Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent gravid (30 db)

Ez mit jelent? Grav. S.5 és GS: 0, 57?

Ez volt a papíromon, amikor terhes voltam. Mi az a GS? A 8 hetes is így nézett ki csak azon a GS 2,91 volt. Nem tudom, hogy mm vagy micsoda ez? a nagysága a crl, nem?

Legjobb válasz: Grav.S5= 5 hetes terhesség. GS 0,57= petezsák 0,57mm.

Grav.S5= 5 hetes terhesség. GS 0, 57= petezsák 0, 57mm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem kérek több választ.

Ez mit jelent? Grav. S.6

A leletemen ezt a részt nem értem.De arra tippelek,hogy 6 hetes vagyok.Szerintetek?

Legjobb válasz: 6 hetes terhesség latinul

6 hetes terhesség latinul
Azt jelenti hogy 6 hetes kismama vagy :)
A gravs trhességi idõt jelent.A gravida terhest latinul.Tehát a gravs 6. az 6 hetes terhességet jelent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Uh adatok. Irány dg. Grav susp. Uterus méret 7x4x3, 5cm uterus helyzete anflexioban van. Endometrium vastagság 14 mm szabályos ovarium. Douglasban minimalis folyadék gravida extra ut susp. Mit jelent?

Tegnap egy szokásos vizelet vizsgálaton kiderült terhes vagyok.A nögyogyás meg vizsgalt mondta nem érzi a babát korai szakaszban vagyok.El mentem uh ra.ott nem találták a babát majd hüvelyi uh sem.csináltak béta hcg vérvételt ami 0.0 -4.0 és az enyém 311.0 lett. okt.28 mensiztem.de szerintem csak mult héten eshetem teherbe.

Legjobb válasz: Nem mondott semmit a doki? Mikor kell visszamenned? A grav. susp. terhesség gyanúját jelenti. A grav. extra ut susp. pedig méhen kívüli terhességnek a gyanúját...

Nem mondott semmit a doki? Mikor kell visszamenned? A grav. susp. terhesség gyanúját jelenti. A grav. extra ut susp. pedig méhen kívüli terhességnek a gyanúját...
szia mit mondtak?remélem minden rendben volt majd írj.
A kérdező hozzászólása: Picit fére irtam 38 naponként betegszek meg és 5-6 napig tart
A kérdező hozzászólása: Àprilisig szoptatam a fiamat.Ugy van hogy minden honapban pl.szeptember 20 betegetem meg oktoberben tudtam hogy 8 napot késik mert minden honapban anyit késik.igy oktober 28 meg iigy 38 nap egy ciklusom
Probalj meg megnyugodni, holnap tuti kiderul. Egy valamit azert meg mondj meg. Azt irtad okt 28-an mensiztel utoljara. Biztos nem irtad el?? Mert akkor mar elvileg 6+2 hetesnek kene lenned. Akkor mar tenyleg szokott latszodni legalabb egy pirinyo pont. Remelhetoleg csak keson fogant, es azert nem lattak. Milyen hosszuk a ciklusaid atlagosan?
A kérdező hozzászólása: Sokat vagyok fel fázva ezért mindig figyelik a vizeletem.Nagyon ugy éreztem meg betegszem. Nem terveztük. Nagyon meg lepödtem mondtam is hogy mi mi csoda......Nem merek örülni mert uh sejol nem látcik....
Drukkolok, hogy minen rendben legyen!!! Megkerdezhetem, hogy tervzett baba lenne? Csakmert irtad, hogy egy vizelet vizsgalat soran derult ki. Akkor gondolom jol meglepodtel :) De szeretnek en is mar igy meglepodni :) Mindenkeppen irj, ha kiderult mi van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.Ez volt hétfõn igy ra 2 napra kelll vissza menem.szerda ujra hc béta vérvétel.
Ha múlt héten estél volna teherbe, akkor még nem lenne kimutatható vizeletbõl. A vérben mért hcg se alacsony, úgyhogy annál biztos idõsebb a terhesség. Mikorra rendelt vissza az orvos? Jövõ héten már biztos többet látnak majd.
Ha múlt héten estél volna teherbe, még be sem ágyazódott volna, tehát nem lenne ilyen hcg érték a véredben. Nagyon valószínû, hogy korábban fogant. Vagy még korai idõszakban vagy, azért nem látszik, lehet méhen kívüli, esetleg elhalt terhesség. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Emelkedet a duplájára hcg szintem ami jo.de uh nem latcik meg.a doki azt mondta hétfõre látcania kell ..remélem minden rendben lesz és ott lesz ahol kell.szedek elevitet .


Mit jelent a gravid uterus? És ha az a rendesnél nagyobb az jót vagy rosszat jelent?

Legjobb válasz: Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.

Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.
Miért egyértelmû, hogy vki tanult latint?????? :)
:) )))))Egyetértek az elõttem hozzászólóval!!!!!!
A legtöbb ember nem tanul latinul..... Az orvos biztos mondta volna, ha baj lenne, hogy nagyobb. Gratula...:-)
A gravid uterus azt jelenti, hogy méhen belüli terhességed van. A terhesség hatására a méh is növekedni kezd, ezért is tudják egy idõ után tapintással is megállapítani a terhességet. Mivel terhes vagy ezért nagyobb a méhed az átlagos (nem terhes) méhnél. Remélem, örülsz a babának.

Ut. átmérő 44 nykh.14mm, benne 4mm echomentes rész.Mko.norm.ov.Douglasban folyadék nincs. Korai grav? Ez mit jelent? Valaki lefordítaná? Doki semmit nem mondott, csak azt, hogy bármi lehet!

Feszülnek a melleim,eléggé görcsölök alkalmankén!!Remélem valaki letudja fordítani,el?re is köszönöm...

Legjobb válasz: Úgy néz ki, babás vagy! Gratulálok! Megvastagodott a nyálkahártyád, 4 mm-es a petezsák (gondolom az az echomentes rész). A grav. a gravida=terhesség rövidítése. Azért korai, mert még nem látszik embrió, nincs szívhang. Valószínûleg visszahívott kb. 2 hét múlva nem?

Úgy néz ki, babás vagy! Gratulálok! Megvastagodott a nyálkahártyád, 4 mm-es a petezsák (gondolom az az echomentes rész). A grav. a gravida=terhesség rövidítése. Azért korai, mert még nem látszik embrió, nincs szívhang. Valószínûleg visszahívott kb. 2 hét múlva nem?
Szia! Méhed átnérõje 44 mm Nyálkahártya 14 mm Echo mentes rész, itt felritkult a nyálkahártya, valószinû itt tapad a zigóta Mindkét oldali normális petefészek Korai terhesség Pontosan ezt jelenti, valószinû nemsoká megismétli az uh-t, addig is pihenj nagyon sokat, mert ebbõl még tényleg bármi lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) )!!Boldog vagyok:) )!!!!!!Jajj de jóóóóóó
sziasztok ez mit jelent szerintetek?uterus fa haránt:70mm endometrium vastagság 8mm, douglasban kevés folyadék!ez mit jelent?

36 hetes kismama vagyok, tegnap voltam vizsgálaton és a papíromra azt írta a doki, hogy "Grav. s. 36. Bv.: C3111". Ez pontosan mit jelent?

El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!

A grav 36 azt jelenti, hogy 36 hetes terhes vagy. A C3111 a méhszáj nagyságát jelentheti, bár 3000 feletti adatot még nem láttam, de ha ez az, akkor az jó, mert zárva van. Ha nem , akkor bocs. De a grav biztos, hogy a terhesség hete!!
Ahogy az elõttem író is mondta, a grav 36 = 36 hetes vagy. a C3111 a méhszájra vonatkozik. Ezek szerint ha jól tudom a külsõ méhszályad zárt. C1111nél jelenti azt, hogy megérett a szülésre.
Szia! A C3111 a 3a méhnyak hossza.Az elsõ 1 a külsõ méhszáj, a második 1 a nyakcsatorna tágassága, a harmadig 1 a belsõ méhszáj tágassága.A GS a terhességi kor.

Uterus üregében 9*5mm-es grav. Gyűrű látható. Ez volt a uh. Os leletemen ez mit jelent?

Legjobb válasz: Az Uterus=a méheddel. Egyszóval a méhed üregében ekkora méretû az embrió vagy a petezsák. Nem tudom pontosan a grav. minek a rövidítése. De valami ilyesmi......

Az Uterus=a méheddel. Egyszóval a méhed üregében ekkora méretû az embrió vagy a petezsák. Nem tudom pontosan a grav. minek a rövidítése. De valami ilyesmi......
a grav a terhesség rövidítése.
Na akkor ketten csak összehoztuk:)
A grav. az tényleg a terhesség rövidítése viszont a gyûrû az valószínûleg gesztációs gyûrû akar lenni ami a terhesség 3-4-ik hetében már látszik az uh-án utána lesz csak pete zsák majd szikhólyag illetve embrió .Nekem is ez volt a sorrend most már 9 hetesek vagyunk szép baba várást neked .
A kérdező hozzászólása: Ma voltam megint uh. már kimutatta a picit:-) 2.3mm és hallottam a kis szívét is.

Mit jelent az hogy gravid uterus fundusa: px/5? 3000 a normoton méhfal? Mi az az álló burok?

30 hetesen ezek amúgy jók?

Legjobb válasz: Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.

Szia. A gravid uterus fundusa: px/5= terhes méh teteje 5 ujjal a mellcsont alatt van. 3000: ez a méhszáj állapotára utal, ez esetben teljesen zárt. Normoton méhfal: normális tónusú, azaz nem keményedik. 30 hetesen jók az eredmények. Az álló burkot sajnos nem tudom.
nekem nem volt ilyen leletem de miért nem kérdezted meg az orvost? ha itt nem kapsz érdemleges választ javaslom keress egy nõgyógyászt a neten aki tud válaszolni rá. Minden jot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!

Beutalón mit jelent, hogy Grav I?

Kértem a nőgyógyásztól beutalót terheléses cukorvizsgálatra és teljes vérkép vizeletre. Itthon néztem csak meg és az van a beutalón, hogy Grav I + éhgyomori glucose vizsgálat. A Grav I lenne a teljes vérkép, vizelet??? Még szeretném azt is megkérdezni, hátha valaki érti, hogy 2 papírt kaptam. Az egyik beutalón a fent említett vizsgálat szerepel a másikon pedig OGTT vizsgálat. Azt mondta, hogy másnap vissza kell mennem a 2. papírral. Nem egy nap intézik az egész terheléses vizsgálatot? Ahogy olvasgattam a tapasztalatokat nem 2 nap végzik. Remélem érti valaki :) Köszi előre is!!

Legjobb válasz: Jól írja az elsõ válaszoló, Grav I = elsõ terhesség. A labor úgy van, hogy az elsõ, vérképes papírral mész elsõ nap, megcsinálják a nagylabort + egy éhgyomri cukrot. Elmész az eredményért, ha normál tartományon belül van, másnap vagy amikor mondják, mész a másik papírral (OGTT) a cukorterhelésre, itt lesz az éhgyomri + 120 perces cukorterheléses vizsgálat.

Jól írja az elsõ válaszoló, Grav I = elsõ terhesség. A labor úgy van, hogy az elsõ, vérképes papírral mész elsõ nap, megcsinálják a nagylabort + egy éhgyomri cukrot. Elmész az eredményért, ha normál tartományon belül van, másnap vagy amikor mondják, mész a másik papírral (OGTT) a cukorterhelésre, itt lesz az éhgyomri + 120 perces cukorterheléses vizsgálat.
Csak tippelek nem tudom biztosra, de szerintem a Grav I azt jelenti elsõ terhesség. Csak azért gondolom, mert nekem uh-ra szokták ezt a Grav szót írni és ott a magzatomat jelenti. A terheléses cukor pedig biztosan csak 1 nap, pontosan 2 órát vesz igénybe az életedbõl, nem értem miért kell vissza menni. Leveszik az éhgyomri cukrot, megiszod a cuccot, majd 2 óra múlva leveszik megint a véred és mehetsz haza. (van ahol 60 és 120 perc után is leveszik, nálunk csak éhgyomorra és 2 óra múlva vették le) Nekem ha teljes vérképet kér az orvosom azt írja, hogy TELJES VÉRKÉP. Ha mást is akar akkor azt írja, hogy TELJES VÉRKÉP, TORCH, stb.
Gondolom az illetõnek elõzõleg is volt már laborja, ahol normális volt a cukra, és így megcsinálták egybõl. De alapvetõen úgy kell, hogy elõször megnézik az éhgyomrit, és ha az jó, csak akkor a terhelést. Az is lehet, hogy megnézték neki ilyen kis gyorsteszttel, csak elfelejtette írni. A Grav. pedig tényleg terhességet jelent, nem pedig vérképet. Viszont gondolom van ilyen panel a laborban. Mármint ha ráírja az orvos, hogy grav. I, akkor a laboros ebbõl tudja, hogy milyen vizsgálatokat kell elvégeznie. (Pl. olyan is van, hogy "hormonprofil", amibe x féle hormon vizsgálata tartozik bele. Az orvosnak így nem kell egyesével ráírni, hogy ösztradiol, progeszteron, prolaktin stbstb., hanem ráírja, hogy "hormonprofil", és alapból nézik az összeset.) Remélem érthetõ, hogy mit akarok mondani:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó! :) de akkor máshol miért csinálják meg egybõl a terhelést??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az összes választ! Mind nagyon hasznos!!! Amit az ötös válaszoló ír, azt tudnám én is elképzelni, mert más magyarázat nincs arra, hogy 2 beutalót kaptam. Ez tûnik a leglogikusabbnak. Végülis mindenhol másképpen csinálják. A Grav az terhesség igen. Valóban az elsõ terhességem, de nem hiszem, hogy azt jelenti. Miért kellene ezt ráírni. 23. héten vagyok, szóval az 1. trimesztert sem írhatta. Ha pedig a nagy labort érti a Grav I alatt, tehát teljes vérkép és vizelet, nem értem miért nem írta ezt ki egyszerûen. :) Nyilván mindenre választ kapok majd hétfõ reggel, csak ha közlik velem, hogy ezen a beutalón nincs teljes vérkép vizelet, akkor rohangálhatok megint 2 napot. :( Ötös válaszoló Neked is így kettõben csinálták vagy nem személyes tapasztalat?
Azért csinálják két részben, mert ha alapból magas az ember éhgyomri cukra, akkor tilos terhelni.
5-ös hülyeségeket ír
Milyen fura!? Miért csinálják így kettõben? Én egy nap elmentem akkor levettek éhgyomorra asszem 6 csövet, meg ittam a cukros lét, 120 perc múlva pedig megint le vettek 1 csövet és ezzel ki is volt pipálva minden.
Bocs elírtam nem a magzatomat ha nem a terhességemet jelenti. Viszont I biztosan nem azt jelenti, hogy elsõ trimeszter mert annak a 12. héten vége, cukorterhelést pedig 26. héten csinálják.
grav=gravida az I meg gondolom az elsõ yrimeszyerben vagy.
A Grav a terhességet jelenti nem a magzatot. A latin graviditas szóból ered.
Köszi hogy egybõl lehülyéz, aki azt sem tudja mirõl van szó... Igen, személyes tapasztalat, nekem így csinálták, és mint a többi válaszból kiderül, másnak is.
5-6 hetes terhességet jelent.
Vagy 5-6 hetes terhesség, vagy 5 hetes 6 napos...nekem mindig az utobbi volt írva....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!