Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent földterület aranykoronaértéke (1 db)

Mit jelent egy földterület "aranykoronaértéke"?

A híradókban sokszor emlegetett fogalom, amihez valahogy sosem f?znek magyarázatot. Csak az sejthet?, hogy a term?föld min?ségének egyfajta mértéke. Hogyan számolják ki, s pontosan hogyan min?sít a mértéke?

Legjobb válasz: Teljesen igaz: minõségjelzésre használható az aranykorona.

Teljesen igaz: minõségjelzésre használható az aranykorona.
Teljesen igaz: ez egy osbejktív földminõsítõ rendszer. Különbözõ talajtípusok (pl. kopár talaj, homok, erdõtalaj, hordaléktalaj, sziklás talaj...) különbözõ számokat rejtenek magukban, termõképességük szerint. Így tehát a jobb termõtalajnak nagyobb az aranykoronaértéke. Legalábbis ez így volt régen. De ebbe nem kalkulálták bele a környezeti tényezõket, a vetésforgó változásait, stb., tehát nem is igazán igazságos ma ez az értékelési módszer. Napjainkban is csak ezt az egyféle mérõszámot használják eladási szerzõdéseknél, bérleti szerzõdéseknél, privatizáció során, föld-nyilvántartásnál. A termõföld értékelése a földnyilvántartásban található meg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy kell megoldani? Gondoltam egy számra. Kivontam belőle 3-at, az eredményt elosztottam öttel a kapott számhoz hozzáadtam az eredetit és 33-at kaptam eredményül?

addig eljutottam, hogy : (x+3)/5......
innentől megakadok nem értem mi az a kapott szám valaki legyen szíves segítsen elmagyarázni KÖSZÖNÖM!

2

Szikratávírózás?

Mikor jött létre a szikratávírózás amivel áthidalták Anglia és Egyesült államok távolságot?

2

Az elektromotoros kefeés motoroknél mit mérnek PRO-val?

6

A villamos távvezetékeken vannak gömbök. Mire valók?

Már erősáramú mérnöktől is kérdeztem (remélem, van olyan, erre emlékszem), de nem tudta megmondani. Évek óta töröm rajta a fejem.

3

Z= -2 + 2i, u= 1- 3i Mi a trigonometrikus alakjuk?

komplex

2

Y=6+x-x (a négyzeten) és az egész gyök alatt határozd meg az értelmezési tartományát?

2

Leírná valaki ennek a feladatnak a megoldásmenetét?

Nem tudom megoldani a feladott házit. Az eredő nagysága iránya megvan, de nem értem a forgatónyomaték felírását a nem vízszintes/függőleges erőkre.

3

Hogyan lett definiálva, hogy 1 mol hány db részecskét jelent?

Úgy értem ,hogy hogyan határozták meg , hogy 6*10^23 db részecske lesz 1 mol. Megszámolták vagy mi ??(nyilván nem) de akkor mégis hogyan ? :D Lehet nagyon alapvető a kérdés , de mégsem találom sehol leírva és eddigi tanulmányaimra visszagondolva a tanárok se nagyon beszéltek erről..

8

Mennyi az alábbi komplex számok valós és képzetes része? 5+4i, -8+3i, 2+0i, 0+6i, -i+1

3

Hogyan állítják elő a lizergsav-dietilamid-ot?

Van-e valahol interneten leírás, hogyan állítják elő laboratóriumi körülmények közt a lizergsav-dietilamid-ot? Az anyarozstól kezdve a leg utolsó mozzanatig.
(Nem próbáltam még semmilyen drogot, de célom hogy majd egyszer kipróbálom az LSD-t.)

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!