Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent gátvédelemmel (6 db)

Mit jelent Gátvédelem-mel szűlni?

Az els? babámnál sima sz?lés volt de mivel hatalmas volt,vágni kellett,még a végbél záróizmot is:-(

Legjobb válasz: Nekem a szülésznõ a harmadik szülésnél alkalmazott gátvédelmet. Az elsõ kettõnél gátmetszést csináltak, szerintem autómatikusan. A harmadikat másik korházban szültem. Annyit jelent, hogy a szülésznõ olajjal teszi síkossá a gátat, maszírozza, így segítve a tágulást, amikor a baba feje már ott van és nyomja. Közben irányít, hogy ne nyomj erõsen és nagyot, csak finoman, lassan, hogy a gátnak legyen ideje tágulni. Ha láthatóan nem megy így a dolog, akkor végül itt is vághatnak. Szerintem érdemes megkérdezned a korházadban dolgozó szülészõket, hogy tudnak-e ilyet csinálni és olyanhoz menni, aki vállalja.

Nekem a szülésznõ a harmadik szülésnél alkalmazott gátvédelmet. Az elsõ kettõnél gátmetszést csináltak, szerintem autómatikusan. A harmadikat másik korházban szültem. Annyit jelent, hogy a szülésznõ olajjal teszi síkossá a gátat, maszírozza, így segítve a tágulást, amikor a baba feje már ott van és nyomja. Közben irányít, hogy ne nyomj erõsen és nagyot, csak finoman, lassan, hogy a gátnak legyen ideje tágulni. Ha láthatóan nem megy így a dolog, akkor végül itt is vághatnak. Szerintem érdemes megkérdezned a korházadban dolgozó szülészõket, hogy tudnak-e ilyet csinálni és olyanhoz menni, aki vállalja.
gátmasszázsolajjal lazítható a gát: Összetétel: 30ml búzacsíraolaj, 30ml orbáncfûolaj, 10-15 csepp muskotályzsálya illóolaj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:-)
Az elsõnél engem is szinte végig vágtak, ugyanis megszorult és gondok voltak, bár gátvédelemnek indult, a másodikat viszont gátvédelemmel szültem kerek 2 évvel késõbb. Egy eszméletlenül jó és tapasztalt szülésznõnek köszönve. Szóval a 2-nál mindent lehet, az elsõ vágástól függetlenül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor örülök a gátvédelem eélyének a jövõben:-)

Mit jelent a gátvédelem?

Kicsit hülyén hangzik, de pontosan mit csinálnak a gát védelme érdekében? Elsővel vágtak, most dokim megpróbálja gátvédelemmel! Ez csak annyit jelent, hogy ha nem muszáj, nem vág, vagy valami más is? Köszönöm

Legjobb válasz: a gátvédelemhez rugalmassá ell tenni a szöveteket. ebben segíthet málnalevél tea, homeós bogyó és gátmasszírozás. ezek a 36.héttõl ajánlottak. a szülés alatt a szülésznõ szokta masszírozással sagíteni a gát épségét.

a gátvédelemhez rugalmassá ell tenni a szöveteket. ebben segíthet málnalevél tea, homeós bogyó és gátmasszírozás. ezek a 36.héttõl ajánlottak. a szülés alatt a szülésznõ szokta masszírozással sagíteni a gát épségét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! 34 hetes vagyok, akkor lassan beszerzem az olajat és a teát.
Pontosan ezt jelenti. A kitolást egy picit lassítva csináljátok majd, vagyis az a cél, hogy fokozatos legyen a tágulás, amit a gát is "le tud követni", a baba nem "robbanhat ki", hanem lassabban jön, viszont cserébe ép marad a gátad, sokkal gyorsabb lesz a felépülés, nem lesznek sérülések. Erre akkor van mód, ha a babával és Veled is minden rendben van, nincs semmi sürgetõ ok a megszületésre. Nekem is csak a második sikerült így, bár az elsõt is így terveztem, az nem jött össze. Én a régi gátvarrásom mentén icipicit berepedtem, 3 öltéssel megcsinálták, sokkal-sokkal gyorsabban felépültem, töredékét fájt, mint az elsõ.
Annyit tennék hozzá elsõhöz, hogy én az elsõ babánál teáztam, masszíroztam, de nem sikerült a védelem. Így a másodikkal semmit nem csináltam ezekbõl, mondván "úgyis minek", és mégis ez sikerült, szóval szerintem nem ezen múlik...
A gátmasszázs szerintem nagyon hasznos, nem csak az olaj szövetpuhító hatása miatt, hanem ha célirányosan csinálod (google, "gátmasszázs", második találat, egy word doksi gyönyörûen lerajzolja), akkor tényleg arrafelé puhul-edzõdik a gátad, amerre a legnagyobb terhelést kapja majd. Továbbá érdemes intim tornázni, hogy tudatosan el tudj lazítani odalent mindent. És valóban, az egésznek a titka a lassabb kitolás. Van, hogy esetleg egy fél tolófájást el kell lihegni, hogy alkalmazkodhasson a szövet a baba fejéhez. Fiamat 36-os fejjel, 3620 grammal gátvédelemmel szültem, picit repedtem (jobbra 1, balra 2 öltés), aznap délután már csak annyit éreztem, mint egy kiadós lovastúra után... (A málnalevél tea tudtommal a méhszáj puhításában, érlelésében segít.)
5. vagyok. Itt egy szuperjó cikk: http://holdudvar.babahaz.hu/gatmetszes.htm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Remélem nekünk is sikerül!!

Mit jelent az, hogy valaki gátvédelemmel szül?

Legjobb válasz: Azt jelenti hogy nincs gátmetszés hanem a szülésznõ vagy dr maszírozza a gátat így segítve a tágulást a baba kibújását.elsõ szülésemnél nem volt gátvédelem a másodiknál volt.Így sokkal hamarabb felépültem és nem is fájt szülés után szinte semennyire.

Azt jelenti hogy nincs gátmetszés hanem a szülésznõ vagy dr maszírozza a gátat így segítve a tágulást a baba kibújását.elsõ szülésemnél nem volt gátvédelem a másodiknál volt.Így sokkal hamarabb felépültem és nem is fájt szülés után szinte semennyire.
még anyit az elõzõhöz hogy vannak erre a célra olajok is
IGEN VAN ERRE A DOLOGRA ALKALMAZHATÓ OLAJ ÉS 1 HÓNAPPAL A SZÜLÉS ELÕTT MINDEN ESTE BE KELL A GÁTAT SAJÁT MAGADNAK MASSZÍROZNI ÉS MIRE ODA JUTSZ ADDIGRA FELPUHUL TELJESEN AZ A RÉSZ.ÉN NAGYON TUDOM AJÁNLANI MINDENKINEK
A SZENT IMRE KÓRHÁZ ALAGSORÁBAN VAN EGY BIOBOLT ÉS OTT VETTÜK A GÁTMASSZÁZS NEVÛ OLAJAT.GONDOLOM MINDEN BIOBOLTBAN LEHET KAPNI
És nem tudod mi a neve ennek az olajnak?


Gátvédelmet alkalmaz a szülésznő -ez mit jelent pontosan? Két fájás között masszírozgat vagy mit?

Legjobb válasz: igen, gátvédõ olajjal masszíroz és lehetõség szerint el kerüli a gátmetszést. de az orvos döntése ezt felülírja, és ha a kitolási szak elnyúlik, akkor nincs mese vágni kell.

igen, gátvédõ olajjal masszíroz és lehetõség szerint el kerüli a gátmetszést. de az orvos döntése ezt felülírja, és ha a kitolási szak elnyúlik, akkor nincs mese vágni kell.
igen, ahogy az elsõ irta.én nem igy terveztem de ilyen szülésznõt kaptam és az orvos rá hagyta.a fájások közt és a szünetekbe is masszírozta tágította, szerintem fájdalmasabb igy szülni, legalábbis az elsõ babám nem igy szültem, most a falat kapartam amikor kézzel tágította, de tényleg hosszabb igy a szülés, nekem még a fájásaim is elfogytak, így a dokinak kellett még egyett generálnia és vágott is egy picit.de megérte mert semmi fájdalmam nem volt mint annak akinek teljesen vágni kellett.én már másnap szaladtam.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Mit jelent pontosan, hogy gátvédelemmel szülni?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy nem csinálnak gátmetszést, hanem gátmasszázzsal tágítanak ki annyira, hogy kiférjen a baba feje. Ezt elsõ szülésnél egyáltalán nem csinálják, és másodiknál is csak ritkán. Nem veszélytelen, mert akármennyire is gátmasszázs, attól még lehet, hogy repedsz, és az iszonyatosan fáj, összevarrni sem lehet úgy, mint amit szikével vágtak. A sima gátmetszés pedig alig lehet érezni. Szóval én nem nagyon ajánlom, bár van akinek bejön. De ez rizikós.

Azt jelenti, hogy nem csinálnak gátmetszést, hanem gátmasszázzsal tágítanak ki annyira, hogy kiférjen a baba feje. Ezt elsõ szülésnél egyáltalán nem csinálják, és másodiknál is csak ritkán. Nem veszélytelen, mert akármennyire is gátmasszázs, attól még lehet, hogy repedsz, és az iszonyatosan fáj, összevarrni sem lehet úgy, mint amit szikével vágtak. A sima gátmetszés pedig alig lehet érezni. Szóval én nem nagyon ajánlom, bár van akinek bejön. De ez rizikós.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Nekem fogadott szülésznõm van. Vele megbeszéltük: gátvédelem - ha nem muszály nincs vágás. DE: Ha bármi gond adódik akár a babával akár velem - ás indokolt...bizom benne- mert õ a szakember - tehát õ látja és akkor vágás.
Szia! Én átestem ilyen és olyan szülésen is, de inkább a varratok, mint a gátvédelem!Hiába a gátmasszázs, nekem borzasztó volt.A combomig lila voltam napokig, mint akit megrugdostak és az érzés is olyan volt.Inkább 3-4 varrat, ami csak néhány napig kellemetlen mint a gátvédelem.Üdv:babi

Mit jelent pontosan gátvédelemmel szülni?

Legjobb válasz: Nem tudom pontosan, de az biztos, hogy nem csinálnak gátmetszést. Annál csak arra kell vigyázni, hogy ne repedj, mert az rosszabb mint ha vágnának.

Nem tudom pontosan, de az biztos, hogy nem csinálnak gátmetszést. Annál csak arra kell vigyázni, hogy ne repedj, mert az rosszabb mint ha vágnának.
Én is szeretném megtudni azt a receptet! Leírod?
A kérdező hozzászólása: Ha nem sikerül, írjál, nekem már megvan :-) (a kérdezõ)
A kérdező hozzászólása: Ha nem sikerül, írjál, nekem már megvan :-) (A kérdezõ)
Az utcsó válaszadótól elkérhetem priviben a a receptet?:) 20 hetes kismami
Nem csak búzacsíra olaj kell hozzá, van egy receptem, akit érdekel elküldöm. Egy szülésznõtõl kaptam.
Bioboltban, vegyél búzacsíraolajat.
A kérdező hozzászólása: És ilyen olajat hol lehet beszerezni?
Ha nem akarod, hogy vágjanak ne engedd. Én is gátvédelemmel szültem a gyermekeimet (3510 gr., 4250 gr.). Van egy spec. olaj amivel ha kenegeted a gátat lazább lesz. Nekem bevált.
A kérdező hozzászólása: Már egyet szültem, és akkor vágtak, nem volt gond, de most másodszorra szerettem volna ezt elkerülni :-)
Elsõ szülésnél szinte rutinszerûen vágnak. Nem fáj ám, csak utána vannak vele kellemetlenségek.
Én elõszõr fogok szülni, de remélem megúszom. Rajta vagyok... Egy 39 hetes kismama
Ahogy írta elõttem szóló, nem csinálnak gátmetszést.Bár az elsõ szülésnél általában mindig, és a további esetekben ha lehet elkerülik(hüvely tágassága stb)
Utolso elotti valaszolo! Elkulnened a receptet kerlek? [email protected] Koszi, 14 hetes pocis


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!