Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a lepény (30 db)

Megfelelőek ezek az eremények és mit jelent hogy a lepény mellső fali?

BPD 44mm, Femur:29mm ac: 162mm mit jelent az Ac?

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy hány hetes vagy. :) ( a méretekhez kéne) Az AC a haskörfogat. A lepény a méhed elülsõ oldalán tapad, tehát nem a belek felé, hanem a hasizom irányába kifelé. Ez jót jelent, a lényeg, hogy ne mélyen tapadjon, mert az akkor a méhszájat érinthetné.

Nem írtad, hogy hány hetes vagy. :) ( a méretekhez kéne) Az AC a haskörfogat. A lepény a méhed elülsõ oldalán tapad, tehát nem a belek felé, hanem a hasizom irányába kifelé. Ez jót jelent, a lényeg, hogy ne mélyen tapadjon, mert az akkor a méhszájat érinthetné.
Szia!Ezek a méretek 18 hetesen tök jók
A kérdező hozzászólása: 19hét 4 nap

Mit jelent, hogy a lepény 1tipusú érési jeleket mutat? Van még valaki akinek kisebb a babája 2héttel uh szerint?

39h5nkm vagyok a babócám 38h-nek felel meg. Ha nem indul be a szülés magátol meginditják?

Legjobb válasz: Szia! Az, hogy 1. fokban érett a lepényed, az teljesen jó eredmény. 1-3-ig van osztályozva, és az 1-es a legjobb. Ilyenkor pedig már nem nagyon szokták nézni, hogy "megfelel-e" a korának, mert minden baba más, és más, nem egyforma ütemben nõnek. Az is normális, hogy kb akkora, mint egy 38 hetes baba, ezen se aggódj! A szülést pedig leghamarabb 1 hét túlhordásnál, maximum 10 nap túlhordásnál indítják.

Szia! Az, hogy 1. fokban érett a lepényed, az teljesen jó eredmény. 1-3-ig van osztályozva, és az 1-es a legjobb. Ilyenkor pedig már nem nagyon szokták nézni, hogy "megfelel-e" a korának, mert minden baba más, és más, nem egyforma ütemben nõnek. Az is normális, hogy kb akkora, mint egy 38 hetes baba, ezen se aggódj! A szülést pedig leghamarabb 1 hét túlhordásnál, maximum 10 nap túlhordásnál indítják.

Nyugtassatok meg? Mit jelent, hogy a lepény a mellső falon tapad, állományában számos cysticus képlet? 38 hetes km

Legjobb válasz: Minden bizonnyal nem cysta, mert a méhlepényben nemigazán szokott cysta lenni. Szerintem meszes gócok alakultak ki a méhlepényben ami a 38 héten már normális, ezt úgy szokták írni ha sok a meszes góc akkor a lepény III fokban érett. Elhasználódott, hamarosan itt a szülés ideje. A mellsõ fal azt jelenti hogy a hasfalad felõl van a tapadás mely nagyon jó. Szép szülést!

Na , ezt baromira nem értem.A vérvételbõl mi derül ki a císztákkal kapcsolatban, vagy a méhlepény tapadásával kapcsolatban. Szerintem ne izgulj, nem lesz semmi baj.
Minden bizonnyal nem cysta, mert a méhlepényben nemigazán szokott cysta lenni. Szerintem meszes gócok alakultak ki a méhlepényben ami a 38 héten már normális, ezt úgy szokták írni ha sok a meszes góc akkor a lepény III fokban érett. Elhasználódott, hamarosan itt a szülés ideje. A mellsõ fal azt jelenti hogy a hasfalad felõl van a tapadás mely nagyon jó. Szép szülést!
Ha rossz lenne azonnal dokihoz küldtek volna. De cysta az egy daganat ami akár lehet vizes zsíros, sejtekböl állhat akármilyen lehet. vagy ahogy elöttem írták meszes. ezt honnan olvastad? a dokitól kaptad akkor tuti nem rossz mert akkor azonnal korházba küldött volna
A baba szempontjából semmi jelentõsége nincs, hogy hátul, elõl vagy felül tapad meg a méhlepény. Az mellsõ falon tapadó méhlepény esetén elõfordulhat, hogy az anyuka csak késõbb érzi meg az elsõ magzatmozgásokat. Gondot csak az okozhat, ha a méhszáj környékén tapad meg, azaz ún. mélyen fekvõ méhlepényrõl beszélünk. Vannak cisztáid, ami el is múlhat, meg lehet majd több is.A baba ettõl nincs veszélyben, de kérdezgesd az orvost. És szülés után is oda kell figyelni rá.
Biztos hogy minden rendben van, mert különben szólt volna az orvos, de a legjobb ha õt kérdezed meg, és pontosan meg fogja mondani... én telefonon is felhívnám helyedben, hogy minél hamarabb megnyugodj. Ne idegeskedj, már bármelyik percben szülhetsz, nem aggódni kell ilyenkor, hanem boldognak lenni. Sok boldogságot kívánok!
Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok de ha ciszta akkor kijön a méhlepénnyel együtt és nincs gond nem?! Amúgy ha olyan nagy dolog lenne már a doki szólt volna!!! 37 hetes km
a második válaszolónak üzenem h igenis lehet ciszta a méhlepényen, ugyanis nekem is van.a 12 hetes uh-on derült ki.és a 18 hetes uh-on is még cisztás volt bár már csak minimális volt.
Nekem is ciszta van a méhlepényemen. Akinél volt, minden rendben volt a terhességgel?
A kérdező hozzászólása: Szia.Minden rendben volt a babával, bár nem nõtt akkorára mint az elsõ babám, de nálam nagyon sok más tényezõ is befolyásolhatta a súlyát.Mindegy így sem lett kicsi:3920 g és 57 cm.A lepényrõl nem tudok neked mit mondani, mert amikor megszületett a kisfiam(az elsõ fájástól számítva 40 perc volt)csak azt figyeltem, hogy egészséges-e és a többit el is felejtettem megkérdezni, de szerintem ha bármi lett volna a lepénnyel akkor biztos szóltak volna.Most volt 5 hónapos és majdnem 10 kiló, szépen fejlõdik, már forog oda-vissza.A hozzátáplálást a héten fogom elkezdeni, de egyenlõre még a cumisüveget sem fogadja el, csak cicizik.Ha bármire kíváncsi vagy akkor írjál.Jó pocakoskodást:)
Köszönöm, hogy válaszoltál. Nekem most találtak cisztát a lepényen és eléggé félek. Nem tudom, hogy mire számítsak, hogy mitõl lehet, remélem nem valami fertõzés jele. Neked hány hetesen volt? Ciszta volt vagy "csak" cysticus képlet? vagy az ugyanaz? 12. hetes kismama vagyok a 2. babával. Köszönöm, hogy válaszoltál! Boldog babázást egyébként
A kérdező hozzászólása: Szia.Nekem a 38.héten vették észre.Lehet, hogy volt elõtte is, nem tudom.Nem volt fogadott orvosom, és ezt is a kórházban vették észre az utolsó ultrahangon, de akkor a doki azt mondta, hogy egy csomó kismamának írják rá a papírjára.Nekem kértek még 2 féle vizsgálatot utána és az egyiknek csak a szülés napján tudtam meg az eredményét.Azért majd kérdezd meg a dokidat.
Nem, ne nyugtassunk meg.
Milyen vizsgálatot kértek? Engem próbált nyugtatni a doki, nem sok sikerrel.
Ja igen, elõzõ vagyok: a vérvétel lényege az lesz, hogy megnézzék a máj- és egyéb funkcióidat, vérlemezkeszámot stb., és további adatokat nyerjenek arról, hogy kell-e szülést indítani vagy nem (kizárjanak pl. pre-eclampsiát, amit a köznyelv toxémiának hív, de az igazi toxémia nagyon ritka).
NYUGI!!! :-) 38. héten ezzel már minden oké. A mellsõ fali lepény azért fontos adat, mert ha neadjisten császár kell, akkor a mellsõ fali lepényre vigyázni kell a vágáskor (a fundusban vagy a hátsó falon tapadó lepényt nem érinti a császármetszés). A cysticus képlet kifejezés jelenthet kb. 20 dolgot: leírták, mert ott van. Korionboholy, folyadékállomány, akármi. Nem daganat, nem rák, ha emiatt volnának rémálmaid.
19.31 vagyok, és 20.08-nak: nem nagyon szoktam mások válaszára reagálni, de a legelsõ hozzászólást nem tudtam szó nélkül hagyni. És persze nem Neked szólt :)
ja, bocs:-)
nem elõzõ, hanem elsõ.
19:31-nek Én vagyok az az "elõzõ". Én nem értem mi rosszat írtam azzal hogy majd amikor megszületik a babája kijön a méhlepény is. Ebben szerintem semmi rossz nincs hisz ez a dolgok rendje, és ha a doktor tényleg nem mondott semmit akkor nem lehet nagy a baj, másképp beutalta volna kórházba!
A kérdező hozzászólása: Na ezt nem értettem én is, csak már itthon gondolkodtam.Sajnos nincs fogadott orvosom, így nem tudom megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: Csak annyit mondott hogy vérvételre kell mennem és majd abból kiderül minden.
A kérdező hozzászólása: CMV, IgM.De már állítólag átestem rajta.Legalábbis ezt mondták a szülés napján.

Az mit jelent hogy a lepény a mellsö falon tapad?

van valami veszélye?

Legjobb válasz: ha nem lóg rá a méhszájra nincs jelentõsége orvosilag

ha nem lóg rá a méhszájra nincs jelentõsége orvosilag
Szia, nekem a mellsõ falon tapad. Nem okoz semmi gondot terhesség alatt, én a baba rugdosását se éreztem késõn csak inkább mindíg lenn gondolom a lepény miatt. Csak azt tapasztaltuk hogy a 4D-n nehezebb volt bekukkantani a babához mert a méhlepény sok helyet eltakart, de azért lehetett így is látni valamit :) Amit még halottam de nem tudom igaz-e hogy császárnál kicsit nehezebb a dokinak ha a lepény az útban van. 28 hetes

Mit jelent hogy a lepény érettségi foka I es? 30 hetes UH on irták.

Legjobb válasz: Az teljesen jó, még nem kezdett el "öregedni".

Az teljesen jó, még nem kezdett el "öregedni".

Mit jelent, hogy a lepény 4. fokban érett? Azt tudom, hogy elöregszik, de ennyire? 38hkm

Kicsit aggódom. Ma voltam uh-n,ahol mondták,hogy nagy baba,3500gramm,a lepény pedig 4.fokban érett. C1111,NST jó. Kicsit aggódom,a 4-es fokú lepény meddig tudja ellátni a babát? Mert egy kismamának azért indították,mert 3-4 közötti érettség? volt a lepénye.

Legjobb válasz: Szerintem meg nem egyértelmû. Nekem sem volt orvosom mégis csináltak a kórházba kötelezõ uh-t 36 és 38hetesen. Szerintem igen is fura , mert IV elég ijesztõ és hivatalosan tudtommal nincs is (az az orvos pedig egy vicc aki a 0-át beleszámolja).

Szerintem meg nem egyértelmû. Nekem sem volt orvosom mégis csináltak a kórházba kötelezõ uh-t 36 és 38hetesen. Szerintem igen is fura , mert IV elég ijesztõ és hivatalosan tudtommal nincs is (az az orvos pedig egy vicc aki a 0-át beleszámolja).
IV ilyen van?? Jó ég, szerintem el van öregedve. Nem lesz ez így jó! Van orvosod? Hívd fel!!
Nekem 3. érettségû volt, kevés magzatvízzel és elkezdett leválni is. Engem egybõl toltak a mûtõbe és sürgõsségi császárral jött világra a lányunk. 3151 g és 52 cm született 40+5 naposan.
Hivatalosan nincs is 4-es fokozatú lepény. 0-III. van. Gondolom õk akkor 1-tõl számolták. A lepény érettsége amúgy csak az egyik dolog, fontos az áramlás is, ha az jó (magyarán átmegy minden a babához) nem olyan nagy baj, ha elöregszik a lepény.
Utolsó hát gondolom, hogy van orvosa, és nem a kedves kérdezõ állapította meg magának.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, fogadott dokim nincs, de a doki, akihez szoktam járni az SZTK-ban nagyon jó orvos. Viszont nála az uh elõtt voltam NST-n, akkor nem vizsgált meg, és utána mentem az uh-ra. Jövõ hét hétfõn kell mennem megint a dokihoz, akkor vizsgálna meg, de megmondom õszintén engem is az ijesztett meg, hogy nem hallottam még IV.fokról, úgyhogy remélem kibújik hamar. Egyébként mindene tökéletes, a keringése, a szívhangja, minden, csak nem értem én sem ezt a IV-est.
Hát én a helyedben holnap bemennék a dokihoz, és megmutatnám az uh leletet is, biztos ami biztos. Jövõ hét még messze van!

Mit jelent hogy a lepény mélyen tapad?

Legjobb válasz: Ez szülésnél gondot okozhat?Mert én mindentõl parázok most!

A kérdező hozzászólása: Ez szülésnél gondot okozhat?Mert én mindentõl parázok most!
A mélyen tapadó lepényazt jelenti, hogy a lepény a méhszájat valamennyire fedi. Ez lehet teljes vagy részleges! Ezt a diagnózist nem szabad komolyan venni az elsõ trimeszterben csak a másodikban, mert az esetek többségében a méhünk növekedésével a lepény is fejlebb kerül majd. nekem is ez volt, és most szuper magasan van. Ha mégsem menne feljebb akkor az császár indikáció, mivel a baba útját elzárja és súlyos vérzéstz idézhet elõ. Illetve amíg nem megy feljebb, sokat kell pihenni nem élni nemi élete, és nem cipekedni nem csinálni megerõltetõt. Jobb a biztonság!!!! remélem tudtam segíteni. Semmi pánik, csak vigyázz magadra és remélem neked is megoldódik majd a dolog!!!!

Mit jelent hogy a lepény stádiuma Grannum szerint II?

Most vagyok 31 hetes.

Legjobb válasz: És ha idõ elõtt elöregszik akkor megindítják a szülést?

A kérdező hozzászólása: És ha idõ elõtt elöregszik akkor megindítják a szülést?
Nekem a 32. héten már III. fokban érett volt és meszes. Mára vagyok kiírva és még semmi. A babát rendesen táplálja addig nincs gond. 40hetes pocis
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/terhessegi-l.. A Méhlepény érettségérõl van szó.
Azt jelenti, hogy a méhlepény másodfokban érett. Kicsit korai még, de a dokid majd odafigyel. III. fokban érett lepénnyel már elõfordul, hogy nem megfelelõen táplálja a babát, de ezt a dokid úgyis figyelni fogja, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Biztos buta kérdés de lehet ezt valahogy késleltetni?

Mit jelent az, hogy a lepény a mellső falon tapad, mélyen? Ez nagy baj, meg fog változni a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

Azt jelenti, hogy a lepény a méhed hasad felöli oldalán tapadt meg, a méhszáj közelében. Több lehetõség létezik, van, hogy teljesen fedi a méhszájat, van hogy csak részlegesen fedi és van hogy nem fedi csak a lepény széle a méhszáj mellett van. Az orvosod biztos látja, hogy nálad mi a helyzet. Nekem ez utóbbi volt/van. Az orvosom félidõ környékén még kilátásba helyezte, hogy ha nem megy feljebb, akkor császármetszéssel kell szülni, mert a lepény a szülõcsatorna útjában van és hamarabb elkezdene levállni, mint ahogy megszületne a baba. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a mélyen fekvõ lepények nagy része feljebb "migrál" a terhesség elõrehaladtával és akkor lehet rendesen szülni. A méhlepény a várandóság utolsó hónapjaiban éri el a végleges helyét. Szerencsére nálam is így történt, a 9. hóban vagyok. Szóval ha te még elõrébb jársz nyugodtan reménykedj. Az a rosszabb helyzet, ha a lepény teljesen fedi a méhszájat, akkor általában jobban kell vigyázni mozgással, szexszel...

Mit jelent az hogy: A lepény érettség jeleit mutatja?

38+1hkm

Legjobb válasz: Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások
A kérdező hozzászólása: Ettõl nem lettem okosabb :( Ez mit jelent? És akkor most 3-as az érték?
Szia! Pontosan nem tudom, hogy mit jelent, de azt viszont tudom, hogy ebben a terhességi korban már normális, ha a lepény érett, már bármikor megszülethet a kicsi:) Szóval, szerintem nincs okod aggodalomra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!