Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent endometrium vastagsága (6 db)

Mit jelent ez? Endometrium vastagsága: 16mm benne 4mm-es echodenz terület.

Legjobb válasz: én terhességre tippelnék. elég vastag az endometrium (méhnyálkahártya) vastagsága, az echodenz terület meg valamilyen felritkulásra utal, ami ebben az esetben petezsák is lehet. nekem legalábbis így indult a dolog. de mit mondott az orvos? szerintem még korán mentél, nemsokára lesz szívhang is, amennyiben tényleg terhes vagy, de én ebbõl azt mondanám, hogy igen.

én terhességre tippelnék. elég vastag az endometrium (méhnyálkahártya) vastagsága, az echodenz terület meg valamilyen felritkulásra utal, ami ebben az esetben petezsák is lehet. nekem legalábbis így indult a dolog. de mit mondott az orvos? szerintem még korán mentél, nemsokára lesz szívhang is, amennyiben tényleg terhes vagy, de én ebbõl azt mondanám, hogy igen.

Mit jelent hogy endometrium vastagsága 12mmis?

Legjobb válasz: Endometrium=méhnyálkahártya, ami belülrõl a méhedet borítja. Ennek a vastagsága a ciklus során folyamatosan változik. A mensi elsõ napjától az utolsóig vastagodik és ha nem történt megtermékenyítés, akkor a ciklus végén leválik és ez okozza a menstruációs vérzést. Az, hogy a 12 mm milyen értéknek számít, attól függ, hogy a ciklusod hányadik napján voltál, peteérés elõtt vagy után. Azt hiszem a beágyadózáshoz min. 10 mm-es nyálkahártya szükséges.

Endometrium=méhnyálkahártya, ami belülrõl a méhedet borítja. Ennek a vastagsága a ciklus során folyamatosan változik. A mensi elsõ napjától az utolsóig vastagodik és ha nem történt megtermékenyítés, akkor a ciklus végén leválik és ez okozza a menstruációs vérzést. Az, hogy a 12 mm milyen értéknek számít, attól függ, hogy a ciklusod hányadik napján voltál, peteérés elõtt vagy után. Azt hiszem a beágyadózáshoz min. 10 mm-es nyálkahártya szükséges.
Hát... ez engem nem annyira dobott fel... :( Eddig max 3mm-t mértek nekem :(

Pozitív teszt után, UH, kóros elváltozás nincs, de a baba sem látszik. Nem mondták, hogy terhes vagyok, a tűneteim megvannak. Az eredményen még az állt, hogy az Endometrium vastagság 19 mm. Lehetek terhes? Endrometrium vastagság 19 mm, mit jelent?

Legjobb válasz: Kb. 4 hetesen csináltak uh-ot nekem, akkor kb. 12 mm volt a méhnyhártya. Pozitív volt a tesztem. A szonográfus szinte kiabált velem, hogy minek megyek ilyen korán... mondtam, hogy csupán az orvos küldött. Dühösen végezte a vizsgálatot, s talán felületesen is. Nagyon rosszul esett a bánásmód... Na de nem is errõl van szó... 5 nappal késõbb elmentem egy magánrendelésre, ahol kellõ figyelemmel és kíméletesen a drbácsi észrevett 2 db petezsákot. Gyönyörûen kivehetõen. A méhnyh. vastagsága nagyon jó, lehet hogy veled sem voltak túl körültekintõek? Attól függ hány hetesnek számítasz.

Kb. 4 hetesen csináltak uh-ot nekem, akkor kb. 12 mm volt a méhnyhártya. Pozitív volt a tesztem. A szonográfus szinte kiabált velem, hogy minek megyek ilyen korán... mondtam, hogy csupán az orvos küldött. Dühösen végezte a vizsgálatot, s talán felületesen is. Nagyon rosszul esett a bánásmód... Na de nem is errõl van szó... 5 nappal késõbb elmentem egy magánrendelésre, ahol kellõ figyelemmel és kíméletesen a drbácsi észrevett 2 db petezsákot. Gyönyörûen kivehetõen. A méhnyh. vastagsága nagyon jó, lehet hogy veled sem voltak túl körültekintõek? Attól függ hány hetesnek számítasz.
Az endometrium a méhnyálkahártya. 19mm a vastagsága ami jó. Talán túl korán mentél azért nem láttak semmit. Menj vissza 1-2 hét múlva.
Szia!Endometrium=méhnyálkahártya, ami belülrõl a méhedet borítja. Ennek a vastagsága a ciklus során folyamatosan változik. A mensi elsõ napjától az utolsóig vastagodik és ha nem történt megtermékenyítés, akkor a ciklus végén leválik és ez okozza a menstruációs vérzést. Az, hogy a 19 mm milyen értéknek számít, attól függ, hogy a ciklusod hányadik napján voltál, peteérés elõtt vagy után. Azt hiszem a be ágyadózáshoz min. 10 mm-es nyálkahártya szükséges.Nagy esély van szerintem a terhességhez.Amikor én mentem dokihoz nekem elõször a megvastagodott nyálkahártyát látta ami a terhességre utal.Most 18 hetes vagyok.Vigyázz Magadra!
Kérdés, hogy az utolsó vérzéshez viszonyítva hány hetes terhes lehetsz. Nagy valószínûséggel túl hamar mentél dokihoz. 6-7 hetes terhesség esetén ha az ultrahangon nem látszik semmit, akkor a terhesség igazolására általában szoktak vérvételt csinálni.
A vastag méhnyálkahártya (19mm endometrium) jót jelent, utalhat terhességre.A korai terhességet, még nem tudja kimutatni az UH.Úgy tudom, csak az 5-6 hetes magzatot tudják már Uh-n is észlelni.Szerintem várj, még pár hetet és utána újra menj el dokihoz.
Mi lenne itt a hasznos válasz? Mert úgy látom senkié nem jó!
Igazat adok az ötödik válaszolónak.Segítõ szándékkal ír az ember aztán meg nem tetszik az illetõnek... no comment
Hasi vagy hüvelyi UH-t csináltak?A hasin még nem látni, mert ez túl korai lenne.A Hüvelyin is csak petezsák lenne látható!Menj vissza késõbb!
ebbõl csak annyit tudok, hogy valószínûleg méhen kívüli terhességed van de miért voltál orvosnál és mit mondott???
A kp azt jelenti közepes.
A kérdező hozzászólása: azért voltam orvosnál mert pozitív volt a terhességi tesztem. az orvos pedig azt mondta hogy részletes vizsgálatokra kell mennem hétfõn elküldött vérvételre és ujabb uh-ra
Bal petefészek és a jobb petefészek nagyságát mutatja és a jobb petefészken van egy 15 mm-es tüszõ. Garv extraut.: méhenkívüli terhesség. Mindkét petefészek állományában számos apró tüszõ , a méhnyálkahártya vastagsága: 8 mm. A méh anteflexioban, ez a méh állása a hasüregen belül majd a méh nagysága mm-ben. A Douglasban / ez egy üreg a kismedencében, tulajdonképpen álló helyzetben a kismedence legmélyebb pontja. / közepes mennyiségû szabad folyadék van. Nagyjából ezt jelenti magyarul. Amiért kivizsgálnak: gyanús hogy méhen kívüli terhességed lenne. Írtad, hogy pozitív a terhességi teszted, itt a méh üregben még nem írnak le petezsákot. Ezért kell visszamenni, hogy részletesen kivizsgáljanak. Biztos lesz újra UH, amivel keresik a petezsákot. Diagnózist mit írt a nõgyógyász?
A kérdező hozzászólása: hát végre megvan a baba már most 6 hetes terhes vagyok és hála istennek méhen belül van
A kérdező hozzászólása: és nagyon örülünk neki

Uh adatok. Irány dg. Grav susp. Uterus méret 7x4x3, 5cm uterus helyzete anflexioban van. Endometrium vastagság 14 mm szabályos ovarium. Douglasban minimalis folyadék gravida extra ut susp. Mit jelent?

Tegnap egy szokásos vizelet vizsgálaton kiderült terhes vagyok.A nögyogyás meg vizsgalt mondta nem érzi a babát korai szakaszban vagyok.El mentem uh ra.ott nem találták a babát majd hüvelyi uh sem.csináltak béta hcg vérvételt ami 0.0 -4.0 és az enyém 311.0 lett. okt.28 mensiztem.de szerintem csak mult héten eshetem teherbe.

Legjobb válasz: Nem mondott semmit a doki? Mikor kell visszamenned? A grav. susp. terhesség gyanúját jelenti. A grav. extra ut susp. pedig méhen kívüli terhességnek a gyanúját...

Nem mondott semmit a doki? Mikor kell visszamenned? A grav. susp. terhesség gyanúját jelenti. A grav. extra ut susp. pedig méhen kívüli terhességnek a gyanúját...
szia mit mondtak?remélem minden rendben volt majd írj.
A kérdező hozzászólása: Picit fére irtam 38 naponként betegszek meg és 5-6 napig tart
A kérdező hozzászólása: Àprilisig szoptatam a fiamat.Ugy van hogy minden honapban pl.szeptember 20 betegetem meg oktoberben tudtam hogy 8 napot késik mert minden honapban anyit késik.igy oktober 28 meg iigy 38 nap egy ciklusom
Probalj meg megnyugodni, holnap tuti kiderul. Egy valamit azert meg mondj meg. Azt irtad okt 28-an mensiztel utoljara. Biztos nem irtad el?? Mert akkor mar elvileg 6+2 hetesnek kene lenned. Akkor mar tenyleg szokott latszodni legalabb egy pirinyo pont. Remelhetoleg csak keson fogant, es azert nem lattak. Milyen hosszuk a ciklusaid atlagosan?
A kérdező hozzászólása: Sokat vagyok fel fázva ezért mindig figyelik a vizeletem.Nagyon ugy éreztem meg betegszem. Nem terveztük. Nagyon meg lepödtem mondtam is hogy mi mi csoda......Nem merek örülni mert uh sejol nem látcik....
Drukkolok, hogy minen rendben legyen!!! Megkerdezhetem, hogy tervzett baba lenne? Csakmert irtad, hogy egy vizelet vizsgalat soran derult ki. Akkor gondolom jol meglepodtel :) De szeretnek en is mar igy meglepodni :) Mindenkeppen irj, ha kiderult mi van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.Ez volt hétfõn igy ra 2 napra kelll vissza menem.szerda ujra hc béta vérvétel.
Ha múlt héten estél volna teherbe, akkor még nem lenne kimutatható vizeletbõl. A vérben mért hcg se alacsony, úgyhogy annál biztos idõsebb a terhesség. Mikorra rendelt vissza az orvos? Jövõ héten már biztos többet látnak majd.
Ha múlt héten estél volna teherbe, még be sem ágyazódott volna, tehát nem lenne ilyen hcg érték a véredben. Nagyon valószínû, hogy korábban fogant. Vagy még korai idõszakban vagy, azért nem látszik, lehet méhen kívüli, esetleg elhalt terhesség. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Emelkedet a duplájára hcg szintem ami jo.de uh nem latcik meg.a doki azt mondta hétfõre látcania kell ..remélem minden rendben lesz és ott lesz ahol kell.szedek elevitet .

Mit jelent ez? 60mm hosszu uterus endometrium vastagsága 11mm bal old 26×19 jobb old.30×18mm átm. Ováriumok douglasban szabad folyadék nincs. Várom gyors válaszotokat, segitségeteket! Holnapra nem várom!

Légyszi irjátok meg a véleményeteket,h ilyen adatok alapján lehet e baba,holnap nem kéne megjönnie de sajnos állandoan görcsölök,megjön érzésem van!!!Várom gyors válaszaitokat aki volt már hasonló helyzetben legyen szives irjon!!kÖszönöm mielöbbi válaszaitokat!!

Legjobb válasz: Semmit nem ír, ami babával lenne kapcsolatos. Azt írja, h 6 cm méhed van, 11 mm-es méhnyálkahártyával, leírja a 2 petefészek méretét meg azt, h a méhed mögötti hasüregben nincs folyadék (ami normális).

Semmit nem ír, ami babával lenne kapcsolatos. Azt írja, h 6 cm méhed van, 11 mm-es méhnyálkahártyával, leírja a 2 petefészek méretét meg azt, h a méhed mögötti hasüregben nincs folyadék (ami normális).
Korán volt a vizsgálat ahhoz hogy ha azt szeretted volna hogy lásson valamit a doki.De ne aggodj attol még lehetsz babás.Ha nem jon meg tesztelsz egyet és ugye megírod hogy mi van ugye?Szorítok
A kérdező hozzászólása: Sziaszok!Bocsi de olyan ideges vok elfelejtettem leirni h kb másfél honapja görcsölök szurkál fáj a cicim csináltam tegnap tesztet nagyon halvány csik doki szerint inkább negativ.16-án meg volt csak 3 napig barnáztam sürün járok pisilni.Elvileg holnapra nagyon nem várom!!
Nyugi. Csináld meg a tesztet holnap. A dokinak még nem kellett látnia semmit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon félek mert már olyan sokat csalodtam:(Szerinted ha holnap sem jön meg reménykedhetek?vagy lehet jobb lenne még várni a teszttel nem?
én a helyedben tesztelnék reggel 10es érzékenyseguvel.
a 11 mm kicsit vékony.
NA mi újság?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!