Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a baba (89 db)

Mit jelent, hogy a baba hason fekve "repülőzik" és az mire utal?

Úgy értem, hogy ez betegségre utalhat, vagy természetes a baba fejl?dése során.

Legjobb válasz: Természetes, megpróbál mozogni, próbálgatja, mire valók a kis izmai. Hason fekszik ilyenkor, a kis kezeit és lábacskáit feljebb emeli a földtõl, és ha olyanja van, ringatózik :) Én kisfiam is csinálta, ebbõl lett az átfordulás végül, amikor már erõsebb lett. Nálunk kb. két hónaposan folyton csinált ilyet :)

Természetes, megpróbál mozogni, próbálgatja, mire valók a kis izmai. Hason fekszik ilyenkor, a kis kezeit és lábacskáit feljebb emeli a földtõl, és ha olyanja van, ringatózik :) Én kisfiam is csinálta, ebbõl lett az átfordulás végül, amikor már erõsebb lett. Nálunk kb. két hónaposan folyton csinált ilyet :)
Ez természetes és nagyon jó, hogy csinálja. Ezzel fejleszti a hát és a gerinc melletti izmokat. Ezek segítik majd késõbb az átfordulásban, kúszásban, mászásban.
az én kisfiam is folyton ezt csinálja.6hónapos de õ forog már 2honapja
A fiam is nagyon sokáig csinálta. Akkor hagyta abba, mikor elkezdett mászni.
Az enyém mászás elõtt csinálta.

Mi jelent hogy a baba hasfájós?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Próbáld ki, hogy hasra teszed le aludni. Mi rögtön elsõ itthon töltött nap jártunk így, és kiderült, hogy hasonalvó lesz a drágám. Ahogy hasra fordítottam, csönd volt, és már aludt is. Valahogy kényelmesebb volt a pocijának. Felhúzta a kis lábait, és olyan kis büdösbogár-pózban, égnek álló fenékkel aludt. :)

Próbáld ki, hogy hasra teszed le aludni. Mi rögtön elsõ itthon töltött nap jártunk így, és kiderült, hogy hasonalvó lesz a drágám. Ahogy hasra fordítottam, csönd volt, és már aludt is. Valahogy kényelmesebb volt a pocijának. Felhúzta a kis lábait, és olyan kis büdösbogár-pózban, égnek álló fenékkel aludt. :)
A hasfájós babák általában mindig ugyanabban az idõben sírnak(gyakran élesen, vigasztalhatatlanul);lábukat felhúzzák a hasukhoz;hasuk bekeményedik;feszítik magukat.Ha szerencsés vagy kézben-cicin megnyugodnak(mint az enyém-de hát nem lehet, hogy mindig ott lógjon, meg hát ha sokszor eszik, fáj a poci...-ördögi kör).Nálunk is a hason alvás jött be.Könnyebben büfizik, lábát fel tudja húzni és nem kell fel a kapálózására.

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)


Kismamák! Mit jelent hogy a méhszáj 3000-es? Most voltam 11. héten ultrahangon, de a dokim csak annyit mondott, hogy minden rendeben, szépen fejlődik a baba.

A lepényr?l meg a köldök zsinórról semmit se mondott.Jöv?héten kedden megyek genetikai ultrahangra 3 ds-re a Bolgárkerék utcába ott csak mondanak valamit ezekr?l is vagy nekem kéne rákérdeznem?

Legjobb válasz: 3000-es méhszáj az teljesen zárt méhszájat jelent, ennek így kell lennie még egy darabig, normál esetben. A lepényrõl és a köldökzsinórról majd a genetikai ultrahangon már biztosan mondanak valamit, mert nekem ekkor már nézték az áramlást és ráírták a papíromra hogy hátsó fali lepényem van.

3000-es méhszáj az teljesen zárt méhszájat jelent, ennek így kell lennie még egy darabig, normál esetben. A lepényrõl és a köldökzsinórról majd a genetikai ultrahangon már biztosan mondanak valamit, mert nekem ekkor már nézték az áramlást és ráírták a papíromra hogy hátsó fali lepényem van.
ahogy 1.írta. amúgy a Bolgárkerék utcában profik dolgoznak, mindent meg fognak nézni és ráírják a papírra és el is mondják. de az UH közben nyugodtan kérdezhetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én is úgy gondoltam hogy ha az orvos valamit nem talált rendeben akkor szólt volna.Köszönöm a megnyugtatást!bolldog babavárást nektek!

Mit jelent, hogy hypoton a baba?

Legjobb válasz: Csökkent izomtónusú baba. Nekem a dokik mindig azt mondták hypoton babámra, hogy "izomgyenge".

Csökkent izomtónusú baba. Nekem a dokik mindig azt mondták hypoton babámra, hogy "izomgyenge".
lányom is hypoton, de neki nagyon kötött volt az izomzata azaz le volt tapadva neki. emiatt nehezebben mozgott, nehezen fogott. koraszülöt volt és õ pl. csak 5 hónaposan tudott fogni. dévényre jártunk/járunk és alig tudta a gyógytornász kiegyenesíteni a kis karját, annyira kötött volt az izomzata.
Utolsó választ kiegészíteném.Az én lányom enyhén hypoton, fél éves kora óta járunk Dévény tornára.Azt mondta a gyógytornász, hogy picit lazább az izomzata.De! Nem volt koraszülött, nem volt agysérült, idõre, egészségesen született a legjobb általános állapotban.Császáros volt, kiemelték, nem szenvedett semmilyen szülési traumát!Nem hívtak minket fejlõdésneurológiára, az újszülött osztályon neurológiailag is mindent rendben találtak nála.Fél éves koráig mindent papírforma szerint csinált.3 hónaposan már alkarra támasztott hason, emelte, és gyönyörûen tartotta a fejét, felfedezte a kezét, mindent a szájába vett.4 hónaposan hasról hátra, 6 hónaposan hátról hasra fordult.Kérdeztem a gyerekorvost az izmairól, de õ azt mondta, minden rendben velük.Nem volt rongybaba!!Sem a védõnõ, sem a gyerekorvos semmi gyanúsat nem észlelt, sõt, kifejezetten ügyes volt.De 6 hónapos kora után úgy lelassult a mozgása, hogy nekem az már gyanús volt.Ekkor mentünk tornára.Kérdeztem a gyógytornászt.Azt mondta, sokszor nem derül ki, mi áll a háttérben, számos oka lehet, és nem ritka manapság.De szerencsére jól reagál a kezelésre.Ez igaz is volt, mert az elsõ alkalom után beindult.Folyamatosan pörgött -forgott, körbe kúszott a hasán.Második alkalom után rendesen is kúszni kezdett 8 hónaposan, és a kezére támaszkodva ült.Most 9 hónapos, és bár nem mászik, de feltérdelt, ötvözi a kúszást a mászással.A térdén közlekedik.Ha négykézlábra teszem, megtartja, és hintáztatja magát.Ha a mellkasa alatt van a kezem, akkor rendesen is mászik, kis segítséggel.Kapaszkodva ül.Sajnos önállóan még nem ül, és csak havonta egyszer tud fogadni a gyógytornász.Értelmileg átlag felett van.Tud simogatni, pápázni, tapsizni.Ha puszit adok, õ is cuppog.A képeskönyvet lapozza.Ha azt mondom: kukucs, õ maga takarja le és fedi fel saját magát.Emlékszik elõzõ nap játszott játékokra, ha elkezdek énekelni, õ is rázendít."Mondja" már: baba, mama, lala, ana, álmá, aja.Nagyon figyelmes, érdeklõdõ kislány.Én nem hinném, hogy õ valaha is hátrányt szenved szellemileg.Sok olyan dolgot tud, amit mások egy évesen.De az igaz, hogy utált hason feküdni, és lassan 10 hónaposan nem ült még fel.Ami ZAVAR de nagyon, vagyis aggódok!!Gyógytornászunk szerint lehet hogy élete végéig megmarad, de ennek serdülõkorban van jelentõsége.Jobban kell figyelni, hogy ne legyen lúdtalpas, ne legyen gerincferdülése.(Nekem mindkettõ van, lehet én is hypoton vagyok?) De ennek lehet elõnye is: kiváló táncos, sportoló válhat belõle.
Kedves utolsó...a második vagyok Megértelek, én is aggódom nagyon. most éppen azért mert olyan kis chaplines a lába mikor a lányom feláll. azt mondják a hypoton babákat ha lehet olyan sportra kell majd iratni ami a test mindkét részét igénybeveszi. pl. úszás, tánc. (mert mondjuk egy gerelyhajító leginkább ugye egyik kezét használja erõteljesebben) Sztk alapon nincs gyógytornátok? mert a havi egy az kevés. mi hetente járunk pluszban heti egyszer vizi gyógytonra.
még mindig második :) ne aggódj, kicsit késõn kezdtétek a dévényt, azért is éri nehezen utol magát. hiszen ugye eleinte jól haladt a babád. lányomat 4 hósan vittem elõször mert láttam valami nem stimmel, meg olvastam hogy a korababáknak nagyon jót tesz...de inkább az utóbbi ok miatt, hiszen nem tudtam mit kell tennie egy 4 hónapos korababának. Több mint két hónapig hetente jártunk maszek alapon (3500/alk). aztán megkaptuk TB-re. majd mikor a lányom 8 hónapos lett, kértem hogy ha lehetséges írják ki a viz alatti gyógytornát is. szerencsére azt is megkaptuk, így anyagilag mindkettõ könnyebbség volt. Ugye a vizi az nem úszás, hanem spec. torna és a kettõ együtt szuper volt. Ne aggódj, szerintem a te picid is összekapja magát. én azt sem hittem volna hogy 1 évesen ülni fog a lányom mire nyaralni megyünk...s lám 10 hónaposan megtette elsõ kis négykézláb lépéseit :) Drukkolok nektek és jó egészséget. esetleg valami más fejlesztõ tornát sem írnak ki nektek?
Nálunk nem írnak ki babáknak semmilyen tornát!!És mint mondtam, az orvos nem talált nála eltérést, a védõnõ se.Ha én nem viszem el, soha nem derül ki.

Mit jelent, mikor azt írjátok, hogy a baba nem reagált jól az NST-n?

Legjobb válasz: Ha az nstn nem mozog a baba, azt nem szeretik a dokik. Ilyenkor szoktak visszahívni. HA nem mozog, sok helyen rázzák, ébresztgetik, hogy legyen jó a görbe.

Ha az nstn nem mozog a baba, azt nem szeretik a dokik. Ilyenkor szoktak visszahívni. HA nem mozog, sok helyen rázzák, ébresztgetik, hogy legyen jó a görbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

34. hetes terhes vagyok, mit jelent, hogy hátsó tapadású a baba? Lehet, hogy ez miatt van pici hasam? Nagyon zavaró, hogy mindenki ájuldozik, hogy milyen picsi. Senki nem akarja elhinni, hogy májusban szülök.

Legjobb válasz: Szia! Gondolom az UH-n látják és Te is látod, hogy a baba szépen fejlett, nem kisebb annál, mint amilyennek lennie kell. A többivel ne foglalkozz. Én elvileg 2 héten belül szülök, és mindenki rámcsodálkozik, hogy nincs is olyan nagy pocakom. Ez alkati dolog, hogy kinek mennyire látszik és milyen formájú, vagy épp mekkora a pocakja. Boldog babavárást és jó egészséget kívánok Nektek!

Szia! Gondolom az UH-n látják és Te is látod, hogy a baba szépen fejlett, nem kisebb annál, mint amilyennek lennie kell. A többivel ne foglalkozz. Én elvileg 2 héten belül szülök, és mindenki rámcsodálkozik, hogy nincs is olyan nagy pocakom. Ez alkati dolog, hogy kinek mennyire látszik és milyen formájú, vagy épp mekkora a pocakja. Boldog babavárást és jó egészséget kívánok Nektek!
Szia! Ha a babával minden rendben, akkor semmi gond. Nekem a héten kijelentette egy rég nem látott ismerõs, hogy már mekkora a hasam, mire én, hogy persze, hiszen már május nincs olyan messze, erre közölte, hogy akkor egyáltalán nem nagy, de egy hónap alatt is még sokat nõ. Na mondom remek. Egyébként hidd el, ez rendkívül alkatfüggõ, lényeg, hogy Te is ás a pici is egyészséges legyen! Üdv: 32 hetes kismama
Szia! Ááá, ne aggódj! Én és a barátnõm mindketten májusban szülünk, és tök más jellegû és más méretû a pocakunk, ez nem jelent semmit! Egyébként nekem is hátsó fali a lepény, de a doki azt mondta ez nem baj, az picit rosszabb, ha a méhszájnál tapad....stb. Nekem pl. nagyobb a pocakom (nem orbitális), hegyesebb, a barátnõmé meg inkább szétterülõbb, anyukám szomszédja szintén májusban szül, neki meg alig van. Mégis mindhárom esetben a baba jól fejlõdik, mindannyiunknál a korának megfelelõ érettségû és méretû a baba. Ez nem ettõl függ. Egyikünk sem egyforma, hát hogy lehetne egyformán nagy pocakunk! :) Sõt! Nagyobb, hegyesebb pocakkal még közlekedni is nehézkesebb, meg fordulni egyet az ágyban! Én már csak tudom... :)
Az, hogy hátsó falon tapadt, az nagyon jó, örülj neki, mással ne törõdj.Nem vagyunk egyformák, de ezt gondolom hallottad egy párszor.Boldog babavárást!
Szia! Az én babám teljesen jól fejlõdik, átlagos méretû, nekem is azt mondták többen is, hogy nem túl nagy a pocakom. Én jelenleg 31 hetes vagyok, tegnap összefutottam egy 5 hónapos kismamával, neki is akkora volt, mint nekem. De nem aggódom, mert minden rendben a babámmal. Te se aggódj! :)
Teljesen jó a mérete, ne aggodalmaskodj!:)
A GS: gestatios sack, igen a petezsákot jelenti :) jó ez a méret :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!