Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hetedízigleni rokonság (1 db)

Mit jelent a hetedízigleni rokonság?

Legjobb válasz: A hetedik felmenõd és annak leszármazottai, azaz a szépszüleid nagyszülei. A magyar nyelvben nincs is már külön szó rá. Ez egy nagyon tág rokonság, a hetedízigleni rokonaiddal gyakorlatilag egyáltalán nem egyezik már meg a DNS-ed. Biológiailag nem rokonok már.

A hetedik felmenõd és annak leszármazottai, azaz a szépszüleid nagyszülei. A magyar nyelvben nincs is már külön szó rá. Ez egy nagyon tág rokonság, a hetedízigleni rokonaiddal gyakorlatilag egyáltalán nem egyezik már meg a DNS-ed. Biológiailag nem rokonok már.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Én ugy tudom azt jelenti, ha már nem tudod elmagyarázni egy értelmes szóval, hogy az illetõ akirõl szó van ki neked, akkor mondod : hát valamilyen rokon, de nem tudom kinekis a kije ---na ez helyett mondták régen, hogy hetedíziglen rokonom.
A kérdező hozzászólása: neked is köszi:) Szent István törvényei között volt, hogy rokonok közti házasság, csak hetedízigleni rokonoknál engedélyezett, ezért voltam kiváncsi rá.
a mitedi mizigli mivan?xDD magyarul

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A GANTIE milyen eredetű vezetéknév? Vagy hol lehet az ilyet megtudni?

5

Miért van? Miért foglalkoztat ez a dolog? [Bőv. Lent! ]

Még középiskolás koromban összejöttem egy osztálytársammal. Ennek már több éve. Majdnem egy teljes évet együtt voltunk, de ? szakított velem, mivel dohányoztam és ? azt nem szerette. Próbáltam ezen változtatni, ha hozzá mentem, vele voltam, akkor sosem gyújtottam rá. Tehát megtudtam állni ezt a dolgot. Ez volt az indoka anno, amiért szakítottunk.

3

Most mit kéne tennem?

minden nap átjön az unokatesóm és itt van 2ó-6ó-ig nálunk van de nem szeretném ha itt lenne mindig és nem merem neki mondani.

5

Szeretném megtalálni az édesanyámat. De voltaképpen csak annyit tudok róla, hogy hogyan hívják/Kovács Julianna, s hogy egy időben Sopronban élt. Szóval ez valymi kevés. Hova tudok Budapesten fordulni?

3

Elajádékoznám a fiamnak a lakásomat. Jelzáloghitel van rajta. Azt mondják egyesek, igy nem veheti el a Bank, ha nem tudom fizetni a törlesztőrészletemet. Igaz lehet?

9

Miért van a zsidóknak német (sváb) nevük?

10

Hogyan kereshetném meg az őseimet?

Kiderült, hogy a vezetéknevem magyarosított zsidó név. Nem bírom a zsidókat, nem hiszem el hogy bennem is van. Hova mehetnék? Vagy hogy m?ködik ez? Mindig is érdekeltek az ?seim de mostmár mégjobban. Kiskorú vagyok, tehetek valamit?

1

Mit csinaljak? Anyukam vagy a baratom?

a baratommal 3 eve vagyunk egyutt.ma kihivott magahoz.anyukam nem szeretne ha elmennk mert akkor egyedul marad otthon.apum dolgozik tesoim meg a baratokkal lognak.mi tegyek?menjek vagy maradjak?....

18

Egyeneságbeli rokon az is ha valakit örökbe fogadnak? Szóval ha nekem van egy nagymamám de Anyukámat ő örökbe fogadta akkor ő egyeneságbeli rokonom?

5

A Gurdon vezetéknév milyen eredetű?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!