Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy 7 vagy (8 db)

Tudka valaki, hogy mit jelent? Laborban voltam mert 7 hetes kismami vagyok! Mit jelent, hogy Vérkép 5Part diff csoportnál a "wbc", "mch", "plt", és a neutrofil gran.

Legjobb válasz: a wbc magasabb,az mch alacsonybb a plt magasabb.Csak egy kis eltérés van mindnél.Akkor ez mit jelent?

A kérdező hozzászólása: a wbc magasabb, az mch alacsonybb a plt magasabb.Csak egy kis eltérés van mindnél.Akkor ez mit jelent?
WBC= összes fehérvérsejt szám MCH= vörösvérsejtek átlagos hemoglobin tartalma plt= vérlemezkék száma neutrofil glaucita= egy fehérvérsejt fajta, Mennyisége a szervezet védekezõ képességével függ össze. Valamilyne fertõzés, de terhesség esetén is magasabb lehet. Bõvebben itt: http://egeszseg.origo.hu/kalkulator/labor/ver.php

Mit jelent az, hogy 7 vagy 8 hónaposan születik a baba?

A terhességi id? ugyebár 10 hónap,ehez képest 7-8 hónaposan,vagy a 9 hónapos terhességhez (ami a köztudatban van ugye) képest mondják?

Legjobb válasz: normálisan 9 hónap a terhesség 40hét az ugy oszlik hogy 9 hónap lesz belõle nem 10 a 7-8 hónapos szülések koraszülések valami gond miatt ne siess vele akkor jó ha 40 hétre jön és nem a 30--ik hetekbe

normálisan 9 hónap a terhesség 40hét az ugy oszlik hogy 9 hónap lesz belõle nem 10 a 7-8 hónapos szülések koraszülések valami gond miatt ne siess vele akkor jó ha 40 hétre jön és nem a 30--ik hetekbe
Matematika és számolás. A teherbeesést követõ 7. illetve 8. hónap. Ilyen egyszerû, ki gondolta volna, mi? És a 40 hét az 9 hónap, nem 10, ha kicsit utánaszámolsz...
A kérdező hozzászólása: Valóban ha a naptári hónapokat nézzük, akkor 9 hónap, viszont mindenhol azt olvastam, hogy 10 hónapra bontják a terhességet.Mivel 40 hét, így egy hónapot 4 hétnek vesznek!Ezért kérdeztem csak meg, hogy melyik számításhoz nézik a 7-8 hónapot, mert azért van közte különbség.Bocsánat, hogy nem tudok mindent, nem lehet mindenki olyan okos, mint te, második válaszoló!A gyerekeddel is ilyen lekezelõen fogsz majd beszélni?
Valóban van ahol 10 hónapról írnak, de ilyenkor az holdhónapot jelent, ez egyenló 9 rendes hónappal, ami 40 hét.
igen. a terhességet szokták úgy mondani, hogy 10 holdhónapig tart. igen, ez az elején engem is elgondolkodtatott. 9 naptári hónap, 10 holdhónap, 40 hét. Az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 7 naptári hónapra születik.
Talán ez nem is fontos. Élvezzétek ezt az áldott állaptot, mert késõbb megbánod..
Szia, Igen mert a 280 nap, tehát a 40 hét az 9 és fél hónap. De... ...mivel a terhességet a ciklusod elsõ napjától nézik tehát kb a petetérés a 13. napon van ezért az a 2 hét amit az elején beleszámolnak azt a végén még hozzáadják és így jön ki a 9 hónap.De a 40 hét az tényleg nem 9 hanem már majdnem 10 hónap. Amúgy ne foglalkozz a bunkó válaszolókkal ez az oldal arra van, hogy ha nem tudsz valamit akkor megkérdezd. Lesznek még érdekes kérdéseid hidd el, és ne félj feltenni õket mert úgyis mindig lessz valaki aki lehord aztán lessz valaki aki azt hordja le aki olyan marha okosnak próálta magát feltünetetni.Tudod a no name dolgok mindig így mûködnek :o) sok okos...Üdv 17 hetes kismami
Azt, hogy nem elég fejlett a tüdeje és tüdõérlelõt kell adni infúzióba.A terhesség 40 hét, ami 10 hónap nem kell hozzá logika.
[link]
A kérdező hozzászólása: Ez alapján amit írtam érdemes oda figyelnem valamire most felnõtt koromban vagy ha idáig gond nélkül megúsztam, akkor minden rendben?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hszeket. Ikertesóm nem tudom milyennel született és azt se tudom hogy voltam-e dévény tornán. Leszívás maszkos lélegeztetés után sírtam fel. Rövid idõn belül rendezõdött az állapotom. Ez van a zárójelentésemen.
A kérdező hozzászólása: Ez az én zárójelentésem 1990-bõl. 24 éves vagyok.
amint lehet DÉVÉNY TORNÁRA vinni!!!!!!annyit mondasz, hogy ezzel az apgárral született, nem kérdeznek semmit és kezelik. ez nagyon fontos! vidd el!
Nem túl jó, de lehetne rosszabb is. Születéskor éleszteni kellett. Gondolom lélegeztetésre szorul, de reméljük nem lesz semmi gond! A második babának általában rosszabbak az értékei és veszélyeztetettebb az elsõ idõszakban is. Hányadik hétre születtek? Az A magzat milyen Apgart kapott?
A 4 es ertek rossz (10bol 4 et kapott) a 7 es jobb valamivel..
Rossz
Hát ez nem túl jó érték. 10/10 a maximum, ha minden rendben van születéskor. Az elsõ érték az 1 perces a második az 5 perces. 5 életjelenséget pontoznak ilyenkor: légzés, szívmûködés, izomtónus, bõrszín, reflex/ingerlékenység
Ha már felnõtt vagy, akkor nincs ennek már jelentõsége. Ez az érték arra utalhat, hogy oxigénhiányos állapot lépett fel születésedkor. De csak az érték alapján biztos következtetéseket nem lehet levonni. Ha felnõttkorodra sem maradt vissza semmi probléma, izomtónusproblémák, tanulási nehezítettség, diszlexia...stb., akkor megúsztad a dolgot.

Mit jelent az, hogy egy ablak 6 kamrás vagy 7 kamrás?

Legjobb válasz: A keret van felosztva 6 v. 7 db légkamrára. A légkamra szigetel, ezért minél több van belõle, annál jobb. Sokkal többet azért ne fizess a 7-esért, sokkal többet nem ér..

A keret van felosztva 6 v. 7 db légkamrára. A légkamra szigetel, ezért minél több van belõle, annál jobb. Sokkal többet azért ne fizess a 7-esért, sokkal többet nem ér..
Így van már a hat kamrás is tökéletesen jó :-)
Sõt, a szárny is fel van osztva.
Eszeveszett különbség nincs köztük, össz vissz egy légkamrányi.Van még vmi amire kiváncsi vagy? 1beépítõ
Mármint a szárnynak a kerete..:)
Nekem van 7 kamrám a lakásban, mindegyiken van ablak. A szomszédom lakásában 6 kamra van, mindegyiken van ablak. Így nekem eggyel több van mint neki. A különbség egy kamra és ablak, tehát nem éri meg nekem a 7 kamra meg az ablak, mert plusz helyet foglal, ráadásul az az egy kamra meg ablak üres, míg a szomszédnak mind a hat kamra meg ablak tele van. Azt hiszem most gondolkodtam el rajta, hogy be is falazom, bár akkor egálba leszek a szomszéddal, az meg nem jó, mert akkor majd dicsekszik, hogy neki ugyanannyi kamrája meg ablaka van mint nekem.
1. szimpatikus csaj vagy és többet szeretne min barátságot 2. sunázna
Hát.. Ne éld bele magad! Én is megszívtam ezzel hogy beleéltem magam. És szerintem csak szimpi vagy neki.. :-/
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokért :)

Máté 7:12 "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük" Mit jelent ez számotokra? Milyen előnyöket vagy hátrányokat tapasztaltok ez alapelv betartásával?

Csak azokat a válaszokat olvasom el amik saját vélemény! ÉS nincs tele linkkel:o)

Legjobb válasz: Érdekes... amennyire vissza tudok emlékezni, én már akkor eszerint viszonyultam másokhoz, amikor még csak nem is hallottam a Bibliáról. Mondjuk teljesen logikus is. Éppen ezért nem is értem, sokaknak miért kell vallás és/vagy hit ahhoz, hogy így éljenek, amikor pedig nagyon könnyen belátható pusztán logikai/empatikus alapon is, hogy ez az egyetlen értelmes életvezetési mód. Akkor lenne az ember igazán EMBER, így, csupa nagybetûvel, ha ez teljesen egyértelmû lenne számára - ha nem azért viselkedne így, mert épp a Bibliában olvassa, hogy így kell tenni, hanem mert ésszel és érzéssel egyaránt belátja és felfogja, hogy egyedül ez az EMBERhez méltó, és egyedül ez visz elõre.

Érdekes... amennyire vissza tudok emlékezni, én már akkor eszerint viszonyultam másokhoz, amikor még csak nem is hallottam a Bibliáról. Mondjuk teljesen logikus is. Éppen ezért nem is értem, sokaknak miért kell vallás és/vagy hit ahhoz, hogy így éljenek, amikor pedig nagyon könnyen belátható pusztán logikai/empatikus alapon is, hogy ez az egyetlen értelmes életvezetési mód. Akkor lenne az ember igazán EMBER, így, csupa nagybetûvel, ha ez teljesen egyértelmû lenne számára - ha nem azért viselkedne így, mert épp a Bibliában olvassa, hogy így kell tenni, hanem mert ésszel és érzéssel egyaránt belátja és felfogja, hogy egyedül ez az EMBERhez méltó, és egyedül ez visz elõre.
Bár én nem hiszek Istenben, mégis ez az alapelv életemnek is egyik fõ alkotó eleme... én mindig is eszerint éltem, már gyermekkoromtól kezdve(ösztönösen)... mielõtt bármit is tettem, mindig átgondoltam, kiket érintenek tetteim következményei és hogy szeretnék e a helyükben lenni...ha a válasz nem volt, akkor más megoldást kerestem...azóta is ez az alapelvem, sosem teszek senkivel olyat, ami nekem se tetszene, és ahol tudok, segítek, mert tudom, h én is örülnék a segítségnek fordított helyzetben... elõnye az, hogy tiszta a lelkiismereted, és jó embernek tartanak, és biztos lehetsz benne, hogy nem szerzel ellenségeket és nem fognak bántani az emberek, de a hátránya a kihasználhatóság...sokaknak ha a kisujjam nyújtom, az egész karom kell, szét akarnak szedni, néha úgy érzem, kettõ is kevés lenne belõlem...az ilyen helyzeteket nehéz megoldani, mert nem tudom, hol kellett volna határt húzni a jótékonykodás és a kihasználás között, és visszamenõlegesen nehéz ezt megtenni 20/L
Kevés ennél egyértelmûbb ige van a Bibliában, a megértéshez fordítsd meg, amit te nem szeretnél, hogy veled tegyenek, te se tedd másokkal. A betartása nem igen jár elõnyökkel, csak Istennek engedelmes vagy. Én vagyok az a hülye, aki hisz Jézusban.
pl ha azt akarod, hogy szeressenek, neked is szeretned kell õket..sztem..
Gondoljuk be magunkat felebarátunk helyzetébe, és kérdezzük magunktól, hogy egy vagy más súlyos helyzetben mit kivánnánk. Ezt cselekedjük felebarátunknak.
tehát, pl ha azt szeretnéd, hogy az embereket annyira érdekelje a biblia, hogy ráérõ szabad idejükben is ez foglalkoztassa õket, és errõl is beszélgessenek, te is így tégy!!! ha azt szeretnéd, hogy a többiek fikázzanak, te is így tégy a többiekkel!!! ha azt mondod: nincs idõm a bibliára, ne csodálkozz, ha az utolsó napon a Teremtõ ezt mondja: most nincs idõm rád!!!
Gondoljuk be magunkat felebarátunk helyzetébe, és kérdezzük magunktól, hogy egy vagy más súlyos helyzetben mit kivánnánk. Ezt cselekedjük felebarátunknak.

28. hetemben vagyok, megijesztett, hogy a picikém veséjében 4, 5mm tágulat illetve a jobb agyi oldalkamrában 7, 8 mm-es tágulatot láttak. Mit jelent ez, hogy így a kettő együtt, vagy a külön-külön? Jövő héten megyek csak dokihoz.

Legjobb válasz: Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Mit jelent a marihuánanál az hogy 0.5 vagy 0.7?

Legjobb válasz: hogy mennyit adnak (:

hogy mennyit adnak (:
egy pont azt jelenti, hogy 1 gramm. ilyen formán a 0.5 az fél gramm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!