Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy mélyen tapadó (2 db)

Mit jelent az, hogy "mélyen tapadó méhlepény"? 12 hetes vagyok most.

Tegnap nekem ezt állapította meg az orvos, és azon kívül, hoyg ez még megváltozhat és vérzéseket okozhat, nem tudom micsoda.

Legjobb válasz: Szia! Én 13 hetes vagyok és ezelõtt héten voltam UH-on és nekem is mellsõ falon, mélyen tapadó méhlepényem van. Azt mondta a védõnõm, hogy ebben az esetben kerülni kell az emelgetést, cipekedést, futkározást és a nemi életet is hanyagolni kellene, amíg nem változik a méhlepény helyzete, mivel idõvel valószínû, hogy kijebb fog jönni, emelkedni.

Szia! Én 13 hetes vagyok és ezelõtt héten voltam UH-on és nekem is mellsõ falon, mélyen tapadó méhlepényem van. Azt mondta a védõnõm, hogy ebben az esetben kerülni kell az emelgetést, cipekedést, futkározást és a nemi életet is hanyagolni kellene, amíg nem változik a méhlepény helyzete, mivel idõvel valószínû, hogy kijebb fog jönni, emelkedni.
Azt jelenti nemes egyszerüséggel, hogy mélyen a méhed alján van a méhlepény. Azért "veszélyesebb" mert takarhatja a méhszájat, ami majd szülésnél gondot okozhat. De nem ilyesztelek meg, általában ahogy nõl a baba, nõl a méh, és feljebb "kúszik" a méhlepény. Ne félj, ettõl még nem lesz semmi baj.
Ha mélyen tapad, arrol jó tudni, és egy-két dologra jobban odafigyelni(mint amiket az elsõ válaszoló írt), de ha nincs a méhszájon, v a méhszáj szélénél, akkor általában nem okoz gondot..Talán annyi hogy egy picit tényleg jobban vigyázz magadra, az átlagosnál..Nekem az elsõ fiamnál a lepény a hátsó falon volt mélyen, a széle a méhszájnál, de nekem senki nem szólt róla, nem is foglalkoztam vele, és csúnya vérzést okozott, 3 hónapot töltöttem kórházba fenyegetõ vetéléssel a lepény végett.A mostani babámnál már a 12.héten szóltak, hogy lepény ismét a hátsó falon, mélyen, de mostmár tudtam mit hogy csináljak, mire figyeljek, és most szerencsére semmi probléma nem volt még a lepény végett.Bár már 31 hetes vagyok, és a lepény még mindig mélyen van, szóval nem húzódott fejjebb, de semmi gondot nem okozott.Persze azért nem kell ugy csinálni mint aki cukorból van, csak figyelni kell erre-arra, és hidd el semmi gond nem lesz...

Mit jelent az, hogy placenta tapadása: mellső fali mélyen tapadó?

Legjobb válasz: Ílyenkor vigyázz magadra, pihenj sokat, semmi szex,kádban fürödni nem szabad csak zuhany. Nekem egy hónapig volt így. Ílyenkor nagyobb a vetélés esélye, ezért vigyázz magadra és a picire. Ha mégy újabb uh-ra már biztos elhúzódik onnan. Boldog babavárást. 4 hetes baba anyukája

Ílyenkor vigyázz magadra, pihenj sokat, semmi szex, kádban fürödni nem szabad csak zuhany. Nekem egy hónapig volt így. Ílyenkor nagyobb a vetélés esélye, ezért vigyázz magadra és a picire. Ha mégy újabb uh-ra már biztos elhúzódik onnan. Boldog babavárást. 4 hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: az számit valamit hogy 36 hetes terhes vagyok ?
nem mindegy, mennyire van mélyen! Nekem 20 hetesen állapították meg, akkor még teljesen lent volt, most a 35.en 1centivel van a méhszájtól. Nekem emiatt császár lesz. A veszélye az, ha a szülés úgy indul meg, hogy vérzéssel. Akkor rohanni kell a kórházba, mert ez a méhlepény leválását jelzi, és ugye nem annak kéne elõbb jönni, hanem a babának. De ha jól is indul, jobb ha felkészülsz némi komplikációra. Kár, hogy a dokid nem tájékoztatott a várható dolgokról, de lehet csak azért, mert nem olyan vészes!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!