Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent hetedízigleni rokonság (1 db)

Mit jelent a hetedízigleni rokonság?

Legjobb válasz: A hetedik felmenõd és annak leszármazottai, azaz a szépszüleid nagyszülei. A magyar nyelvben nincs is már külön szó rá. Ez egy nagyon tág rokonság, a hetedízigleni rokonaiddal gyakorlatilag egyáltalán nem egyezik már meg a DNS-ed. Biológiailag nem rokonok már.

A hetedik felmenõd és annak leszármazottai, azaz a szépszüleid nagyszülei. A magyar nyelvben nincs is már külön szó rá. Ez egy nagyon tág rokonság, a hetedízigleni rokonaiddal gyakorlatilag egyáltalán nem egyezik már meg a DNS-ed. Biológiailag nem rokonok már.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Én ugy tudom azt jelenti, ha már nem tudod elmagyarázni egy értelmes szóval, hogy az illetõ akirõl szó van ki neked, akkor mondod : hát valamilyen rokon, de nem tudom kinekis a kije ---na ez helyett mondták régen, hogy hetedíziglen rokonom.
A kérdező hozzászólása: neked is köszi:) Szent István törvényei között volt, hogy rokonok közti házasság, csak hetedízigleni rokonoknál engedélyezett, ezért voltam kiváncsi rá.
a mitedi mizigli mivan?xDD magyarul


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Gédl családnév milyen eredetű lehet?

sajnos azon ritka nevek közé tartozik melyeket nem talál meg az ember a családnevek szótárába...

4

Rhédey Mária magyar leszármazottjai milyen rokonságban vannak az angol királyi családdal?

2

Az Izsáki Mikók köthetőek az Erdélyi Mikókhoz?

4

A Mikó leszármazottak milyen rokonságban vannak az angol királyi családdal?

9

Milyen fokú rokonom?

Sziasztok! Nekem ezek nem mennek, ezért gondoltamhátha segíteneték.:)
Van egy ismer?söm. Az ? dédnagyapja, és az én nagymamámnak az apukája testvérek voltak. Akkor nekem milyen fokú az ismer?söm?
El?re is köszönöm!

2

Ki az nekem aki a dédnagyanyám nagyannyja volt?

7

Az édesapám keresem, de nemtudok rola semmit, még a nevét sem, és azt sem, hogy hol lakik. Egy fénképem van rola az édesanyámmal. Hogy tudnám őt megtalálni? Van remény?

8

Hol tudod pontosan utána nézni a családfámnak?

Szeretnék minél több dolgot megtudni, és minél korábbra vissza menni benne, de a családtagok ugye csak egy darabig tudnak segíteni visszamenni... Valaki segíthetne vagy adhatna egy jó tanácsot, megköszönném..

11

Ki számít már "távoli" rokonnak?

26

Mikó Imre és Rhédey Klaudia rokonok voltak?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!