Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy II (22 db)

Mit jelent hogy II. érettségű a lepény? 37hetes terhes vagyok a méhszájam C:3000?

KÖSZÖNÖM

Legjobb válasz: Uristen az elsonek semmi fogalma sincs a cervix szamokrol, nehogy hallgass ra!! A C3000 azt jelenti, hogy a mehnyak 3 cm, a 000 pedig azt, hogy teljesen zart mind a kulso, mind a belso mehszajad. A mehszaj minden terhessegben 3 cm-rol indul, ahogy tagulsz ugy fog egyre jobban rovidulni.

Uristen az elsonek semmi fogalma sincs a cervix szamokrol, nehogy hallgass ra!! A C3000 azt jelenti, hogy a mehnyak 3 cm, a 000 pedig azt, hogy teljesen zart mind a kulso, mind a belso mehszajad. A mehszaj minden terhessegben 3 cm-rol indul, ahogy tagulsz ugy fog egyre jobban rovidulni.
II. Fokban erett lepeny pedig hogy kezd meszesedni a mehlepenyed, minel meszesebb, annal kevesbe tudja ellatni a magzatot tapanyaggal. 37 hetesen ez atlagerteknek mondhato.
A második válaszolóhoz csatlakozom, az elsõ valóban összevissza információkat irkál:( A terhesség idején végig a 3000 méhszáj az optimális, ez teljesen zárt, és megtartott méhszájat jelent. Szülni majd akkor fogsz, ha megrövidül, és kinyílik teljesen. A méhlepény érettségét a meszesedése alapján nézik. A 25. hét után már általában 1-es érettségi fokozatú a lepény, majd tovább “érik” egészen a 3-as fokozatig. A lepény érettségébõl többé-kevésbé következtethetünk a szülés várható idõpontjára is, hiszen minél öregebb a lepény, annál kevésbé tudja a babát ellátni. A te 2-es fokozatú lepényed 37 hetesen tökéletes:)
Én is csak azt tudom írni, hogy ne higgy az elsõnek!!!!! Tökéletesen zárt a méhszájad, és tökéletes a II. érettségi fok. Nekem sajna 34 hetesen már III-as volt, és rá másfél hétre meg is kellett császározni, mert annyira rosszak voltak az áramlási viszonyok. És igen, a meszesedést jelzik a fokok, azt hogy mennyi oxigén és tápanyag tud eljutni a babóhoz. Sok sikert NEKTEK!!! :)
az, h a lepény II.érettségü nem tudom mit jelent, sajna!a C:3000 az azt jelenti, h már leaglább 3jjnyira nyitva vagy!már nincs sok hátra vigyi magadra, gyors, fájdalom mentes szülést neked
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek!:) Aranyosak vagytok!

Mit jelent hogy a lepény stádiuma Grannum szerint II?

Most vagyok 31 hetes.

Legjobb válasz: És ha idõ elõtt elöregszik akkor megindítják a szülést?

A kérdező hozzászólása: És ha idõ elõtt elöregszik akkor megindítják a szülést?
Nekem a 32. héten már III. fokban érett volt és meszes. Mára vagyok kiírva és még semmi. A babát rendesen táplálja addig nincs gond. 40hetes pocis
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/terhessegi-l.. A Méhlepény érettségérõl van szó.
Azt jelenti, hogy a méhlepény másodfokban érett. Kicsit korai még, de a dokid majd odafigyel. III. fokban érett lepénnyel már elõfordul, hogy nem megfelelõen táplálja a babát, de ezt a dokid úgyis figyelni fogja, ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Biztos buta kérdés de lehet ezt valahogy késleltetni?

Mit jelent, hogy a vércsoport szerológián a Papain Liss I. sejt, II. sejt, III. sejt pozitív? Ez nagy probléma?

A vércsoportom O rh+. Úgy tudtam, pozitív anya nem is termelhet ellenanyagot. Tud vki segíteni? Nagyon megijedtem. :((


A lepény érettsége, hogy I II vagy III mit jelent? Mikor milyennek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia!!! Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Mindenkinél változó, hogy milyen ütemben érik, önmagában (akárcak a többi "összetevõ") nem jelent semmit. A terhesség alatt mindent összefüggéseiben kell nézni, ezt pont ezekkel a szavakkal tegnap mondta a szülésznõm, mikor ugyan ezt a kérdést feltettem neki. általában 30. hét körül I-II szokott lenni, de mindenkinél más és más. Ezen ne görcsölj ha válad nem pont így van. Minden jót, gyönyörû heteket!!!! :)

Szia!!! Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Mindenkinél változó, hogy milyen ütemben érik, önmagában (akárcak a többi "összetevõ") nem jelent semmit. A terhesség alatt mindent összefüggéseiben kell nézni, ezt pont ezekkel a szavakkal tegnap mondta a szülésznõm, mikor ugyan ezt a kérdést feltettem neki. általában 30. hét körül I-II szokott lenni, de mindenkinél más és más. Ezen ne görcsölj ha válad nem pont így van. Minden jót, gyönyörû heteket!!!! :)

32 hetes kismama vagyok és ma voltam ultrahangon, ahol megállapították, hogy a méhlepény érettsége II. fokú. mit jelent ez?

Legjobb válasz: Szabdalt felszín, mészlerakódások a basális (anyai)felszín felé tolódnak. Hogy mit jelent nem tudom, de biztos nem rossz, én 30 hetes vagyok a múlt héten nézte (nekem II. fokú az érettsége)az orvos és azt mondta minden rendben van. Úgyhogy ne aggódj, azt mondták volna, ha valami nem stimmel.

Szabdalt felszín, mészlerakódások a basális (anyai)felszín felé tolódnak. Hogy mit jelent nem tudom, de biztos nem rossz, én 30 hetes vagyok a múlt héten nézte (nekem II. fokú az érettsége)az orvos és azt mondta minden rendben van. Úgyhogy ne aggódj, azt mondták volna, ha valami nem stimmel.
a VÉGÉRE ÉRI EL A III.FOKÚT, DE MÉG AKKOR SINCS BAJ. VAN AKINEK HAMARABB ÖREGSZIK A MÉHLEPÉNYE DE AMÍG A DOKID NEM SZÓL SEMMIT ADDIG NINCS SEMMI BAJ. kÉPZELD ÉN A 7. HÓNAPBAN VAGYOK ÉS NEKEM MEG ABSZOLÚT SEMMI POCAKOM, KÉRLEK HA TUDSZ ADNI VALAMI TANÁCSOT ÍRJ. aZT MONDJÁK A BABÁM EGÉSZSÉGES ÉS SZÉP NAGY. nE IZGULJ.
Nekem a 30. héten I. fokú volt és az orvosom visszarendelt a 33. hétre UH-ra, hogy megnézzék, hogy megfelelõen eltudja-e látni a lepény a babát. Nem mondta, hogy baj lenne. Boldog további heteket! 32 hetes kismama

Ma voltam ultrahangon és az ambuláns lapon az van hogy "II-III" st. Ez mit jelent? 38 hkm

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy a lepény II-II. fokban érett. Ennyi idõs terhesen ez normális.

Azt jelenti, hogy a lepény II-II. fokban érett. Ennyi idõs terhesen ez normális.
Sõt, nagyon jó eredmény.
Másod-harmad fokban érett..szerencsés vagy, nekem már a 35.héten harmadfokú volt, emiatt állandóan flowmetriára kell járnom. 38.hetes.

36 hetes vagyok, ma voltam uh-on és 35 hetest mutatott. Nem jelent ez bajt? BDP: 87mm, HC:318mm, FL:69, 9. Mit jelent az, hogy II. kpf, Flow:neg.

Legjobb válasz: Szia! A flow: neg. azt jelenti, rendben van a magzati vérkeringés. A II.kpf nem tudom...a lepényt szokták még nézni ilyenkor, hanyad fokban érett.

Szia! A flow: neg. azt jelenti, rendben van a magzati vérkeringés. A II.kpf nem tudom...a lepényt szokták még nézni ilyenkor, hanyad fokban érett.
Szia! Én 27 hetesen voltam uh-n, ott azt írták mért adatok szerint 26 hetes. Rákérdeztem, azt mondta a doki, egy hét nem számít, mert el bele is fér (mikor volt a beágyazódás, attól függõen már lehet az idõpont) meg hát ahogy vannak 160 és 200 cm magas emberek (és mindkét véglet normális!!!!) úgy a babák is más-más méretüek. Mi nem vagyunk túl nagyok semmilyen téren sem, a családban is inkább kissebbnek mondható mindenki, honnan örökölt volna nagyobb méreteket? Úgyhogy ebbõl kiindulva szerintem semmi gond a méreteivel, fõleg ha csak egy hétrõl van szó. kpf.: koponya végû fekvés, vagyis a buksija van lefele: befordult a szüléshez. Minden jót neked! És ne aggódj! 33 hetes kismama
A II.KPF-azt jelenti hogy koponyavégü fekvésben fekszik, tehát a feje már lefelé van a szülöcsatorna felé...
Szia!Nekem is hasonloak jöttek ki a 36 heti ultrán!Ezek az értékek azt jelentik kb 45 cm babád, és 2600gramm.Normális ütembe fejlõdik a kicsid mind az enyém is.A köldögzsínorba az áramlás negatív az nagyon jó.A babád fejel lefelé van a hasadba ami nagyon jó mert befordult a szülõcsatorna felé. Nincs miért aggódnod!Szép babavárást, és babázást:) )Üdv:Zsuzsa
Szia! én 31 hetes vagyok, de az uh szerint csak 29. Mert a baba méretei ekkorák. Az orvosom azt mondta, ne aggódjak, amiért kisebb, mint az átlag, mert az átlagot 3500-3700 grammra teszik. Ha a baba kisebb súllyal érkezik, attól még lehet makk egészséges és majd kint behozza a lemaradást.

Mit jelent a vércsoport meghatározásnál az, hogy papain liss sejt I +, illetve hogy papain liss sejt II ++? Annyit tudok, hogy ez ellenanyag a vérben, de a babára és rám nézve ez most mit jelent? Miért kell mégegyszer leveteteni a vért emiatt?

Legjobb válasz: Sziasztok! Ne haragudjatok, de én kérdezni szeretnék. Nekem is ugyanez a problémám, sõt, sajnos nekem a sejt III. is pozitív. Mit jelenthet? Nagyon aggódom! Ha olvassátok, légyszi írjatok, hogy veletek hogyan alakultak a dolgok! Köszönöm!

Sziasztok! Ne haragudjatok, de én kérdezni szeretnék. Nekem is ugyanez a problémám, sõt, sajnos nekem a sejt III. is pozitív. Mit jelenthet? Nagyon aggódom! Ha olvassátok, légyszi írjatok, hogy veletek hogyan alakultak a dolgok! Köszönöm!

33. hétben vagyok és az ultrahangon a Doki azt mondta, hogy II kt. a baba fekvése. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! A fekvés az anya és a magzat hossztengelyének egymáshoz való viszonya,a II. állás pedig az,hogy a magzat háta az anya jobb oldala felé néz!Rem. segítettem!

Szia! A fekvés az anya és a magzat hossztengelyének egymáshoz való viszonya, a II. állás pedig az, hogy a magzat háta az anya jobb oldala felé néz!Rem. segítettem!
izomsorvadás
A kérdező hozzászólása: Nekem van olyan ismerõsöm akinek izomsorvadása van de õk nem úgy néznek ki mint én mármint én tudok rendesen mozogni meg minden csak éppen mindenem kiugrál a helyébõl, vállak, térdek, csípõk, ujjak, könyökök, bokák, állkapocs... végig mindenem. Egy meg gondolatlan mozdulat, fordulat és tehetem helyre a csípõm.. ha ásítok szinte minden alkalommal úgy marad az állkapcsom a térdkalácsom lecsúszkál oldalra, és van hogy úgy ébredek hogy a kezem felvan hátra csavarodva a nyakamig


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!