Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent db (16 db)

Ha egy erősítő adatai között az szerepel hogy a jel/zaj viszonya pl: 90db, az mit jelent? Én arra gondoltam ha pl rákötök egy 100 db-es hangfalat akkor az a hangfal csak 90db-en fog szólni mert annyit bír az erősítő.

Legjobb válasz: db: általában a darab rövidítése dB: deciBell a kérdéses viszonyszám jele Minden elektronikus eszköz termel zajt. A maximális kivezérlésnél mérhetõ jelfeszültség és a 0 bemeneti jelnél kijövõ zajfeszültség hányadosa logaritmikus léptékben. [dB]=20×lg(Ujel/Uzaj) ... 10-es alapú logaritmus Bõvebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Decibel

db: általában a darab rövidítése dB: deciBell a kérdéses viszonyszám jele Minden elektronikus eszköz termel zajt. A maximális kivezérlésnél mérhetõ jelfeszültség és a 0 bemeneti jelnél kijövõ zajfeszültség hányadosa logaritmikus léptékben. [dB]=20×lg(Ujel/Uzaj) ... 10-es alapú logaritmus Bõvebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Decibel
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
Ennek a kettõ adatnak az ég egy adta világon semmi köze egymáshoz, azon kívül, h ua a mértékegység. Az erõsítõ jel-zaj viszonya kb. azt mondja meg, hogy milyen alacsony a zaja az erõsítõnek (minél nagyobb, annál kevesebb a zaj) A hangsugárzó érzékenysége meg azt, hogy 1 wattról 1 méterrõl 1 khz-en mekkorát szól, tehát a hatásfokot! Minél nagyobb, annál jobb hatásfokú a hangsugárzó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érthetõ választ :D

Egy adott hangfalnál a dB mit jelent? Tehát mi a különbség egy 300 W 90 dB és egy 300W 100 dB hangfal között?

Legjobb válasz: elektroakusztikában is használatos: 'Decibel' Hangerõt, pontosabban hang nyomási szintet jelöl egy viszonyított 0db-hez. ez azért bonyolultabb de elég kb ennyit tudnod.

elektroakusztikában is használatos: 'Decibel' Hangerõt, pontosabban hang nyomási szintet jelöl egy viszonyított 0db-hez. ez azért bonyolultabb de elég kb ennyit tudnod.
A válasz röviden: a 300W 100dB érzékenységû hangfal sokkal hangosabban fog szólni mint a másik. (ugyanúgy 300Wnál! ) hosszabban: http://www.hangaruhaz.hu/cms/watt-vagy-decibel-kezdoknek


Melyik százalék mit jelent? Spermavizsgálatos papíron szerepel elsőként a spermaszám, aztán 3 db. százalékos eredmény. Esetleg valaki a normál tartományi határokat is tudja?

Azt mondta a doki, hogy rendben van, de engem érdekelne, hogy "mennyire van rendben". Köszönöm!

Legjobb válasz: Itt írnak bizonyos értékeket, nézd meg ezt az oldalt. Vagy írd meg a párod eredményeit, ahhoz nekem is hozzá szóltak a kedves felhasználói az oldalnak mert én is tudni akartam mi mit jelent és milyen. Nálunk a mozgékonysággal volt is gond, az csak 46% lett egyedül erre mondta a doki hogy az 52%-tól jó. http://babatervezok.otthona.net/vizsgalatok.shtml

Itt írnak bizonyos értékeket, nézd meg ezt az oldalt. Vagy írd meg a párod eredményeit, ahhoz nekem is hozzá szóltak a kedves felhasználói az oldalnak mert én is tudni akartam mi mit jelent és milyen. Nálunk a mozgékonysággal volt is gond, az csak 46% lett egyedül erre mondta a doki hogy az 52%-tól jó. http://babatervezok.otthona.net/vizsgalatok.shtml
A kérdező hozzászólása: Hát mostmár végképp nem értem így, hogy megnéztem ezt az oldalt. :-) a spermaszám 70M/ml(ez az egy adat, amit értek :) . A százalékok : 70%, 10%, 20%, de nem volt odaírva, hogy mi mit jelent. Tudja esetleg valaki?
Írd be itt a mindenbe keresõ-be: spermakép. Sok jó kérdés volt. Hát amire mi rájöttünk a progr.motilitás azt jelenti hány %-uk mozog jól a norm. morphológia pedig azt hány % ami jó "alkatilag" tehát fejrésze stb. minden ok az hány % az összes spermából. Harmadik %érték nekünk nincs a papíron... Remélem azért valamennyit segítettem.
A kérdező hozzászólása: Nem boldogultam....

Szerintetek mit jelent ez: "a mellsőfalban a fundusban balra 1 db 9 mm körülírt solid képlet látható"?

Legjobb válasz: nem tudom midet vizsgálták, de a fundus az valaminek az alját, alsó részét jelenti latinul, de van ilyen mirigy is, h fundus mirigyek...

nem tudom midet vizsgálták, de a fundus az valaminek az alját, alsó részét jelenti latinul, de van ilyen mirigy is, h fundus mirigyek...
ha a szemedrõl van szó benne, az meg a szemfenéket jelenti.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és igazatok van, nem írtam, hogy hüvelyi ultrahang volt...
Én úgy tudom, hogy valamilyen szilárd anyag a solid képlet, amirõl egyelõre nem tudni, hogy mi pontosan.A fundus az méhfenék szerintem ebben a kontextusban.

Ma átmentem egy barátomhoz aki kicsit szegényebb mint mások. Volt rajta 2 db zokni és a fiú nem vett fel zoknit mert nem volt tiszta én pedig az egyiket neki adtam. A másik bátja azt mondta ez szép volt ez mit jelent?

Kèt barátom volt ott azt mondták ez szép volt.Ezt mire értették?

Legjobb válasz: Rajtam volt 2 zokni és az egyiket neki adtam.Ès nem a bátja hanem a barátja mondta azt hogy ez szép volt. (Kérdezò voltam)

A kérdező hozzászólása: Rajtam volt 2 zokni és az egyiket neki adtam.Ès nem a bátja hanem a barátja mondta azt hogy ez szép volt. (Kérdezò voltam)
kedves gesztus volt. -így értették.
Anyádra:)
Úgy értette, hogy szép volt= rendes, jó cselekedet volt tõled, és szerintem is:) Jószívû vagy:)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, köszönöm tõletek is ! :)

30. Mit jelent a 4C, 2Na és 10Al (anyagmennyiség, db, tömeg)?

Legjobb válasz: Ezek atomszámokat jelentenek!

Ezek atomszámokat jelentenek!
Gondolom anyagmennyiség vagy db, de ez a kontextustól függ. Milyen szövegkörnyezetben van? Ha egyenletben, akkor anyagmennyiséget.

Mit jelent az, hogy Akkumulátor:4 db elem/akkumulátor (AA)?

Ezt egy fényképez?gépnél olvastam. Arra gondoltam, hogy 4db elem, de mért van mellette a /(per) AKKUMULÁTOR. Ezt úgy kell érteni, hogy akkumulátor+4db elem. Vagy pedig vagy elem vagy akkumulátor. Nem vagyok jártas az ilyenekben.

Legjobb válasz: Vagy elem vagy akkumulátor.

Vagy elem vagy akkumulátor.
4darab ceruzaelem, vagy 4 darab ceruza akkumulátor.

Mit jelent az, hogy naponta 2-2 db kapszulát reggel és este folyadékkal bevenni?

Most akkor naponta 2db -ot, reggel 1 -et, este 1 -et? Vagy Reggel 2-őt, este 2-őt? Nem értem... Õ róla van szó: <http://www.letsgoherbaria.hu/lets_go_sweet_kapszula

Legjobb válasz: Reggel 2, este 2. Ezt jelenti a 2-2. Ha 1-1 lenne, az jelentené a reggel 1 este 1-et.

Reggel 2, este 2. Ezt jelenti a 2-2. Ha 1-1 lenne, az jelentené a reggel 1 este 1-et.
2-2db azt jelenti, hogy kettõ reggel kettõ este, és mindezt folyadékkal vedd be. Elég egyértelmû szerintem, de ha mégsem akkor most már az lesz :D 24/L
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. :)
A kérdező hozzászólása: Már mindegy, bevettem most kettõt, de holnaptól normálisan szedem.
Holnap reggeltõl kezd el normálisan.
A kérdező hozzászólása: Jó, tehát most vegyek be kettõt és holnap reggel kettõt? Eddig egyet szedtem, és alig éreztem eddig a hatását, pedig már egy hete szedem. Most megint megnéztem az adatlapját ennek a sz*rnak, és most látom hogy mintha kettõt kéne reggel, kettõt este.
A kérdező hozzászólása: Na most akkor kedves második hozzászóló. Kinek van igaza? Csak mert elõtted szóló mást mond mint te.
Utolsó te sem tudsz olvasni? 2-2 db kapszulát reggel és este folyadékkal bevenni. Te tényleg azt hiszed, hogy a 2-2 az 1-1-et jelent? Ne vicceljünk már.
Reggel 1, este 1. Mi olyan érthetetlen ezen?
Ne hallgass rájuk !!! Majd én segítek értelmezni ezt a földönkívüli szaknyelvet . Megkérdeztem egy Vegyészmérnök ismerõsömet nekem õ magyarázta el. (Õ ebbõl írta a Dr-i disszertációját) szóval:Az Hogy "naponta 2-2 db kapszulát reggel és este folyadékkal bevenni" Az azt jelenti hogy: NAPONTA 2-2 DB KAPSZULÁT REGGEL ÉS ESTE FOLYADÉKKAL BEVENNI


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!