Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent gátvédelemmel szülni (3 db)

Mit jelent Gátvédelem-mel szűlni?

Az els? babámnál sima sz?lés volt de mivel hatalmas volt,vágni kellett,még a végbél záróizmot is:-(

Legjobb válasz: Nekem a szülésznõ a harmadik szülésnél alkalmazott gátvédelmet. Az elsõ kettõnél gátmetszést csináltak, szerintem autómatikusan. A harmadikat másik korházban szültem. Annyit jelent, hogy a szülésznõ olajjal teszi síkossá a gátat, maszírozza, így segítve a tágulást, amikor a baba feje már ott van és nyomja. Közben irányít, hogy ne nyomj erõsen és nagyot, csak finoman, lassan, hogy a gátnak legyen ideje tágulni. Ha láthatóan nem megy így a dolog, akkor végül itt is vághatnak. Szerintem érdemes megkérdezned a korházadban dolgozó szülészõket, hogy tudnak-e ilyet csinálni és olyanhoz menni, aki vállalja.

Nekem a szülésznõ a harmadik szülésnél alkalmazott gátvédelmet. Az elsõ kettõnél gátmetszést csináltak, szerintem autómatikusan. A harmadikat másik korházban szültem. Annyit jelent, hogy a szülésznõ olajjal teszi síkossá a gátat, maszírozza, így segítve a tágulást, amikor a baba feje már ott van és nyomja. Közben irányít, hogy ne nyomj erõsen és nagyot, csak finoman, lassan, hogy a gátnak legyen ideje tágulni. Ha láthatóan nem megy így a dolog, akkor végül itt is vághatnak. Szerintem érdemes megkérdezned a korházadban dolgozó szülészõket, hogy tudnak-e ilyet csinálni és olyanhoz menni, aki vállalja.
gátmasszázsolajjal lazítható a gát: Összetétel: 30ml búzacsíraolaj, 30ml orbáncfûolaj, 10-15 csepp muskotályzsálya illóolaj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:-)
Az elsõnél engem is szinte végig vágtak, ugyanis megszorult és gondok voltak, bár gátvédelemnek indult, a másodikat viszont gátvédelemmel szültem kerek 2 évvel késõbb. Egy eszméletlenül jó és tapasztalt szülésznõnek köszönve. Szóval a 2-nál mindent lehet, az elsõ vágástól függetlenül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor örülök a gátvédelem eélyének a jövõben:-)

Mit jelent pontosan, hogy gátvédelemmel szülni?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy nem csinálnak gátmetszést, hanem gátmasszázzsal tágítanak ki annyira, hogy kiférjen a baba feje. Ezt elsõ szülésnél egyáltalán nem csinálják, és másodiknál is csak ritkán. Nem veszélytelen, mert akármennyire is gátmasszázs, attól még lehet, hogy repedsz, és az iszonyatosan fáj, összevarrni sem lehet úgy, mint amit szikével vágtak. A sima gátmetszés pedig alig lehet érezni. Szóval én nem nagyon ajánlom, bár van akinek bejön. De ez rizikós.

Azt jelenti, hogy nem csinálnak gátmetszést, hanem gátmasszázzsal tágítanak ki annyira, hogy kiférjen a baba feje. Ezt elsõ szülésnél egyáltalán nem csinálják, és másodiknál is csak ritkán. Nem veszélytelen, mert akármennyire is gátmasszázs, attól még lehet, hogy repedsz, és az iszonyatosan fáj, összevarrni sem lehet úgy, mint amit szikével vágtak. A sima gátmetszés pedig alig lehet érezni. Szóval én nem nagyon ajánlom, bár van akinek bejön. De ez rizikós.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Nekem fogadott szülésznõm van. Vele megbeszéltük: gátvédelem - ha nem muszály nincs vágás. DE: Ha bármi gond adódik akár a babával akár velem - ás indokolt...bizom benne- mert õ a szakember - tehát õ látja és akkor vágás.
Szia! Én átestem ilyen és olyan szülésen is, de inkább a varratok, mint a gátvédelem!Hiába a gátmasszázs, nekem borzasztó volt.A combomig lila voltam napokig, mint akit megrugdostak és az érzés is olyan volt.Inkább 3-4 varrat, ami csak néhány napig kellemetlen mint a gátvédelem.Üdv:babi

Mit jelent pontosan gátvédelemmel szülni?

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, de az biztos, hogy nem csinálnak gátmetszést. Annál csak arra kell vigyázni, hogy ne repedj, mert az rosszabb mint ha vágnának.

Nem tudom pontosan, de az biztos, hogy nem csinálnak gátmetszést. Annál csak arra kell vigyázni, hogy ne repedj, mert az rosszabb mint ha vágnának.
Én is szeretném megtudni azt a receptet! Leírod?
A kérdező hozzászólása: Ha nem sikerül, írjál, nekem már megvan :-) (a kérdezõ)
A kérdező hozzászólása: Ha nem sikerül, írjál, nekem már megvan :-) (A kérdezõ)
Az utcsó válaszadótól elkérhetem priviben a a receptet?:) 20 hetes kismami
Nem csak búzacsíra olaj kell hozzá, van egy receptem, akit érdekel elküldöm. Egy szülésznõtõl kaptam.
Bioboltban, vegyél búzacsíraolajat.
A kérdező hozzászólása: És ilyen olajat hol lehet beszerezni?
Ha nem akarod, hogy vágjanak ne engedd. Én is gátvédelemmel szültem a gyermekeimet (3510 gr., 4250 gr.). Van egy spec. olaj amivel ha kenegeted a gátat lazább lesz. Nekem bevált.
A kérdező hozzászólása: Már egyet szültem, és akkor vágtak, nem volt gond, de most másodszorra szerettem volna ezt elkerülni :-)
Elsõ szülésnél szinte rutinszerûen vágnak. Nem fáj ám, csak utána vannak vele kellemetlenségek.
Én elõszõr fogok szülni, de remélem megúszom. Rajta vagyok... Egy 39 hetes kismama
Ahogy írta elõttem szóló, nem csinálnak gátmetszést.Bár az elsõ szülésnél általában mindig, és a további esetekben ha lehet elkerülik(hüvely tágassága stb)
Utolso elotti valaszolo! Elkulnened a receptet kerlek? [email protected] Koszi, 14 hetes pocis


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!