Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hetedízigleni rokonság (1 db)

Mit jelent a hetedízigleni rokonság?

Legjobb válasz: A hetedik felmenõd és annak leszármazottai, azaz a szépszüleid nagyszülei. A magyar nyelvben nincs is már külön szó rá. Ez egy nagyon tág rokonság, a hetedízigleni rokonaiddal gyakorlatilag egyáltalán nem egyezik már meg a DNS-ed. Biológiailag nem rokonok már.

A hetedik felmenõd és annak leszármazottai, azaz a szépszüleid nagyszülei. A magyar nyelvben nincs is már külön szó rá. Ez egy nagyon tág rokonság, a hetedízigleni rokonaiddal gyakorlatilag egyáltalán nem egyezik már meg a DNS-ed. Biológiailag nem rokonok már.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Én ugy tudom azt jelenti, ha már nem tudod elmagyarázni egy értelmes szóval, hogy az illetõ akirõl szó van ki neked, akkor mondod : hát valamilyen rokon, de nem tudom kinekis a kije ---na ez helyett mondták régen, hogy hetedíziglen rokonom.
A kérdező hozzászólása: neked is köszi:) Szent István törvényei között volt, hogy rokonok közti házasság, csak hetedízigleni rokonoknál engedélyezett, ezért voltam kiváncsi rá.
a mitedi mizigli mivan?xDD magyarul


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyire vérrokonaim az oldalágiak? (unokatestvér, nagybácsi, nagynéni)

6

Honnan ered a Szakály vezetéknév, és mi a jelentése?

7

Milyen egy igazi apa-lánya kapcsolat/szeretet?

6

Tudnátok segíteni nekem ecomap készítésében?

Égetően fontos lenne és a neten szinte semmi magyar nyelvű infót nem találok.

3

Miért nem ér a kisöccséhez a párom?

A párom 18 éves. Az öcsikéje pedig pár hónapos. Az anyukája megkéri a páromat, hogy legalább a fejét simítsa meg. De nem teszi meg, és panaszkodik az anyukája, h beszéljem rá a páromat! Tudom nagy a korkülömbség is!
Szerintetek, mi okozhatja ezt? Féltékenység? Korkülömbség?
Vagy micsoda, sajnálom őt, és segítséget kérnék tőletek!

11

Vannak itt Szeleczki vezetéknevűek?

Mivel apám családjáról oly keveset tudok, kissé nehezen megy a családfa kutatás. Nem reménykedem benne, hogy találok itt egy távoli rokont, de ki tudja. A remény hal meg utoljára:)

6

Õ ki nekem?

Anyám apjának a testvérének a lányának a lánya

18

A lányomnak kie, anyosomnak a huga?

7

Hogy tudom felkeresni egy gyermek szüleit ha a gyermek meghalt 6 évesen?

A temetőben csak egy fotó van és annyi van kiirva hogy: 1959-1905 Terikénk és Apuka Anyuka még valószínű él... de fontos lenne hogy megtaláljam legalább 1 hozzátartozót. Amúgy a kislány Dunakeszin a "gólyás" temetőben van eltemtbe... (egy lezárt régi temető) S.O.S!!!

46

Ha az unokatestvéremnek apa a nagybátyja, akkor apának kije az unokatestvérem?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!