Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a lepény II (6 db)

Mit jelent hogy a lepény stádiuma Grannum szerint II?

Most vagyok 31 hetes.

Legjobb válasz: És ha idõ elõtt elöregszik akkor megindítják a szülést?

A kérdező hozzászólása: És ha idõ elõtt elöregszik akkor megindítják a szülést?
Nekem a 32. héten már III. fokban érett volt és meszes. Mára vagyok kiírva és még semmi. A babát rendesen táplálja addig nincs gond. 40hetes pocis
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/terhessegi-l.. A Méhlepény érettségérõl van szó.
Azt jelenti, hogy a méhlepény másodfokban érett. Kicsit korai még, de a dokid majd odafigyel. III. fokban érett lepénnyel már elõfordul, hogy nem megfelelõen táplálja a babát, de ezt a dokid úgyis figyelni fogja, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Biztos buta kérdés de lehet ezt valahogy késleltetni?

Mit jelent az, hogy a lepény II fokban érett?

Legjobb válasz: A lepény III. fokig érik a terhesség végéig. Ha az orvosod nem mondta, hogy ez gond lenne a te esetedben, akkor már biztos olyan elõrehaladott a terhességed (tehát nem 20 hetes vagy, gondolom), hogy ezen nem kell aggódnod.

A lepény III. fokig érik a terhesség végéig. Ha az orvosod nem mondta, hogy ez gond lenne a te esetedben, akkor már biztos olyan elõrehaladott a terhességed (tehát nem 20 hetes vagy, gondolom), hogy ezen nem kell aggódnod.

32 hetes ultrahangos eredményeink: bpd:76mm, fl:57mm, thq:80mm. Jók ezek az adatok? Mit jelent az, hogy a lepény II. fokban érett?

Legjobb válasz: Itt összehasonlíthatod az eredményeket. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Ne felejtsd el, hogy a megadott méretek csak átlagértékek, átlaggyerek pedig ritkán van. :-)

Itt összehasonlíthatod az eredményeket. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Ne felejtsd el, hogy a megadott méretek csak átlagértékek, átlaggyerek pedig ritkán van. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már összehasonlítottam, és szerintem kisebb az átlagnál. Mit jelent hogy II.fokban érett?
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator ez a honlap is remek az adatok összehasonlítására. A 2. fokban érett már közel van a szûléshez, de nem jelenti azt hogy azonnal szûlni fogsz, de ha most 32 hetesen II. fokban érett akkor valószínûleg nem hordod ki végig. Bár vannak kivételek. Egyik barátnõmnek a 36.ik héten azt mondták, hogy olyan érett a lepény hogy bármikor szülhet, és a 42ik héten úgy kellett kiszedni belõle a babát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kicsit aggódom a méhlepény milyensége miatt. Felhívjam a dokit, hogy mit tegyek?


Mit jelent hogy II. érettségű a lepény? 37hetes terhes vagyok a méhszájam C:3000?

KÖSZÖNÖM

Legjobb válasz: Uristen az elsonek semmi fogalma sincs a cervix szamokrol, nehogy hallgass ra!! A C3000 azt jelenti, hogy a mehnyak 3 cm, a 000 pedig azt, hogy teljesen zart mind a kulso, mind a belso mehszajad. A mehszaj minden terhessegben 3 cm-rol indul, ahogy tagulsz ugy fog egyre jobban rovidulni.

Uristen az elsonek semmi fogalma sincs a cervix szamokrol, nehogy hallgass ra!! A C3000 azt jelenti, hogy a mehnyak 3 cm, a 000 pedig azt, hogy teljesen zart mind a kulso, mind a belso mehszajad. A mehszaj minden terhessegben 3 cm-rol indul, ahogy tagulsz ugy fog egyre jobban rovidulni.
II. Fokban erett lepeny pedig hogy kezd meszesedni a mehlepenyed, minel meszesebb, annal kevesbe tudja ellatni a magzatot tapanyaggal. 37 hetesen ez atlagerteknek mondhato.
A második válaszolóhoz csatlakozom, az elsõ valóban összevissza információkat irkál:( A terhesség idején végig a 3000 méhszáj az optimális, ez teljesen zárt, és megtartott méhszájat jelent. Szülni majd akkor fogsz, ha megrövidül, és kinyílik teljesen. A méhlepény érettségét a meszesedése alapján nézik. A 25. hét után már általában 1-es érettségi fokozatú a lepény, majd tovább “érik” egészen a 3-as fokozatig. A lepény érettségébõl többé-kevésbé következtethetünk a szülés várható idõpontjára is, hiszen minél öregebb a lepény, annál kevésbé tudja a babát ellátni. A te 2-es fokozatú lepényed 37 hetesen tökéletes:)
Én is csak azt tudom írni, hogy ne higgy az elsõnek!!!!! Tökéletesen zárt a méhszájad, és tökéletes a II. érettségi fok. Nekem sajna 34 hetesen már III-as volt, és rá másfél hétre meg is kellett császározni, mert annyira rosszak voltak az áramlási viszonyok. És igen, a meszesedést jelzik a fokok, azt hogy mennyi oxigén és tápanyag tud eljutni a babóhoz. Sok sikert NEKTEK!!! :)
az, h a lepény II.érettségü nem tudom mit jelent, sajna!a C:3000 az azt jelenti, h már leaglább 3jjnyira nyitva vagy!már nincs sok hátra vigyi magadra, gyors, fájdalom mentes szülést neked
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek!:) Aranyosak vagytok!

A lepény érettsége, hogy I II vagy III mit jelent? Mikor milyennek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia!!! Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Mindenkinél változó, hogy milyen ütemben érik, önmagában (akárcak a többi "összetevõ") nem jelent semmit. A terhesség alatt mindent összefüggéseiben kell nézni, ezt pont ezekkel a szavakkal tegnap mondta a szülésznõm, mikor ugyan ezt a kérdést feltettem neki. általában 30. hét körül I-II szokott lenni, de mindenkinél más és más. Ezen ne görcsölj ha válad nem pont így van. Minden jót, gyönyörû heteket!!!! :)

Szia!!! Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Mindenkinél változó, hogy milyen ütemben érik, önmagában (akárcak a többi "összetevõ") nem jelent semmit. A terhesség alatt mindent összefüggéseiben kell nézni, ezt pont ezekkel a szavakkal tegnap mondta a szülésznõm, mikor ugyan ezt a kérdést feltettem neki. általában 30. hét körül I-II szokott lenni, de mindenkinél más és más. Ezen ne görcsölj ha válad nem pont így van. Minden jót, gyönyörû heteket!!!! :)
A kérdező hozzászólása: JAJJ NEM JO OLVASTAM NEM TAKARJA HANEM ELÉRI ! BOCSIKA
ha eléri nem nagy gond a szülés miatt kell tudni, ha takarná akkor császár lenne a megoldás , így majd mérlegelni kell, attól függõen mennyirre éri el és táguláskor mi fog történni.
Így van, a G-II meg azt jelenti, hogy 2-es érettségû, tehát még bõven jól el tudja látni a babát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!