Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a külső méhszáj (2 db)

Szerdán voltam a nőgyógyászomnál, aki azt mondta, hogy a külső méhszáj kissé kinyílott, viszont a kiskönyvembe a következőket írta? C2 (1-1-0). Ez mit jelent?

Azt mondta feküdjek többet, az éjszakán kívül kb. napi 4-5 órát. Azóta nem merek túl sok mindent csinálni, de itt van az 5 éves kisfiam, akir?l azért gondoskodnom kell. Más is volt/van ilyen helyzetben? Hogyan oldottátok meg?

Legjobb válasz: Szia! Az alapján, amit a kiskönyvdbe irt, a középsõ méhszájad is nyitva van, a külsõ is, a belsõ még zárt. És a méhnyak is meg van rövidülve. Hány hetes kismama vagy? Nekem 20 hetes korom óta van nyitva a külsõ és a középsõ. Most vagyok 32 hetes, és ugyanolyan. Sokat kell pihenni, no szex, szedjél sok magnéziumot ha keményedik a pocakod, ne sokat lépcsõzz, és ne emelgess, ne cipekedj és ne porszívózz. Nagyjából ennyi. Nehéz, tudom, nekem is itt a 4 éves kisfiam. Ne félj, minden rendben lesz!

Szia! Az alapján, amit a kiskönyvdbe irt, a középsõ méhszájad is nyitva van, a külsõ is, a belsõ még zárt. És a méhnyak is meg van rövidülve. Hány hetes kismama vagy? Nekem 20 hetes korom óta van nyitva a külsõ és a középsõ. Most vagyok 32 hetes, és ugyanolyan. Sokat kell pihenni, no szex, szedjél sok magnéziumot ha keményedik a pocakod, ne sokat lépcsõzz, és ne emelgess, ne cipekedj és ne porszívózz. Nagyjából ennyi. Nehéz, tudom, nekem is itt a 4 éves kisfiam. Ne félj, minden rendben lesz!
hány hetes vagy?
nekem a külsö méhszáj nyitott, meg a méhnyak 1cm rövidebb:c2100 a 23hétöl, sokat fekszem, szedem a magne b6-ot, azota nem voltam nézve majd kedden megyek nem tuddom változott e.most vagyok 26hetes 2napos,
A kérdező hozzászólása: 25+4 hetes vagyok. Hétfõn töltöm a 26. hetet. Az elsõ válaszolónak: A kisfiad megérti a helyzetet? Kapsz segítséget valakitõl, vagy a férjed old meg mindent? Vagy csinálsz otthon a fekvésen kívül valami (szabad egyáltalán)? A 32. héten már kicsit megnyugodhatsz nem? Legalábbis én nagyon szeretném legalább addig kihúzni, aztán ha már történik valami, meg tudják menteni a kicsit.
igaz nem az elsö vagyok hanem az utolso nekem is van egy 8és 6éves fiam, nálam a fiuk megértik, a férjem csinál mindent szinte mosogat ha itthon van ö föz, mos, bevásárolni csak ö szokot menni én csak 1héten egyszer megyek akkor is kocsival, nem sétálok ha én fözök akkor olyat ami mellett nem kell ott állni és gyorsan készen van, azt el kell mondanom hogy a férjem elötte ritkán csinált ilyet fözni nem tudot, de az egyik barátnöm megkérdezte tölem a hátam mögött aztán elmondta nekem hogy birja ezt mire ö azt mondta hogyha akarjuk ezt a babát meg kell tenni mindent érte, én a 13hétöl fekszem mert bevéreztem 13, 15, hetesen mire az rendbe jött hát kinyilt a méhszáj, de a férjem mellettem van hiába a harmadik még azt el kell mondanom az elsö kettövel semmi bajom nem volt, még hányingerem se
A méhnyakad 2 cm (megrövidült 1 cm-rel). Külsõ méhszáj 1 cm-re nyitva van. Középsõ méhszáj szintén. Belsõ még zárt.
Szia, az elsõ válaszoló vagyok! Mikor én megtudtam, 20 hetesen, 2 hetet majdnem feküdtem csak. 4. emelet, apa sokat segített, 2 hétig nem is voltam lent. Panangint kaptam 3x2.Aztán amikor nem rosszabbodott, lazítottam. Kezdõdött az ovi. Reggel ovistársak anyukája vitte kisfiamat, délután én mentem. Vagy fordítva. Néha apa, de õ reggel megy, este jön. A bevásárlás az övé, nehezet nem cipelek. Aztán sajnos terhességi cukorbeteg lettem, úgyhogy most heti kétszer irány a kórház. Sokat mászkálok, muszáj. De két hete voltam dokinál, nem változott! Most 10nap múlva megyek, kiváncsi leszek!!! Igen, én már nyugodtabb vagyok! Talán nem lesz koraszülött!! Pihizz sokat, tudom nehéz! Kisfiam már okos, megérti, hogy nem emelgetem, hogy pihizni kell, ha fáj a pocak, felhúzza a csizmámon a cipzárt, hgoy ne hajolgassak, nehogy összenyomjam tesót:-) De nem könnyû! Hamar fáradok már, és sokat keményedek! Honnan irsz?
A kérdező hozzászólása: Mindenki nagyon aranyos, és köszönöm a megnyugtató szavakat. Utolsó válaszolónak: dombóvári vagyok (Tolna megye). November 26-án megyek ismét dokihoz, de már most nagyon izgulok, hogy mit fog mondani. Remélem nem lesz rosszabb, különben be kell feküdnöm állítólag. Hát nem szeretném az ünnepeket is bent tölteni. Én sem csinálok sokmindent. Reggel elviszem a kisfiamat az oviba, szerencsére csak 5 percnyire van, délután vagy a férjem megy érte vagy anyósom. Bence is megérti a helyzetet, mégis nehéz. Nem én csinálom neki a kaját, nem én megyek vele fürdeni, ha játszunk anya mindig fekszik. Biztos uncsi neki. Most hétvégére anyuék elvitték magukkal, így talán könnyebb lesz, lelkileg viszont nehezebb. Ha gondolod írhatsz e-mailt is, legalább támogatjuk egymást. Orsi

Mit jelent az, hogy a külső méhszáj újjkupnyira nyitva van?

19 hetes terhes vagyok, voltam vizsgálaton és az orvosom ezt állapította meg, de nem mondta, hogy veszélyes lenne. Nem korai ez még?

Legjobb válasz: Az elsõ vagyok. Csak hogy valami biztatót is írjak.Akinek hamar nyílik a méhszája, és ez az alkata miatt van (gyengébbek, lazábbak a szövetei), annál talán a szülés is könnyebben megy. Biztos lesz aki erre rácáfol, de élõ példát is tudok erre.:-)

Az elsõ vagyok. Csak hogy valami biztatót is írjak.Akinek hamar nyílik a méhszája, és ez az alkata miatt van (gyengébbek, lazábbak a szövetei), annál talán a szülés is könnyebben megy. Biztos lesz aki erre rácáfol, de élõ példát is tudok erre.:-)
Szia! Az ujjkúpnyit nem tudom, de ha nyitva a külsõ, akkor pihenj sokat, ne emelj, ne lépcsõzz, nehogy tovább nyíljon. Nekem 29 hetesen volt így, szigorúan sokat feküdtem, 3 hét múlva nem lett rosszabb.Milyen értéket írt a könyvedbe?Nem ilyesmit:Cg 3100? Üdv, 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szia, nem írt be errõl semmilyen értéket, nem tartja veszélyesnek. Azt mondta, hogy a legtöbb másodszor szülõ nõ nyitva van ennyire, csak nem is tudnak róla, mert sima kézi vizsgálattal nem észrevehetõ. Nekem egy vérzés miatt volt egy feltáró vizsgálat, valamilyen fém akármivel, azzal állapította meg.
Nekem a 26. héttõl egy ujjnyira nyitva volt a külsõ méhszájam(3100), de az orvos azt mondta, hogy ettõl még nyugodtan dolgozhatom is (irodai munka). A 30. hétig dolgoztam is, és még most sem változott semmit, pedig már 35. hetesek vagyunk, és õ lesz az elsõ babóm :-D Remélem tényleg úgy van, ahogy az elõttem szóló írta, és könnyebben szülünk majd :-D
Én 30 hetes vagyok, nekem és kb másfél hónapja egy újnyira nyitva van, de nincs baj. Azóta nem változott. Többet kel pihenni vele és ne emelj, ne eröltesd meg magad. A vizekkel vigyázz, talán nagyobb lehet a fertõzés veszély. Én már nem megyek a Balcsiba. Én is rem, hogy könnybb lesz megszülni. Amúgy van vmi homeos bogyó, ami az utolsó idõben segít tágulni és lazítja az izmokat. Talán vajúdásnál kell kezdeni?? Hogy még könnyebb legyen. Kérdezzetek utánna! Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!