Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent gravid uterus (9 db)

Uh adatok. Irány dg. Grav susp. Uterus méret 7x4x3, 5cm uterus helyzete anflexioban van. Endometrium vastagság 14 mm szabályos ovarium. Douglasban minimalis folyadék gravida extra ut susp. Mit jelent?

Tegnap egy szokásos vizelet vizsgálaton kiderült terhes vagyok.A nögyogyás meg vizsgalt mondta nem érzi a babát korai szakaszban vagyok.El mentem uh ra.ott nem találták a babát majd hüvelyi uh sem.csináltak béta hcg vérvételt ami 0.0 -4.0 és az enyém 311.0 lett. okt.28 mensiztem.de szerintem csak mult héten eshetem teherbe.

Legjobb válasz: Nem mondott semmit a doki? Mikor kell visszamenned? A grav. susp. terhesség gyanúját jelenti. A grav. extra ut susp. pedig méhen kívüli terhességnek a gyanúját...

Nem mondott semmit a doki? Mikor kell visszamenned? A grav. susp. terhesség gyanúját jelenti. A grav. extra ut susp. pedig méhen kívüli terhességnek a gyanúját...
szia mit mondtak?remélem minden rendben volt majd írj.
A kérdező hozzászólása: Picit fére irtam 38 naponként betegszek meg és 5-6 napig tart
A kérdező hozzászólása: Àprilisig szoptatam a fiamat.Ugy van hogy minden honapban pl.szeptember 20 betegetem meg oktoberben tudtam hogy 8 napot késik mert minden honapban anyit késik.igy oktober 28 meg iigy 38 nap egy ciklusom
Probalj meg megnyugodni, holnap tuti kiderul. Egy valamit azert meg mondj meg. Azt irtad okt 28-an mensiztel utoljara. Biztos nem irtad el?? Mert akkor mar elvileg 6+2 hetesnek kene lenned. Akkor mar tenyleg szokott latszodni legalabb egy pirinyo pont. Remelhetoleg csak keson fogant, es azert nem lattak. Milyen hosszuk a ciklusaid atlagosan?
A kérdező hozzászólása: Sokat vagyok fel fázva ezért mindig figyelik a vizeletem.Nagyon ugy éreztem meg betegszem. Nem terveztük. Nagyon meg lepödtem mondtam is hogy mi mi csoda......Nem merek örülni mert uh sejol nem látcik....
Drukkolok, hogy minen rendben legyen!!! Megkerdezhetem, hogy tervzett baba lenne? Csakmert irtad, hogy egy vizelet vizsgalat soran derult ki. Akkor gondolom jol meglepodtel :) De szeretnek en is mar igy meglepodni :) Mindenkeppen irj, ha kiderult mi van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.Ez volt hétfõn igy ra 2 napra kelll vissza menem.szerda ujra hc béta vérvétel.
Ha múlt héten estél volna teherbe, akkor még nem lenne kimutatható vizeletbõl. A vérben mért hcg se alacsony, úgyhogy annál biztos idõsebb a terhesség. Mikorra rendelt vissza az orvos? Jövõ héten már biztos többet látnak majd.
Ha múlt héten estél volna teherbe, még be sem ágyazódott volna, tehát nem lenne ilyen hcg érték a véredben. Nagyon valószínû, hogy korábban fogant. Vagy még korai idõszakban vagy, azért nem látszik, lehet méhen kívüli, esetleg elhalt terhesség. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Emelkedet a duplájára hcg szintem ami jo.de uh nem latcik meg.a doki azt mondta hétfõre látcania kell ..remélem minden rendben lesz és ott lesz ahol kell.szedek elevitet .

Mit jelent a gravid uterus? És ha az a rendesnél nagyobb az jót vagy rosszat jelent?

Legjobb válasz: Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.

Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.
Miért egyértelmû, hogy vki tanult latint?????? :)
:) )))))Egyetértek az elõttem hozzászólóval!!!!!!
A legtöbb ember nem tanul latinul..... Az orvos biztos mondta volna, ha baj lenne, hogy nagyobb. Gratula...:-)
A gravid uterus azt jelenti, hogy méhen belüli terhességed van. A terhesség hatására a méh is növekedni kezd, ezért is tudják egy idõ után tapintással is megállapítani a terhességet. Mivel terhes vagy ezért nagyobb a méhed az átlagos (nem terhes) méhnél. Remélem, örülsz a babának.

Uterus üregében 9*5mm-es grav. Gyűrű látható. Ez volt a uh. Os leletemen ez mit jelent?

Legjobb válasz: Az Uterus=a méheddel. Egyszóval a méhed üregében ekkora méretû az embrió vagy a petezsák. Nem tudom pontosan a grav. minek a rövidítése. De valami ilyesmi......

Az Uterus=a méheddel. Egyszóval a méhed üregében ekkora méretû az embrió vagy a petezsák. Nem tudom pontosan a grav. minek a rövidítése. De valami ilyesmi......
a grav a terhesség rövidítése.
Na akkor ketten csak összehoztuk:)
A grav. az tényleg a terhesség rövidítése viszont a gyûrû az valószínûleg gesztációs gyûrû akar lenni ami a terhesség 3-4-ik hetében már látszik az uh-án utána lesz csak pete zsák majd szikhólyag illetve embrió .Nekem is ez volt a sorrend most már 9 hetesek vagyunk szép baba várást neked .
A kérdező hozzászólása: Ma voltam megint uh. már kimutatta a picit:-) 2.3mm és hallottam a kis szívét is.

Mit jelent az hogy gravid uterus fundusa: px/5? 3000 a normoton méhfal? Mi az az álló burok?

30 hetesen ezek amúgy jók?

Legjobb válasz: Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.

Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.
nekem nem volt ilyen leletem de miért nem kérdezted meg az orvost? ha itt nem kapsz érdemleges választ javaslom keress egy nõgyógyászt a neten aki tud válaszolni rá. Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!

Mit jelent ez? Kisebb tyúktojásnyi uterus annteflexioban szabad környezetben tapintható. Grav. GS:15mm Dg:Gr. S 5

5 hetes 6napos terhes vagyok és ez van a papíromon. Azt értem,hogy 15mm-es a petezsák,de a többi mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! Anteflexio-versio: a méh normál helyzete a kismedencében.(ezt kimásoltam, de ha beütöd a gugliba neked is kiadja). Az uterus a méh, a kisebb tyúktojást meg gondolom érted :)

Szia! Anteflexio-versio: a méh normál helyzete a kismedencében.(ezt kimásoltam, de ha beütöd a gugliba neked is kiadja). Az uterus a méh, a kisebb tyúktojást meg gondolom érted :)
A következõ uh-on azt is látod majd:)
egyelek meg , elsõ baba , ugyi?:) 15 mm-ben már ott lapul a kis embrió, és nemsokára szívhang is lesz, az lesz ám az élmény! még akkora sincs , mint egy gyufaszál, de már dobog a kis szíve:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Majd idõvel kitanulom ezeket a szakkifejezéseket.:) Nagy izgalmamban arra sem emlékszem, hogy csak a petezsákot látta a doki, vagy babát is benne..Valami olyasmire emlékszem, hogy a magzatvízrõl beszélt..
Mármint az 5.
Az a kora.
gravida , az terhes nõt jelent , a graves (vagyis grav.) pedig a terhesség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. De ezt a Gr.S 5 mit jelenthet? Sehol nem találom..
a szabad környezet meg gondolom azt jelenti, hogy nincs seb, bevérzés ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Igen, elsõ baba.Nagyon boldog vagyok, de képes vagyok mindenen aggódni.:) Remélem, hogy tényleg ott van benne már, csak én nem emlékszem mindenre amit mondott a doki..

77x38 mm uterus, 5mm közép echo grav. Nem valoszinüshithetö. Mit jelent?

kb.5 hetes lehetem mikor dokihoz mentem.hüvelyen keresztül meg vizsgált és azt mondta ,hogy 90% hogy trhes vagyok.uh án nem látott semmit.nem értem mit jelent amit a papira írt.fogadott dokim csak jövöhéten fogad.ha valaki érti kérem írjon!

Legjobb válasz: Az uterus a méh latin neve. Ami utána jön, azt sajna nem tudom. Ha találsz olyat is a papíron, hogy endometrium, az a méhnyálkahártya lesz. Ennyit tudok csak segíteni.

Az uterus a méh latin neve. Ami utána jön, azt sajna nem tudom. Ha találsz olyat is a papíron, hogy endometrium, az a méhnyálkahártya lesz. Ennyit tudok csak segíteni.
UH szerint sajnos nem vagy terhes. lehet hogy arra mondhatta hogy terhes vagy, mert érzett vmit. megvizsgált manuálisan is?
A terhesség nem valószínûsíthetõ. Az 5 mm közép echo úgy emlékszem az a rész, ami visszaveri az uh sugarat.
Nem bántásból, de: már annyiszor feltetted ezt a kérdést. Ennyi erõvel a dokidat is megkérdezhetnéd vagy valakit, aki ért hozzá! Egyébként megértem, ha aggódsz.
A kérdező hozzászólása: FELL TENNÉM ADOKIMNAK , DE SZABIN VAN
A kérdező hozzászólása: a második válaszolonak mondanám ígen manuálisan az az kézzel is vzsgált
valszeg amit nem lát azt nem adhatja írásba, ezért írta a papírra, hogy nem valószínûsíthetõ, de mást is jelenthet mint terhességet. gondolom van pozitív teszted, az nyugatasson meg és jövõ hétem már biztosan fog az uh-n is látszani, ha más nem is de petezsák biztosan. én 4 hetesen voltam és bár látszott 2mm-es ki valami, de nem adott róla papírt. úgy tudom csak akkor számítász valójában terhesnek ha már van élõ magzat, ami azt jelenti, hogy van szívhang. erre viszont még 1-3 hetet kell várnod. nyugodj meg szerintem, ha a doki azt mondta, hogy 90% a terhesség valószínûsége akkor örülj, és barátkozz a gondolattal, a kicsike meg addig egy csomót fog növekedni és fejlõdni:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm !

A leletemre ez van írva: Ép.k.genit, kp. tág vagina, a portió folytatásában női ökölnyi gravid nagy uterus afv-ben, szabad környezet. Kolp:ép Mit jelent ez?

Ma voltam el?ször dokinál, azt mondta egy korong alapján hogy 8 hetes terhes vagyok. nem volt uh. csak a kezével vizsgált meg, meg belül is megnézett.

Legjobb válasz: Szia, most néztem nekem mit írtak azon a vizsgálaton. Pont ugyanazt mint neked, szóról szóra, ugyanabban a sorrendben is.:) Minden rendben van, nyugi. Mi már azóta 14 hetesek lettünk.

Szia, most néztem nekem mit írtak azon a vizsgálaton. Pont ugyanazt mint neked, szóról szóra, ugyanabban a sorrendben is.:) Minden rendben van, nyugi. Mi már azóta 14 hetesek lettünk.
Az elsõ válaszolót picit pontosítom:közepesen tág vagina, ami elõtte van:ép külsõ genitália(nemiszerv)Tehát minden OKÉ!Gratulálok 5 hós baba anyukája
Én csak ezeket tudtam megfejteni: - tág vagina - nõi ökölnyi terhesség - nagy méh medencében - szabad környezetben a méh - hám ép. Ez koraterhességnél szokott szerepelni többnyire.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen sokat segítettél, de képzeld találtam egy orvosi lexikon félét. Pirula.net a címe
:) egyébként a "kp" közepesent jelent, így a kp. tág vagina a közepesen tág vaginát jelenti, ami teljesen normális.
5.válaszoló:de ari vagy, hogy írtál.Ez egy 4.5 évvel ezelõtti kérdés, gondolom azóta már megfejtette, és meg is szülte a babáját a kérdezõ....és lehet, hogy nem is az elsõt.
Igen, de ha valaki erre a kérdésre keresne rá.. :) )

Méh felső részének értéke. Grav. Uterus fundusa: px/2 mit jelent?

tegnap voltam dokinál. eddig a leletre azt írta, 4/k, 2/k, ugye mennyivel köldök felett. Na de ez most mi? :) Valaki esetleg találkozott már ilyen értékkel?

Legjobb válasz: szia! a szegycsont alatt 2 ujjnyival van a méhed ez az utolsó 8 hétre jellemzõ átlag

szia! a szegycsont alatt 2 ujjnyival van a méhed ez az utolsó 8 hétre jellemzõ átlag
A kérdező hozzászólása: köszönöm, köszönöm :) hát akkor jók vagyunk, 36w3d.

26 hetes vagyok és nemtudom, hogy mit jelent "A normoton gravid uterus fundusa:2/k"? Na meg, ha méhszáj vizsgálat után fáj a balodalon lent az alhasamnál az természetes?

Másnapra már elmúlt, de az nap volt amikor er?sen fájt és alig bírtam menni, aztán meg gyengébben majd nem éreztem.

Legjobb válasz: én ugy tudom hogy a köldök fölött 2 ujjnyira van a méh.

én ugy tudom hogy a köldök fölött 2 ujjnyira van a méh.
igen, igaza van az elõttem szólónak:) csak azóta fáj a hasad ott lent? nem lehet, hogy a méhszalagok nyúlnak? ezt sajnos nem tudom. de hívd fel a dokidat!!
A kérdező hozzászólása: talán másnak is fáj a méhszáj vizsgálat, de már elmúlt. Köszi a válaszokat
A méh tetetje a köldök felett 2 ujjnyival van. Ez teljesen normális ilyenkor. 29 hetesen már a szegycsont alatt lesz. :)
Szia! Ma nekem is volt vizsgálat és hát eléggé fájt, szúrt nekem is. Mindig félek én is a kézi vizsgálattól. 19 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!