Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy mélyen (96 db)

Mit jelent, hogy melyik teszt hányas erősségű?

Melyik érzékenyebb a 10-es vagy az ötvenes? illetve kb 4 hetes terhes lehetek, ha most megyek lát valamit az orvos, vagy elküld laborra?

Legjobb válasz: A 10-es érzékenyebb, mivel már 10 IU/L hcg-re is tud reagálni, míg az ötvenes csak 50-re. Dokin múlik, hogy elküld-e laborba... Uh-n megvastagodott nyálkahártyát fog látni, és esetleg felritkulást méhen belül, mást még nem igazán, de mire legközelebb mész, már biztosan lesz szívhang is.

A 10-es érzékenyebb, mivel már 10 IU/L hcg-re is tud reagálni, míg az ötvenes csak 50-re. Dokin múlik, hogy elküld-e laborba... Uh-n megvastagodott nyálkahártyát fog látni, és esetleg felritkulást méhen belül, mást még nem igazán, de mire legközelebb mész, már biztosan lesz szívhang is.
az orvos ha nem lát semmit akkor azt fogja mondani menj vissza 2 hét múlva. Valakinél lát petezsákot valakinél nem!6-7 hetesen lehet szívmûködést látni. Ja és nem fog laborba küldeni, mert nincs annyi pénze az egészségügynek, hanem azt fogja kérdezni csináltál e tesztet! A 10-es az érzékenyebb, mert 10 egységnyi HCG-t kimutat, az 50-es meg csak 50 egységnyit

IGEN-NEM, bólogatásokkal. Mióta használja a gyermeked ezeket és hogyan tanítottad meg neki, hogy melyik mit jelent, ill melyik fejmozgatás tartozik hozzá?

Legjobb válasz: Kisfiam a nemet mondja és mutatja. Direktben nem tanítottam Neki, csak amikor valamire azt mondtam nem, akkor ráztam a fejemet is. Az igent nem is mondja, nem is mutatja még. Jövõ héten lesz 1 éves.

Kisfiam a nemet mondja és mutatja. Direktben nem tanítottam Neki, csak amikor valamire azt mondtam nem, akkor ráztam a fejemet is. Az igent nem is mondja, nem is mutatja még. Jövõ héten lesz 1 éves.
11 hós fiam csak a nemet tudja, nem tanítottam tudatosan szerintem csak leutánozta az én mozgásom. Áll a konyhaszekrény elõtt és rázza a fejét. Nagyon aranyos. Most igyekszek már az igenre is bólogatni, hátha arra is rájön.
Az én kisfiam is 11 hós, mindenre azt mondja igen meg de! még nem mutatja csak mondja! Most tanítom neki hogy nem, de egyszerûen ahogy kimondom elkezd kacagni! :) )
Én mindig mondom a 11 hónaposomnak , ha valami nem szabad, hogy NEM-NEM!!!!Erre Õ is mondja , hogy nem-nem és persze csinálja tovább:)
én fiam 10 hónapos korától használja a nemet fejrázással, nem tanítottam rá. az igent még nem ismeri 18 hónapos
azt már nem tudom pontosan hogy mikor, de a nem-et fejrázással már nagyon korán megtanulta :) aztán az elsõ szavai egyike volt a nem :) volt hogy egész nap ezt mondogatta mindenre :D a bólogatást is megtanulta, viszont mondani az igen-t a mai napig nem mondja, azt mondja hogy aha :) (2 éves, kb 40-50 rövidebb szót már tud) én úgy tanítottam meg neki, hogy én is csináltam a fejemmel, a nem-nél ráztam, az igen-nél bólogattam
Szerintem a nem az elsõ szócska amit megtanulnak :o) Fiam is 10-11 hónaposan már mutatta, utána volt egy korszaka, amikor minden nem volt, majd már mondta is hozzá: nen, nen. Most 1, 5 éves, már a minden nem korszak után észrevettem, hogy ha igen lenne a válasz, akkor nem mondja, hogy nem :o) Most kb. egy hónapja pedig azt vettem észre, ha kérdezek tõle valamit, akkor a kérdõ szóval felel vissza. Pl. Bemész? Be. Van még golyód? Van. stb. Az olyan kérdésekre, ami ..., jó? -val végzõdik, már mondja, hogy jo, kb. 1-2 hónapja. Bólogatni az igent még nem tudja, néha mondja, hogy iiii. (egyébként még csak a szavak elsõ szótagját használja)
Szia! Az én lányom 20 hós. Én aztán bólogathattam, ingathattam õ ugyan nem csinálta. Mostmár szépen beszél, a nem-et mondja, az igen helyett õ is a kérdéssel válaszol. Pl.:Kérsz még teát? - Mégkérsz. Teát.


Mit jelent hogy ninfomán vagy ninfomániás? (nem tudom melyik a helyes)

Legjobb válasz: Elsõ fasságot beszél. Pontosan: kóros nemi igazgatottság a nõnél, mely némely ideg- v. elmebeteg állapot tüneteként lép föl.

Elsõ fasságot beszél. Pontosan: kóros nemi igazgatottság a nõnél, mely némely ideg- v. elmebeteg állapot tüneteként lép föl.
20:51 Nem. Azért nem száll le róla, mertn em tud kielégülni, és betegesen hajszolja a kielégülést. De a szexet magát nem élvezi ettõl függetlenül. Kérdezõnek: Ezt csak nõkre használják.
Nimfomániás az a hölgy aki le sem akar szállni a hímtagról , olyan sokszor megkívánja aztat!:D
20:51 Ugyanott, ahonnen te ezt az okosságot kimásoltad, az is le van írva, hogy mindennek az az oka, hogy nem tud kielégülni. Legalább olvasnád el az egész cikket, ha ekkora pofád van. Idióta. :/
Hogy nem tud kielégülni.
Akkor az a srác egyszerûen hülye volt. Gyanítom halvány fogalma sincs a szó jelentésérõl. Le kéne szokniuk az embereknek arról, hogy olyan szavakkal dobálóznak, amikt meghaladják az értelmi képességüket. Szóval ha a srác azért mondta, mert nem tud kielégülni, akkor valamelyest jogos a kifejezés, dehát igazából férfiakra a szatír szót használjuk. (Ma már nem, de eredeti jelentése ez volt.)
A kérdező hozzászólása: de egy fiúnál mit jelent?:S
A kérdező hozzászólása: Az furcsa, mert nekem egy srác(csak egy barát) mondta hogy õ ninfo/nimfomániás. de köszönöm:)
nimfomániás = szexmániás frigid = nem izgatja a szex és kielégülni sem tud

A függvényeknél melyik páros, melyik páratlan és mit jelent, hogy konkáv, konvex?

Legjobb válasz: Ha egy függvény páros, akkor f(-x)=f(x), vagyis a képe az y tengelyre szimmetrikus. Ha páratlan, akkor f(-x)=-f(x), vagyis a képe az origóra szimmetrikus. A konkáv függvény második deriváltja pozitív, a függvény képe "felfelé görbül", vagyis a meredeksége növekszik, a konvex második deriváltja negatív, a függvény képe "lefelé görbül", vagyis a meredeksége csökken.

Ha egy függvény páros, akkor f(-x)=f(x), vagyis a képe az y tengelyre szimmetrikus. Ha páratlan, akkor f(-x)=-f(x), vagyis a képe az origóra szimmetrikus. A konkáv függvény második deriváltja pozitív, a függvény képe "felfelé görbül", vagyis a meredeksége növekszik, a konvex második deriváltja negatív, a függvény képe "lefelé görbül", vagyis a meredeksége csökken.
A kérdező hozzászólása: köszi
A páratlanná egy "-" lemaratt. f(-x)=-f(x). Amúgy jó.
Bocs, ott vót, nem láttam!

Amikor van egy vegyületnek liganduma, az R vagy S irányultság mit jelent? Hogyan tudom eldönteni, mikor melyiket kell alkalmazni?

Legjobb válasz: A CIP szabály szerint. Azaz: a központi C-atomhoz kapcsolódó csoportokat rangsorolod (a nagyobb rendszámú kapja a kisebb számot, ha 2 egyforma van akkor az azokhoz tovább kapcsolódó atomokat kell megvizsgálni, és ekkor az a csoport kapja a kisebb sorszámot, amelyik több nagyobb rendszámú atomot tartalmaz). Ezután, ha beszámoztad ránézel a molekulára úgy, hogy a kapcsolódó H a papír síkja mögé kerüljön, és megnézed a körüljárási irányt, azaz a számokat 1tõl 4ig(mondjuk) vagy ameddig számoztad és ha a körüljárás megegyezik az óramutató járásával akkor R ha ellentétes akkor S konfigurációjú.

A CIP szabály szerint. Azaz: a központi C-atomhoz kapcsolódó csoportokat rangsorolod (a nagyobb rendszámú kapja a kisebb számot, ha 2 egyforma van akkor az azokhoz tovább kapcsolódó atomokat kell megvizsgálni, és ekkor az a csoport kapja a kisebb sorszámot, amelyik több nagyobb rendszámú atomot tartalmaz). Ezután, ha beszámoztad ránézel a molekulára úgy, hogy a kapcsolódó H a papír síkja mögé kerüljön, és megnézed a körüljárási irányt, azaz a számokat 1tõl 4ig(mondjuk) vagy ameddig számoztad és ha a körüljárás megegyezik az óramutató járásával akkor R ha ellentétes akkor S konfigurációjú.

Mit jelent hogy egy mikrós sterilizáló kétfunkciós? Melyiket vegyem?

Legjobb válasz: Szia!Nekem mikrós sterilizálom van (nem emlékszem mi volt rajt, kétfunkciós vagy nem :-)), de lehet vele sterilizálni úgy, hogy 200 ml vizet kell beleönteni és mehet a mikróba 7 percre, meg lehet vele sterilizáló folyadékkal is.Folyadékot láttam bababoltokban, de én csak a 200 ml vizet használom és tök jól sterilizál.Szerintem ez lehet a kétfunkció.:-)) Remélem segítettem.5 hónapos baba anyukája

Szia!Nekem mikrós sterilizálom van (nem emlékszem mi volt rajt, kétfunkciós vagy nem :-)), de lehet vele sterilizálni úgy, hogy 200 ml vizet kell beleönteni és mehet a mikróba 7 percre, meg lehet vele sterilizáló folyadékkal is.Folyadékot láttam bababoltokban, de én csak a 200 ml vizet használom és tök jól sterilizál.Szerintem ez lehet a kétfunkció.:-)) Remélem segítettem.5 hónapos baba anyukája

Melyik akkumulátorcella-szám a legjobb? Egyátalán mit jelent hogy egy akku 2 cellás?

Legjobb válasz: Egy akkucella 3.6V nevleges feszultsegu . Ha egy akku egy cellas,akkor annak ennyi a feszultsege (gyakorlatban ez 4V korul van) ,ha az akku ket cellas,akkor 7.2V vagy 3.6V dupla aramerosseggel .. Laptopoknal szokott ugy mukodni,hogy alapvetoen 3 cellat,vagyis 10.8v feszultsegek kernek ,ezt legalabb 3 cellaval lehet elerni,ellenben ha mar 6 cellat hasznalnak (2x3 gyakorlatilag parhuzamosan kotve) ,akkor dupla ekkora kapacitas (uzemido) erheto el vele.

Egy akkucella 3.6V nevleges feszultsegu . Ha egy akku egy cellas, akkor annak ennyi a feszultsege (gyakorlatban ez 4V korul van) , ha az akku ket cellas, akkor 7.2V vagy 3.6V dupla aramerosseggel .. Laptopoknal szokott ugy mukodni, hogy alapvetoen 3 cellat, vagyis 10.8v feszultsegek kernek , ezt legalabb 3 cellaval lehet elerni, ellenben ha mar 6 cellat hasznalnak (2x3 gyakorlatilag parhuzamosan kotve) , akkor dupla ekkora kapacitas (uzemido) erheto el vele.
A kérdező hozzászólása: És ha csak egy laptop 2 cellás? Olyan létezhet? Akkor ez szar?
Letezhet persze, annak eleg a 7.2V is . Mondjuk nem lattam meg ilyet , de siman lehetseges.
A kérdező hozzászólása: Köszi

A Tgyás megállapításánál, ha nincs 180 munkanap, csak kevesbb, hogyan számolnak, melyik időszakból? Mit jelent, hogy a Gyedet minden év jan.15. -éig felülvizsgálják? A Gyed összege állandó?

Pontosítva: A szituációnk: 2012 január és februárban párom dolgozott 80. 000es bérrel, majd táppénzre ment, és 2012 júniusában megszületett az első babánk. Igényelte a Tgyást, majd a Gyedet, ami persze akkor nem volt nagy összeg kb 58. 000. Majd idén 1 hónapra visszament dolgozni 210. 000 fizetéssel, s utána újra igényelte a Gyedet. Azon lesz 2013 szeptemberéig, amikor megszületik a második babánk. Ebben az esetben, hogy állapítják meg a Tgyást, Gyedet a 2. babára? A keresetéből tudtommal. Melyik időszakból? 2012. 01. 01. -től 2013. szeptemberig? Vagy csak a 2012 es, esetleg csak a 2013as éviből? Szerintem mindkét évből, azaz összesen 370000 kereset,90 munkanap.370000:90=4111ft és ennek veszik a 70%-át, ez lesz a napi bruttó Tgyás. Így van? Most gondolom nem azt az időszakot vizsgálják, mint az első gyereknél, mert az kevesebb lenne? Illetve a Gyed-et ugyonebből számolják csak ott több a levonás? Utolsó kérdés pedig az, hogy mit jelent hogy a Gyedet minden év jan.15. -éig felülvizsgálják? (hogy jogosultak vagyunk-e, vagy az összeget) A Gyed összege állandó? Köszönöm a segítséget, hogy tudjunk tervezni!

Legjobb válasz: Ja és mind a tgyás, mind a gyed naptári napra járó ellátás, így nem állandó, 30 napos hónapban kevesebb, 31 naposban több. (kivéve a max. gyedet mert ott állandó)

Ja és mind a tgyás, mind a gyed naptári napra járó ellátás, így nem állandó, 30 napos hónapban kevesebb, 31 naposban több. (kivéve a max. gyedet mert ott állandó)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, így már teljesen világos!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!