Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a magzat (10 db)

Mit jelent hogy a magzat koponyavégű hosszfekvésben? 20 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A buksival lefelé,függõlegesen fekszik a méhben,pont úgy ahogy kell.Reméljük szülésig így is marad és nem lesz kedve megfordulni!

A buksival lefelé, függõlegesen fekszik a méhben, pont úgy ahogy kell.Reméljük szülésig így is marad és nem lesz kedve megfordulni!
igen, a fejével lefelé fekszik.nekem is szinte végig így volt. boldog babavárást

Mit jelent az, hogy a magzat fekvése koponyavégű fekvésű?

Legjobb válasz: Azt hogy befordult születési pozicióba. Gond abból adódhat, ah farfekvéses, stb.

Azt hogy befordult születési pozicióba. Gond abból adódhat, ah farfekvéses, stb.
Azt, hogy pont úgy fekszik, ahogy a legjobb a megszületése szempontjából!
Az a jó, tehát fejjel lefelé van , abban a pozícióban amiben kell majd hogy szülessen!

30-hetes terhes vagyok Bpd:76mm, femur:53cm, ac:255mm, bs:1499g. Nem tudom hogy mi mit jelent? A másik hogy kicsivel sok a magzat vizem ez mit jelent? A babának nincs baja.

Legjobb válasz: http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/help/7 De találkoznod kellett volna már - 30 hetes terhesen - ezekkel a rövidítésekkel... A kicsit több magzatvízzel nincs baj, csak ha már kórosan sok, de ha fenn áll ennek a veszélye, akkor az orvos úgyis folyamatosan figyelni fogja!

http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/help/7 De találkoznod kellett volna már - 30 hetes terhesen - ezekkel a rövidítésekkel... A kicsit több magzatvízzel nincs baj, csak ha már kórosan sok, de ha fenn áll ennek a veszélye, akkor az orvos úgyis folyamatosan figyelni fogja!


Lehet olyan hogy februarba volt egy vetelesem mert megvolt halva a magzat es most 1napot keset es csinaltam tesztet es egyik csik halvany mit jelent terhes vagyok? (nagyon szeretnem)

Legjobb válasz: ha 2 csík van, akkor bizony kismami vagy :-) azért halvány, mert elég korán teszteltél. Gratulálok! Minél hamarabb doki! :-)

ha 2 csík van, akkor bizony kismami vagy :-) azért halvány, mert elég korán teszteltél. Gratulálok! Minél hamarabb doki! :-)
Ha egy hete is csináltál tesztet, az lehet még nem mutatta a terhességet, a mostani pedig igen. Csinálj még egyet és menj a dokihoz. Gondolom nem csak 6 napja, de elõtte is voltak együtt, csak azt a teszt még nem mutatta.
most gondolkozok... sok teszt köztük a clearblue írja hogy abortusz vagy vetélés után 3 hónapig akár tesztelhetsz pozitívat... ciszta miatt is változhat el... ha 6 napja voltatok együtt nem történt még beágyazódás... még õ alakulgat, de a beágyazódás csak a 10. nap történik meg átlagosan...
Nekem hétfõn lesz a mûtétem... bízom benne hogy nekem is sikerül ilyen hamar túltennem magam...
hàt ha terhes lennél azt még tuti nem mutatja ki a teszt. nekem dec 16.an volt mütétem vetèlés miatt.jan.30-àn csinàltam tesztet ami halvànyan de pozi lett.feb 1-én meg megjött.még lehet az elözö terhesség miatt azt mondta a dokim!
pedig hidd el, hogy 6 nappal együttlét után még nem mutatna semmit a teszt. Lehet, hogy hibás volt.
A kérdező hozzászólása: deh meg csinaltam egy tesztet ezelott 1 hete es 1 csik volt a mai napal 6 napja voltam a paromal vagy het ense tom pontosan mar
Ha csak 6 napja voltatok együtt, elõtte nem, akkor ez nem terhesség, a 6 nap az még semmi ahhoz, hogy teszt kimutassa.
akkor az a baba hamarabb fogant, 6 nappal együttlét után nincs az a teszt ami kimutatná :-)
A kérdező hozzászólása: es hogy februarba volt mutetem az nem szamit?
A kérdező hozzászólása: Kb 6 napja voltam a paromal es nem jott meg akkor tul koran csinaltam a tesztet es azert halvany csik?
Nekem vetélés után még 2 hónapig volt hcg a szervezetemben, és én korai terhesen vesztettem el, nem volt még olyan sok hcg bennem.Ez még simán lehet az elõzõ terhesség miatt.

Azt álmodtam hogy megmozdul a hasamban egy magzat! Mit jelent? Lent többi

Lehet kicsit hülyén hangzik a kérdés, de igy birom a legjobban leirni..Álmomban úgy éreztem hogy megmozdult a baba a hasamban, és amikor megérintettem a kezemmel szinte éreztem ahogy megfordult. A valóságban viszont elvileg még nem vagyok terhes, csak próbálkozunk a párommal, de eddig még nem jött össze..Lehettséges hogy ez az álom figyelmeztet hogy sikerült, és vigyázzak magamra, vagy csak annyira szeretném már hogy ezzel álmodok?

Legjobb válasz: Nem Ez a vágyálom! Én aranytömbökkel meg lóvéval szoktam olyanokat álmodni mint dagobert bácsi.

Nem Ez a vágyálom! Én aranytömbökkel meg lóvéval szoktam olyanokat álmodni mint dagobert bácsi.
A kérdező hozzászólása: Hát igen mostmár tuti hogy csak vágyálom.....:S

Mit jelent az hogy a 12 hetes magzat érzi a fájdalmat? Mármint milyen fájdalmat érezhet? Ezt olvastam.

Legjobb válasz: Nyilván alap esetben nem érez fájdalmat, hiszen odabent biztonságban és puha/nedves közegben van. Itt inkább arról van szó, hogy ha netán el kellene venni a magzatot, akkor az abortusszal járó fájdalmat bizony õ is érezné :-(

Nyilván alap esetben nem érez fájdalmat, hiszen odabent biztonságban és puha/nedves közegben van. Itt inkább arról van szó, hogy ha netán el kellene venni a magzatot, akkor az abortusszal járó fájdalmat bizony õ is érezné :-(
A kérdező hozzászólása: Így már értem.Köszönöm szépen a választ.
Azt tudom elképzelni, hogy arra alapozzák, hogy sír a magzat az anyaméhben. Nyilván nem jó kedvében, bár kit tudja, de sírni leginkább fájdalmában szokott az ember. Egyébként külsõ fájdalma nem lehet, de szerintem ha az agya kialakult és elég fejlett, érezhet fájdalmat, most ez jutott eszembe, de miért ne fájhatna a lába, keze-akár ahogy fejlõdnek az izmok? Vagy a feje? Persze nem tudom, lehet, hogy semmit nem érez a baba. De szerintem ebben nincs különbség, bajod van akkor fájdalmat érzel. És baja lehet a magzatnak is, akár végzetes is.
Ez mindössze annyit jelent, hogy a fájdalomérzetét felelõs struktúrák eddigre már kialakultak. Nem jelenti azt, hogy fáj is neki valami! :)
Nem tudom, a fájdalomérzettel mi a helyzet, de az tuti, hogy a 11 hetes hüvelyi ultrahangtól nagyon megijedt és szó szerint elugrott elõle a babánk.

Holnap kell mennem eloszor magzat viz vizsgalatra. Ez mit jelent mar nem fognak hazaengedni, hogy keszuljek vagy be fog indulni a szules tolle?

nagyon izgulok mar szeretnem latni a kisfiam nagyon.40+1 km

Legjobb válasz: Szia! Engem hazaengedtek utána. Ha minden rendben a babával, és veled is, szerintem még hazaengednek. Készülj azért, mert nekem ez indította be a szülést, másnap meglett a lányom.

Szia! Engem hazaengedtek utána. Ha minden rendben a babával, és veled is, szerintem még hazaengednek. Készülj azért, mert nekem ez indította be a szülést, másnap meglett a lányom.
Szia! Én úgy mentem magzatvízvizsgálatra, hogy a csomagtartóban benne volt a kórházi pakkom. Fel nem vittem, de nálam volt. 2 naponta kellett mennem, és betöltött 41 hetesen fektettek be a kórházba. De ez nagyon város és orvos függõ. Van akinek beindul a magzatvíz vizsgálattól a szülés, van akinek nem. Én az utóbbi kategóriába tartoztam. 12 alkalommal csinálták.
Múlt héten csinálták nekem is. A doki nagyon finoman csinálta, nekem nem indult be tõle. :( Sajnos, mert már nagyon várom a tökit! :) Valakinek beindítja.
Elõször? Hm, elõször csak idõpontot kaptunk, és megpróbáltak lebeszélni róla. No jó, nem nyíltan lebeszélni akartak, csak elmondták mennyi a kockázat, vállaljuk-e, és aláirattak az anyukával egy papírt errõl. Tudod takarékoskodnak az egészségügyben is... A magzatvíz vétel csak második alkalommal történt meg. Ha már a magzatvíz vétel lesz: Szerintem pakold össze a táskád, hátha ott kell maradnod (a biztonság kedvéért), de emiatt nem hisszem, hogy stresszelned kellene. Pihend ki magad, aludj ma eleget, majd a vizsgálat után még üldögélj egy órát ott a váróban(úgy rémlik, hogy kb. egy óra pihenést javasoltak még egy kisebb séta elõtt is - a parkolóig), olvasgass, egyél és igyál valamit. Autóval mész/mentek? Nekünk is kb. 40-50 km volt a visszaút - két éve.
Lányok, az amnioszkópiáról van szó, ami az uccsó héten van, nem pedig az amniocentézisrõl. Azt mondják, a 3. amnioszkópiát nem szokták már megvárni a kismamák :-) Nekem kedden volt az elsõ, a második csütörtökön lett volna, de hát megszültem....maga a vizsgálat nekem nagyon kellemetlen volt, bõgtem hazafelé miatta, de inkább csak érzelmileg voltam már ki.
igen a feje van lefelé, de minek forduljon meg??, így kell neki maradni a szülésig, hiszen fejjel elõrefelé jön ki :)
Nem valószínû, hogy visszafordul. Nemsoká nem is lesz helye hozzá. :-)
Igen ez azt jelenti hogy fejjel lefele van. így is kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Tudom hogy az a jó ha már lefelé van de akkor már nem fog visszafordulni remélhetõleg ugye?Most már így marad?Nem is akarom hogy visszaforduljon már így maradjon.
Nem fog visszafordulni, annyi helye már nincs. :-)

A doki beirta a kiskönyvbe a magzat fekvéséhez, hogy K/1/2. ez pontosan mit jelent? Hol feküdhet a baba?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ez a jelölés azt jelenti, hogy a köldök fölé ér a méh 1-2 cm-rel. Vagyis ez nem a fekvése. Ez alapján 20-22 hetes lehetsz? Jól gondolom?

Én úgy tudom, hogy ez a jelölés azt jelenti, hogy a köldök fölé ér a méh 1-2 cm-rel. Vagyis ez nem a fekvése. Ez alapján 20-22 hetes lehetsz? Jól gondolom?
A kérdező hozzászólása: igen, 20 hetes vagyok

Hogyan történik egy elhalt magzat eltávolítása a méhből? Hány napi kórházat jelent? Mit vigyek be magammal? Ezért kell fizetni?

Els? terhességem volt kb. 7 hetes. De nem volt szívhangja a magzatnak, és nem is n?tt meg. Nagyon félek. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: 1, max 2 nap. Nem kell fizetni. Vigyél "rendes" bugyit, meg hosszú betétet is! Kispárnát, váltás hálórucit, ha bent kell maradni és átvéreznéd. Iratok, apró, 2 törölközõ, köntös, tisztasági csomag. Nagyon sajnálom, mihamarabbi gyógyulást!

1, max 2 nap. Nem kell fizetni. Vigyél "rendes" bugyit, meg hosszú betétet is! Kispárnát, váltás hálórucit, ha bent kell maradni és átvéreznéd. Iratok, apró, 2 törölközõ, köntös, tisztasági csomag. Nagyon sajnálom, mihamarabbi gyógyulást!
Második vagyok. Kapsz tágítót (szivacs v gyógyszer), aztán kikaparják sajnos. Elõtte esetleg UH, adatfelvétel, vérvétel (vércsoport meghatározás). Utána pihi, 6 hétig semmi szex, kádban fürdés, emelgetés, hajolgatás, tampon használata is tilos! Újabb babával 3 hó várakozás, de elõtte vizsgáltasd ki magad és kezdj el vitamint szedni! Ennyi jutott eszembe, ha kérdésed van, írj nyugodtan!
Én úgy tudom, egy egészségügyi küretet végeznek ilyenkor. Még aznap hazamehetsz. Nem hiszem, hogy fizetni kell, ha kórházban csinálják. Vigyél papucsot, hálóinget, törölközõt. Nagyon sajnálom, ami történt ... :((
En csak annyit tennek hozza h folsavat szedj 2 honappal elotte mielott ujra babat szeretnetek.Nekem is volt tavaly ilyen "mutetem" sajnos en 11 hetes voltam...a dokim ezt ajanlotta. Amugy tenyleg pihi!es semmi erolkodes es eroltetes semmiben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már túl vagyok rajta, és talán nem is volt olyan vészes, mint amilyennek gondoltam. Köszönöm kedvességeteket!
Gyors felépülést kívánok és ne keseredj el! Nekem 2 missed AB után jött ez a baba, mféle rásegítés nélkül! Pihenj sokat, vigyázz magadra!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!