Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent endometrium (32 db)

Mit jelent: Endometrium 2x1.5 mm, a méh üregében 1.5 mm-es folyadékfilm?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni,de sajnos nagyon beteg vagy!Anyukámnak és a hugomnak is endometriosys-a van.Mielõbb keress fel egy specialistát!!!!!!

Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos nagyon beteg vagy!Anyukámnak és a hugomnak is endometriosys-a van.Mielõbb keress fel egy specialistát!!!!!!
Ez egy baromság, elsõ. Az endometrium a méhnyálkahártya. Minden nõnek van. Az endometriózis meg egy betegség, amikor a méhnyálkahártya ott is megtalálható, ahol nincs helye (a méh üregen kívül). Ha a kérdezõnek endometriózisa lenne, az lenne a papírra írva.

Mit jelent? Endometrium 13mm, benne 3*4 mm-es folyadék tartalmú képlet látható.1 hete késik a menzeszem.

Legjobb válasz: Azt, hogy a méhnyálkahártyád 13mm vastag és valószínû, hogy egy petezsák is található ott, mert a 3*4 mm folyadék erre vonatkozik! :)

Azt, hogy a méhnyálkahártyád 13mm vastag és valószínû, hogy egy petezsák is található ott, mert a 3*4 mm folyadék erre vonatkozik! :)
A kérdező hozzászólása: Köszömöm!

Ez mit jelent: . Petezsák, benne 6mm-es endometrium?

Késett a mensesem egy hetet, 2 napig erősen véreztem, aztán elmúlt, görcs alig volt. A mostani ovuláció óta nem múlik el a hasszúrka, egyfolytában van és egyre erősebb. Fürdésnél, "megvizsgáltam" magam, mivel együttlét után vérezgettem kicsit, és a méhnyakon találtam egy csomót.Azonnal elmentem nőgyógyászhoz, aki a rákszűrést levette és UH alatt ezt mondta. Mondtam neki, hogy nem sikerül a teherbeesés, gondolom mondta volna, ha terhes vagyok. 4 hét múlva lesz kész a rákszűrés eredménye.

Legjobb válasz: Ezért jobb, ha privát dokihoz mész, mert az SZTK-ban jó eséllyel letojnak. Én sem értem, hogy mit jelent. Az endometrium az nyálkahártya. Mit keresne petezsákban?

Ezért jobb, ha privát dokihoz mész, mert az SZTK-ban jó eséllyel letojnak. Én sem értem, hogy mit jelent. Az endometrium az nyálkahártya. Mit keresne petezsákban?
A kérdező hozzászólása: Semmi jó, megint volt két napos vérzésem, eredmény még nincs a nõgyógyásznál. Abban biztos vagyok már, hogy ez nem baba.
Szia! Mi van veled azóta? Hogy vagy? Írj valamit lécci....teszt +??? Minden oké?
A kérdező hozzászólása: A késett menses elõtti napon csináltam egy tesztet, az negatív volt (27-28 nap helyett 32-re jött meg). Nem maradt ki semmi, szó szerint ezt mondta, hangosan, mert a másik teremben lévõ asszisztensnek diktálta! Tehát igen jól hallottam. Életemben nem hallottam még ekkora baromságot, azért is kérdeztem rá, hogy micsoda? De nem válaszolt, csak gépiesen: eredmény 4 hét múlva...
Az endometrium a méhnyálkahártya, annak a vastagsága a 6 mm. Menzesz után 2-3 mm, utána vastagszik, az ideális 8-10 mm. Ha jól tudom, de lehet, tévedek.
teszt?
2. vagyok. tesztet nem csináltál?
Hááát, a petezsákban nem lehet endometrium. Az endometrium az a méhnyálka hártya...a petezsákban embrionak kell lenni...a kettõ nagyon üti egymást!!!! lehet hogy kimaradt valami...pl. petezsák, benne 6mm es embrio, és mondjuk 16mm nyálkahártya...ezt el tudom képzelni...mást nem!
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt tudom, köszönöm. Csak azt nem értem, mit keres a petezsákban? Ezen kiakadtam. Kérdeztem az orvost, de nem magán volt, így nem is hallotta a kérdést, csak szalagon nyomta a vizsgálatokat...
Sajnálom....tesztet nem csináltál? Mert ki tudja...én sokat vérezgettem a terhességem alatt...sajnos, de a baba megmaradt! Remélem mihamarabb kiderül mi újság nálad. Kitartás!

Mit jelent ez? Endometrium vastagsága: 16mm benne 4mm-es echodenz terület.

Legjobb válasz: én terhességre tippelnék. elég vastag az endometrium (méhnyálkahártya) vastagsága, az echodenz terület meg valamilyen felritkulásra utal, ami ebben az esetben petezsák is lehet. nekem legalábbis így indult a dolog. de mit mondott az orvos? szerintem még korán mentél, nemsokára lesz szívhang is, amennyiben tényleg terhes vagy, de én ebbõl azt mondanám, hogy igen.

én terhességre tippelnék. elég vastag az endometrium (méhnyálkahártya) vastagsága, az echodenz terület meg valamilyen felritkulásra utal, ami ebben az esetben petezsák is lehet. nekem legalábbis így indult a dolog. de mit mondott az orvos? szerintem még korán mentél, nemsokára lesz szívhang is, amennyiben tényleg terhes vagy, de én ebbõl azt mondanám, hogy igen.

Mit jelent hogy endometrium vastagsága 12mmis?

Legjobb válasz: Endometrium=méhnyálkahártya, ami belülrõl a méhedet borítja. Ennek a vastagsága a ciklus során folyamatosan változik. A mensi elsõ napjától az utolsóig vastagodik és ha nem történt megtermékenyítés, akkor a ciklus végén leválik és ez okozza a menstruációs vérzést. Az, hogy a 12 mm milyen értéknek számít, attól függ, hogy a ciklusod hányadik napján voltál, peteérés elõtt vagy után. Azt hiszem a beágyadózáshoz min. 10 mm-es nyálkahártya szükséges.

Endometrium=méhnyálkahártya, ami belülrõl a méhedet borítja. Ennek a vastagsága a ciklus során folyamatosan változik. A mensi elsõ napjától az utolsóig vastagodik és ha nem történt megtermékenyítés, akkor a ciklus végén leválik és ez okozza a menstruációs vérzést. Az, hogy a 12 mm milyen értéknek számít, attól függ, hogy a ciklusod hányadik napján voltál, peteérés elõtt vagy után. Azt hiszem a beágyadózáshoz min. 10 mm-es nyálkahártya szükséges.
Hát... ez engem nem annyira dobott fel... :( Eddig max 3mm-t mértek nekem :(

Mit jelent az ha azt mondta a doki h "endometrium 12"?

Legjobb válasz: A méhnyálkahártya mérete Az endometrium menzesz után 2-3 miliméteres vastagságból kezd fejlõdni hormonális hatásra és középidõtõl várzásig 8-10 miliméteresre fejlõdik legalább. Terhességben deciduának nevezve még vastagabb lesz, mirigyekkel dúsítva. A vérzése elõtt 3 miliméteres vastagság kevés

A méhnyálkahártya mérete Az endometrium menzesz után 2-3 miliméteres vastagságból kezd fejlõdni hormonális hatásra és középidõtõl várzásig 8-10 miliméteresre fejlõdik legalább. Terhességben deciduának nevezve még vastagabb lesz, mirigyekkel dúsítva. A vérzése elõtt 3 miliméteres vastagság kevés

67mm-es hossztengelyű uterus, vonalszerű endometrium. Ez mit jelent?

uterus,endometrium

Legjobb válasz: uterus: magát a méhet jelenti. endometrium: a nyálkahártyát.

uterus: magát a méhet jelenti. endometrium: a nyálkahártyát.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Jobb ovárium 42*30mm-es bal ovárium 40*30mm-es, PCO-s jellegûek.Ez mit jelent?
azt jelenti, hogy meg vannak nagyobbodva a petefészkeid.. Nekem pont a fele akkorák, mint a Tieid.
A kérdező hozzászólása: Köszi.És ez baj?Van elõnye vagy hátránya?
Baj bizony, cisztáid vannak ezt kezelni kell egy jó endokrinológust keress ez meddõséget is okoz de ha találsz jó! orvost akkor kezelhetõ,

Az endometrium mentén egy 5 mm-es cystosus képlet ábrázolódik. Az ovariumok eltérés nélkül. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: endometrium= méh nyálkahártya cystosus képlet=ciszta szerû alakzat ovarium= petefészek Röviden sztem a petefészkeid rendben vannak, de a méhnyálkahártyán látott valamit ami cisztának tûnt. De szerintem kérdezd a dokit, arról is, hogy van-e valami teendõ. Elküldött valahová további vizsgálatra?

endometrium= méh nyálkahártya cystosus képlet=ciszta szerû alakzat ovarium= petefészek Röviden sztem a petefészkeid rendben vannak, de a méhnyálkahártyán látott valamit ami cisztának tûnt. De szerintem kérdezd a dokit, arról is, hogy van-e valami teendõ. Elküldött valahová további vizsgálatra?
A kérdező hozzászólása: Nem, az ultrahangos azt mondta terhesség is lehet.
Pont ezt akartam írni. Amikor még nagyon kicsi az embrió (alig pár millis, de már látszódik, hogy egyenletlen körülötte a méh-felszín) 'cisztikus képletnek' szokták nevezni. Ebbõl késõbb derül csak ki, hogy tényleg baba -e ?

Mit jelent ha vaskos az endometrium? (11mm) /hüvelyi UH leletembe van/

Legjobb válasz: Utolsónak!endometrium=méhnyálkahártya uterus=méh Sajnálom,hogy ez történt veled,kedves kérdezõ.Még nem látszott a babád,csak a vastag nyálkahártya.

Utolsónak!endometrium=méhnyálkahártya uterus=méh Sajnálom, hogy ez történt veled, kedves kérdezõ.Még nem látszott a babád, csak a vastag nyálkahártya.
Szia!Vastag méhnyálkahártya, akár babát is jelenthet.
A kérdező hozzászólása: Hát igen ez lenne az én kérdésem valójában:D Mert tudom h közbe megis jöhet.. Nekem ez az UH csütörtökön volt, most vérezgetek, elõször barna volt majd rózsaszín, most meg elöntött.. És lehetséges az is h terhes legyek..de azt meg nem mutatta ki az UH, de nagyon sok jel utal rá. Melyik az esélyesebb? Mensi v terhesség?
Nekem is volt 11 mm-s a endometriumom. Cisztám volt, 2 hetet késett emiatt. Az én esetemben azért volt ilyen vastag, mert menzesz elõtt álltam, csak a ciszta közbeszólt. Amikor végre megjött, engem is elöntött.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak 1hetet késett...
Endometrium a méhet jelenti, ezek szerint a tied megvastagodott valamilyen okból (leggyakrabban a közeledõ menstruáció miatt, ritkábban polip, mióma).
A kérdező hozzászólása: Akkor tuti h csak a mensi?

Ma voltam Uh-án:Norm uterus, endometrium 14mm vastag. Intrauterin terhesség egyértelműen nem látszik. Az uterus körül tágult belek. Adnexumok jelenleg nem ítélhetők meg! 2hét múlva kontroll. ez mit jelent?

azt mondta a doki hogy a méhnyálkahártya a terhességet tükrözi.Lehet egy kés?i pé-b?l lett baba?Mert már a 48.napon vagyok?

Legjobb válasz: 1. Adnexumok jelenleg nem ítélhetõk meg! 1. tumor, petefészekdaganat nem ítélhetõk meg! 2. endometrium 14mm vastag. 2. méhnyálkahártya megvastagodása 14mm vastag. 15 mm feletti tüszõ nagyságnál a petesejt érett. pontos diagnózis 2 hét múlva lehetséges. Nos szerintem így már érthetõ. :) Üdvözlettel: Dr. Bóday László Szülész-Nõgyógyász Szakorvos

1. Adnexumok jelenleg nem ítélhetõk meg! 1. tumor, petefészekdaganat nem ítélhetõk meg! 2. endometrium 14mm vastag. 2. méhnyálkahártya megvastagodása 14mm vastag. 15 mm feletti tüszõ nagyságnál a petesejt érett. pontos diagnózis 2 hét múlva lehetséges. Nos szerintem így már érthetõ. :) Üdvözlettel: Dr. Bóday László Szülész-Nõgyógyász Szakorvos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!