h aszociális v antiszociális!! Antiszoc. aki nem követi a társadalmi szabályokat, állítólag a börtönbe kerültek elég nagy százaléka antiszoc. Az aszoc. meg nem szeret/szokott/tud emberek közé menni.
szociopata, szchipata más szóval. Szerintem google-ban olvass inkább utána, nehéz leírni.
Hát igen, szegény hallgatag emberek.. :) attól, hogy valaki nem beszél sokat társaságban, még nem antiszociális! Attól még lehetnek normális kapcsolatai, és tökéletesen sikerülhet beillszkednie a társadalomba.Az antiszocális, akinek ez az utóbbi kettõ nem megy: a kapcsolatteremtés másokkal (nem arra gonolok, hogy megkérdezi, hogy amnnyi az idõ, hanem barátság, párkapcsolat, normális munkatársi, szomszédi stb.. vsizony), és a beillszkedés a társadalomba (ez majdnem ugyan az... csak bele kell érteni azt is, hogy nem normakövetõen viselkedik az illetõ). Valóban megnyilvánulhat úgy is hogy hallgatag, de ez csak egy tünet (lehet) és aki hallgatag az nem mind antiszociális.
Attól, hogy valaki hallgatag, még egyáltalán nem antiszociális. Ez hülyeség.
ez így kicsit bonyolult ahogy elõttem leírták. annyi a lényeg hogy nem beszél sokat társaságban mondjuk , hallgatag
Egyszer sem biztos, hogy pszichikai okai vannak...
Pszichikai okokból az illetõ nem tud beilleszkedni a társadlomba, vagy amiatt ahogy ez elõttem szóló is írja, hogy nem akarja/tudja követni a társadalmi normákat, vagy kapcsolatteremtési, kommunikációs problémái, esetleg érzelmi, vagy empátiás problémái vannak.
itt egy jó link. Egyébként nagyon súlyos probléma nem kéne csak úgy dobálózni vele. http://hu.metapedia.org/wiki/Aszoci%C3%A1lis


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!