Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a méh (35 db)

Mit jelent hogy a meh fundusa? es az hogy nekem az 3/K?

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.

A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.
Szia! Én úgy tudom a szám centit jelent. Elvileg a köldök alatt 3 centivel van.
Nem centit jelent a szám, hanem ujjnyi távolságot.
Köldök felett 3 ujjnyira van a méh teteje.

Mit jelent, hogy a méh közepes nagyságú? Ez valami kórosat jelent?

Legjobb válasz: Nem kóros. Mibõl gondolod? Közepes- vagy ha jobban tetszik- átlagos.

Nem kóros. Mibõl gondolod? Közepes- vagy ha jobban tetszik- átlagos.
A kérdező hozzászólása: csak szimplán nem tudtam mit jelent. és ha valakinek "kisebb" vagy "nagyobb" az mit jelenthet?
Azt, hogy kisebb a méhe /általában a még nem szült nõknek/ vagy nagyobb /a többször szült nõknél/ nem jelent semmit. Ahogy mi emberek vagyunk kisebbek és nagyobbak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod.
Szívesen:)

Mit jelent hogy a méh fundusa x/k?

Nem találtam sehol az interneten magyarázatot.

Legjobb válasz: A köldök (k) felett X ujjnyival van a méh teteje (fundusa).

A köldök (k) felett X ujjnyival van a méh teteje (fundusa).
A kérdező hozzászólása: De mennyi az az x? Akkor a dOki nem tudja? Mert ezt írta a kiskönyvbe ma.
1. vagyok. Nem tudom... Lehet, hogy nem tudja a doki, ezért csak azt írta, hogy valamennyivel már köldök felett van a méh teteje. Hány hetes vagy? Mert olyan 20. hét körül szokta elérni a köldököt a méh!
A kérdező hozzászólása: 31 hetes vagyok.ezért is furcsa hogy nem tudja... Meg elõtte már volt 2/k. Érdekes...


Mit jelent hogy a méhem c-2021?

Legjobb válasz: Mit jelentenek az egyes értékek? A leletre írt négyszámjegyû értékbõl az elsõ azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külsõ, középsõ és belsõ méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külsõ és középsõ méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét elõtt kinyílnak, a belsõ pedig még a 41. héten sem akar :o) 3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Mit jelentenek az egyes értékek? A leletre írt négyszámjegyû értékbõl az elsõ azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külsõ, középsõ és belsõ méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külsõ és középsõ méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét elõtt kinyílnak, a belsõ pedig még a 41. héten sem akar :o) 3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi köszi:)
A kérdező hozzászólása: 39hetes vagyok, szerintetek sok kell még a szülésig?
Már akkor sem lenne sok a szülésig, ha C3000 lenne a méhszájad.Amúgy ezt nehéz megmondani.Nekem egyszercsak beindult C3000rõl és 7 óra múlva jöttek a tolófájások.Tehát csak a végsõ elhatározás kell.A nyittott méhszáj jó jel, de azért vigyázz magatokra, és fokozottan figyelj fertõzésekre.
A kérdező hozzászólása: Rendben!Köszi neked is:)

Mit jelent, ha a méh keményedik? És hogy lehet azt érzékelni?

Legjobb válasz: A méh orgazmusnál keményedhet,de olyankor az ember nem erre figyel,észre sem veszi. Kemény lehet még terhesség alatt amikor méhösszehúzódások vannak,olyankor az egész hasfal megkeményedik,leginkább,és pár mp-ig tart jó esetben.Nem fáj,csak kicsit fura érzés.

A méh orgazmusnál keményedhet, de olyankor az ember nem erre figyel, észre sem veszi. Kemény lehet még terhesség alatt amikor méhösszehúzódások vannak, olyankor az egész hasfal megkeményedik, leginkább, és pár mp-ig tart jó esetben.Nem fáj, csak kicsit fura érzés.

Hol tudok utánanézni, hogy mit jelent ha a méh száj 2111?

mára vagyok kiírva,a magzatvíz tiszta,NST 10.Mikor lesz ebb?l már szülés?!

Legjobb válasz: nem kell utánanézni megmondom! 2111- méhnyak 2 cm-re rövidült- ennek el kell tûnnie a szüléshez.. a külsõ , középsõ és belsõ méhszájad pedig 1 újjnyira nyitva..ennek legalább 3 ujnyira kell nyílnia, hogy a méhnyak eltünjön..ha kezdõdnek a fájások akkor ez a folyamat beindul. Kezd el sétálni a lépcsõn, de azért óvatosan.

nem kell utánanézni megmondom! 2111- méhnyak 2 cm-re rövidült- ennek el kell tûnnie a szüléshez.. a külsõ , középsõ és belsõ méhszájad pedig 1 újjnyira nyitva..ennek legalább 3 ujnyira kell nyílnia, hogy a méhnyak eltünjön..ha kezdõdnek a fájások akkor ez a folyamat beindul. Kezd el sétálni a lépcsõn, de azért óvatosan.
A kérdező hozzászólása: köszike, ablakpucolásra gondoltam, de a férjem túlságosan félt.pedig milyen jó volna még ezekben a szép napos idõben a kisbabám tologatni.....

Mit jelent az hogy a méh fundusa: K/2?

vagy valami nagyon hasonló van írva, eléggé macskakapar a doki bácsim :)

Legjobb válasz: A méh fundusa a méh teteje, ezt azt jelenti, hogy a köldököd alatt vagy felett ( bocsi ezt nem tudom, de szerintem felette) van 2 ujjnyival jelenleg a méhed teteje.

A méh fundusa a méh teteje, ezt azt jelenti, hogy a köldököd alatt vagy felett ( bocsi ezt nem tudom, de szerintem felette) van 2 ujjnyival jelenleg a méhed teteje.
A méh teteje 2 ujjal a köldököd alatt van. A felette az így van írva: 2/K.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Az mit jelent hogy kicsi a méhem?

Legjobb válasz: Nekem erre azt mondta a doki, hogy masnak meg a laba kicsi. Egyenenkent valtozo anatomiai elteres. Biztosan van korosan kicsi meh is. Neked mit emlitett a doki? Szultem ket gyereket, semmi gondom nem szarmazott a mehem meretebol.

Nekem erre azt mondta a doki, hogy masnak meg a laba kicsi. Egyenenkent valtozo anatomiai elteres. Biztosan van korosan kicsi meh is. Neked mit emlitett a doki? Szultem ket gyereket, semmi gondom nem szarmazott a mehem meretebol.

Mit jelent az, hogy a méh fundusa 25 cm? Mit néznek ezzel, miért van jelentősége?

Legjobb válasz: A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

A 24. héttõl a méh boltozata (fundus) pontosan tapintható a hasban. Ennek távolságát a szeméremcsont felsõ szélétõl mérve biztosan következtethet az orvos a méh egyenletes gyarapodására.

Mit jelent az, hogy a méh fundusa K/M? Ide nem számot szoktak írni az "M" helyére?

21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Azért M , mert a méh fundusa köldök (K) magasságában (M) helyezkedik el.

Azért M , mert a méh fundusa köldök (K) magasságában (M) helyezkedik el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!