Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a méhlepény 1 (1 db)

Mit jelent az hogy a méhlepény 1. érettségi fokú?

34 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj az teljesen jó már ilyenkor. A méhlepény egy olyan szerv ami a várandósság idelyére van "hitelesítve". Ahogy közeledik a terminus a lepény "öregedik", 1., 2., 3.-ban adják meg ennek a mértékét. Az 1. az az elsõ fokozata amikor a magzati felszíne már nem teljesen síma. Boldog babavárást kívánok! Majorné Zsuzsa dúla

Szia! Ne aggódj az teljesen jó már ilyenkor. A méhlepény egy olyan szerv ami a várandósság idelyére van "hitelesítve". Ahogy közeledik a terminus a lepény "öregedik", 1., 2., 3.-ban adják meg ennek a mértékét. Az 1. az az elsõ fokozata amikor a magzati felszíne már nem teljesen síma. Boldog babavárást kívánok! Majorné Zsuzsa dúla
hogy a méhlepényem kettes érettségi fokozatú. Ez mit jelent? A terhesség kilenc hónapja alatt a lepényen bekövetkezõ változások ultrahanggal is jól követethetõk. A kutatók elõször a látható szerkezeti változásokat írták le, majd megpróbálták megfejteni ezek értelmét. Úgy tûnik, hogy a terhesség folyamán a lepény szerkezeti egységeiben egyre több kalcium rakódik le, ami a 33. hét utáni koraszüléseknél szabad szemmel is megfigyelhetõ. Az ultrahangos képen is nyomon követhetõk ezek a változások, ennek alapján beszélünk 0., I., II., és III. fokozatba sorolt méhlepényrõl. Az ultrahangleleten meg kell határozni a helyzetét (mellsõ fali, hátsó fali elhelyezkedés, vagy éppen ha a méhszájhoz közel van vagy pont rajta ül), majd megadjuk az osztályozás szerinti fokozatot, amit a lepény érettségének is hívunk. A vizsgálatokkal nem sikerült egyértelmû összefüggést találni az osztályozás és a lepényi mûködés vagy a magzat állapota között. Mindössze annyi bizonyos, hogy a III. fokozatú lepényhez érett magzati tüdõ tartozik. (De ez fordítva nem igaz, vagyis érett tüdejû magzatnak is lehet akár 0. fokozatú lepénye!) A várható szülés elõtti idõben végzett ultrahangvizsgálatokon legtöbbször III. fokozatúnak látjuk, de gyakori a II., sõt elõfordul az I. is, vagyis a lepény érettségébõl nem lehet a magzati érettségre vonatkozó következtetéseket levonni.Remélem tudtam segíteni ennyit találtam róla.Üdv 29.hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!Nagyon jó hoggy vannak hozzáértõk akikk szívesen segítenek másoknak is..
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszi utolsó...ha nem tudsz értelmeset írni ne is írj..

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha megkérdezik, hogy fogják hívni a babát, ti megmondjátok? Ha nem mondjátok el, akkor miért nem?

28

Volt /van itt olyan aki dohányzott az első trimeszterben, mondjuk a 8. hétig? Lett valami baj? 5 hetes vagyok, elszívok egy nap 1-2 szál cigit, tudom nem szabadna.

11

Hanyadik hétben van ez a has szerintetek?

http://kepfeltoltes.hu/131024/20_3__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

11

Lehet hogy a heggem fáj? 6 hónapos terhes vagyok, és amikor állok egyre gyakrabban fáj a hasam/hasfalam pontosan nem tudom megmondani. Előző babám császáros volt, 16 hónappal ezelőtt szültem.

1

Kérlek nyugtassatok meg, nagyon félek, ugye most már ki tudják végre húzni a fogam?

Kedden elmentem fogorvoshoz, mert iszonyat fájt a fogam. Nem megmenthető fog ez már, alul a legutolsó. Kaptam egy szurit, nem zsibbadt el. Kaptam még egyet és doki mondta próbáljuk meg. Elkezdte kihúzni, de ordítottam, abbahagyta. Még 2 szurit kaptam, de semmi zsibbadás. Otthagytam a dokit, irány másik orvos. Ott azt mondta a doki, hogy valószínűleg gyulladásban van és amúgy sem szabad kismamának 2 szurinál több, főleg nem lidokain. Kaptam tőle egy tök más szurit, de akkor már csak bőgni tudtam. Az se hatott. Mondta, hogy csütörtök este menjek vissza és addig napi 2 rubophen, az lehúzza a gyulladást. Nagyon félek. Ki fog már jönni végre? Volt valaki így?

6

Honnan lehet tudni merre fekszik a baba? Milyen testreszet nyomja eppen ki?

Mit hogyan lehet erezni pocakon keresztul, ha nezed magadnak a picit?
Milyennek erezni a popsiját, sarkát, kezecskéjét?
31 hetesek vagyunk

2

Mikor és hogyan mondjam el 3 évesemnek a kistesót? Normálisak az érzéseim?

Pozitívat teszteltem, dokihoz most készülök menni. Van már egy 3 éves kisfiam aki nagyon érzékeny és ragaszkodó tipus. Más gyerekekre irigy, értem ez alatt azt, ha jön hozzánk valaki és játszom vele is, vagy felveszem akkor nagyon féltékeny. Biztosan kinövi illetve változik, de szeretném neki a legjobbakat. Viszont bennem nagyon sok a kétely. Rájöttem, hogy lehet hogy nem is foglalkoztam vele eddig annyit, mint kellett volna, illetve hogy fogom ugyanúgy szeretni mindkettejüket? Hogy fogja viselni, hogy nem csak ő van? Hogy fogok majd nem tenni különbséget közöttük? Furcsán hangzik, de valahol bűntudatom van, hogy mostantól már nem csak az ő anyukája leszek. Ezek normális érzések?

4

4 hetes terhesen a 3mmes petezsák normális?

Terhes vagyok és most járok a 4. hét vége felé, tudom h még nagyon az elején van de nem vagyok rosszul, csak nagyon fáradt, és fáj a derekam. Ez normális? Első terhességem és hamarabb jött mint terveztük de akarjuk ezt a babat nagyon.

4

2 napja késik a menstruációm és aznap vizelés után a wc papíron rózsaszínes vizelet maradt, azt hittem meg fog jönni, de vizeléskor erős köldök körüli szúr fájdalom is társul. Szerintetek? Terhes lettem? Nem szeretnék az lenni!

6

MCA VMax mit jelent?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!