Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy ne OFF-olj! (1 db)

Mit jelent az, hogy "ne OFF-olj!"?

Legjobb válasz: Hogy ne írj olyanokat pl. ebbe a fórumba ami nem a kérdéshez kapcsolódik. Ha egész más témáról beszél valaki az offolás.

Hogy ne írj olyanokat pl. ebbe a fórumba ami nem a kérdéshez kapcsolódik. Ha egész más témáról beszél valaki az offolás.
Igazad van, de ha belegondolunk, akkor Magyarul is lehetne mondani, hogy: "ne beszélj mellé" Nem értem minek kell ilyen angol szavakat átvenni.
az OFF TOPIC és az ON TOPIC fogalompárból származik, pontosabban az elsõbõl rövidült. OFF címkével kezdjük a témába nem illõ megszólalást és amennyiben írni akatunk utána még témába íllát, akkor ON címkével zárjuk. népnyelvmûvelõ barátunk egyénként rossz pályán van. A mellébeszélés mást jelent. Ugyan az is a témához nem illõ megszólalás, de mellébeszélni csak akkor lehet, ha megszólalási, válaszadási kötelezettségünk van és ennek elkerülésére, kivédésére törekszünk. Az OffTopic megszólalás ezzel szemben nem arról szól, hogy nem kívánunk egy nekünk szegezett kérdésre válaszolni, hanem arról, hogy egy párbeszéd közepébe beleszúrunk valamit, ami nem tartozik a tárgyhoz. pl. egy viccet, amit éppen akkor olvastunk.
meg ha berugsz akkor is azt szokták mondani hogy OFFON vagy
na igen, pl az elozo hozzaszolas OFF volt


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti nem érzitek úgy, hogy néhány kérdés egy kitalált szituációról hihetőt kérdez, és a kérdező csak élvezi a válaszokat?

Mármint itt GYIK-en. Elég sok olyan kérdés van aholo összeegyezthetetlen információk vannak, a kérdés pedig túl dirrekt? Mert nekem meggyőződésem, hogy elég sok ilyen kérdés van, legfőképp a Családi kapcsolatok és a szerelem, szex témakörökben.

2

Melyik kérdésre érkezett a legtöbb válasz?

5

Mit változtatnátok meg a gyakorikérdések.hu-n, ha lehetne?

Úgy értem magán a rendszeren.

22

Hogyan lehetne elérni, hogy megszűnjön ez a hasznos-nem hasznos százalékosdi? Már nagyon sok embert bosszant.

1

Hogyan tudom gyorsan megkeresni melyik válaszomat pontozták nagyon le?

Elég sok választ írok. Nem szeretném most mindet végigolvasni. De mikor utoljára felfigyeltem a százalékomra akkor még 86 volt, most meg 77. Nem nagyon nézem, de ezen most meglepődtem. Szerintem nagyon lepontozhattak valamit és kiváncsi lennék, hogy mit.

3

Ti hogy gondoljátok? Nem lenne jobb lenne homoszexuális kérdéseknek külön témakör itt a gyakorin?

Engem kicsit zavar mikor megynyitok egy kérdést és a kérdéskiegészítésekben homokos dolgokat írnak, ami a fő kérdésből nem tudhattam.

9

Nem tudom megnyitni a kérdésemet, mi lehet a baj?

7

Csak nekem hiányzanak a megszólítások, itt gyiken?

Legszívesebben az összes kérdésem elé odaírnám, hogy "Emberek!"stb.

3

Újraregisztráltam az oldalon, másik e-mail címmel és felhasználónévvel. A régi regisztrációm törlődött?

Nem tudok azzal belépni, illetve ha jelszóemlékeztetőt akarok kérni, akkor azt írja, azon az e-mail címen nincs regisztrált felhasználójuk. Akkor végleg törlődött?

4

# 2/16 Időpont 04-05 17:52 Ez a valasz egy gyakori kerdesre melyik evben volt?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!