Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a méhlepény 1 (1 db)

Mit jelent az hogy a méhlepény 1. érettségi fokú?

34 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj az teljesen jó már ilyenkor. A méhlepény egy olyan szerv ami a várandósság idelyére van "hitelesítve". Ahogy közeledik a terminus a lepény "öregedik", 1., 2., 3.-ban adják meg ennek a mértékét. Az 1. az az elsõ fokozata amikor a magzati felszíne már nem teljesen síma. Boldog babavárást kívánok! Majorné Zsuzsa dúla

Szia! Ne aggódj az teljesen jó már ilyenkor. A méhlepény egy olyan szerv ami a várandósság idelyére van "hitelesítve". Ahogy közeledik a terminus a lepény "öregedik", 1., 2., 3.-ban adják meg ennek a mértékét. Az 1. az az elsõ fokozata amikor a magzati felszíne már nem teljesen síma. Boldog babavárást kívánok! Majorné Zsuzsa dúla
hogy a méhlepényem kettes érettségi fokozatú. Ez mit jelent? A terhesség kilenc hónapja alatt a lepényen bekövetkezõ változások ultrahanggal is jól követethetõk. A kutatók elõször a látható szerkezeti változásokat írták le, majd megpróbálták megfejteni ezek értelmét. Úgy tûnik, hogy a terhesség folyamán a lepény szerkezeti egységeiben egyre több kalcium rakódik le, ami a 33. hét utáni koraszüléseknél szabad szemmel is megfigyelhetõ. Az ultrahangos képen is nyomon követhetõk ezek a változások, ennek alapján beszélünk 0., I., II., és III. fokozatba sorolt méhlepényrõl. Az ultrahangleleten meg kell határozni a helyzetét (mellsõ fali, hátsó fali elhelyezkedés, vagy éppen ha a méhszájhoz közel van vagy pont rajta ül), majd megadjuk az osztályozás szerinti fokozatot, amit a lepény érettségének is hívunk. A vizsgálatokkal nem sikerült egyértelmû összefüggést találni az osztályozás és a lepényi mûködés vagy a magzat állapota között. Mindössze annyi bizonyos, hogy a III. fokozatú lepényhez érett magzati tüdõ tartozik. (De ez fordítva nem igaz, vagyis érett tüdejû magzatnak is lehet akár 0. fokozatú lepénye!) A várható szülés elõtti idõben végzett ultrahangvizsgálatokon legtöbbször III. fokozatúnak látjuk, de gyakori a II., sõt elõfordul az I. is, vagyis a lepény érettségébõl nem lehet a magzati érettségre vonatkozó következtetéseket levonni.Remélem tudtam segíteni ennyit találtam róla.Üdv 29.hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!Nagyon jó hoggy vannak hozzáértõk akikk szívesen segítenek másoknak is..
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszi utolsó...ha nem tudsz értelmeset írni ne is írj..

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

10 hetes terhes vagyok. Ehetek banánt?

28

Van időpontom okt.30-ra az Istenhegyi klinikára 12. heti kombinált tesztre, UH-ra Hajdú doktornőhöz. Szívesen átadom akinek kell?

Úgy alakult, hogy ingyen megcsinálják nekem egy magánklinikán, így lemondanám az időpontot. Akinek ilyen tájt lenne esedékes, és nem kapott már időpontot, vagy szívesen menne Hajdú doktornőhöz, aki az egyik legjobb az országban, az jelezze.
Tudom, hogy ez nem kérdés, de ha valakinek segíthetek így, akkor már megérte.

0

Most tudtam meg, hogy terhesség alatt nem szabad gyógyszert szedni, aggódom, most mekkora az esélye, egészséges lesz?

amit olvastam:
"Ne vegyünk be gyógyszereket , amíg nem kértük ki orvosunk tanácsát (OLVASD EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, OTT MINDIG IRJA H TERHESSÉGNÉL MIKOR VAGY NEM SZABAD). Ez az első tizenkét hét alatt különösen fontos , mert ekkor alakulnak ki a magzat főbb szervei. A paracetamol tartalmú láz- és fájdalomcsillapítók alkalmazhatók a terhesség kései szakaszában , de semmiképp sem túl nagy adagban , vagy rendszeresen."

én viszont pont 10-11 hetes vagyok, pont belesek, és paracetamol tartalmú és most olvastam a tájékoztatót is, hogy terhesség alatt nem javasolt szedni, teában oldódó megfázás elleni por, ez:

valamint szedek vitaminokat, amiket nem tudom meddig szedjek, vagy baj e nagyon ha tovább szedem, mert pontosan nem tudom hány hetes vagyok, mert két hét eltérés van aszerint amit szintén olvastam, idézem:
"A pozitív terhességi teszt után érdemes felkeresni a nőgyógyászt. Meg fogja kérdezni, mikor volt az utolsó menstruáció. Erre az utolsó vérzés első napját kell válaszolni. Ebből fogja kiszámolni a terhesség idejét és a szülés várható időpontját. Azonban jó, ha tudod, hogy a fogantatás nagy valószínűséggel ettől a naptól számított kb. 2 hét után volt. Ezért, amikor azt mondja neked a nőgyógyász, hogy magácska 6 hetes terhes, akkor a magzatod valójában még csak kb. 4 hetes."

14

Kismamák, anyukák nektek hány hetes terhesen szállt le a pocitok és a nyákdugó mikor távozott és hány hétre szültetek?

Én most 38 hetes vagyok de még elég fent van a pocim és a nyákdugót se vettem észre,hogy távozott volna. Szerintetek túl hordás lesz? :/

11

16 hetesen gyomorfájdalom. Mitől?

3

Lehetséges, hogy három hónapig nem veszi észre valaki, hogy terhes, mert pl. a hasa nem olyan nagy?

Volt két tesztem pár hete, amik azonnal erős pozitívak lettek, de utána csak egy nagyon-nagyon halvány csík maradt, majd másnap negatív... Közben amúgy állandóan rosszul vagyok, hányingerem van, ég a gyomrom, puffadok, és állandóan éhes vagyok! Plusz a folyamatos szédülés, ájulásérzés, álmosság...

4

37 hetes terhes vagyok nyilalást érzek ez joslo?

lefelé nyilal ez mit jelent ez a joslo?

1

15 majdnem 16 hetes terhes vagyok, ma menstruáció szerű görcsöm volt ez még mindig normális és a méhem növekszik?

4

Debreceni Klinikán melyik orvost keressem?

Tavaly és idén is elvesztettem egy-egy magzatot korai stádiumban. A következő terhességemet csak nagyon alapos kivizsgálás után szeretném tervezni. Hasonló cipőben jár valaki? Melyik orvost keresem, aki odafigyel Rám és figyelembe veszi a problémámat?

2

Ha én enyhén vérszegény vagyok, akkor a babámnak sincs elegendő vére? (bocsánat ha hülye kérdés)

27 hetes kismama vagyok.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!