Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent cukor (51 db)

Kémiában a réz kettő oxid mit jelent? (CuO)

Azt nem értem, hogy miért nem simán rézoxid-ot mondunk.

Legjobb válasz: azért,mert a rézion lehet háromszorosan pozitív töltésû ion is,mivel d mezõ eleme, és fel kell tüntetni,hogy milyen ionként szerepel a vegyületben

azért, mert a rézion lehet háromszorosan pozitív töltésû ion is, mivel d mezõ eleme, és fel kell tüntetni, hogy milyen ionként szerepel a vegyületben
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Még annyit, hogy akkor a cink 2 oxid is lehetne 3+ töltésû? Ott is ugyanezért kell mondani?
nem, a cink-oxid csak 2-szeresen pozitív töltésû ion, nem mindegyik elem, amelyik a d mezõben van viselkedik úgy mint a réz
ja de, lehet 3-szorosan pozitív is, bocsi, mivel a periódusos rendszerben olyan fõcsoportban van, ami ezt lehetõvé teszi:) )
Háromszorosan pozitív????? Ne vicceljük már. Az oxigén oxidációs száma a vegyületeiben esetek legnagyobb többségében -2, kivételek a peroxidok. Annak érdekében, hogy tudjuk milyen oxidációs számmal fordul elõ az adott fém a vegyületben, zárójelben fel kell tüntetni, abban az esetben, ha a fémnek több oxidációs száma lehetséges. A réznek az oxidációs száma 1 és 2 lehet, ezért megkülönböztetünk: réz(I)-oxid: Cu2O réz(II)-oxid: CuO

Hogyan lehet summa cum laude-val diplomázni? Egyáltalán mit jelent ez?

Legjobb válasz: google: summa cum laude - elsõ találat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tudom%C3%A1nyos_fokozat Summa cum laude: A magyar fõiskolákon és egyetemeken az a jelesre teljesített diploma amely megszerzése alatt az illetõ összes tantárgyát ötösre teljesíti. Magna cum laude A magyar fõiskolákon és egyetemeken az a jelesre teljesített diploma amely megszerzése alatt az illetõ összes kapott osztályzata ötös.

google: summa cum laude - elsõ találat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tudom%C3%A1nyos_fokozat Summa cum laude: A magyar fõiskolákon és egyetemeken az a jelesre teljesített diploma amely megszerzése alatt az illetõ összes tantárgyát ötösre teljesíti. Magna cum laude A magyar fõiskolákon és egyetemeken az a jelesre teljesített diploma amely megszerzése alatt az illetõ összes kapott osztályzata ötös.

Mit jelent egy nadrágnál az, hogy "boot cut". Miben külömbözik a nem-boot cut nadrágoktól?

Legjobb válasz: nem nem nem. a boot cut feszes majdnem végig a lábadon, és az alján kicsit bövül, enyhén trapéz. tudod csizmán belül hordani, mert a csizma száráig feszes, viszont kivül is, mert rátudod huzni csizmára. :)

nem nem nem. a boot cut feszes majdnem végig a lábadon, és az alján kicsit bövül, enyhén trapéz. tudod csizmán belül hordani, mert a csizma száráig feszes, viszont kivül is, mert rátudod huzni csizmára. :)
Csizmával való viselésre van tervezve.
kicsit rövidebb mint a "normál".


Lányok! Ha egy fiúra azt mondjátok, hogy aranyos vagy cuki az mit jelent pontosan? Nektek milyen fiúk számítanak aranyosnak, cukinak?

Legjobb válasz: Ha egy lány azt mondja rád hogy cuki , nehogy azt hidd hogy bejössz neki ;) ( legalábbis a legtöbb esetben )

Ha egy lány azt mondja rád hogy cuki , nehogy azt hidd hogy bejössz neki ;) ( legalábbis a legtöbb esetben )
Ha azt mondom, hogy cuki a fiú, akkor ôt nem tartom b*zinak.
Nem tudom, számít-e, de leírom; Ha valamelyik fiúnak ÉN azt mondom, hogy "aranyos", akkor az azt jelenti: "Úgy beöltöztetném lánynak~" Gondolom, nem vagyok egyedül.... :D
Attól függ. Külsõre nem szoktam mondani, hogy aranyos, viszont ha tetszik az illetõ, és valami kedves, aranyos dolgot mond/tesz, akkor mondom neki, hogy aranyosa vagy. Aki nem tetszik annak nem mondom
22/l
Lányok akkor mit használtok? milyyen jelzõket? Én igenis azt mondom hogy aranyos vagy cuki ha tetszik valaki!
én egy ilyen typera is azt mondanám külsõleg, hogy cuki és aranyos. http://www.zimbio.com/pictures/zz4Wl2YitWC/NBC+Universal+TCA.. Belsõre meg hát udvarias és vicces, vagy esetleg néha kicsit ügyetlen vagy szerény, aki nem az a bunkó, beképzelt szépfiú. :)
A kérdező hozzászólása: Hát ez eléggé lehangoló. Akkor ezek szerint csak azért, mert kisfiús vagyok külsõre, adottságaim által már is b.zinak kell elkönyvelni?! -.- Ez nem igazság, ismerek homokos srácot és az egy benga nagy izomállat, de miért csak az aranyos, cuki srácokról hiszik azt, hogy melegek? A fenébe is, bár nagy benga állat lennék én is! Úgy látszik az aranyos, cuki srác dolog egy átok.
Nálam: Aranyos= kedves, jófej, segítôkész, bókol (belsô tulajdonság) Cuki= gyerekes kinézetû (külsô tulajdonság)
Cukit én sem használok, az nagyon dedós... Itt nem tudom milyen az átlagéletkor a lányok közt, de számomra egy férfi akkor aranyos, ha reggel behozza a kávémat, esetleg fõz egy teát, vagy azt azt mondja "sietek haza hozzád", esetleg zavarbajön, ha megdícsérem, mint egy kisfiú, vagy azon bevallja, hogy hónapok óta kinézte a karácsonyi ajándékom, és effélék. Szerintem akkor aranyos egy pasi, amikor a hétköznapi érzelmi állapotától sokkal nyíltabb és ha úgy tetszik, "csöpögõs". De ez csak más számára az, nekem aranyos :)
Ha nem tetszik, de kedves, akkor aranyos.. Cuki jelzõt inkább csak a gyerekekre használok, illetve van egy barátnõm, aki a gyerekes cseppet sem férfias pasikra bukik, nah az õ barátaira szoktam mondani, hogy jah..cuki... Magyarul semmi férfias nincs benne.. vagy meleg.. de rájuk sem pozitív értelemben használom, hanem így utalok rájuk pl nagyobb társaságban.. pl: "Tudod õ is az a fajta cuki pasi.." Így a haverok tudják, hogy melegnek tartom..
Én azt szoktam mondani, hogy a csúnya kisgyerekre mondják, hogy aranyos. Ha nem jön be külsõre, viszont kedves, rendes, akkor aranyos. Cukit nem használom fiúra, az gáz szó. :D
Ha azt mondja egy lány, hogy aranyos vagy, akkor azt tényleg úgy érti, hogy aranyos vagy. De lehet hogy tetszel neki, mert pl. szerintem az én barátom is cuki :)
Barátzóna.
Olyan srácokra, akiket legszívesebben megzabálnánk, mert olyan, mint egy kisgyerek :D
Én akkor mondom a fiúra, hogy cuki, ha arin néz ki, vagy ha oda-vissza vagyok érte.

Precurmius foedus cum morte cum infero fecimus pactum vagy mi ez? Ez mit jelent magyarul?

Legjobb válasz: "Szövetséget kötöttünk a halállal és paktumot a pokollal" vmi sátánista baromság

"Szövetséget kötöttünk a halállal és paktumot a pokollal" vmi sátánista baromság
A kérdező hozzászólása: Percurrimus foedus cum morte et cum inferno fecimus pactum
Malvin Székesfehérváron született, Szekszárdon járt iskolába

Tini lányok, ha egy fiúra azt mondjátok, hogy cuki az mit jelent nálatok, jót vagy rosszat és olyankor akartok is valamit a fiútól vagy csak úgy mondjátok?

Mert valamiért minden lány, aki nem tart rondának azt mondja rám, hogy cuki vagyok, néha helyesnek is mondnak, de inkább a cukit mondja minden lány elsõre, ha képet lát rólam és nem tudom ez most pontosan mit jelent a lányoknál, van-e esélyem a lánynál vagy ez semmi jót nem jelent?

Legjobb válasz: Ha rám egy tini lány, azt mondaná, hogy cuki, elmenne az életkedvem is.

Ha rám egy tini lány, azt mondaná, hogy cuki, elmenne az életkedvem is.
16 év alatt van, fölötte felejtõs, oda már kiskutyát vesznek, ha cukiságra vágynak
Ugyanazt mint a helyes csak egy kicsit oan aranyosabb na arra szoktuk mondani!! És ezt jónak vedd!! ;)
Vagy azt, hogy kisfiúsan nézel ki vagy tetszel nekik külsöre. Ettöl még nem biztos, hogy akarnak valamit.
Ha rossz lenne azt inkabb elkuldenem a jo budos francba... Termeszetesen jo, de van, ha csak baratilag mondjuk...
Szerintem ez pozitív megnyilvànulàs, én azokra a fiúkra szoktam mondani, akik helyesek, de nem férfiasak még túlságosan, mert fiatalok, de attól még jóképûek. Színészek között is van olyan, akit cukinak tartok, de ugyanakkor szívdöglesztõnek is. pl.Orlando Bloom. :)
Én nem szoktam cukinak titulálni semmilyen fiút. Vagy helyes, vagy nem. Ennyi.
Cuki=aranyos, helyes

Mit jelent, ha cukinak hívott?

14F vagyok, egyik lány osztálytársam azt mondta, hogy cuki vagyok. Ez jelent valamit?

Legjobb válasz: Igen. Azt gondolja, cuki vagy.

Igen. Azt gondolja, cuki vagy.
Nem! Nekem azt mondta, hogy imád! És sokszor mondta, és tisztáztuk, hogy barátilag gondolja! De drukkolok! Talán te jobb helyzetben vagy! ;)
Hát, ahhoz, hogy meg lehessen ítélni, hallani kellett volna a hanghordozást, meg látni hogy te meg õ hogy néztek ki (pl ha õ hozzád képest sokkal helyesebb, akkor mást jelent, mintha te vagy helyes)
a lanyok mondanak mindenfelet.:) (en mar csak tudom, mert en is ilyen vagyok) de amig nem mond egy kicsivel konkretabbat addig nem lehet tudni:) 14/L
Azt, hogy pozitív véleménnyel van rólad.
azt hogy cuki ._.
azt jelenti h cuki.:DD ebbõl kinek jön le az h ronda?istenem.xd
Nekem már sok csaj mondta ezt sõt még volt köztük 12.-dikes is Lehet azért mert alacsony vagyok(170cm) és jóképû
hh egy fiura azt mondom cuki akkor arra gondolok h joképu es helyes
attól függ hogy néz ki a fiú, mert én van amikor azért mondom, mert helyes, de lehet hogy azért, mert nagyon kedves, aranyos dolgot csinál, de az is megesett már, hogy nagyon kisfiús arca volt, de helyes lett volna, csak gyerekesen nézett ki

Mit jelent ez az angol kifejezés: "cut down like slow poison"?

Legjobb válasz: Most lehet akkora hülyeséget írok :) de megpróbálom megfejteni :) cut down -> levág, lerövidít , csökkent mint amit mondjuk a méreg tesz az élettel lerövidíti levágja lecsökkent szerintem ez lehet a kulcs :) De linkeld be ide hogy honnan szedted ezt és úgy könnyebb megfejteni:) Zeneszövegbõl való ugye?

Most lehet akkora hülyeséget írok :) de megpróbálom megfejteni :) cut down -> levág, lerövidít , csökkent mint amit mondjuk a méreg tesz az élettel lerövidíti levágja lecsökkent szerintem ez lehet a kulcs :) De linkeld be ide hogy honnan szedted ezt és úgy könnyebb megfejteni:) Zeneszövegbõl való ugye?
A kérdező hozzászólása: http://www.metrolyrics.com/slow-poison-lyrics-bravery.html

Most komolyan mit jelent ha azt mondják a lányok egy fiúnak, hogy cuki?

cuki

Legjobb válasz: Azt, hogy cuki. Ki hitte volna. :)

Azt, hogy cuki. Ki hitte volna. :)
Rááá csesz téééél :D
Az azt jelenti ilyen esetben, hogy szívesen berakna a plüssállatgyûjteményébe, de semm több...
Azt, hogy barát zónába kerültél. Onnan nincs menekvés.
Ja, hát lekoptatásnál nincs kb. semmi jelentése. Csak mondanak valamit ami épp eszükbe jut.
Semmi jót nem jelent. Nekem már részeg bombázó is mondta, hogy olyan aranyos vagyok meg a facebookos képeim alá is írták csajok, hogy cuki vagyok. Na és mi a tanulság ebbõl? Hogy ronda, alacsony, sovány srác vagyok, aki a kutyának sem kell. Szóval gondolom már rájöttél a cuki szó jelentésére.
Az azt jelenti hogy buktad fiacskám!
Azt, hogy a lány azt gondolja, hogy a srác cuki. Szerinted?
A kérdező hozzászólása: úgy értem csajozás közben mondja nekem a csaj pl. nagyon cuki vagy de van barátom , ezzel most azt érti esélytelen vagyok vagy csak hülyít?
Komolyan?
én már mondtam barátnõmnek olyan pasira aki bejött hogy " olyan cuki *-* " szóval azért nem biztos, hogy csúnyának találnak titeket, ha le cukiznak :D de a kérdezõ esetében nem jelent jót, mert hozzátette, hogy van barátja. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!