Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy aerob mozgás (2 db)

Mit jelent az, hogy aerob mozgás?

Még csak itt találkoztam ezzel a kifejezéssel.

Legjobb válasz: Aerob mozgás alatt olyan mozgást értenek, amikor a dolgozó izmok oxigénellátása biztosított (a túl kemény edzéseknél ez nem áll fenn). Ilyen a kitartó futás, kocogás, úszás.

Aerob mozgás alatt olyan mozgást értenek, amikor a dolgozó izmok oxigénellátása biztosított (a túl kemény edzéseknél ez nem áll fenn). Ilyen a kitartó futás, kocogás, úszás.
Aerobicról hallottál már? Az is egy aerob mozgás. Hosszabb idötartamú 30-60perc kis vagy közepes intenzitású mozgás, ahol a pulzus nem megy a maximum 80%-a fölé és nem áll fenn oxigénhiány. Ez általában a hagyományos zsírégetö edzést, tornákat foglalja magában. Az ennél erösebb edzés a cardio!
Azért ezt így nem mondanám......az aerob mozgás mellé kell , sõt szükséges az ANaerob mozgás, vagyis a súlyzós edzés, hogy fenntartsd az anyagcseréd gyorsaságát, és majd a késõbbi, már zsírmentes formád, és alakod érdekében is muszáj. Lehet e nélkül is fogyni, pusztán aerob edzéssel és diétával, de az eredmény mérsékelt lesz, ezt jobb ha elfogadod. Amúgy miért nem szeretsz? sok sikert K
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mkinek, nagyon hasznosak voltak! :) Nem szeretek konditerembe járni, de akkor nem is olyan nagy veszteség.
A kérdező hozzászólása: Párszor voltam konditeremben, de vhogy nem jött be.Õszintén szólva kicsit ellóbecoltam, mert nem volt aki felügyeljen rám úgymond.Jobban tetszik a futás, ahol kitûzök magamnak egy célt, hogy x kört lefutok (mden 2.nap futok), ill.az aerobik, step, ahol egy csoporttal zenére érdekes koreográfiákat tanulunk/csinálunk.

Mit jelent az, hogy Aerob mozgás? ! Mert fogalmam nincs.

?!

Legjobb válasz: Kocogás, bicikli, ellipszis tréner, lépcsõzõgép, ugrókötelezés, stb.

Kocogás, bicikli, ellipszis tréner, lépcsõzõgép, ugrókötelezés, stb.
Aerob: viszonylag alacsony intenzitású gyakorlat, melynek során elegendõ oxigén áll rendelkezésre. Így lényegében bármit lehet aerob és anaerob módon csinálni. Ha például kocogsz, az aerob, de ha teljes erõbõl futsz, az anaerob.
Igen, lehet aerob és kardio tartományban végezni ezeket, csak így egyszerûbb leírni, hogy aerob mozgás, mert sokáig tartana mindig felsorolni, hogy van intervallum kardió is...
Kardio tartomány? mióta létezik ilyen?
Itt írják:http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=561
Anaerob tartomány az...
Nekem mindegy, hogy hívod.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!