Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent ha a méhszáj (23 db)

Tapasztalatlan vagyok, tudnatok segiteni? Gyereket szeretnenk es elkeztem magam vizsgalgatni, mit jelent ha a mehszaj befele fordult es puha?

Legjobb válasz: szia! Hát nem akarlak megbántani de inkább ne turkálj magadban! Ott van arra más amitõl teherbe lehet esni:-)

szia! Hát nem akarlak megbántani de inkább ne turkálj magadban! Ott van arra más amitõl teherbe lehet esni:-)
Talán egy nõgyógyászt kellene megkérni a vizsgálat elvégzésére!
A méhnyak a ciklus kezdetén kemény, zárt és jól elérhetö. Minél közelebb vagyunk az ovulációhoz, a hüvelyben felfelé mozog (azaz egyre nehezebben elérhetö), egyre puhább lesz és a méhszáj kinyílik. De talán tényleg elég lenne a nyákot vizsgálnod mert a méhszáj egy nagyon érzékeny valami. Könnyen feljuthat bármilyen fertõzés ha ott nyúlkálsz.

Az mit jelent ha a 19-ik héten az UH papírra azt hogy a "méhlepény a méhszájat megközelíti"? Radjon?

Ezen kívül a magzattal minden ok, de a fennüt idézett szöveget kiemelték a szövegkörnyezetből. Ez mit jelent, kell félni valami rossztól? Mit lehet tenni hogy minden ok legyen, és mit nem szabad tenni, hogy minden okés is maradjon? Válaszokat előre is KÖSZ!!!

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy mélyen tapad a placenta közel a méhszájhoz. Pihenj sokat, ha lehet ne hajolgass sokszor. Nekem is mélyen tapadó volt és engem annó eltiltottak a szextõl is. De ne aggódj, ahogy nõ a pocak a placenta is úgy fog feljebb kerülni.

Azt jelenti, hogy mélyen tapad a placenta közel a méhszájhoz. Pihenj sokat, ha lehet ne hajolgass sokszor. Nekem is mélyen tapadó volt és engem annó eltiltottak a szextõl is. De ne aggódj, ahogy nõ a pocak a placenta is úgy fog feljebb kerülni.
A kérdező hozzászólása: kösz!

Mit jelent, ha a lepény a hátsó falon tapad és eléri a méhszájat? Ilyenkor tényleg feküdni kell? A dokim szerint nincs jelentősége, a védőnőm meg az ultrahangos szerint veszélyes! Ugye ez még feljebb húzódhat? 13hkm

Legjobb válasz: Szerintem a dokid azért mondta mert még nagyon korán van, és simán elmozdulhat még ahogy nõ a méh. Ha a vége felé van ez, akkor ált. császármetszés a vége.

Szerintem a dokid azért mondta mert még nagyon korán van, és simán elmozdulhat még ahogy nõ a méh. Ha a vége felé van ez, akkor ált. császármetszés a vége.
Valóban nem veszélyes. Amikor a baba megfordul feljebb húzhatja. Ha mégsem, akkor császármetszés lesz, mert a méhlepény elõbb kijönne, mint a baba, tehát a születés alatt nem lenne mi ellássa oxigénnel a picit. De ez általában megoldódik, amikor a pici megfordul. Neked pedig nem is teljesen, csak részben tapadt a méhszájra.
Szia, dettó így indult nálam is, sajnos a 24-28. hétig nem történt változás.(28. héten látták az UH-on, hogy 3-4 cm-re van már) Aztán egyszer csak elindult, és most már 5 cm-re van a méhszájtól. :) Nyugi! Ha gond lenne, az orvos jelezni fogja. Nálunk azt mondta, hogy ameddig csak eléri, és nem takarja, addig nincs gond. Ha esetleg görcs, vagy vérzés lenne, akkor azonban azonnal dokihoz kell menni! Jó babavárást!
Ennek is vannak fokozatai. Ha a méhlepény eléri a méhszájat az semmit sem jelent, akkor lenne csak gond, ha teljesen eltakarná a szülõcsatornát, de akkor is azt jelentené, hogy nem szülhetsz természetes úton, csak császárral. Ne aggódj! És üzenem a védõnõdnek, hogy elõbb nézzen utána, ha nem tudja a választ! Egy védõnõ :)

Mit jelent pontosan, ha a méhszáj 2000?

Legjobb válasz: 3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az elsõ szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külsõ, a harmadik a középsõ, a negyedik pedig a belsõ méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínûleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés. Dia

3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az elsõ szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külsõ, a harmadik a középsõ, a negyedik pedig a belsõ méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínûleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés. Dia
Magyarul ha 2000, akkor megrövidült a méhnyak, de a méhszáj(ak) még zárva van(nak), ami jót jelent, mert így kisebb a fertõzés esélye. Én szülés elött 1 hónappal voltam 2100. Dia
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!

Ha a mehszaj a mensi elotti napokban fent van, az mit jelent?

Kezdo vagyok meg, csak ket honapja nem szedem a fogamzasgatlot, es igyekszem figyelni, hogyan valtozik a testem, h kb ki tudjam szamolni az esemenyeket. de nemreg kezdtem el figyelgetni.

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/mehszaj.shtml

22hetesen ha a mehszaj erettsege 2-es fokozatu, az mit jelent?

A dokim nem mondott semmi rosszat,forumokon utananeztem es nem sok jot olvastam.Remelem nem lesz koraszules belole...

Legjobb válasz: Gondolom a méhlepényt akartad írni,nem a méhszájat.A lepény élettani sajátossága,hogy idõvel úgymond megérik és a szülés közeledtével,amikor lejár az ideje,romlik a funkciója.Egy másod fokban érett lepény még ellátja megfelelõen a magzatot,a gond csak az,hogy te nem a terhesség vége felé jársz már,hanem inkább a közepe felé.Azért ne aggódj,fokozottan figyelni fogják uh-on a lepény alakulását,lehet,hogy flowmetria vizygálatot is csinálnak majd,hogy megnézzék,milyen a magzati keringés és ezáltal baba oxigén és tápanyag ellátása.Ha gond van,biztosan jelezni fogja a doki.Te pedig figyeld a baba aktivitását,ha nagy mértékben lelassulna hosszabb idõn keresztül,akkor szólj az orvosnak!

Gondolom a méhlepényt akartad írni, nem a méhszájat.A lepény élettani sajátossága, hogy idõvel úgymond megérik és a szülés közeledtével, amikor lejár az ideje, romlik a funkciója.Egy másod fokban érett lepény még ellátja megfelelõen a magzatot, a gond csak az, hogy te nem a terhesség vége felé jársz már, hanem inkább a közepe felé.Azért ne aggódj, fokozottan figyelni fogják uh-on a lepény alakulását, lehet, hogy flowmetria vizygálatot is csinálnak majd, hogy megnézzék, milyen a magzati keringés és ezáltal baba oxigén és tápanyag ellátása.Ha gond van, biztosan jelezni fogja a doki.Te pedig figyeld a baba aktivitását, ha nagy mértékben lelassulna hosszabb idõn keresztül, akkor szólj az orvosnak!
A kérdező hozzászólása: A mehszaj zarva
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt, most latom hogy marhasagot irtam, persze hogy a mehlepenyre ertettem, csak azon csodalkozom hogy nem szolt semmit errol az orvos.

Ha a méhszáj megnagyobbodik vagy megduzzad az mit jelent?

Legjobb válasz: Ezt te diagnosztizáltad? Ha igen peteérésed lehet.

Ezt te diagnosztizáltad? Ha igen peteérésed lehet.
A kérdező hozzászólása: Hát én a barátja vagyok és újjazás közben tapasztaltam. Nem ilyen szokott neki lenni, sokkal közelebb volt neki a hüvelynyílásához és szerintem nagyobb is. Ez lehet terhesség is?

Ha a méhszáj C:2100 mit is jelent pontosan? A szülés elött ez az érték mennyivel változik? Mikorra varhato a szüles?

Legjobb válasz: szia! ez attól is függ hogy hányadik hétben vagy. A 2-es az a méhnyak állapotát jelenti,ami ugye alapesetben 3 cm hosszú. Magyarul a méhnyak már megrövidült,az 1-es ha jól tudom az hogy hány ujjnyira vagy nyitva...de ez nem biztos! :)) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok! 30 hetes kismama

szia! ez attól is függ hogy hányadik hétben vagy. A 2-es az a méhnyak állapotát jelenti, ami ugye alapesetben 3 cm hosszú. Magyarul a méhnyak már megrövidült, az 1-es ha jól tudom az hogy hány ujjnyira vagy nyitva...de ez nem biztos! :) ) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok! 30 hetes kismama
még annyit elfeletjtettem, hogy az értékek talán 1111re változnak szülés elõtt!!
Ez még talán segíthet, az elõzõekben kicsit bonyolultan fogalmaztam, de utána néztem neked!! Minden jót! :D "3000-zárt méhszáj, 2000, 1000-megrövidült méhnyak, az elsõ szám a méhnyak hosszát jelzi, ha 1-es, akkor teljesen megrövidült, normál állapotban 3-as, a második szám a külsõ, a harmadik a középsõ, a negyedik pedig a belsõ méhszáj állapotát jelzi. Ha az érték például 2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj, ha 2111, akkor a méhszáj teljesen nyitva van, de a méhnyak még nem rövidült meg teljesen. Ha az érték 1111, akkor valószínûleg már megindult vagy hamarosan meg fog indulni a szülés."
Szia! Nekem a 32.héttõl 2100, a 34.héttõl pedig 2110 a cervixem... Ma vagyok 37+3, de egyenlõre semmi jele annak, hogy a babó ki szeretne bújni:) Ebbõl az értékbõl nem nagyon lehet következtetni, hogy mikoris jön a baba:) Majd ha õ úgy gondolja:) De nyugi, nemsokára a karodban tarthatod:) Drukkolok, könnyû és szép szülést kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Én 39 hét es 4 nap terhes vagyok !!!!!! Azert mert mar alig varunk hogy talalkozhassunk a kislanyunkkal... de nem - meg jövö heten szerdara beirta engem a dokim CTG-re -(
utolsó köszi a kielégitõ választ, engem is érdekeltek ezek az értékek.
??? zárva? fejét úszni? Tedd fel újra a kérdést!
Ha még zárva vagy, és látja a baba fejét úszni(?) az azt jelenti, hogy nem indult be. Amikor beindul a szülés, a baba feje sehová nem úszkál, beilleszkedik a szülõcsatorna elejére, és nem mozdul.
Ha 2 ujjnyira van nyitva a méhszáj akkor láthatja a doki a baba fejét.De ha még nem illeszkedett be, hanem ha hozzáér a doki akkor elhúzza vagy elmozog, akkor még nem valószínû a közeljövõben szülés, mert ahhoz be kell illeszkednie a fejének.
ja lehet, de csak akkor lesz tuti, ha ki is kukucskál a pici, és jelez hogy kezdhetjük....ekkora kamu kérdést....

Ha a doktor azt mondta hogy nagyon vékony a méhszáj és 1 ujjnyi nyitva (gondolom a belső vagy nem tudom) ez mit jelent? 1100 az érték (búrok áll)

Legjobb válasz: 1100 = 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt

1100 = 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt
ez ennyi idõsen nem jelent semmit, akár még túl is hordhatod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, 38+2 hetes vagyok.
Nálam azon parázik a doki, hogy nem mutatkozik, hogy ki akarna bújni a baba, mert a méhszáj vastag. 2111 az érték. Szóval egy picit nyitva vagyok, de túl vastag. E szerint a vékony méhszáj azt jelentheti, hogy készülõdiiik a baba kifele...Legalábbis szerintem. 40 hkm.
nekem a 40 hát után szintén 2111 volt az értékem még a szülõszobán is. ott kellett tágítani ahhoz képest 5 óra alatt meglett a lányom persze azért kellett rásegíteni szóval tényleg nem jelent semmit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, , hmmm.. azt hittem hamarosan majd szülni fogok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!