Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy 7 vagy 8 (2 db)

Mit jelent az, hogy 7 vagy 8 hónaposan születik a baba?

A terhességi id? ugyebár 10 hónap,ehez képest 7-8 hónaposan,vagy a 9 hónapos terhességhez (ami a köztudatban van ugye) képest mondják?

Legjobb válasz: normálisan 9 hónap a terhesség 40hét az ugy oszlik hogy 9 hónap lesz belõle nem 10 a 7-8 hónapos szülések koraszülések valami gond miatt ne siess vele akkor jó ha 40 hétre jön és nem a 30--ik hetekbe

normálisan 9 hónap a terhesség 40hét az ugy oszlik hogy 9 hónap lesz belõle nem 10 a 7-8 hónapos szülések koraszülések valami gond miatt ne siess vele akkor jó ha 40 hétre jön és nem a 30--ik hetekbe
Matematika és számolás. A teherbeesést követõ 7. illetve 8. hónap. Ilyen egyszerû, ki gondolta volna, mi? És a 40 hét az 9 hónap, nem 10, ha kicsit utánaszámolsz...
A kérdező hozzászólása: Valóban ha a naptári hónapokat nézzük, akkor 9 hónap, viszont mindenhol azt olvastam, hogy 10 hónapra bontják a terhességet.Mivel 40 hét, így egy hónapot 4 hétnek vesznek!Ezért kérdeztem csak meg, hogy melyik számításhoz nézik a 7-8 hónapot, mert azért van közte különbség.Bocsánat, hogy nem tudok mindent, nem lehet mindenki olyan okos, mint te, második válaszoló!A gyerekeddel is ilyen lekezelõen fogsz majd beszélni?
Valóban van ahol 10 hónapról írnak, de ilyenkor az holdhónapot jelent, ez egyenló 9 rendes hónappal, ami 40 hét.
igen. a terhességet szokták úgy mondani, hogy 10 holdhónapig tart. igen, ez az elején engem is elgondolkodtatott. 9 naptári hónap, 10 holdhónap, 40 hét. Az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 7 naptári hónapra születik.
Talán ez nem is fontos. Élvezzétek ezt az áldott állaptot, mert késõbb megbánod..
Szia, Igen mert a 280 nap, tehát a 40 hét az 9 és fél hónap. De... ...mivel a terhességet a ciklusod elsõ napjától nézik tehát kb a petetérés a 13. napon van ezért az a 2 hét amit az elején beleszámolnak azt a végén még hozzáadják és így jön ki a 9 hónap.De a 40 hét az tényleg nem 9 hanem már majdnem 10 hónap. Amúgy ne foglalkozz a bunkó válaszolókkal ez az oldal arra van, hogy ha nem tudsz valamit akkor megkérdezd. Lesznek még érdekes kérdéseid hidd el, és ne félj feltenni õket mert úgyis mindig lessz valaki aki lehord aztán lessz valaki aki azt hordja le aki olyan marha okosnak próálta magát feltünetetni.Tudod a no name dolgok mindig így mûködnek :o) sok okos...Üdv 17 hetes kismami
Azt, hogy nem elég fejlett a tüdeje és tüdõérlelõt kell adni infúzióba.A terhesség 40 hét, ami 10 hónap nem kell hozzá logika.

28. hetemben vagyok, megijesztett, hogy a picikém veséjében 4, 5mm tágulat illetve a jobb agyi oldalkamrában 7, 8 mm-es tágulatot láttak. Mit jelent ez, hogy így a kettő együtt, vagy a külön-külön? Jövő héten megyek csak dokihoz.

Legjobb válasz: Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!