Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent ha munkaviszonyban (3 db)

Mit jelent a gyed jogosultságnál a 365nap biztosítási jogviszony? Munkaviszonyt? Beleszámit a betegállomány? Pl. Ha ezév augusztusában kezdtem el dolgozni elotte nem dolgoztam, ha decemberre teherbe esnék és még február márciusig tudnék dolgozni.

Mit jelent a gyed jogosultságnál a 365nap biztosítási jogviszony? Munkaviszonyt? Beleszámit a betegállomány? Pl. Ha ezév augusztusában kezdtem el dolgozni elotte nem dolgoztam, ha decemberre teherbe esnék és még február márciusig tudnék dolgozni akkor szülés után járna vagy sem a gyes és tsai? Vagy várnom kell a fogantatással augusztusig?

Legjobb válasz: Ha csak egy évet dolgoznál elõtte akkor TGYÁS után csak egy évig járna a gyed nem 1.5 évig. Én várnék vele még pár hónapot, azon nem múlik semmi. Elsõ gyes jár alanyi jogon ami 25 ezer a gyed a fizetés bizonyos %-a.

Ha csak egy évet dolgoznál elõtte akkor TGYÁS után csak egy évig járna a gyed nem 1.5 évig. Én várnék vele még pár hónapot, azon nem múlik semmi. Elsõ gyes jár alanyi jogon ami 25 ezer a gyed a fizetés bizonyos %-a.
1. vagyok: Annyira koncentráltam, hogy el ne írjam, hogy csak sikerült elírnom, hogy GYES jár alanyi jogon. :D BOCSI!
Én úgy tudom, de javítsatok ki ha nem így van, mert engem is érdekelne. Táppénzen csak annyi ideig lehetsz amennyit már dolgoztál. Munka viszonyból kell meglennie a 365 napnak ahhoz, hogy GYED-et kapjál és TGYÁS-t, a betegállomány nem számít bele. GYED mindenkinek jár az fix kb. 26.000FT körüli összeg. Tehát igen várnod kell augusztusig, illetve hát addig "muszáj" dolgoznod akár terhesen is. 365 napnyi munka viszony kell, amibe a táppénz nem számít bele.
szia, 1-es..részben igazad van...annyi ideig jár a táppénz amennyi ideig elõtte dolgoztál, ez tapasztalatból tudom.Az OEP-nél 1 hete voltam, ök azt mondták, hogy a táppénz is beszámít mivel a munkaviszonyt nézik és nem azt , hogy ténylegesen bejártál-e dolgozni.A béredet pedig a nettó bérbõl fogják számolni, nem azt amikor táppénzen voltál hanem a bruttódból...tehát a rendes bérednek aszem a 70%-a a GYED.A várható születéstõl számolja össze napra pontosan a két évet...írok példát: én 2014.04.05-én fogok szülni..tehát a két évnek 2012.04.15.-töl számolják és ezen idõ alatt kell a 365 napnak meglennie, nem kell, hogy megszakítás nélküli legyen a munkaviszony, viszont ha alkalmi munkavállaló voltál az sajna nem számít bele...ha van kérdésed írj, ha tudok segítek.De a legjobb ha fogod magad és bemész...én kb . fél órát töltöttem ott, kilehet bírni. :)
A kérdező hozzászólása: szia köszönöm. Nekem sajna nincs két évem, csak iden augusztustól...Köszönöm a segítséget mindenkinek, szerintem én is megkeresem õket.
Ha augusztustól dolgozol, és decemberben esel teherbe, akkor éppen meglesz a 365 napod. Ha márciusig dolgozol, akkor meg kitart a táppénzed a szülésig. Így a kicsi nagyjából másfél éves koráig fog járni a gyed. Ha kitolod a teherbeesést pár hónappal, annyival tovább jár majd a gyed. Viszont a táppénzed csak 50% lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásait/ tanácsait! Nagyon sokat segítettetek! Köszönöm!!! :)

Mit jelent a "Köztartozásról Nyilatkozat (ha a két munkaviszony között nem volt semmi)? Nekem van illeték és tb-, egészségügyi tartozásom még fentmaradt. Egy céghez mennék dolgozni, hol szerezzem be?

Legjobb válasz: Ezt nem beszerezni kell, hanem te nyilatkozol, hogy nincs köztartozásod. Ha van fennálló tartozásod, amire már van végzés, akkor azt be kell jelentened a leendõ munkáltatódnak. Ha illeték és Tb tartozásod van, de csak nyilvántartják a folyószámládon és még nem baszogtatnak érte, akkor általában nem vallják be a munkáltatónak, hanem saját maguk rendezik a fizetésükbõl. Kérjél rá részletfizetést, vagy méltányossági elengedést az APEHtõl.

Ezt nem beszerezni kell, hanem te nyilatkozol, hogy nincs köztartozásod. Ha van fennálló tartozásod, amire már van végzés, akkor azt be kell jelentened a leendõ munkáltatódnak. Ha illeték és Tb tartozásod van, de csak nyilvántartják a folyószámládon és még nem baszogtatnak érte, akkor általában nem vallják be a munkáltatónak, hanem saját maguk rendezik a fizetésükbõl. Kérjél rá részletfizetést, vagy méltányossági elengedést az APEHtõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, nagyon hasznos nekem.

Mit jelent az, ha munkaviszonyban ekho-sként akarnak foglalkoztani?

Mekkora adót, járulékokat kell fizetnem és mire kell ügyelni? Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: Egyszerûsített közteherviselési hozzájárulás a neve. Elvileg ez választás (szóval nem kötelezhetnének rá) vannak feltételei, hogy ki alkalmazhatja, milyen tevékenység esetén. A mértéke 15%, amit neked kell fizetni és 20% amit a kifizetõ fizet. Ezzel kiváltod az szja-t és a járulékok megfizetését. Ha többet akarsz tudni: 2005. évi CXX. törvény 2008-as módosított változatára keress rá.

Egyszerûsített közteherviselési hozzájárulás a neve. Elvileg ez választás (szóval nem kötelezhetnének rá) vannak feltételei, hogy ki alkalmazhatja, milyen tevékenység esetén. A mértéke 15%, amit neked kell fizetni és 20% amit a kifizetõ fizet. Ezzel kiváltod az szja-t és a járulékok megfizetését. Ha többet akarsz tudni: 2005. évi CXX. törvény 2008-as módosított változatára keress rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!