Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hogy:a placenta a mellső (4 db)

Mit jelent, hogy a placenta a mellső falon? Talán azt jelenti, hogy előbb meg nő majd a poci?

Legjobb válasz: A te szemszögedbõl annyit jelent, hogy valószínûleg késõbb fogod érezni a pici mozgását. A pocakod mérete nem ettõl függ.

A te szemszögedbõl annyit jelent, hogy valószínûleg késõbb fogod érezni a pici mozgását. A pocakod mérete nem ettõl függ.
Nekem hátsó falon tapadt meg és 3 héttel hamarabb éreztem meg a babucimat mint a barátnõm akinek mellsõ falon! Mindkettõnknek elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ! akkor ez azt jelenti, h akkor késõbb fogom érzeni a babámat?
Azt jelenti, hogy a hasad felõl van és nem a gerinced felõl. Ezért közted és a baba közt van, de azt is jelenti, hogy sérülékenyebb, mintha hátul lenne, ezért vigyázz, hogy nehogy sérüljön a hasad, mert, ha azzal baj van, a babán sem tudnak segíteni. Nekem ezt mondták, de persze nem volt semmi bajunk. :) Csak óvatosabbnak kell lenni.
Szia! Szerintem ez is alkat függõ. Az én babóm is mellsõfalon van és már a 15. héttõl érzem a mocorgását. 18 hetes vagyok, a pocakom alig látszik még. :) Jó babavárást!

A placenta a mellső falon tapad, a méh fundusában. Ez mit jelent? Ez jó vagy nem? Eddig mindíg csak az volt írva hogy a mellső falon tapad.36hkm

Legjobb válasz: A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.

A még fundusa, az nem más, mint a méh teteje (ami a mellkasod alatt van). Ha a fundusban tapad, az a legjobb. Ha tisztán a mellsõ falon, az császármetszésnél nem szerencsés, mert ugyebár ki kell kerülni ahhoz, hogy a babához hozzáférhessenek. A tied ezek szerint részben elõl, részben felül van. Ez így teljesen oké. A legproblémásabb, ha elzárja a méhszájat, azaz elõl fekszik. Ilyen esetben császármetszést kell végrehajtani, mert nem tud a méhszájon keresztül kijönni a baba. De ez nem azonos a mellsõ fekvéssel!! Szóval nyugi, teljesen jó helyen van.
Fundus=méh teteje, a legjobb hely:) . Mellsõ fal= hasfal felõl "A mellsõ fali tapadás egyetlen hátránya, hogy ha császármetszésre kerül a sor, akkor a sebésznek oda kell rá figyelni, hogy bele ne vágjon a lepénybe a mûtét során."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkét választ, nagyon hasznos volt, elméletileg rendes szülésem lesz. :)

Mit jelent az, hogy:a placenta a mellső falon tapad, homogén?

Legjobb válasz: A mellsõ fal az a méhed hasad felõli, elülsõ része. Az enyém is ott tapad. A homogén pedig egynemût jelent, tehát nincs göbösödés, csomó, vérzés stb. benne. A lehetõ legjobb értékek:) Gratulálok:) 12 hetes kismama

A mellsõ fal az a méhed hasad felõli, elülsõ része. Az enyém is ott tapad. A homogén pedig egynemût jelent, tehát nincs göbösödés, csomó, vérzés stb. benne. A lehetõ legjobb értékek:) Gratulálok:) 12 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.Én is gratulálok neked!Jó egészséget!

Mit jelent az, hogy mellső fali a placenta? Igaz, hogy emiatt enyhébben érezhetem a magzatmozgásokat?

Legjobb válasz: Nekem is mellsõ fali volt, de nagyon sokat és erõteljesen éreztem a mozgásokat. Ez szerintem babafüggõ inkább. Az én babám nagyon sokat mozgott, rengeteget dudorodott a végén a hasam, sõt hullámzott is+ naponta 2-szer minimum éreztem, hogy csuklik. Már 11 napos baba, és most is csuklik naponta egyszer-kétszer:)

Nekem is mellsõ fali volt, de nagyon sokat és erõteljesen éreztem a mozgásokat. Ez szerintem babafüggõ inkább. Az én babám nagyon sokat mozgott, rengeteget dudorodott a végén a hasam, sõt hullámzott is+ naponta 2-szer minimum éreztem, hogy csuklik. Már 11 napos baba, és most is csuklik naponta egyszer-kétszer:)
nekem is ilyen volt, és én sose éreztem olyan "fájóknak" a mozgásokat, meg mondták hogy a vége felé így fog látszani a feje meg a popója a hasamon, ha kidugja... Néha volt egy kis dudor, éreztem a forgásokat-mozgásokat, de nem vészesen:) tulképp mindegy hol tapad a méhlepény , csak azt szokták mondani a mellsõ fali jobban "lefogja" a mozgások érzetét.
A mellsõ fali placenta azt jelenti, hogy a pocakod felöli oldalon tapad, nem a hátad felöli oldalon. Én nem érzem kevésbé a magzatmozgásokat, sõt! Az elsõ babámnál hátsó fali volt a placenta, most mellsõ fali, és most jobban és erõsebben érzem a magzatmozgást.
Egyetértek az elõttem szólóval.Nekem ugyanígy volt, van!
Én nem tudom milyen ha hátsófali, de nekem is mellsõfalon tapad meg és néha elég nagyokat tud rugni és nem hagy aludni már most mi lesz késõbb. 21 hetes km
Nekem is mellsõ fali volt és egész korán , 15 hetesen már éreztem a babát. Nagyon erõsen rugdosott, sokszor fájt.
Elso babaval hatso fali volt, masodikkal mellso fali van. Az elso babat 18 hetesen ereztem eloszor, a masodikat nem egeszen 14 hetesen. Az elso babaval nem volt tul nagy pocakom, de a masodik babaval sem lett oriasi, sot, kb ugyanakkora (mert azt is mondjak, hogy mellso fali lepeny nagyobb pocakot eredmenyez). A magzatmozgasrol: az elso babamnal alig tapasztaltam fajo mozgast, ritkan es azokat is csak az utolso hetekben, amikor mar kozel negy kilos legenyke mozgolodott bent. Most a masodik babaval nagyon intenziven erzem a mozgasokat mar az elejetol es nagyon latvanyos, most lepek a 39. hetbe es napjaban tobbszor jajbekolok hirtelen, mert neha ugy erzem, hogy kiszakitja a gyerek a hasamat. Szoval szo sincs rola, hogy enyhebb mozgasokat ereznek. Ez inkabb babafuggo lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!