Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy CRL (5 db)

Mit jelent ez: "CRL: 3 mm, s 5"? A doki a papíromra írta az UH vizsgálat alá. Azt tudom, hogy a kicsi 3 mm, de mire utal az "s 5"?

Legjobb válasz: szia..nem tudom,,nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj,ha nincs miért..mennyi idõs vagy?

szia..nem tudom, , nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj, ha nincs miért..mennyi idõs vagy?
Szerintem a terhesség korát!
Pontosan s. gravid:5-vagyis 5 hetes terhesen 3mm az embrió ülõmagassága.
Hát nem tudom, 5 hetesnek 3 mm-es embrió az elég nagy. Bár egyén válogatja, de 5 hetesen, még leginkább szinte csak a szikhólyag van. A 3 mm az már olyan 8-9 hetes terhességnek felel meg. Szerintem hívd fel a dokid és kérdezd meg, ha meg nincs orvosod, akkor menj vissza az ultrahangra és ott kérdezd meg, hogy az milyen érték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A doki 5 hetes terhességet állapított meg, legalábbis a méretei alapján ezt mondta. :) De felhívom, hátha okosabb leszek. :)

8hetes terhes vagyok és most voltam ultrahangon és ezeket az adatokat olvastam :Gs 42mm crl 13mm fhr 150 min Ezek az adatok jónak számítanak-e a rövidítések után már utána néztem tudom mit jelent csak azt nem hogy 8hetesen jók-e ezek az értékek?

Legjobb válasz: Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!

Teljesen jok A crl az ulomagassag, 13 mm egy 7. het vegi, 8 het koruli terhessegnel szokott ennyi lenni, az fhr az a fetal heart rate, azaz a szivveres, ha jol remlik ez 140-160 kozott normalis percenkent, a gs pedig a petezsak merete, nah, mondjuk errol nem tudok nyilatkozni, hogy mennyi szokott lenni ilyenkor, nekem azt csak 6 hetesen mertek, utana mar nem. Sok boldogsagot!
Nem mondott semmit az orvos? Szerintem nem jót jelent.
Utolsó(elõtti)vagyok:az a "most" a dokinál mit takar?Én 15 hónappal ezelõtt szültem a 3. babámat, a barátnõm 2 hónappal ezelõtt a 2.-at....ám Nála is KÖTELEZÕEN nézték az orrcsontot.Én és Õ is az Istenhegyi Klinikára jártunk a Hajdu Krisztina genetikus-nõgyógyászhoz.A helyedben én dokit váltanék, és megnézetném egy-korrekt, emberséges-hozzáértõ dokival a babámat.Jó egészséget kívánok Nektek
Utolsó... Nekem azt mondta , hogy most vita van róla és a protokollal jött... A mostani beszólása és viselkedése után erõs a gyanúm, hogy dokit váltok. Ha eszembe jut bõgni támad kedvem fõleg azért amilyen stílusban elõadta... meg hogy neki milyen fokozatú ultrahang paiprja van .... Mondjuk megijesztett mert talált egy amnion szalagot meg a baba egyik kezét nehezen találta meg....
Az a doki visszaadhatja a doktoriját.Tudvalevõ, hogy a terhesség ezen idõszakában vizsgált orrcsont hiánya vagy csökevényes fejlõdése utalHAT a Down kórra....
Szia! Én most voltam 12 hetes ultrahangon.Doki kioktatott, hogy orrcsontot nem is kell nézni... CSAK A TARKÓ REDÕT ...
A kérdező hozzászólása: Abban bízok, hogy elnéztek valamit hétfõn megyek és remélem azt mondják minden rendben
Az én kisebbik fiamnak is olyan volt, azt mondta a doki csinos, fitos orra lesz...ráadásul az integrált tesztem is pozitív lett Down kórra(1:120)Megcsináltattam az amniot, kiderült, hogy minden rendben.Ma már 5 éves, nagyon szép arcú, csinos orrú kis pasi.2 fiú+8.5 hónapos csajszi anyukája
A kérdező hozzászólása: Hát az lesz köszönöm a válaszokat aranyosak vagytok
A 12. Heti genetikai a legfontosabb, pont az orrcsont miatt! Nekem a papírra ez volt írva:orrcsont jól látható! Aki azt írta, hogy 2, 5ig jó az téved, mert 3mm! Nekem 2.4 volt! Kombinált teszt megatív! Szerintem míg vN idõs, holnap menj és csináltass egy kombinált tesztet azonnal! 10.000ft volt az SZTKban! 13. Hétig talán még megcsinálják! 26hkm
A kérdező hozzászólása: Nem küldött a védõnõ sehova nem mondott semmit azt hiszem váltok is szerinte 12 hetes vagyok ma azt írták a papíromra 13 hét +1 nap nagyon remélem semmi baj nincs
szájpad hasadékra is utalhat a lapított orr.
Hát kombinált tesztet a 12. héten néznek, úgyhogy az már felejtõs. Nem mondta a védõnõ, vagy a doki, hogy ezeket mikor kell csináltatni? Én elmennék egy kontroll uh-ra, minél elõbb, 12. héten néznek genetikát.
A tarkóredõ jó, azt hiszem 2, 5 mm a felsõ határ, de a csökevényes orrcsont fura. Nem feltétlenül baj, de ilyenkor tovább szoktak küldeni egyéb vizsgálatokra.
A kérdező hozzászólása: Nem volt még kombinált 22 éves vagy és elvileg nagyon jó orvosnál voltam nem küldött sehova és nem is mondta hogy baj lenne
Elvileg az orrcsont nem léte, csökevényessége down kórra utalhat. Nem volt kombinált teszted? Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem mondott semmit :( remélem ha ez bajt jelent azért tovább küldött volna
A 12. válaszoló is én voltam, szóval tudom mi az, amikor valaminek a gyanúja felmerül....


Teljesen jó a mérete, ne aggodalmaskodj!:)
A GS: gestatios sack, igen a petezsákot jelenti :) jó ez a méret :)

Mit jelent az hogy CRL?

Legjobb válasz: a baba ülõmagasságát, a fej és a farcsont közötti távolság,a kis lábai nincsenek benne ebben a hosszúságban

a baba ülõmagasságát, a fej és a farcsont közötti távolság, a kis lábai nincsenek benne ebben a hosszúságban
Szerintem a válaszolók jó része nem is a petezsák méretét írta, hanem a CRL-ét, köztük én is.Az alábbi linket megnézve látni fogod, hogy mennyi idõs terhességnél milyen értéke az átlagos:http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
A kérdező hozzászólása: én nem a petezsák mértett irtam! A petezsák mérete 22mm!uterus nagysága 48*62! CRL:7, 5mm.NYh.vastagsága:15mm ezek vannak a papiromra irva!
Nekem 7 hetesen és 6 naposan 19 mm volt.
nekem 8 hetesen 26 mm volt. de minden alkalommal mondják, hogy óriási. ha nagy baj lenne, akkor szólt volna a doki. lehet, hogy még csak 6 hetes vagy. majd behozza a lemaradást, nyugi.
Az elõzõ vagyok a 7, 5 mm-es CRL 6 hetes és 3-4 napos terhességnek felel meg.
8 hetes kb.:17 mm-nek kell lennie az ülõmagasságnak, most néztem meg.Lehet, hogy nem vagy még 8 hetes, bár akkor is elég kevésnek tûnik ez az érték.Abban bízhatsz, hogy szólt volna a doki, ha ez olyan gáz lenne, vagy tényleg elmérte.Szorítok Nektek!21 hetes kismami
Nekem 8 hetesen 21 mm volt. Szóval az a 7, 5 szerintem elég kicsi. De ha baj lenne, akkor a dokid biztos zólt volna. Az 5. héten volt 3 mm.
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 itt meg tudod nézni, mikor mekkorának kell lennie. de ne ilyedj meg, ha a tied eltér ettõl, ha kisebb, majd behozza. nekem 2 héttel fejlettebb, mint a kora, azt mondják minden ultrahangon, hogy óriás bébi lesz. szedj folsavat és vmilyen terhesvitamint.
A kérdező hozzászólása: 7, 5 bocsi elirtam
A kérdező hozzászólása: 705mm-er 8 hetesen jo?
Crown Rump Length


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!