Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent ha a ciklus (15 db)

Mit jelent ha a ciklus első szakaszában is magas hőm? Cisztát?

A menszim most múlt el, babás sajnos nem vagyok, a h?m meg 36,8-tól lejebb nem ment ezidáig.A ciklus második részében, pedig 37,1 volt a max amire felment, de ugrált 36,9 és 37, 1 között.Nem tudok görbét mutatni sajnos!

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen.Olvastam,h ha alkoholt fogyasztassz az is megemeli a hõt.Én alkoholos csokit ettem. A pajzsmirigy túlmûködésre is utalhat ,de azt a ciklus 2-3-4napján kell mérni.Késõbb már a nemihormonok is beleszólnak. Ha nem az alkohol emeli,akkor szerintem valami gond van. Amikor így kezdõdött a ciklusom,akkor 36 napra jött meg talán pé.-nélkül. Barátcserje kapszulával kezelem a hasonló esetemet.

Nekem is volt ilyen.Olvastam, h ha alkoholt fogyasztassz az is megemeli a hõt.Én alkoholos csokit ettem. A pajzsmirigy túlmûködésre is utalhat , de azt a ciklus 2-3-4napján kell mérni.Késõbb már a nemihormonok is beleszólnak. Ha nem az alkohol emeli, akkor szerintem valami gond van. Amikor így kezdõdött a ciklusom, akkor 36 napra jött meg talán pé.-nélkül. Barátcserje kapszulával kezelem a hasonló esetemet.

Mit jelent, ha a ciklus első felében (peteérés előtt) cikk-cakkos a görbém? Ez baj?

Legjobb válasz: Eddig így néz ki: http://ciklus.hu/images/diagramok/9292617088312891c9a702cfea.. Valószínûleg most lesz majd ovum, általában elõtte 3 napig nyákom szokott lenni, ma volt az 1. nap.

A kérdező hozzászólása: Eddig így néz ki: http://ciklus.hu/images/diagramok/9292617088312891c9a702cfea.. Valószínûleg most lesz majd ovum, általában elõtte 3 napig nyákom szokott lenni, ma volt az 1. nap.
Merckformint szedek, semmi gyógytea, az nekem borította a ciklusaim. Az csak annak használ, akinek semmi ilyen baja. Neked hogy áll most a hõd?
A kérdező hozzászólása: :( Hát kitartás!!!!!! Most sikerülni fog!!! Igyál palástfû teát, az jó szokott lenni. De gondolom úgyis vannak Neked gyógyszereid. Sokat gondolok majd rád! Minél hamarabbi egészséges babát kívánok, aki veletek marad! :) És még egyszer köszönöm a segítséget! :)
Semmi gond. Mi kettõt elvesztettünk, egyet 8 hetesen, egyet 22 hetesen, most volt egy éve. Úgy éreztem hogy most jöttem lelkileg rendbe hogy belevágjunk:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igyekszem mindig 1 idõben mérni (8-kor), csak néha vannak nehezítõ tényezõk. Pl. ha egyszer-egyszer korábban kellett elmennünk itthonról, akkor muszáj volt elõbb, de ez 2x volt. Egyébként mindig 8 körül mérem. (1x volt 8:30, mert elaludtam... :s :) ) Egyébként még arra gondoltam, hogy az is probléma lehet, hogy most digitálissal mérem (ugyan nem csak a pittyegésig, hanem 10 percig mindig), de még a kislányom elõtt alkoholossal mértem (mert ugye higanyost már nem lehet kapni... :S). Lehet, hogy ez tényleg nem elég pontos? Viszont most kicsit el vagyok keseredve, mert ahogy kiírtam a kérdést, következõ nap már jóval kevesebb volt a nyák is, és a méhszáj is kisebb lett, mára meg teljes a szárazság, a méhszáj lent, és teljesen zárva... Ovu tesztet ebben a hónapban kezdtem használni életemben elõször, de az is érdekes... A +-tól még nagyon messze voltam, tegnap volt a "legerõsebb" a 2. csík, ha kifacsartam a szemem, akkor már biztosan látszott, már biztos voltam benne, hogy nem csak én képzelem oda. De mára meg vagy ugyanolyan, vagy lehet, hogy kicsit negatívabb is... Azóta 2x 36, 4 a hõmérsékletem. Szóval most fogalmam nincs, mikor várható... Az elõzõ ciklusom 36 napos volt (szülés óta még csak 2x jött meg), lehet, hogy még nincs peteérésem, pedig már szeretnénk a kistesót... Bár elõzõ hónapban visszaszámolva pont jó idõben volt néhány napig nyákom, lehet, hogy akkor volt. Na, mindegy. Lehet, hogy ha majd abbahagyom a szoptatást, akkor teljesen helyreáll minden. Végül is az is lehet, hogy most is csak késik az egész. Majd meglátjuk! Egyébként látom, Ti is a babán dolgoztok! Nálatok mi újság? Hányadik lesz? Neked nagyon szép a görbéd, és jókor is próbálkoztatok! Hajrá!!!!!! :) Ja, és én is köszönöm a drukkot! :) Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam... :$
A lényeg, hogy ovu után már ne legyen ennyire cikk-cakk, és mindig egy idõbe mérd jó? :) )drukkolok
A kérdező hozzászólása: :) :) Nagyon köszönöm a választ!!! :) Senki nem válaszolt, már kezdtem föladni... :S :) A kislányom elõtt nem volt ilyen cikk-cakkos, de úgy érzem, már van ovum ennek ellenére... :)
Semmi gond nincs ezzel, reméljük lassan ovu!:)
A kérdező hozzászólása: Remélem, hamar fog hatni a gyógyszer! Hajrá! Nekem eddig így áll a diagrammom: http://ciklus.hu/images/diagramok/9292617088312891c9a702cfea.. Peteérés még mindig nem volt, de lehet, hogy most is akkor lesz, mint a múlthónapban, mert az ovuteszt most már határozottan erõsödik, szerintem 4-5 nap múlva lesz pozitív. Az az érdekes, hogy régen mindig 30 naposak voltak a ciklusaim, most meg ugyanúgy néz ki pont, mint az elõzõ hónapban, hogy 36 napos lesz kb. ez is... De nem baj, csak legyen rendszeres és legyen minden rendben! :)

Mit jelent, ha valakinek hosszú a ciklusa? (mármint biológiailag) lehet, hogy nincs peteérésem?

minimum 1 hétre szokott megjönni a 28 naphoz képest.

Legjobb válasz: A ciklus hossza az egyes nõk esetében eltérõ, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?

A ciklus hossza az egyes nõk esetében eltérõ, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?
Szia!Nekem 34-35 naposak voltak a ciklusaim, peteérésem a 17-20, napokon voltak..A babánk elsõre összejött..Szülés után 5 hónappal késsõbb jött meg elõször..most 40 naposak, és kb.25-26.nap van peteérés..Nekem elég sûrû görcsökkel, és áttetszõ nyákkal jár a peteérés../ 8 hónapos kislány mamája/
Szia! Nekem is hosszúak voltak a ciklusaim és kiderült, hogy pco-m van (de ez kezelhetõ). No nem törvényszerû ám, nem azért írom. De szerintem jobb, ha elmész egy nõgyógyászhoz, elmondod mi van. Lehet, hogy semmi és akkor megnyugszol és nem parázással kezdtek a "babagyártásba", mert a pszichológia blokk is gátolja a teherbeesést. Mielõbbi babásodást! :-)
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy megpróbálom a teát, köszönöm. azt elfelejtettem írni, hogy a tojásfehérjés folyás, amit szoktak mondani, hogy a pé jele, meg volt.(lehet, hogy akkor mégis volt pé?) de azóta már rég eltelt a 14 nap és nem jött meg. most is 2 hete késik.
Nekem 31-32 napos és van pé-m rendesen. A tied már kicsit soknak tûnik, olyan 35 fölött szokták mondani, h nincs pé, de ez sem szabály, szerintem a nõk egy részének simán van 40 nappal is. Doki, uh, másképp nem derül ki.
Ja és azt kifelejtettem, amúgy 12.13 vagyok, hogy én akkor, mikor hozzá mentem, épp elkezdtem a málnalevelet inni, most csodálatosan a 14. napon volt ovulációm (görbe is igazolja, éreztem is), de meg is jött, pontosan a 28.napra.Most kéne a clostyt szednem, de én adok egy esélyt a cickafarknak is, úgyhogy most azt iszom, és a jövõ hónapban (bár reménykedem, hogy nem kell), kezdem a clostyt.Nekem a málnalevél szépen beállította, a luteális fázisom sem cikkcakkos lett, hanem szép, annyira, hogy itt többen is azt mondták rá, baba lesz.De sajnos nem lett.Szóval szerintem próbáld ki a teákat!A ciklust beállítja.
Én a múlt hónapban voltam dokinál babaügyben, hogy sajnos nem jön:(Megkérdezte a ciklusom hosszát, mondtam 32.Egybõl legyintett egyet, és azt mondta na akkor lerövidítjük.Olvastam itt már 40 napos ciklussal is teherbe esett valaki, nem is egy, de nekem a dokim azt mondta a 32-re, hogy sok.Clostyt kaptam.
Azt mondják, hogy a hosszú ciklusnál nem annyira valószínû a peteérés, mint a normál ciklusoknál. A dokim is azt mondta, hogy jó lenne ha beállna rövidebbre. Nekem 40-43 napra jött meg, mielõtt egy ilyen hosszú ciklusban teherbe estem. Barátcserje kapszulát szedtem amúgy, ami a ciklusomat nem rövidítette, de sikerült teherbe esnem! A peteérésed ellenõrizheted ovu teszttel vagy mikroszkóppal, ha van akkor teherbe eshetsz hosszú ciklusokkal is.
Hát a 42 nap az már tényleg soknak mondható. Szerintem próbáld ki valamelyik terméket a ciklusod beállítására. Vagy írd ki köv. kérdésként hogy ki milyen termékkel állította be a ciklushosszát?!? Biztos lesznek válaszok! Minden jót neked! De ha babát terveztek, mindenképp célszerû elõtte a nõdoki felkeresése egy ált. szûrés miatt.
A kérdező hozzászólása: szinte mindig több, mint 35 nap. 38-42 körül szokott lenni. ilyen szempontból szabályosnak mondható, csak éppen egy kicsit hosszú
A kérdező hozzászólása: gondoltam én is pco-ra. bár nem tudom pontosan, mit takar az a betegség. mert cisztát már korábban is néztek nálam. az nem volt. viszont tény, hogy lehet valami hormonális problémám, mert - még mindig pattanásos vagyok (25 éves vagyok) - gyakran van migrénem - és ha nem is nagy mennyiségû, de rendellenes helyeken szõrösödöm pl. has, mellbimbó - meg ugye a hosszú ciklus

Mit jelent az, ha a ciklusom 31. napján csinált ovu tesztem ilyen?

http://kepfeltoltes.hu/view/101023/ovu_teszt_1._www.kepfelto..

Legjobb válasz: hát + .. de a 31. napon??? hány naposak a ciklusaid? furcsa.

hát + .. de a 31. napon??? hány naposak a ciklusaid? furcsa.
A kérdező hozzászólása: Háááát.....igen, ezt én is furcsálom, azért is kérdezem, hogy mi lehet....
késõit peteérés.. ha szeretnétek babát essetek egymásnak amint lehet.
Ez szerintem corax-os teszt!! Ez nekem folyton pozi volt, tök mindegy, hogy hanyadik napon, reggel vagy este!!! Ha esetlen késik vagy talán nem most várod, akkor szerintem csinálj egy hcg tesztet. Drukkolok, hogy baba legyen, de ez a corax teszt felejtõs...
Az ovu teszt akkor pozitív csak ha legalább olyan sötét vagy sötétebb a tesztvonal mint a kontrollvonal. Az ovu tesztet bármikor csinálod a második vonal megjelenik, csak halványan ahogy neked is. Ha jóstesztnek akarod használni, több napig kellene hogy lásd hogy erõsödik. Nincs ovulációd ez alapján és ha a terhességet szeretnéd megállapítani arra a tuti módszer a terhességi teszt. Az ovu teszt nagyon gyakran téved abban
Ha reggel csináltad, akkor lehet, babás vagy. Ha este, akkor pedig ahogy az elõttem írók már leírták, egyszerûen negatívként értelmezhetõ, azaz nincs most ovulációd. Ami természetes.

A ciklus idején miért változik a hüvelyi folyás állaga és mennyisége? Mikor mit jelent ha éppen kásássabb avgy ha hígabb stb?

Legjobb válasz: a kérdés elsõ felének nincs értelme. amúgy hormonális változás az oka. teljesen norm ez. no para.

a kérdés elsõ felének nincs értelme. amúgy hormonális változás az oka. teljesen norm ez. no para.
A kérdező hozzászólása: Miért értelmetlen?Egy ciklus normális esetben 28 nap és menszi után és közvetlen elõtte nincs folyásom, a köztes idõben meg változik vannak napok amikor kevesebb, vagy több, hígabb, vagy sûrûbb és ez szinte minden hónapban ismétlõdik.Na ez érdekelne, hogy ezt pontosan mi szabályozza és mikor mi zajlik le szervezetben, hogy éppen ilyen vagy olyan a folyás?(így érthetõ?)
Mindent a hüvelyi nyálkáról: http://babatervezok.otthona.net/nyalka.shtml Olvasd végig, utána nem marad kérdésed a témában, garantálom. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, már nézem is:)

Mit jelent ha páfrányos az ovulációs mikroszkóp a ciklus 30. Napján?

Általában 27 és 31 nap között jön meg a menstruációm. Ma egy ici-pici vérzés már jelentkezett. Szerintem holnap megjön rendesen. De akkor miért páfrányos a mikroszkóp???

Legjobb válasz: sajnos ilyen ez a mikroszkóp. nekem annó 2 hetente páfrányos volt pedig sem ovum sem menzeszsem nem volt hónapokig. na én azóta nem használom.

sajnos ilyen ez a mikroszkóp. nekem annó 2 hetente páfrányos volt pedig sem ovum sem menzeszsem nem volt hónapokig. na én azóta nem használom.
A kérdező hozzászólása: A fene. Ennyire megbízhatatlan? Nem gondoltam volna.
Csatlakozom! Bár nekem nem kellett, de sógornõmnek úgy mutatta a páfrányokat, hogy nem is volt peteérése!

Ha a ciklus 23. napjan a hom 36.4, az mit jelent? A melleim nagyon fajnak! Kedvetlen is vagyok, kisebb fejfajasom is van. Meg fog jonni?

Legjobb válasz: Mennyi az alaphõd? Mikor volt pé-d? A többi napon magasabb volt? Vagy csak egyszeri mérés volt? Mert ebben az esetben semmit nem lehet leszûrni. Egyébként ez elég alacsony érték.

Mennyi az alaphõd? Mikor volt pé-d? A többi napon magasabb volt? Vagy csak egyszeri mérés volt? Mert ebben az esetben semmit nem lehet leszûrni. Egyébként ez elég alacsony érték.
A kérdező hozzászólása: Szeptember 2.an volt peteeresem. Az alaphom 36.3 , de nem merem rendszeresen. Nagyon lustanak erzem magam.:(

Mit jelent ha kevés az ösztrogén a ciklus 2. felében?

ebben a hónapban voltam hormon vérvételen mert már lassan két éve nem jön a baba. Az els? vv.eredménye jó volt legalábbis a helyettesít? doki szerint. A másodiknál ahol ösztrogént és progeszteront néztek az asszisztens azt mondta a telefonba, hogy kevés az ösztogén vmi 100 és 300 körül kellene lennie. dokihoz csak szept. közepére tudtam id?pontot kérni, de addig is nyugtalanít hogy ez mit jelenthet.

Legjobb válasz: Szia, ha kevés az ösztrogén akkor általában nincs rendes peteérés..mivel ez a tüszõben kezd termelõdni és az ösztrogének hatására nõ meg a petesejt benne..a másik dolog az ösztrogén hatására vastagszik meg a méhnyálkahártya olyan vastagra, hogy a baba be tudjon ágyazódni..de ne aggódj, hormongyógyszerekkel szépen lehet kezelni és sikerülni fog a baba!

Szia, ha kevés az ösztrogén akkor általában nincs rendes peteérés..mivel ez a tüszõben kezd termelõdni és az ösztrogének hatására nõ meg a petesejt benne..a másik dolog az ösztrogén hatására vastagszik meg a méhnyálkahártya olyan vastagra, hogy a baba be tudjon ágyazódni..de ne aggódj, hormongyógyszerekkel szépen lehet kezelni és sikerülni fog a baba!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ, így már érthetõ mert sok helyen nem az. majd írok, hogy mit mondott a doktor!
Rendben, írd majd meg mindenképpen!

Ha a ciklus 21. napjan a hom 36.3, az mit jelent? A melleim nagyon fajnak! Meg fog jonni?

Legjobb válasz: Ez ébredési hõ? Egyszeri mérésbõl nem sok mindent lehet leszûrni, de tényleg úgy tûnik, mintha nem lett volna peteérésed. 21. nap magasabbnak kellene lennie attól függetlenül, hogy teherbe estél vagy sem.

Ez ébredési hõ? Egyszeri mérésbõl nem sok mindent lehet leszûrni, de tényleg úgy tûnik, mintha nem lett volna peteérésed. 21. nap magasabbnak kellene lennie attól függetlenül, hogy teherbe estél vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Igen, ebredesi hom volt. Most mertem eloszor!
Egy mérésbõl semmit nem lehet mondani. De ez a hõ nem igazán jellemzõ a luetális fázisra. Jó eséllyel peteérésed sem volt még. Lehet, hogy most van, azért fáj a melled. Hány naposak a ciklusaid?
A kérdező hozzászólása: 28 naposak a ciklusaim!

Mit jelent az, ha a ciklus 14. napján reggel páfrányt mutat a mikroszkóp, este meg semmit? Azért akciózzunk?

Legjobb válasz: Nekem az orvosom azt mondta nem jók ezek a mikroszkópok,õ jobban hisz a hõmérõzésben.Én sem mikroszkópozok már.Csak egész nyugodtan akciózzatok.sok sikert.

Nekem az orvosom azt mondta nem jók ezek a mikroszkópok, õ jobban hisz a hõmérõzésben.Én sem mikroszkópozok már.Csak egész nyugodtan akciózzatok.sok sikert.
Én sem bízom már a mikroszkópban. Egyik hónapban bizonyíthatóan nem volt peteérésem, de a mikroszkóp mégis több napig páfrányos volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!