Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent egy (4562 db)

Kedves intelligens ateisták! Megfogalmaznátok nekem, hogy számotokra mit jelent a hit (saját tudásotok alapján mit jelent egy hívõ számára)? (Hit alatt a Jézus tanításain alapuló keresztény hitre gondolok. )

A jelzõt nem provokációnak szánom. Sajnos elég sokszor tapasztalom, hogy egy ilyen témájú kérdés megvitatása során nincs meg a kölcsönös tisztelet a válaszadók között, melynek független attól, hogy valaki ateista-e vagy sem.

Legjobb válasz:
Én intelligensnek tartom magam, de gondolom mindenki így van vele, szóval majd kiderül. 6 évig református iskolába jártam, azt hiszem, tudom, hogy gondolkodnak a vallásos emberek. Azért nehéz a kérdés, mert sokkal de sokkal több vallásoskodó emberrel találkoztam, mint igaz hívõkkel, de majd megpróbálom :) Én úgy hiszem, a hívõk számára az igaz hit egyfajta útmutatás. Egy "lelki térkép" aminek a segítségével könnyebben eligazodhatnak a világ erkölcsi kérdéseiben, könnyebben megválaszthatják, mirõl mit gondolnak. Mi az ami jó? Mi az ami rossz? Ami elítélendõ? Ami a hite szerint bûn, de szemet huny fölötte? Ami ellen már szót emel? Ezek persze nagy részben függenek az emberektõl is. Szerintem az igaz hívõk számára a hit segítség, és nem felhatalmazás. Ezek az emberek nem tartanak prédikációkat a Bibliára hivatkozva, nem ítélnek el más embereket különbözõségük alapján, s bár személyiségükben lehetségesen konzervatívak, nem bigottak és vaskalaposok. Nem osztogatnak ingyen tanácsokat, nem hurcolják meg az embereket. Ilyesformán az ilyen hívõk inkább Istenben hisznek, míg a vallásoskodók inkább az egyházban. Az egyházat én egy nagyon eldeformált és groteszk dolognak tartom, amelyben persze ugyanúgy ott van az igazság és a hazugság, mint az élet minden más területén, de (szerintem) nem arra koncentrál, amire kellene. Túl sok a pénzkérdés, a politika, az önös érdek, a szentfazekoskodás. Egy olyan ember, aki tisztán Istenben hisz, ha nem is ért velem egyet, nincs annyira elvakulva, hogy a máglyára hurcoljon a véleményem miatt, esetleg egyes dolgokban még egyet is ért. Aki azonban egy (elnézést) szentfazék, az fröcsögve kezdi védelmezni a hitét (igazából az egyházát) és elmond minden szemétnek. Ez is fontos különbség. Azt figyeltem meg (és ez jó megkülönböztetési alapként szolgált mindig is), hogy aki hívõ, az elfogad engem ateistának, és azt én is el tudom fogadni hívõnek, nem bántjuk egymás auráját, mintha a hitbéli különbség nem is létezne. Aki viszont csak vallásos és szentfazék, az azonnal magából kikelve ostoroz, hogy milyen bûnös életet élek és azonnal térjek meg, különben a pokolban fogom végezni (vagy nyom nélkül elpusztulok, ld. Jehovák). Az õ véleményük engem is bánt, és igazából ezért nem is tud jó kapcsolat kialakulni köztünk. A világnak sokkal több hívõre és sokkal kevesebb vallásosra lenne szüksége. És sokkal több intelligens ateistára, mert a kategóriák, amiket elmondtam, sajnos a másik oldalon is megvannak.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én intelligensnek tartom magam, de gondolom mindenki így van vele, szóval majd kiderül. 6 évig református iskolába jártam, azt hiszem, tudom, hogy gondolkodnak a vallásos emberek. Azért nehéz a kérdés, mert sokkal de sokkal több vallásoskodó emberrel találkoztam, mint igaz hívõkkel, de majd megpróbálom :) Én úgy hiszem, a hívõk számára az igaz hit egyfajta útmutatás. Egy "lelki térkép" aminek a segítségével könnyebben eligazodhatnak a világ erkölcsi kérdéseiben, könnyebben megválaszthatják, mirõl mit gondolnak. Mi az ami jó? Mi az ami rossz? Ami elítélendõ? Ami a hite szerint bûn, de szemet huny fölötte? Ami ellen már szót emel? Ezek persze nagy részben függenek az emberektõl is. Szerintem az igaz hívõk számára a hit segítség, és nem felhatalmazás. Ezek az emberek nem tartanak prédikációkat a Bibliára hivatkozva, nem ítélnek el más embereket különbözõségük alapján, s bár személyiségükben lehetségesen konzervatívak, nem bigottak és vaskalaposok. Nem osztogatnak ingyen tanácsokat, nem hurcolják meg az embereket. Ilyesformán az ilyen hívõk inkább Istenben hisznek, míg a vallásoskodók inkább az egyházban. Az egyházat én egy nagyon eldeformált és groteszk dolognak tartom, amelyben persze ugyanúgy ott van az igazság és a hazugság, mint az élet minden más területén, de (szerintem) nem arra koncentrál, amire kellene. Túl sok a pénzkérdés, a politika, az önös érdek, a szentfazekoskodás. Egy olyan ember, aki tisztán Istenben hisz, ha nem is ért velem egyet, nincs annyira elvakulva, hogy a máglyára hurcoljon a véleményem miatt, esetleg egyes dolgokban még egyet is ért. Aki azonban egy (elnézést) szentfazék, az fröcsögve kezdi védelmezni a hitét (igazából az egyházát) és elmond minden szemétnek. Ez is fontos különbség. Azt figyeltem meg (és ez jó megkülönböztetési alapként szolgált mindig is), hogy aki hívõ, az elfogad engem ateistának, és azt én is el tudom fogadni hívõnek, nem bántjuk egymás auráját, mintha a hitbéli különbség nem is létezne. Aki viszont csak vallásos és szentfazék, az azonnal magából kikelve ostoroz, hogy milyen bûnös életet élek és azonnal térjek meg, különben a pokolban fogom végezni (vagy nyom nélkül elpusztulok, ld. Jehovák). Az õ véleményük engem is bánt, és igazából ezért nem is tud jó kapcsolat kialakulni köztünk. A világnak sokkal több hívõre és sokkal kevesebb vallásosra lenne szüksége. És sokkal több intelligens ateistára, mert a kategóriák, amiket elmondtam, sajnos a másik oldalon is megvannak.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm válaszod, örülök, hogy írtál. Szerintem nagyon érdekes látni azt, hogy hogyan vélekednek azok errõl a témáról, akik nem tértek meg, nem foglalkoztatja õket a hit. "Szerintem az igaz hívõk számára a hit segítség, és nem felhatalmazás. Ezek az emberek nem tartanak prédikációkat a Bibliára hivatkozva, nem ítélnek el más embereket különbözõségük alapján, s bár személyiségükben lehetségesen konzervatívak, nem bigottak és vaskalaposok. Nem osztogatnak ingyen tanácsokat, nem hurcolják meg az embereket." Ezt a bekezdésedet kiemelném és erre külön reagálnék. Azzal szerintem minden hívõ egyetért, hogy az Istenbe vetett hitük óriási segítség, hiszen aki megtért, felismeri, hogy Isten nélkül nem tudnának élni, szükségük van rá. Tehát tulajdonképpen nem csak segítség, de életük vezérlõelvévé válik Isten szava, ahogy említetted is. Ez számukra a legkegyesebb ajándék, amit életükben kaphatnak. Jézus igazhitû követõi természetesen nem ítélkeznek embertársaik felett és nem bántják õket. Viszont kíváncsi lennék rá, hogy szerinted miért nem tarthatnak prédikációt azok, akiket Isten erre hívott el? Hiszen Jézus megmondta (fogalmazhatnánk úgy is, hogy megparancsolta), hogy prédikálják az õ szavát. Miért titkolnák el mások elõl az örömhírt? Persze sejtem, hogy mire gondolsz. Van, aki másokra rá akarja erõszakolni a saját meggyõzõdését, amit én sem helyeslek. Szerintem nagy problémát jelent az, hogy az ember alapvetõen egoista és magában bízik, így nem tudja félretenni büszkeségét, akkor sem, hogyha már õ is érzi legbelül, hogy valami nincs rendben az életében. Osztom azt a nézetedet is, hogy sajnos az egyház meglehetõsen eltorzította az eredeti lényegét Jézus tanításának, a földi hagyományok maguk alá temetik a hit valódi lényegét.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hívõ vagyok, megtetszett ez a kérdés, szívesen válaszolok is. Nekem személy szerint a hit, Jézus tanítása a lelkiismeretemet növelte meg. Ezt persze lehet részletezni (mint ahogyan az elöttem szóló válaszoló tette), de tulajdnoképpen nagyon összetömörítve szerintem ez az egyik legfontosabb ami a hitembõl ered, hogy sokkal nyitottab vagyok más emberek felé, nem szokásom ítélkezni sem. Pontosan ezért fogadom el ha valaki éppen nem keresztény hanem budhista, ateista, zsidó vallású stb! A hit az ami megértést ad olyan dolgokra amire már az emberi elme nem képes válaszokat adni. Sokszor kerülünk olyan helyzetekbe (fõleg ilyen témába) hogy miért van ez, hogy van ez. Ha valamit már nem vagyunk képesek felfogni a hittel úgymond kiegészíthetjük. Viszont a hit egy hívõ embernek más életformát is bisztosít. Hiszen nézzünk szét a világba, hogy milyen emberek élnek körülöttünk. Egy hívõ ember (általában) inkább a jót látja meg a dolgokban mint sem a rosszat, s inkább elfogad valamit mint hogy törje magát rajta. Jézus tanítása engem fõleg azért fogott meg, mert teljes mértékben közvetlen az emberekkel, nem úgy mint más vallásokban. Jézus az embereket megpróbálta a jóra bírni, legalább is lehetõséget adott rá és ezt valaki vagy elfogadja vagy nem. Tehát egyfajta választást adott minden ember számára.
Sajnos azt, hogy közeleg a tél.
A kérdező hozzászólása: nos hát nincs kizárva:) :DDDD am kösziii xd
Szereted a telet
Norvégiában vagy Finnországban (esetleg Oroszországban) töltöd a telet.
Azt, hogy egy éretlen p.cs...
Elsõnél a pont.
azt hogy járni akar veled, de fél tõled. balf*sz.
A kérdező hozzászólása: Értem..énis valahogy így gondoltam.Köszi a válaszokat!
Hány éves is? 4?

Mit jelent egy férfinál, és mit jelent egy nőnél az a fogalom hogy elélvezés?

Legjobb válasz: Férfinak az elélvezés hogy "elmegy".Személy szerint én mint Nõ nekem úgy is jó ha csak szeretkezünk ha a párom elélvez nem feltétlen muszáj nekem is elélveznem:)Persze jóóó ha én is elmegyek:D

Férfinak az elélvezés hogy "elmegy".Személy szerint én mint Nõ nekem úgy is jó ha csak szeretkezünk ha a párom elélvez nem feltétlen muszáj nekem is elélveznem:) Persze jóóó ha én is elmegyek:D
Az elélvezés az mindkét részrõl orgazmus jelent. Az meg hogy élvezem, személy szerint nõként nem feltétlenül attól függ, hogy elélveztem -e. Bár persze jobb, ha igen :P :)
Férfinál az ejakuláció jelenti, amikor az ondó kilövell, nõnél passz, de jó nagyokat nyög közben:>
pornófilmbõl nem fogja megtudni. ott csak szerepet játszanak...lehet hogy élveznek meg a pasi elmegy. de a nõ nem mindig... a pornófilm kb olyan mint egy komédiafilm...szal csak megjátszák.
Na, abból aztán nem! Abból csak azt sejtheted, hogy ki mennyi pénzt kaphatott érte. Ami azokban van az nem szex. Az csupán exhibicionista (t.i: magamutogató= magamutogatási vágy) nemiszerves show mûsor.
elsõ vok: Jajj istenem viccnek szántam!:D de egyáltalán ki kérdezi? Egyébként majd megtudod idõvel!:D
Nézz meg egy pornófilmet és a végén megtudod!
A kérdező hozzászólása: több mint valószínû hogy igaz a pornós showmûsoros vélemény miszerint csak megjáccák, ez oké, DE értékelném ha a kérdésemre válaszolnátok
ennyi eszed van xD

Mit jelent egy PC-s játéknál az, hogy script?

Legjobb válasz: A szkript szó magyarul írást jelent, méghozzá különbözõ kontextusokban más és más írást. Az informatikában a szkript névvel rövid programokat illetnek, amik gyakran egy-egy részfeladat automatizálására szolgálnak. A szkriptek jellemzõen interpretált programok (pl. shell script és DCL-script), de compileres technológiákra (pl. Groovy és Perl) írott programokat is szokás szkriptnek nevezni.

A szkript szó magyarul írást jelent, méghozzá különbözõ kontextusokban más és más írást. Az informatikában a szkript névvel rövid programokat illetnek, amik gyakran egy-egy részfeladat automatizálására szolgálnak. A szkriptek jellemzõen interpretált programok (pl. shell script és DCL-script), de compileres technológiákra (pl. Groovy és Perl) írott programokat is szokás szkriptnek nevezni.
#1 Ez mind szép és jó, de nem derül ki belõle, hogy a JÁTÉKOKban mit jelent. Scriptelt jelenetek szoktak lenni játékokban, vagyis elõre megírt, meghatározott jelenet. Ilyenkor általában nem te irányítod a játékost, olyan, mintha egy filmet néznél. Sok játékos nem szereti, mert nem õk irányítanak.

Mit jelent egy családrajzon, ha a gyerek önmagát nem embernek rajzolja le, hanem egy tojásdad köralaknak?

Nagyon érdekel a pszichológia, és elkezdtem a gyermekrajzok elemzéséről olvasni, elővakartam hát a régi, gyerekkori rajzaimat. Erről sajnos nem találtam semmit, de érdekel, mit jelenthet.

Legjobb válasz: Lehet a hatalmas fantáziának a jele is akár. Maga a gyermek tudna válaszolni rá, hogy miért olyan alakú amilyen. Lehet, hogy ûrhajóban van, lehet, hogy burokban, lehet, hogy megette a kisgömböc. Nem szabad mindenre jelentést erõltetni. Mert egy rajznál sokat jelent az is, hogy éppen milyen környezetben rajzolta a gyerek.

Lehet a hatalmas fantáziának a jele is akár. Maga a gyermek tudna válaszolni rá, hogy miért olyan alakú amilyen. Lehet, hogy ûrhajóban van, lehet, hogy burokban, lehet, hogy megette a kisgömböc. Nem szabad mindenre jelentést erõltetni. Mert egy rajznál sokat jelent az is, hogy éppen milyen környezetben rajzolta a gyerek.
En nem ertek hozza, de en is hallottam, hogy a csaladrajzon igen is, mindennek jeletese, jelentosege van. Sztem kerdezz meg egy gyermekpszichologust (kicsi ra az esely, hogy itt a valaszolok kozott van), minden oviban, iskolaban van ilyen, az intezmeny meg tudja mondani, hogy a het melyik napjan, hany orakor megy. Az egyik baratnom is gyermekpszichologus, de kulfoldon el, ha esetleg beszelek vele, rakerdezek.
Számít, hogy a gyerek milyen körülmények között rajzolt. Pszichológusnál, vagy közösségben kifejezett kérésre készített családrajzot érdemes elemezni, mert akkor a gyerek tényleg a családot rajzolja le. Egy valamikori rajzot nem lehet így elemezni. Esetleg, ha több ilyen elõkerül és azon is így szerepelsz akkor lehet elgondolkodni rajta.
Önmagában az, hogy tojásdad nem szabad értelmezni, mindig az egészet egyben kell nézni, Úgy értem az egész képet, az adott személy kitõl milyen távolságra van, feljebb vagy lentebb van stb. A tojásdadról az jut eszembe, hogy kör lenne, de egy vagy kétoldalról nyomás érte.Kör a körforgás-> minden körülötte forog, Pl ha bal oldalról nyomott az a múltat és anyát jelenti, a jobb az apa a jõvõ (tehát valamiféle nyomást az adott személytõl) Nem tudom elég érthetõen írtam-e le, mert ez elég bonyolult. A lényeg a rajzok és az írás tekintetében, hogy a rajzot csak egyben, a megjelenített személyek tárgyak egymáshoz viszonyított távolságát kell vizsgálni, és a térszimbolika (Max Pulver) segítségével kell értelmezni.
Es csak egy "kor" van? Semmilyen testresz nincs? Kez, lab, szem, haj stb? Honnan tudod, hogy Te vagy az? Vannak testvereid? Ok szerepelnek a rajzon?
Az egyik beíró által említett burok jelleget valószínûsítem -bizonyos szempontból elhatárolódást-, de könnyebb meglátást mondani, ha látom a rajzot.
A kérdező hozzászólása: Az oviban készült, és az óvónõ írta oda az emberalakokhoz a neveket, feltételezem, megkérdezett. A távolságot, kartartásokat kielemeztem már, egyedül ezt nem értem. Nincs arc sem, semmi, csak egy köralak. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
A kérdező hozzászólása: Emberalakot tud rajzolni, mert a szülõk emberalakúak egyértelmûen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Szerintetek ez mit jelent egy fiúnál?

Mindig megkérdezi, hogy segíthet e, meg nevet a vicceimen, meg általában mindig hozzáfűz valamit a sztoriaimhoz.értelmes válaszokat lécci

Legjobb válasz: Azt hogy utál téged. Na mégis mit jelent szerinted?

Azt hogy utál téged. Na mégis mit jelent szerinted?
Pénz??? Az még hogy jön ide? Félsz, hogy nem mer "rád" (randira, ajándékra, stb.) költeni? Vagy mi??
A kérdező hozzászólása: Tudom, már gondolkoztam rajta, de kiderültek olyan dolgok, ami miatt nem járna velem szerintem, persze ha nem fontosabb neki a pénz, akkor még talán:/
Ha lennel minimum 12 eves tudnad hogyha egy fiu kedves veled es mindig segit es nevet a vicceiden akkor annak az ufok megettek a kislabujjat!:D Amugy hogy ertelmes valaszt adjak, igen es szerintem mar ideje lenne eszrevenned hogy bejossz neki mert egy fiu se tud 3 evig varni amig leesik neked vegre
Az elsõ kettõ válaszadónál találd meg az iróniát (vagy szarkazmust, mit tudom én) , és máris lesz értelmük... Amúgy te magad irtad, hogy elvileg... Márpedig az gyakran különbözik a gyakorlattól...
bugyuta kérdés, aki meg két "c"-vel írja a légyszit az mennyen jáccani
Azt jelenti ez egy fiúnál, hogy állásajánlatot kapott Németországba, de nem tud elmenni mert, szereti sült húst és a pc gameket, amikor half-lifeozott kiesett a székbõl és eltört a lába. Dokihoz nem szeret járni, de elment, majd visszajött, aztán rájött, hogy bírja az elefántokat.. ...fajin állatok. Késõ este pedig elmegy aludni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen tényleg-.- értelmes válaszokat kértem, amúgy meg elvileg más tetszik neki, ezért nem értem:/
Szerintem õ az elfeledett ikertestvéred csak még õ sem biztos ebben, így most próbál információt gyûjteni.
A kérdező hozzászólása: Megbeszélte az anyukájával, hogy ha 8.ig nem lesz barátnõje, akkor kap pénzt.

Mit jelent egy játéknál hogy mondjuk xp-re van és kell Service Pack 3 mit jelent ez?

mindent amit tudtok legyetek szívesek elmondani nem értem mi ez

Legjobb válasz: Hát pont azt jelenti, amit írtál:) A Service Pack 3 általában települ az automatikus Windows update-nél (hacsak nem tiltottad le az update-et). Szóval nagy valószinûséggel rajta van a gépeden.

Hát pont azt jelenti, amit írtál:) A Service Pack 3 általában települ az automatikus Windows update-nél (hacsak nem tiltottad le az update-et). Szóval nagy valószinûséggel rajta van a gépeden.
Magyarul Szeví Csomag. Magyar windows-hoz le lehet tölteni innen: http://szoftverbazis.hu/szoftver/windows-xp-service-pack-3--..
*Szervíz csomag
A kérdező hozzászólása: köszi

Mit jelent egy étteremnél az hogy "fine dining"?

Legjobb válasz: Azért ennél kicsit többet jelent. Ha a séfünk szavaival szeretnék élni, akkor a fine dining étterem, az, ahova nem azért mész hogy jól lakj, hanem hogy jót egyél. (egy fine dining étteremben ritkán találkozni púposra rakott tányérral) Elegancia, nem hétköznapi ízek, "luxus-gasztronómia"... Nagyjából ezekkel szavakkal tudnám illetni, nehéz megfogalmazni pontosan..:)

Azért ennél kicsit többet jelent. Ha a séfünk szavaival szeretnék élni, akkor a fine dining étterem, az, ahova nem azért mész hogy jól lakj, hanem hogy jót egyél. (egy fine dining étteremben ritkán találkozni púposra rakott tányérral) Elegancia, nem hétköznapi ízek, "luxus-gasztronómia"... Nagyjából ezekkel szavakkal tudnám illetni, nehéz megfogalmazni pontosan..:)
Finom ételek ...
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!