Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy a (4993 db)

Mit jelent, hogy a méh közepes nagyságú? Ez valami kórosat jelent?

Legjobb válasz: Nem kóros. Mibõl gondolod? Közepes- vagy ha jobban tetszik- átlagos.

Nem kóros. Mibõl gondolod? Közepes- vagy ha jobban tetszik- átlagos.
A kérdező hozzászólása: csak szimplán nem tudtam mit jelent. és ha valakinek "kisebb" vagy "nagyobb" az mit jelenthet?
Azt, hogy kisebb a méhe /általában a még nem szült nõknek/ vagy nagyobb /a többször szült nõknél/ nem jelent semmit. Ahogy mi emberek vagyunk kisebbek és nagyobbak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod.
Szívesen:)

Mit jelent, hogy a kutya "csak MEOE és FCI regisztrált"?

Legjobb válasz: Az azt jelenti, hogy egy szaporító akit el kell kerülni! Azért írta oda, mert ez olyan jól hangzik és hátha valaki beszopja. Jelentõsége viszont nincs. Ha a kicsikre írná, hogy törzskönyvesek, akkor már érdemes lenne egy közelebbi pillantást vetni rájuk, de így nem.

Az azt jelenti, hogy egy szaporító akit el kell kerülni! Azért írta oda, mert ez olyan jól hangzik és hátha valaki beszopja. Jelentõsége viszont nincs. Ha a kicsikre írná, hogy törzskönyvesek, akkor már érdemes lenne egy közelebbi pillantást vetni rájuk, de így nem.
Röviden azt jelenti, hogy felejtõs onnan kutyát vásárolni.
MEOE: Magyar Ebtenyésztõk Országos Egyesülete FCI: Fédération Cynologique Internationale, azaz Nemzetközi Kinológiai Szövetség, egy belgiumi székhelyû nemzetközi ebtenyésztõ egyesület. De amúgy beírod google-ba és az elsõ találat...
A kérdező hozzászólása: Nem azt kérdeztem, hogy minek a rövidítése, de mind1...
Ha pontosítanál kicsit.... Szerintem a mostani helyzetben egy ETSZ-es kutya MEOE-ba regisztrálását jelenti, amellyel jár az FCI elismerés is.
A kérdező hozzászólása: Nem igazán tudok pontosítani, egy hirdetésben volt így írva, hogy "a kis kutyák nem törzskönyvesek, a szuka csak MEOE és FCI regisztrált"
Milyen fajta?
A kérdező hozzászólása: kis angol agár
Magyarul a szukának lehet törzskönyve, de a kicsiknek , ahogy írta, nincs.A MEOE-nál vagy van törzskönyv, vagy nincs.

Mit jelent hogy a koponya a bemenet felett? UH leleten

26 hetesen ez nem korai? mert azt olvastam valahol, hogy ez azt jelenti, hogy beállt a születési pozicióba, vagyis fejjel lefelé van. most akkor ez mit jelent? vagy ez még változhat mert ugyis mocorog?

Legjobb válasz: 26 hetesen még nagyon sokat mocorog. tehát semmit nem jelent. Nekem 30 hetesen fordult be, de még utána is éreztem, hogy megfordult néhányszor.

26 hetesen még nagyon sokat mocorog. tehát semmit nem jelent. Nekem 30 hetesen fordult be, de még utána is éreztem, hogy megfordult néhányszor.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor no para :) köszi :) azért még irjon más is akinek lenne véleménye
Nekem a 28 héttõl már beállt. 39 hétben vagyok és semmi jelét nem adja, hogy kifele készülõdne :)
A kérdező hozzászólása: én csak attol ijedtem meg nehogy koraszülés jele legyen vagy ilyesmi, olyan sokan ijesztgetnek ezzel :(
Gondoltam, ezért írtam le az én esetemet. Nyugi, nem fog kibújni, Egyébként még fordulhat, de ha nem az sem baj.
Hát annyira nem jelent koraszülést, hogy a kisfiam 41+5 napnál úgy kellett "kipiszkálni" :D (szóval indítás után császár lett a vége) Tehát tényleg nyugi. (elsõ)
A kérdező hozzászólása: köszi :)


Mit jelent hogy A+ és mit jelent az hogy AAA?

ugyanaz a kett??

Legjobb válasz: Energiatakarékosság, minden kategória A vagyis a legjobb az A+ lehet, hogy csak egy része a többi viszont nem.

Energiatakarékosság, minden kategória A vagyis a legjobb az A+ lehet, hogy csak egy része a többi viszont nem.
mennyire gazdaságos a cucc amit használsz a-tól g-ig mennek ezek a betûk. a régi izzók sok hulladékhõt termeltek ezért kaptak rosszabb besorolást. a+ az kevesebb enerigát használ ugyanahoz a tevékenységhez mint az aaa
A kérdező hozzászólása: bocsi:CH1 ... CH2 ...
Magyarra fordítva: Csatorna 1, Csatorna 2. Annyi van h a szerver 2 csatornára van osztva a lagg elkerülésének érdekében. VÁGOD?! :D
A kérdező hozzászólása: azt írja hogy:hiba a szerver kapcsolatban nem tok belépni
A DDMT2 egy kapal sz*r. :D Mit vársz egy bénzéhes emberek által üzemeltetett privát szerveren? Amúgy akkor vagy frissítés van vagy végre megszûnt. :D
A kérdező hozzászólása: köszi.nincsen vége mert a ddmt2, 2.szeró megy :) )))
áááááá, basszus mit lehet ebbe a metinbe annyira élvezni...mész, õlsz, mész, ölsz......
silkroad sokkal jobb
Ez nem olyan mint a metin2 hanem ez a metin2...

Valaki el tudná igazán érthetően mondani nekem, hogy mit jelent az OTP-nél egy lekötésnél mit jelent, hogy a kamatozás módja FIX vagy VÁLTOZÓ, meg hogy mi ez a Betét elhelyezés módja? Ott is van három opció. Van hozzá help, de én bizisten nem értem.

Melyiket érdemes, melyik mire jó, melyik mikor jó, stb.? Köszönöm szépen azoknak, akik nem azt mondják, hogy menjek be egy OTP-be és ott felvilágosítanak :-)

Legjobb válasz: A fix kamatnál megmondják, hogy mennyi. A változó az változik, valamilyen szempont szerint (mondjuk az alapkamat, vagy az alapnyugdíj, stb). Ot azt tudják megmondani, hogy most éppen mennyi. Vond le a kamatadót is! A többit írd le, mert így nem lehet tudni.

A fix kamatnál megmondják, hogy mennyi. A változó az változik, valamilyen szempont szerint (mondjuk az alapkamat, vagy az alapnyugdíj, stb). Ot azt tudják megmondani, hogy most éppen mennyi. Vond le a kamatadót is! A többit írd le, mert így nem lehet tudni.
Nem kell bemenni az OTP-be, elég, ha klikk ide: https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/online/BH01010301000000.jsp
A fix kamatozás azt jelenti, hogy a futamidõ végén akár rosszabbra, akár jobbra változik közben a pénzpiaci helyzet, Te azt a kamatot kapod, amiben megegyeztetek. A változó kamatozás meg azt jelenti, hogy a kamat mértéke igazodik pl a jegybanki alapkamatváltozásokhoz és ebbõl adódónak kevesebb, vagy több is lehet, mint amikor a megállapodás megszületik.

Az mit jelent hogy a lepény a mellsö falon tapad?

van valami veszélye?

Legjobb válasz: ha nem lóg rá a méhszájra nincs jelentõsége orvosilag

ha nem lóg rá a méhszájra nincs jelentõsége orvosilag
Szia, nekem a mellsõ falon tapad. Nem okoz semmi gondot terhesség alatt, én a baba rugdosását se éreztem késõn csak inkább mindíg lenn gondolom a lepény miatt. Csak azt tapasztaltuk hogy a 4D-n nehezebb volt bekukkantani a babához mert a méhlepény sok helyet eltakart, de azért lehetett így is látni valamit :) Amit még halottam de nem tudom igaz-e hogy császárnál kicsit nehezebb a dokinak ha a lepény az útban van. 28 hetes

Mit jelent hogy a meh fundusa? es az hogy nekem az 3/K?

Legjobb válasz: A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.

A fundus a méh tetejét, boltozatát jelenti. A terhesség felénél éri el kb a köldök magasságát, 36 hetesen van a legmagasabban, utána lejjebb süllyed. A számérték nem tudom mit jelent, arról még nem hallottam. A fundus magasságából és a has körfogatából szokták a baba méretét megsaccolni.
Szia! Én úgy tudom a szám centit jelent. Elvileg a köldök alatt 3 centivel van.
Nem centit jelent a szám, hanem ujjnyi távolságot.
Köldök felett 3 ujjnyira van a méh teteje.

Mit jelent hogy a bal agyféltekémet használom?

Jobbkezes vagyok ha ez jelent valamit. Kitöltöttem a neten azt a tesztet, ami úgy kezdõdik hogy melyik irányba forog a balerina. 78%ban a bal agyféltekémet használom azt írta. Tudom hogy az ilyen tesztek enyhén szólva nem túl megbízhatók de mégis érdekelne mit jelent.

Legjobb válasz: Nem jelent semmit. [link]

Nem jelent semmit. [link]
Nincs egy linked errõl, mert engem is érdekelne!Mert a gyerekem balkezes, és iszonyú jó a rövid távú memóriája!

Mit jelent, hogy a rákosodásra hajlamos anyajegyemben pici fehér pöttyök vannak?

Van egy anyajegyem (csíp?csontomnál, 25mm-es 15mm-es kidudorodó résszel, kiálló sz?rszálakkal) és 2-3éve felfedeztem benne ilyen icipici fehhér pöttyöket, mintha homokszemek lennének benne. Tudom, hogy az anyajegyem elrákosodhat, meg le kell szedetni, de a fehér pöttyök mit jelentenek? Ugye nem azt, hogy MÁR elrákosodott, vagy ez is csak símán egy tényez?je annak, hogy le kell szedetni?

Legjobb válasz: Hát szerintem soron kívül keress egy bõrgyógyászt, ezt eléggé sürgõsen le kéne szedetni, mert ez bizony jelenthet kóros elváltozást. Orvos mikor látta legutóbb? Ha azóta nem változott és akkor nem mondta, hogy baj van, ne aggódj, de ha bármi változás volt, vagy olyan marha vagy (már bocs), hogy még nem vizsgáltattad meg, akkor azonnal menj. Inkább legyen vaklárma, mint késõbb nagyobb baj ugye. :S

Hát szerintem soron kívül keress egy bõrgyógyászt, ezt eléggé sürgõsen le kéne szedetni, mert ez bizony jelenthet kóros elváltozást. Orvos mikor látta legutóbb? Ha azóta nem változott és akkor nem mondta, hogy baj van, ne aggódj, de ha bármi változás volt, vagy olyan marha vagy (már bocs), hogy még nem vizsgáltattad meg, akkor azonnal menj. Inkább legyen vaklárma, mint késõbb nagyobb baj ugye. :S
A kérdező hozzászólása: Hát kb. egy éve látta, és közölte velünk a drágalátos doktorbácsi, hogy mielõtt 18 nem leszek nem fogják levenni, mert még nõhetek (most vagyok 15). És amikor mondtuk, hogy de azért jobb lenne, hogyha levennék, közölte velünk (mjadhogynem ordibálva) hogy mit képzelünk mi, õ az orvos, és ezt mondja, és ezt tekintsük szentírásnak. Még a drága professzor urat is behívatták, hogy bizonyítsák igazukat. Na jó ezt nem így szóról szóra, de kb. ez sugárzott a hangjából. Egyébként meg nagyon nem változott, meg õszintén szólva, nem is emlékszem, hogy akkor milyen volt =/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!