Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent fociban (39 db)

Mit jelent fociban a "légiós" kifejezés?

Legjobb válasz: Egy idegen országból érkezett labdarúgó.

Egy idegen országból érkezett labdarúgó.
Egy olyan focista, aki Francia állampolgárságú. Innen jött (Francia Idegenlégió), az idegenlégiós kifejezés. ;)
Egy olyan focistát, aki nem annak az országnak az állampolgára, ahová az a focicsapat tartozik

Mit jelent fociban a "les" szó?

Ne tévesszen, meg én lány vagyok. Csak szoktam hallani focimeccseken, hogy ezt mondják és nem tudom mit jelent, vagy hogy mikor szokták mondani.

Legjobb válasz: Amikor a labdát kapó játékos elõbb helyezkedik el a labda elrúgásának pillanatában, mint a védõk. Azért találták ki, hogy ne legyenek olyan szituációk, hogy a csatárok az ellenfél kapujánál nyaralnak csak és ívelgetik nekik a labdát. http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s#A_les Le is van rajzolva, elég érthetõ a magyarázat.

Amikor a labdát kapó játékos elõbb helyezkedik el a labda elrúgásának pillanatában, mint a védõk. Azért találták ki, hogy ne legyenek olyan szituációk, hogy a csatárok az ellenfél kapujánál nyaralnak csak és ívelgetik nekik a labdát. http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s#A_les Le is van rajzolva, elég érthetõ a magyarázat.
Egyik megfogalmazás sem teljesen pontos, hiszen nincs les, ha - az átadás pillanatában az üresbe mozgó játékos a saját térfelén tartózkodik - az átadás nem az ellenfél kapujának irányába történik (magyarul vagy párhuzamos a passz vonala az alapvonallal vagy visszapassz történik) - A játékos, kinek az átadás történt, nem avatkozik játékba, azaz nem ér a labdához és nem akadályozza a védõt vagy a kapust a szabad mozgásban
MINDEN egyes nap felteszi valaki ezt a kérdést...
a labda elrúgás pillanatában ha a legutolsó védõ mögött helyezkedik a csatár, akkor jön létre a leshelyzet
Lesnek minõsül, ha a játékvezetõ véleménye szerint a támadásban aktívan részt vevõ játékos csapattársától úgy kapja meg a labdát, hogy az átadás pillanatában közelebb van az ellenfél alapvonalához mint a labda és az utolsó elõtti védõjátékos. Fontos tudni, hogy a kapus is védõjátékosnak számít. Az utolsó elõtti védõjátékos pozíciója jelöli ki a lesvonalat http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/96/Offsidela..
igaza van az elõzõnek de én mondjuk eltörölném fogja szorosan a védõ a csatárt és akkor nem lenne ebbõl mindenféle botrány hogy ez most les volt e vagy nem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Így már értem.

Mit jelent fociban a cseretáblán a hublot felirat?

Legjobb válasz: Az egy óragyártó cég neve. Szponzor, meg valószínûleg a táblát is õk gyártják.

Az egy óragyártó cég neve. Szponzor, meg valószínûleg a táblát is õk gyártják.


Mit jelent az hogy esélykiegyenlítő foci?

Folyamatosan ezt nyomatják kolinapokon, hogy esélykiegyenlít? kosár meg foci, és nagyon idegesít, hogy magyarázatot nem f?znek hozzá... xD

Legjobb válasz: Nem tudom mennyire komoly, de ezt találtam egy konkrét esemény kapcsán: "Minden õsszel és tavasszal kerül megrendezésre az esélykiegyenlítõ foci és kosár a kollégium elõtti aszfaltos területen. A sportolóból alkoholistává váló fiatalok és a 2 cselekvést egymás mellett ûzõk kánaánja. ... A szabályok igen egyszerûek. A foci és a kosárlabda szabályait annyival fûszereztük meg, hogy a gólt szerzõ csapat tagjai 1-1 felest isznak minden góljuk után (nem csak a gólt szerzõ játékos, az egész csapat, mivel ezek csapatsportok), a kosárlabdánál megegyezés szerinti kosaranként iszik a csapat ..." http://bcetarka.blog.hu/2011/04/12/eselykiegyenlito_tarka_na..

Nem tudom mennyire komoly, de ezt találtam egy konkrét esemény kapcsán: "Minden õsszel és tavasszal kerül megrendezésre az esélykiegyenlítõ foci és kosár a kollégium elõtti aszfaltos területen. A sportolóból alkoholistává váló fiatalok és a 2 cselekvést egymás mellett ûzõk kánaánja. ... A szabályok igen egyszerûek. A foci és a kosárlabda szabályait annyival fûszereztük meg, hogy a gólt szerzõ csapat tagjai 1-1 felest isznak minden góljuk után (nem csak a gólt szerzõ játékos, az egész csapat, mivel ezek csapatsportok), a kosárlabdánál megegyezés szerinti kosaranként iszik a csapat ..." http://bcetarka.blog.hu/2011/04/12/eselykiegyenlito_tarka_na..
Fenti válaszadó tökéletes leírást talált. Ez az esélykiegyenlítés, aki jobban játszik (gólt, pontot ér el) az iszik, ezzel csökkentve esélyeit a további játék során. Keegyetlen jó tud lenni, csak kell egy nem ivó bíró, anélkül rövid idõ alatt tömegverekedés szokott kitörni.

Mit jelent a fociban a hátsó kéz véd, és a "korner"?

Az edző szokta mondani,hogy kornerekkel játszunk,és,hogy hátsó kéz véd. Ezek mit jelentenek? :)

Legjobb válasz: soha nem hallottam... nem csoda hogy itt tart a magyar foci. A cornert csak szöglet angol elnevezéseként ismerem. Mond meg az edzõdnek hogy ne okoskodjon hanem érthetõen beszéljen.

soha nem hallottam... nem csoda hogy itt tart a magyar foci. A cornert csak szöglet angol elnevezéseként ismerem. Mond meg az edzõdnek hogy ne okoskodjon hanem érthetõen beszéljen.
A hátsó kezedet a segged elé rakod, ha nem futsz elég gyorsan, mert így a bantu négerek nem tudnak megrakni. A corner pedig szöglet. Saját magadnak arra játszani elég nagy cink, mert az ellenfél kapuja a túlsó oldalon van...
xDDDDDD
Korner a szöglet, a hátsó kéz védet meg kérdezd meg.
A kérdező hozzászólása: a hátsó kéz védrõl fogalmam sincs, de a kornert úgy szokták elvégezni, hogy üres kapuba be kell ívelni a labdát úgy, hogy ne pattanjon le (úgy játszunk, hogy összetolunk két kaput, és az egyik kapuból a másikba be kell ívelni a leírtak alapján) de ha csak egy korner van, azt egybõl nem végzik el, hanem kb. 2-3 korner után végzik el.. nem értem :D
Kérdezd meg az edzõdet, mert össze-vissza beszél... tényleg érthetetlen! El fogja magyarázni, örülni fog, hogy kérdezel!!
A hátsó kéz védet még nem hallottam de a korner azt jelenti hogy nem rúgtok szögletet hanem számoljátok hogy hány szöglet lett volna és az a korner. Ha kigyûlik x korner akkor pedig büntetõt rúgtok ami a ti esetetekben a kapuba ívelés ;)
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló! köszönöm!! :) )

Mit jelent az, ha a fociban felrakják a játékosok a bal vagy a jobb kezüket pl. szabadrúgás, bedobás, les meg ilyenek? !? !

Legjobb válasz: Ezzel próbálnak jelezni a bírónak (mivel ordibálni nem tudnak) hogy Pl: szabálytalanság történt, vagy bedobásnál hogy az ellenfélrõl ment ki és õk dobhatnak. Ez a védõk körében már reflexszerûen jön. Sokszor nem is történik les vagy szabálytalanság, de néha bejön ez a kézfelemelés hogy befolyásolják a bírót, és akkor befújja.

Ezzel próbálnak jelezni a bírónak (mivel ordibálni nem tudnak) hogy Pl: szabálytalanság történt, vagy bedobásnál hogy az ellenfélrõl ment ki és õk dobhatnak. Ez a védõk körében már reflexszerûen jön. Sokszor nem is történik les vagy szabálytalanság, de néha bejön ez a kézfelemelés hogy befolyásolják a bírót, és akkor befújja.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :)
A másik lehetõség pedig hogy szögletnél vagy szabadrúgásnál a rúgó játékos felteszi a bal/jobb vagy mindkét kezét ezzel jelzi csapattársainak hogy merre fogja rúgni a labdát. (Ezt persze elõre megbeszélik, mi mit jelent)
A kérdező hozzászólása: Okés köszi szépen. :)

Mikor érvényes a gól fociban, mit jelent pontosan a "teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon"?

A labda átmér?je kb. 20 cm (kerülte kb. 69cm), a vonal max. 12 cm széles.

Legjobb válasz: 3

3
3.
A kérdező hozzászólása: Tudjátok alátámasztani valamivel, esetleg egy igazoló linkkel?
Nem tudom mit kell ezen alátámasztani, egyértelmûen le van írva: http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s 8.4
wikipédiáról: "Gól az, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a kapuvonalon a kapufák és a keresztléc között, és ha azt a gólszerzõ csapat játékosa nem kézzel vagy karral juttatta a hálóba. A játékvezetõ középre mutatással érvényesíti a gólt.[10] A játékvezetõi síp csak akkor szükséges, ha nem egyértelmûen haladt át a labda a gól vonalon." http://hu.wikipedia.org/wiki/Labdar%C3%BAg%C3%A1s#A_g.C3.B3l

Mit jelent a fociban az ha pl rövid sarokba lövi a labdát. (Tudom, hogy a kapura értik de mi az hogy rövid sarok? (vagy hosszú sarok. Remélem értitek) )

Legjobb válasz: A rövid sarok a rúgó játékoshoz az elrúgás pillanatában közelebbi sarok, a hosszú pedig értelemszerûen a távolabb lévõ.

A rövid sarok a rúgó játékoshoz az elrúgás pillanatában közelebbi sarok, a hosszú pedig értelemszerûen a távolabb lévõ.
Arra a szora gondolsz, hogy ficak vagy ficka, nem tudom pontosan?!

Mit jelent a focin az a felirat hogy 32Panels?

Legjobb válasz: 32 darab kis hatszögbõl "áll össze"

32 darab kis hatszögbõl "áll össze"

Valaki el tudná mondani, nekem, hogy a fociban mit jelent az, hogy les?

15/L

Legjobb válasz: Támadás indításakor a csatár az ellenfél csapatának védõje elõtt áll. (Így a kapuson kívül nincs elõtte más védekezõ játékos, ezért szabálytalan.)

Támadás indításakor a csatár az ellenfél csapatának védõje elõtt áll. (Így a kapuson kívül nincs elõtte más védekezõ játékos, ezért szabálytalan.)
http://www.youtube.com/watch?v=ugyFJwyrcgk az elsõ 17 másodpercet figyeld csak
A kérdező hozzászólása: További szép estét Nektek és jó VB nézést!:)
A kérdező hozzászólása: Okééé, jójó de ne öljétek már meg egymást:D Jó ez így Nekem.:)
[link] 55%-os válaszoló csak okoskodik, a meccseken látott helyzetekbõl hámozza ki a szabályt, de attól még a válasza nem pontos.
A kérdező hozzászólása: Semmi gond, köszönöm szépen, legalább van egy kis fogalmam errõl a les dologról:)
Ha a labda megszerzésekor a csatár egyedül áll az ellenfél kapuja elõtt és nincs védõ, az a les. Tényleg így van.
Húha, a 2. nagyon okosnak képzeli magát. :) Akkor nézz utána ha nem hiszed...
A kérdező hozzászólása: Wáááá, nemár:(( kedves második válaszoló a tiedet nem értem:(( De akkor most melyik a jó??
A kérdező hozzászólása: Hihi, dejóó:) Akkor majd figyelem, köszi!
Igazából az elsõ válasz elég hülyeség. Az a les amikor az lõre irányuló passz indításának a pillanatában a passz által játékba kerülõ játékos közelebb van az ellenfél térfelének alapvonalához mint az ellenfél legalább 2 játékosa. Vagyis ha a passz pillanatában a támadó és az alapvonal között max 1 játékos van az ellenféltõl. A gyakorlatban ez úgy néz ki hogy a kapus az egyik játékos aki közelebb szokott lenni, így a másik játékos a védekezõ csapat utolsó mezõnyjátékosa, ezért nézik az utolsó védõt. Persze ritka esetben elõfordul hogy nem a kapus+védõt kell nézni hanem 2 védõt.
Szívesen. :) A vb-nél gyakran támadáskor megállítják a képet és kékkel kijelölnek egy területet hogy mutassák, egy vonalban állt-e a csatár és a védõ, vagy elõrébb volt-e a csatár.
A kérdező hozzászólása: Ahhha:) ) Értem:) Hát ez 5* magyarázat volt. Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, értem most már.:) Csak az a baj, hogy hetek óta depressziós vagyok.:((((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!