Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy CG: (4 db)

Május 24-re voltam kíírva. és ma megvizsgált a doki. Mit jelent az hogy cg 3111 hátra tekintő?

Legjobb válasz: A c3111 a méhnyak illetve a méhszáj állapota. Az elsõ szám a méhnyak hossza centiben vagy "ujjnyi" mértékegységben mérve, az alapesetben 3, tehát még ni9ncs megrövidülve. A három 1-es a méhszáj felsõ, középsõ és alsó szakaszának állapota. Teljesen zárt állapotban ezek az értékek nullák, az egyes már nyitást jelent. A hátratekintõ gondolom a méhnyak hüvelyben elfoglalt helyzetére utal.

A c3111 a méhnyak illetve a méhszáj állapota. Az elsõ szám a méhnyak hossza centiben vagy "ujjnyi" mértékegységben mérve, az alapesetben 3, tehát még ni9ncs megrövidülve. A három 1-es a méhszáj felsõ, középsõ és alsó szakaszának állapota. Teljesen zárt állapotban ezek az értékek nullák, az egyes már nyitást jelent. A hátratekintõ gondolom a méhnyak hüvelyben elfoglalt helyzetére utal.
Igen, nincs megrövidülve még a méhnyak, viszont a külsõ, középsõ, és belsõ méhszáj már 1 ujjnyira nyitva van. Könnyû, gyors szülést, jó egészséget, valamint sok boldogságot kívánok a Picihez!
Szia! Detto igy vagyok, ugyanaz az idõpont, ugyanaz az eredmény. nagyon türelmetlen vagyok h mikor jön a baba, 2 hete volt 3400..szeretnék már szülni, de semmitõl nem indul meg.

Holnapra vagyok kiírva. Tegnap a doki azt írta a papíromra, hogy CG 1110. Ez mit is jelent pontosan?

Legjobb válasz: Szia. Az elsõ a méhnyak hossza, a többi a külsõ, középsõ, és belsõ méhszáj állapotát jelzi. Tehát neked a méhnyakad megvan rövidülve egy cm-re, és a külsõ és középsõ méhszájad egy újjnyira van nyitva. A terhesség elején ez az adat általában C:3000. Ez jó jel, kezdesz tágulni, jön lefelé a babó. Sok sikert a szüléshez! 39 hetes kismama.

Szia. Az elsõ a méhnyak hossza, a többi a külsõ, középsõ, és belsõ méhszáj állapotát jelzi. Tehát neked a méhnyakad megvan rövidülve egy cm-re, és a külsõ és középsõ méhszájad egy újjnyira van nyitva. A terhesség elején ez az adat általában C:3000. Ez jó jel, kezdesz tágulni, jön lefelé a babó. Sok sikert a szüléshez! 39 hetes kismama.

Mit jelent az, hogy CG: 2000? (6 hetes kismama vagyok)

Legjobb válasz: 1 cm-rel megrövidült méhnyak, terhelésre szokott elõfordulni, kicsit tessék lassítani!

1 cm-rel megrövidült méhnyak, terhelésre szokott elõfordulni, kicsit tessék lassítani!
Le kell állnod! A méhnyak megrövidült 1 cm-rel. Ez lehet bármitõl. Hirtelen megemelsz valamit, sokat üléstõl, sok állástól, mozgáshiánytól, bármitõl sajnos. De ne feledd, mindenképpen ártalmas a babára. Az orvos nem mondta, hogy veszélyeztetett terhesnek kell kiírnia? Elvileg ilyenkor szigorú fekvést szoktak javasolni, de olyan szintût, hogy még a WC-re is csoszogva lehet csak kimenni!!!
1.válaszoló vagyok, azt még elfelejtettem, hogy ha most a 2. vagy 3. trimeszterben lennél igazából nem kellene félni tõle, de mivel még csak 6 hetes vagy, annyira az elején vagy, hogy ha kinyílik a külsõ méhszáj, befektetnek és összevarrják. Ezt asszem a 12. hétig csinálják. Ha kinyílik a külsõ akkor CG: 2100 lesz!
A kérdező hozzászólása: :((( Agyonverem a dokit. Nekem azt mondta, hogy mindent csinálhatok, amit eddig, csak óvatosabban. Szó sem volt pihenésrõl vagy arról, hogy baj lenne.
Akkor lehet váltanod kellene. Én is így tettem, az elsõ orvostól mikor megkérdeztem, hogy mit jelentenek a leletemen lévõ értékek, és a rövidítések, akkor rámszólt, hogy ezt nem azért adja, hogy én olvasgassam, nem nekem szól, hanem orvostól orvosnak. Anyád, gondoltam! Mondanom sem kell akkor láttam utoljára, pedig tudja, hogy e.ü-i dolgozó (anesztes) lánya vagyok, és az neki is ciki, ha én úgy nyilatkozok róla. Elmentem magándokihoz, aki havi 5000 Ft-ért kinyalja a seggemet, és az összes kérdésemre válaszol. Így érzem magamat és a babámat biztonságban, de sajnos ezért fizetni kell:(
Keress fel egy masik dokit! Minden jot!


Mit jelent ez a papíron? "Kolp:I/c átmeneti zóna" És az, hogy "CG:2000"?

Ma voltam el?ször n?gyógyásznál, 5 hetes terhességet állapított meg, viszont csak utólag néztem meg a papírt amit adott, és ezeket nem értem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!