Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a kismamáknak már (5 db)

38 hetesen mar minden a szules kozeledtet jelzi :D A baba mar beilleszkedett, valoszinuleg a hasad is lejjebb van mar.
A kérdező hozzászólása: Hát igen picit lejjebb ment, csak nekem ez új, mert elsõvel semmi ilyen nem volt.
Á második gyerek mindig más, mint az elsõ.A szülés se olyan lesz, mint az elsõvel! Valószínûleg elkezdtél tágulni.Jó egészséget Nektek és könnyû szülést kívánok!

Mit jelent az, hogy a kismamáknak már nem jár tandíjmentesség?

Hiszen nincs is tandíj. Vagy van? Akit csak fizet?sre vesznek fel, annak persze hogy fizetni kell, de akit államilag finanszírozottra, annak nem kell fizetni amúgy sem. Vagy hogy van ez? (1 éves a fiam és jöv? ?sszel már reményeim szerint egyetemre fogok járni, de most akkor nekem kell ezért fizetni? Mert a diákhitelt, meg a szociális támogatást nem tandíjra akarom költeni, hanem arra, hogy megéljünk.)

Legjobb válasz: Ha államin vagy, akkor nem kell fizetni. De sokan vagyunk önköltésgesek, akik fizetnek. ÉS eddig gyes alatt nem kellet fizetni, de már kell. Aki tavaly aug után került gyesre, annak ugyanúgy kell fietnie tandíjat, mint másnak, és nem jár meg neki a gyes alatt lévõ tandíjmentesség. Hál a magyar államnak ebbe én is beleesek...:-(

Ha államin vagy, akkor nem kell fizetni. De sokan vagyunk önköltésgesek, akik fizetnek. ÉS eddig gyes alatt nem kellet fizetni, de már kell. Aki tavaly aug után került gyesre, annak ugyanúgy kell fietnie tandíjat, mint másnak, és nem jár meg neki a gyes alatt lévõ tandíjmentesség. Hál a magyar államnak ebbe én is beleesek...:-(
Talan szamoljak vissza a napokat a szulesig es mar nem sok napjuk van vissza.
Szia! Csak arra tudok gondolni, hogy a régi katona-szokást utánozzák, amikor a leszerelésig hátralevõ napokat számolták így. Õk valószínûleg a szülés kiírt napját nézik. Mondjuk nekem +8 centi kellett volna, 41+1-re szültem! :D Boldog babavárást!
Régen a katonaságnál így számolták a napokat vissza, amikor már csak 150 nap volt hátra, vettek egy mérõszalagot és minden nap levágtak belõle egyet. Ez azt jelenti, hogy már várják a szülést.
A kérdező hozzászólása: Ahhha...nagyon köszi :)

Én 12 hetes kismama vagyok. Egy dolgot nem értek mit jelent az hogy a lepény a hátsó falon tapadt? Azt jelenti már nem lökheti ki a szervezetem a hormonok miatt a babámat. Mert megtapadt? És egyébként jó helyen tapadt meg? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: CSak annyit tudok hogy az enyém is a hátsó falon tapadt, ez annyit jelent hogy a legjobb, legbiztonságosabb helyen tapadt meg, ahol csak lehetett! És így a baba mozgása is jól érezhetõ lesz! Örülj ennek! 25km

CSak annyit tudok hogy az enyém is a hátsó falon tapadt, ez annyit jelent hogy a legjobb, legbiztonságosabb helyen tapadt meg, ahol csak lehetett! És így a baba mozgása is jól érezhetõ lesz! Örülj ennek! 25km
A méhlepény a 12. hétre alapkul ki és kb ekkora veszi át a baba táplálását. A tiéd a méhed hátsó falán tapa, ez tökéletes :) Az szokott gondot okozni, ha közel a méhszájhoz tapad, de ez nálad nincs, nincs miért aggódnod. "kilökni" már nem fogja a babádat a szervezeted, most már egyenesben vagytok.
Ahogy az utolsó írja, belül, a méhed hátad felöli oldalán tapadt meg a lepény. Az a jó, ha nem a méhszájon van, mert valóban okozhat vérzést, és szülésnél császár kellene, ha nem mozdul el onnan. Nálad minden ok, és abból a szempontból jobb a hátsó fali lepény, mert így elõbb érezheted a picid mozgását, mint akinek elöl tapad.:-)
Annyit jelent, hogy nem a hasi oldalon tapadt meg a lepény, hanem a belsõ, hátadhoz közelebb esõn. Nem jobb, nem rosszabb, mintha elöl tapadna. Az, hogy a szervezet kilöki a megfogant, beágyazódott magzatot, nagyon-nagyon ritka, de ehhez semmi köze. Jó helyen tapadt teljesen, de ha elöl tapadna akkor se jelentene gondot. Egyetlen eset, ami problémás lehet, ha túl mélyen, a méhszájon tapadt volna meg, de még onnan is feljebb húzódhatna, a méh növekedésével. Ekkor az esetleges vérzés miatt kerülni kell a megerõltetést, szexet.., de ez rád nem vonatkozik.
Most megint nem érted?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Igazán megnyugtató minden szó amit írtatok köszönöm szépen sejtettem de egyáltalán nem voltam biztos a válaszokban.

28 hetes kismama vagyok és eddig a méhszájam 3000 volt. Most 2000. Ez mit jelent? Baj vagy hogy már ennyitre nyitva van?

Legjobb válasz: A méhszájad teljesen zárt...ezt jelenti a 3 nulla. Az elsõ kettes azt jelenti,hogy kezd megrövidülni,ami nem tartozik a jó jelek közé 28 hetesen.Nem kell pánikolni,de figyelj oga magadra.Ha gyakran keményedsz egyél magnéziumot,és próbálj meg sokat pihenni,fekve. A doki amúgy mit mondott rá?

A méhszájad teljesen zárt...ezt jelenti a 3 nulla. Az elsõ kettes azt jelenti, hogy kezd megrövidülni, ami nem tartozik a jó jelek közé 28 hetesen.Nem kell pánikolni, de figyelj oga magadra.Ha gyakran keményedsz egyél magnéziumot, és próbálj meg sokat pihenni, fekve. A doki amúgy mit mondott rá?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Csak annyit mondott hogy ha nem keményedik sokat a hasam nincs gond.Eddig még egyszer sem keményedett.
Szia! A 2000-s méhszáj állapot azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj 2 ujjnyira nyitva van!!! Amíg a többi nulla nulla marad addig jó. Én 28 hetesen már 2111 es voltam a 4. lányommal, és kihúztuk a 37.hétig. Az a lényeg hogy sokat pihenj. Ne emelj, ne erõlködj!!! Boldog babavárást. 27 hetes kismama
Ez semmi problémát nem jelent.Ez azt jelenti, hogy a külsõ-belsõ méhszáj telejesen zárt, és a méhnyak 1 centivel meg van rövidülve.Ami nem feltétlen baj.Aki meg nem tudja inkább ne írjon.Nekem a 25.héten pénteken még c 3000volt, kedden már csak c2000.Nem csináltam semmi különleges óvintézkedést, most töltöttem a 35.hetet, és még mindig c 2000.A dokim azt mondta, van akinek már a 19-20.hét körül csak c 2000 a méhszáj, és semmi gond nincs ezzel.De még annyit mondott ha esetleg keményedne a hasam, akkor bármit csinálok közben, tessék lepihenni, és emelte akkor a magnéziumomat napi 2db-ra(Béres), és azóta sem volt semmi gond...35hetes kismama
Ezt az orvos mondta vagy valamilyen leleten van rajta? Mármint a méhszáj állapotát illetve hogy ?ezres?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!