Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a külső (11 db)

Szerdán voltam a nőgyógyászomnál, aki azt mondta, hogy a külső méhszáj kissé kinyílott, viszont a kiskönyvembe a következőket írta? C2 (1-1-0). Ez mit jelent?

Azt mondta feküdjek többet, az éjszakán kívül kb. napi 4-5 órát. Azóta nem merek túl sok mindent csinálni, de itt van az 5 éves kisfiam, akir?l azért gondoskodnom kell. Más is volt/van ilyen helyzetben? Hogyan oldottátok meg?

Legjobb válasz: Szia! Az alapján, amit a kiskönyvdbe irt, a középsõ méhszájad is nyitva van, a külsõ is, a belsõ még zárt. És a méhnyak is meg van rövidülve. Hány hetes kismama vagy? Nekem 20 hetes korom óta van nyitva a külsõ és a középsõ. Most vagyok 32 hetes, és ugyanolyan. Sokat kell pihenni, no szex, szedjél sok magnéziumot ha keményedik a pocakod, ne sokat lépcsõzz, és ne emelgess, ne cipekedj és ne porszívózz. Nagyjából ennyi. Nehéz, tudom, nekem is itt a 4 éves kisfiam. Ne félj, minden rendben lesz!

Szia! Az alapján, amit a kiskönyvdbe irt, a középsõ méhszájad is nyitva van, a külsõ is, a belsõ még zárt. És a méhnyak is meg van rövidülve. Hány hetes kismama vagy? Nekem 20 hetes korom óta van nyitva a külsõ és a középsõ. Most vagyok 32 hetes, és ugyanolyan. Sokat kell pihenni, no szex, szedjél sok magnéziumot ha keményedik a pocakod, ne sokat lépcsõzz, és ne emelgess, ne cipekedj és ne porszívózz. Nagyjából ennyi. Nehéz, tudom, nekem is itt a 4 éves kisfiam. Ne félj, minden rendben lesz!
hány hetes vagy?
nekem a külsö méhszáj nyitott, meg a méhnyak 1cm rövidebb:c2100 a 23hétöl, sokat fekszem, szedem a magne b6-ot, azota nem voltam nézve majd kedden megyek nem tuddom változott e.most vagyok 26hetes 2napos,
A kérdező hozzászólása: 25+4 hetes vagyok. Hétfõn töltöm a 26. hetet. Az elsõ válaszolónak: A kisfiad megérti a helyzetet? Kapsz segítséget valakitõl, vagy a férjed old meg mindent? Vagy csinálsz otthon a fekvésen kívül valami (szabad egyáltalán)? A 32. héten már kicsit megnyugodhatsz nem? Legalábbis én nagyon szeretném legalább addig kihúzni, aztán ha már történik valami, meg tudják menteni a kicsit.
igaz nem az elsö vagyok hanem az utolso nekem is van egy 8és 6éves fiam, nálam a fiuk megértik, a férjem csinál mindent szinte mosogat ha itthon van ö föz, mos, bevásárolni csak ö szokot menni én csak 1héten egyszer megyek akkor is kocsival, nem sétálok ha én fözök akkor olyat ami mellett nem kell ott állni és gyorsan készen van, azt el kell mondanom hogy a férjem elötte ritkán csinált ilyet fözni nem tudot, de az egyik barátnöm megkérdezte tölem a hátam mögött aztán elmondta nekem hogy birja ezt mire ö azt mondta hogyha akarjuk ezt a babát meg kell tenni mindent érte, én a 13hétöl fekszem mert bevéreztem 13, 15, hetesen mire az rendbe jött hát kinyilt a méhszáj, de a férjem mellettem van hiába a harmadik még azt el kell mondanom az elsö kettövel semmi bajom nem volt, még hányingerem se
A méhnyakad 2 cm (megrövidült 1 cm-rel). Külsõ méhszáj 1 cm-re nyitva van. Középsõ méhszáj szintén. Belsõ még zárt.
Szia, az elsõ válaszoló vagyok! Mikor én megtudtam, 20 hetesen, 2 hetet majdnem feküdtem csak. 4. emelet, apa sokat segített, 2 hétig nem is voltam lent. Panangint kaptam 3x2.Aztán amikor nem rosszabbodott, lazítottam. Kezdõdött az ovi. Reggel ovistársak anyukája vitte kisfiamat, délután én mentem. Vagy fordítva. Néha apa, de õ reggel megy, este jön. A bevásárlás az övé, nehezet nem cipelek. Aztán sajnos terhességi cukorbeteg lettem, úgyhogy most heti kétszer irány a kórház. Sokat mászkálok, muszáj. De két hete voltam dokinál, nem változott! Most 10nap múlva megyek, kiváncsi leszek!!! Igen, én már nyugodtabb vagyok! Talán nem lesz koraszülött!! Pihizz sokat, tudom nehéz! Kisfiam már okos, megérti, hogy nem emelgetem, hogy pihizni kell, ha fáj a pocak, felhúzza a csizmámon a cipzárt, hgoy ne hajolgassak, nehogy összenyomjam tesót:-) De nem könnyû! Hamar fáradok már, és sokat keményedek! Honnan irsz?
A kérdező hozzászólása: Mindenki nagyon aranyos, és köszönöm a megnyugtató szavakat. Utolsó válaszolónak: dombóvári vagyok (Tolna megye). November 26-án megyek ismét dokihoz, de már most nagyon izgulok, hogy mit fog mondani. Remélem nem lesz rosszabb, különben be kell feküdnöm állítólag. Hát nem szeretném az ünnepeket is bent tölteni. Én sem csinálok sokmindent. Reggel elviszem a kisfiamat az oviba, szerencsére csak 5 percnyire van, délután vagy a férjem megy érte vagy anyósom. Bence is megérti a helyzetet, mégis nehéz. Nem én csinálom neki a kaját, nem én megyek vele fürdeni, ha játszunk anya mindig fekszik. Biztos uncsi neki. Most hétvégére anyuék elvitték magukkal, így talán könnyebb lesz, lelkileg viszont nehezebb. Ha gondolod írhatsz e-mailt is, legalább támogatjuk egymást. Orsi

Mit jelent az, hogy a külső tároló emulálva van, orvosolható ez a probléma? Lent

Ezt írja: A készülék nem rendelkezik valódi elsődleges külső tárolóval vagy az elsődleges külső tároló csak emulálva van. Az áthelyezés memóriakártyára funkció nem működik ezen az eszközön.

Legjobb válasz: dettó, elvileg egy "szakember" rajta van az ügön, ha tudok valamit, majd szólok.

dettó, elvileg egy "szakember" rajta van az ügön, ha tudok valamit, majd szólok.

Mit jelent az, hogy a külső méhszáj újjkupnyira nyitva van?

19 hetes terhes vagyok, voltam vizsgálaton és az orvosom ezt állapította meg, de nem mondta, hogy veszélyes lenne. Nem korai ez még?

Legjobb válasz: Az elsõ vagyok. Csak hogy valami biztatót is írjak.Akinek hamar nyílik a méhszája, és ez az alkata miatt van (gyengébbek, lazábbak a szövetei), annál talán a szülés is könnyebben megy. Biztos lesz aki erre rácáfol, de élõ példát is tudok erre.:-)

Az elsõ vagyok. Csak hogy valami biztatót is írjak.Akinek hamar nyílik a méhszája, és ez az alkata miatt van (gyengébbek, lazábbak a szövetei), annál talán a szülés is könnyebben megy. Biztos lesz aki erre rácáfol, de élõ példát is tudok erre.:-)
Szia! Az ujjkúpnyit nem tudom, de ha nyitva a külsõ, akkor pihenj sokat, ne emelj, ne lépcsõzz, nehogy tovább nyíljon. Nekem 29 hetesen volt így, szigorúan sokat feküdtem, 3 hét múlva nem lett rosszabb.Milyen értéket írt a könyvedbe?Nem ilyesmit:Cg 3100? Üdv, 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szia, nem írt be errõl semmilyen értéket, nem tartja veszélyesnek. Azt mondta, hogy a legtöbb másodszor szülõ nõ nyitva van ennyire, csak nem is tudnak róla, mert sima kézi vizsgálattal nem észrevehetõ. Nekem egy vérzés miatt volt egy feltáró vizsgálat, valamilyen fém akármivel, azzal állapította meg.
Nekem a 26. héttõl egy ujjnyira nyitva volt a külsõ méhszájam(3100), de az orvos azt mondta, hogy ettõl még nyugodtan dolgozhatom is (irodai munka). A 30. hétig dolgoztam is, és még most sem változott semmit, pedig már 35. hetesek vagyunk, és õ lesz az elsõ babóm :-D Remélem tényleg úgy van, ahogy az elõttem szóló írta, és könnyebben szülünk majd :-D
Én 30 hetes vagyok, nekem és kb másfél hónapja egy újnyira nyitva van, de nincs baj. Azóta nem változott. Többet kel pihenni vele és ne emelj, ne eröltesd meg magad. A vizekkel vigyázz, talán nagyobb lehet a fertõzés veszély. Én már nem megyek a Balcsiba. Én is rem, hogy könnybb lesz megszülni. Amúgy van vmi homeos bogyó, ami az utolsó idõben segít tágulni és lazítja az izmokat. Talán vajúdásnál kell kezdeni?? Hogy még könnyebb legyen. Kérdezzetek utánna! Boldog babavárást!

Matematika házi feladat:Számítsd ki annak a 12 cm széles körgyűrűnek a területét, amelynek a külsőátmérője 56cm! Mit jelent az hogy külső átmérő? A kifejezés jelentése miatt nem tudom meg csinálni.

Legjobb válasz: Ha a külsõátmérõ 56 cm akkor a sugár 56/2 = 28cm ,de ebból 12 cm nem az üreg része,vagyis az üreg sugara 16 cm ,innen meg már csak a képlettel kiszámolod. Magyarul a külsõátmérõ annyit jelent ,hogy a vastagságot is beleszámítja.

Ha a külsõátmérõ 56 cm akkor a sugár 56/2 = 28cm , de ebból 12 cm nem az üreg része, vagyis az üreg sugara 16 cm , innen meg már csak a képlettel kiszámolod. Magyarul a külsõátmérõ annyit jelent , hogy a vastagságot is beleszámítja.
Kétlem hogy létezik maga a kifejezés, de mivel a hõmérõ sem vizet forral, azért merem feltételezni, hogy a külsõátmérõ a gyûrût határoló külsõ kör átmérõje. Így a válasz pedig 1660cm^2
A körgyûrû két koncentrikus (vagyis azonos középpontú), eltérõ átmérõjû kör közötti terület. Területének kiszámításához ki kell számolni a két kör területét, majd a nagyobból kivonni a kisebbet. Ha a külsõ átmérõ (a külsõ kör átmérõje) 56 cm, akkor sugara 28. Ebbõl a területe 28^2*pi. A körgyûrû 12 cm széles, vagyis a belsõ kör sugara 12 cm-rel kisebb, mint a külsõé - azaz 16 cm. Területe tehát 16^2*pi. A két terület különbsége a körgyûrû területe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Bluray lejatszomon van USB 2. 0 bemenet, es szeretnem hasznalni kulso hard driveval, kb:2TB. Az avi filmeket akarom atmasolni ra, de azt olvasttam, hogy csak a FAT 32 es filet olvasa ki. Valaki tud segiteni, hogy ez mit jelent?

Nagyon Koszonom,minden segitseget!!

Legjobb válasz: Ha a külsõ vinyó nem FAT32-es fájlrendszerû, hanem a ma gyakran használt NTFS, akkor nem fogja felismerni a lejátszód. Ennyit jelent...

Ha a külsõ vinyó nem FAT32-es fájlrendszerû, hanem a ma gyakran használt NTFS, akkor nem fogja felismerni a lejátszód. Ennyit jelent...
Az USB csatlakozóra kötött adattárolót fat32-be kell formázni, hogy a lejátszó kezelni tudja. Fat32 fájlrendszerben egy fájl mérete viszont nem haladhatja meg a 4GB-t illetve maga az adattároló sem lehet nagyobb 32GB-nál. Erre lehet, hogy van valami orvosság, nem tudom (nem vagyok jártas a kérdésben, nagyon régóta nem használok Fat32-t, mert szerencsére nem kényszerít rá semmi).
Utolsó leírta bõvebben, annyit javítanék, hogy nincs 32 GB-os mérletkorlát...
A kérdező hozzászólása: Koszonok minden segitseget, utana jartam, es a Samsung BD-C 5500 bluray jatszo nem igenyli a FAT32, hanem vigan mukodik a NTFS formatumal!Tehat egy 2TB external HD-re vigan ra tudom masolni az osszes DIVX filmet.

A combom külső felén egy szabályos kör alakú piros folt jelent meg. A széle kicsit kiemelkedik, mintha hámlana, de a felszíne sima, úgy 5-6 mm. Nem viszket, és nem is rémlik, hogy megcsípett valami. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: hát, ha pár héten belül tele lesz a tested pici kiütésekkel, akkor bõrgyógyász. Van egy olyan betegség, ami egy ilyen körrel kezdõdik, aztán egyre több folt jelenik meg rajtad. Nekem volt olyan, de adtak rá egy krémet és elmúlt

hát, ha pár héten belül tele lesz a tested pici kiütésekkel, akkor bõrgyógyász. Van egy olyan betegség, ami egy ilyen körrel kezdõdik, aztán egyre több folt jelenik meg rajtad. Nekem volt olyan, de adtak rá egy krémet és elmúlt
A kérdező hozzászólása: Köszi, az még a kisebb gond lenne, csak ne legyen bõrrák.Sajnos mindig a legrosszabbra gondolok

Mit jelent az hogy kötött izomzat? Mik a külső jelei?

A babám hanyatt fekve állandóan kifesziti a lábát olyan er?sen hogy nem is tudom behajlitani, mintha k?b?l lenne. Elég s?r?n csinálja ezt, f?leg ha nyavalyog. Ez összefügghet ezzel?

Legjobb válasz: Igen, ez az. Jártok Dévényre vagy más fejlesztésre?

Igen, ez az. Jártok Dévényre vagy más fejlesztésre?
Amúgy az én férjem is ilyen, de én felhívtam egy tornászt és vittem.Látja hogy használ, és rájött hogy hülyeség volt tiltakoznia. Elõzõ voltam.
22:18 és 22:25 vagyok. Igen ezt egy dokinak észre kéne vennie, nekünk az elsõ perctõl megmondta a gyerekorvos.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Épp elkezdtem nézegetni.
Látom, hogy külföldön laksz, de itt a Dévény honlapján olvashatsz a fórumon errõl többet: http://www.deveny.hu/
Az elsõ vagyok, hallgass az anyai ösztönödre! Engem is nyugtattak az orvosok és ne idegeskedjek volt a válasz, de én nem voltam nyugodt, továbbmentem és ez mentette meg a tolószéktõl.
A kérdező hozzászólása: Pelenkázáskor nekem is ezt szokta csinálni. Én elvinném gyógytornászhoz, de a férjemmel megint összeveszek, mert õ csak a dokinak hisz, és ha a doki azt mondja rendben van az szentirás. És szerinte én meg csak össze vissza aggódok feleslegesen és olvasgatok hülyeségeket. De most komolyan, ezt egy dokinak nem kéne észrevennie? (ráadásul kettõnek)
Hátrafeszíti a kezét, és pelenkázáskor a lábát megfeszíti. Meg a doki is mondta.
A kérdező hozzászólása: És te mibõl vetted észre a babádnál?
Az én lányomnak is kötött az izomzata.Mi is járunk dévény tornára. Ajánlom vidd a babád egy gyógytornászhoz(rontani nem tud rajta csak javítani)
A kérdező hozzászólása: Nem mert külföldön lakunk. A doki szerint minden rendben van vele, ráadásul két gyerekorvos is nézi havonta, egy kötelezõ és egy magán. Csak engem nem hagy nyugodni nagyon, mert 6 hónapos és még nem nagyon forgott, csak ha kicsit rásegitünk. De szerintük ez normális még ebben a korban. És mostmár kezdek idegeskedni, mert ma volt itt egy barátnõm, a kezébe vette és azt mondta olyan furcsa fogni az õ unokaöccse után, mintha úgy feszülne a teste a karjában.
igen. deveny torna. a gyogytornasz mondta, hogy eleg sok kulfoldi klientura is van. mindenesetre keress a kornyekeden egy baba-gyogytornaszt, lehet is tud segiteni. minel elobb, annal jobb. mi 3 hósan kezdtunk el jarni, most 10 hos, egy eves korara rendbe fog jonni. (hozzateszem megtette az elso lepeseit, eleg hamar ult, maszott, kuszott, stb, a neurologus (hozza kell eloszor elvinned, kerj beutalot) egybol latta, hogy deveny tornazunk, mondta hogy nagyon szepen fejlodik. de te is tudod otthon tornaztatni picit, ami segit.

Egy ideje (kb.1hónapja) észrevettem, hogy kisebb véraláfutások jelennek meg a lábamon, mindenféle különösebb külsõ hatás nélkül (nem ütöm be vagy ilyesmi) mitõl lehet?

más tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Gyenge az érfalad, és egy icipici nyomástól is elpattan az érfal, és véraláfutásos lesz. Menj el orvoshoz, vizsgáltasd ki magad.

Gyenge az érfalad, és egy icipici nyomástól is elpattan az érfal, és véraláfutásos lesz. Menj el orvoshoz, vizsgáltasd ki magad.

Radiátornál mit jelent az, hogy külső szelepes és mit a beépített szelepes és a 6 csonkos kifejezés?

Legjobb válasz: Milyen tipus?Laikus vagyok,de én még nem láttam beépített szelepest..Adva van egy radiátor-annak van 4 sarka.Nálam igaz a körben utolsó ez a radiátor,bal fent bejön a melegvíz,jobb alul kijön a hideg.jobb fent egy légtelenítõ,bal lent pedig egy leeresztõcsap..minek több (6) kiállás?

Milyen tipus?Laikus vagyok, de én még nem láttam beépített szelepest..Adva van egy radiátor-annak van 4 sarka.Nálam igaz a körben utolsó ez a radiátor, bal fent bejön a melegvíz, jobb alul kijön a hideg.jobb fent egy légtelenítõ, bal lent pedig egy leeresztõcsap..minek több (6) kiállás?
A 6 csonkosokon alul is van két bekötési lehetõség (az alap 4-en túl) a rejtett bekötéshez. Tessék, itt egy kompaktszelepes 6 csonkos radiátor: http://www.merkapt.siteset.hu/kep.php?id=73670 Most gugliztam, csak neked! :)
oké, köszi.Így már ismerem.A kompakt szelemet, én termosztátnak ismerem, nekem is van minden radiátoron.

LOVASOK! Mit jelent az, hoy tartsam meg a külső szárat? Illetve hogy lehet ügetésben rövidíteni, vagy nyújtani a ló lépését?

köszönöm!

Legjobb válasz: Mikor a ló bármilyen jármódban megy, a kezeddel követed a (feje)mozgását - leglátványosabban persze vágtában. Megtartani azt jelenti, hogy nem követed a mozgást. Rövidíteni úgy lehet, ha az elõrehajtó derék és csizmasegítség mellé kitart a szár - de nem annyira, hogy felvegye magát a ló.

Mikor a ló bármilyen jármódban megy, a kezeddel követed a (feje)mozgását - leglátványosabban persze vágtában. Megtartani azt jelenti, hogy nem követed a mozgást. Rövidíteni úgy lehet, ha az elõrehajtó derék és csizmasegítség mellé kitart a szár - de nem annyira, hogy felvegye magát a ló.
Ha nyújtani akarsz a lépésén, kicsit engedj a száron.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!