Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent fociban a (35 db)

Mit jelent fociban a "légiós" kifejezés?

Legjobb válasz: Egy idegen országból érkezett labdarúgó.

Egy idegen országból érkezett labdarúgó.
Egy olyan focista, aki Francia állampolgárságú. Innen jött (Francia Idegenlégió), az idegenlégiós kifejezés. ;)
Egy olyan focistát, aki nem annak az országnak az állampolgára, ahová az a focicsapat tartozik

Mit jelent fociban a cseretáblán a hublot felirat?

Legjobb válasz: Az egy óragyártó cég neve. Szponzor, meg valószínûleg a táblát is õk gyártják.

Az egy óragyártó cég neve. Szponzor, meg valószínûleg a táblát is õk gyártják.

Mit jelent fociban a "les" szó?

Ne tévesszen, meg én lány vagyok. Csak szoktam hallani focimeccseken, hogy ezt mondják és nem tudom mit jelent, vagy hogy mikor szokták mondani.

Legjobb válasz: Amikor a labdát kapó játékos elõbb helyezkedik el a labda elrúgásának pillanatában, mint a védõk. Azért találták ki, hogy ne legyenek olyan szituációk, hogy a csatárok az ellenfél kapujánál nyaralnak csak és ívelgetik nekik a labdát. http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s#A_les Le is van rajzolva, elég érthetõ a magyarázat.

Amikor a labdát kapó játékos elõbb helyezkedik el a labda elrúgásának pillanatában, mint a védõk. Azért találták ki, hogy ne legyenek olyan szituációk, hogy a csatárok az ellenfél kapujánál nyaralnak csak és ívelgetik nekik a labdát. http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s#A_les Le is van rajzolva, elég érthetõ a magyarázat.
Egyik megfogalmazás sem teljesen pontos, hiszen nincs les, ha - az átadás pillanatában az üresbe mozgó játékos a saját térfelén tartózkodik - az átadás nem az ellenfél kapujának irányába történik (magyarul vagy párhuzamos a passz vonala az alapvonallal vagy visszapassz történik) - A játékos, kinek az átadás történt, nem avatkozik játékba, azaz nem ér a labdához és nem akadályozza a védõt vagy a kapust a szabad mozgásban
MINDEN egyes nap felteszi valaki ezt a kérdést...
a labda elrúgás pillanatában ha a legutolsó védõ mögött helyezkedik a csatár, akkor jön létre a leshelyzet
Lesnek minõsül, ha a játékvezetõ véleménye szerint a támadásban aktívan részt vevõ játékos csapattársától úgy kapja meg a labdát, hogy az átadás pillanatában közelebb van az ellenfél alapvonalához mint a labda és az utolsó elõtti védõjátékos. Fontos tudni, hogy a kapus is védõjátékosnak számít. Az utolsó elõtti védõjátékos pozíciója jelöli ki a lesvonalat http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/96/Offsidela..
igaza van az elõzõnek de én mondjuk eltörölném fogja szorosan a védõ a csatárt és akkor nem lenne ebbõl mindenféle botrány hogy ez most les volt e vagy nem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Így már értem.


Mikor érvényes a gól fociban, mit jelent pontosan a "teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon"?

A labda átmér?je kb. 20 cm (kerülte kb. 69cm), a vonal max. 12 cm széles.

Legjobb válasz: 3

3
3.
A kérdező hozzászólása: Tudjátok alátámasztani valamivel, esetleg egy igazoló linkkel?
Nem tudom mit kell ezen alátámasztani, egyértelmûen le van írva: http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s 8.4
wikipédiáról: "Gól az, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák és a keresztléc között, és ha azt a gólszerzõ csapat játékosa nem kézzel vagy karral juttatta a hálóba. A játékvezetõ középre mutatással érvényesíti a gólt.[10] A játékvezetõi síp csak akkor szükséges, ha nem egyértelmûen haladt át a labda a gól vonalon." http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s#A_g.C3.B3l
csapat kapitány?
Csillagkapu:D Amúgy csapatkapitány.
CounterStriKe
Ne hallgass rájuk! Csökkent Képességût jelent! Fáradt vagy lesérült, esetleg épp haldokló játékosokra használják.
CsöcsKöcsög :D
csapatkapitány -.-"
CSicsKa lángos
CSere Kapus ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
CSendKirály

A fociban mit jelent az a szó, hogy les?

Legjobb válasz: Amikor a támadó csapat játékosa a labda elrúgása pillanatában úgy áll hogy közte és az ellenfél kapuvonala között nincs legalább egy ellenfél játékos és egy másikkal legalább egyvonalban van.

Amikor a támadó csapat játékosa a labda elrúgása pillanatában úgy áll hogy közte és az ellenfél kapuvonala között nincs legalább egy ellenfél játékos és egy másikkal legalább egyvonalban van.
Helo! Itt jol elmagyaarazzak, a felvetülö kerdesek többseget emlitve: http://www.alapinfo.hu/?cikk=2147&tema=1

Mit jelent az a fociba hogy sliccel rúgom el a labdát?

Legjobb válasz: Szerintem félreértetted, nem "sliccel", hanem spiccel,- a cipõ orra hegyével.

Szerintem félreértetted, nem "sliccel", hanem spiccel, - a cipõ orra hegyével.

Mit jelent nagyjából a Palota ékköve c. koreai filmsorozat főcíme alatti ének szövege magyarul?

Legjobb válasz: igen ez az! köszönöm!! és valóban, nem a fõcím alatt szól :)

A kérdező hozzászólása: igen ez az! köszönöm!! és valóban, nem a fõcím alatt szól :)
Szia, Nem a végén lévõ dalra gondolsz? A fõcím alatti dalban nem énekelnek. A dal címe Onara, megtaláltam a dal angol fordítását.Remélem ez is megfelel. If asked to come, will he really come? If asked to leave, will he really leave? Even after waiting for countless days, we will not be together Nay, nay, it is nay Chorus: Heiiya-diiya heiiyadara nino You cannot come, so take me instead Eiiya-diiya eiyadara niro You cannot come, so take me instead

Mit jelent a fociban a hátsó kéz véd, és a "korner"?

Az edző szokta mondani,hogy kornerekkel játszunk,és,hogy hátsó kéz véd. Ezek mit jelentenek? :)

Legjobb válasz: soha nem hallottam... nem csoda hogy itt tart a magyar foci. A cornert csak szöglet angol elnevezéseként ismerem. Mond meg az edzõdnek hogy ne okoskodjon hanem érthetõen beszéljen.

soha nem hallottam... nem csoda hogy itt tart a magyar foci. A cornert csak szöglet angol elnevezéseként ismerem. Mond meg az edzõdnek hogy ne okoskodjon hanem érthetõen beszéljen.
A hátsó kezedet a segged elé rakod, ha nem futsz elég gyorsan, mert így a bantu négerek nem tudnak megrakni. A corner pedig szöglet. Saját magadnak arra játszani elég nagy cink, mert az ellenfél kapuja a túlsó oldalon van...
xDDDDDD
Korner a szöglet, a hátsó kéz védet meg kérdezd meg.
A kérdező hozzászólása: a hátsó kéz védrõl fogalmam sincs, de a kornert úgy szokták elvégezni, hogy üres kapuba be kell ívelni a labdát úgy, hogy ne pattanjon le (úgy játszunk, hogy összetolunk két kaput, és az egyik kapuból a másikba be kell ívelni a leírtak alapján) de ha csak egy korner van, azt egybõl nem végzik el, hanem kb. 2-3 korner után végzik el.. nem értem :D
Kérdezd meg az edzõdet, mert össze-vissza beszél... tényleg érthetetlen! El fogja magyarázni, örülni fog, hogy kérdezel!!
A hátsó kéz védet még nem hallottam de a korner azt jelenti hogy nem rúgtok szögletet hanem számoljátok hogy hány szöglet lett volna és az a korner. Ha kigyûlik x korner akkor pedig büntetõt rúgtok ami a ti esetetekben a kapuba ívelés ;)
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló! köszönöm!! :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!