Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az ultrahang eredmény (7 db)

Mit jelent az a cysterna magna? Nektek a 18. heti genetikai ultrahangon hány mm lett az eredménye?

Legjobb válasz: Nekem nem. Csak koponyaátmérõt néztek mindkét irányban. Nagyon gyorsan lezavarta a doki, futószalagon jöttek be a nõk. 2 perc se volt az egész.

Nekem nem. Csak koponyaátmérõt néztek mindkét irányban. Nagyon gyorsan lezavarta a doki, futószalagon jöttek be a nõk. 2 perc se volt az egész.
Tudtommal csak az afp kötelezõ. Mennyi lett annak az eredménye? Nem mondott semmit a dokid?Hogy miért kell uh-ra menned, vagy valami??
2, 5 alatt normális, az AFP eredményére meg amúgy sem kell adni, túl pontatlan, megbízhatatlan. A legtöbb külföldi országban már nem is csinálják.
A kérdező hozzászólása: Elõbb voltam ultrahangon, az afp eredmény késõbb jött meg.Az afp eredményem 2, 16 MoM lett, emiatt aggódom egy kicsit. Köszönöm a válaszokat!
nekem sem mértek ilyet... 20 hetes km
18. heti Uh szûrés minden kismamának kötelezõ.
Pontosan nemtudom, de az agy területén van, az biztos. Pontosan mit írtak?
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudtam, hogy kötelezõ. Afp + gen.uh.
Igen, valószínû, hogy agykamrát jelent. Téged miért küldtek genetikai uh-ra?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Csak annyit írtak, hogy 8mm és kíváncsi vagyok, hogy ez milyen eredmény. Nektek nem néztek ilyet?
Szó szerint nagy kamrát, nagy üreget jelent latinul. Talán agykamra?
Ezt akkor mérik csak le, ha pl tágulatot látnak.Amúgy nincs mit lemérni.Sajna azt nem tudom, hogy mennyi a határérték.Kérdezz rá a dokidnál.

12 hetes ultrahangon crl:55mm, NT:11, 7mm? Mit jelent az NT? Jók ezek az eredmények?

Legjobb válasz: Az NT= tarkóredõ. Ami 3mm-ig jó. Nincs az elírva neked?? Mondjuk, 1,17-re??

Az NT= tarkóredõ. Ami 3mm-ig jó. Nincs az elírva neked?? Mondjuk, 1, 17-re??
A crl a magzat hosszát jelenti, tehát már 5 és fél cm a BABÁD! Az nt-t nem találtam sehol...Próbáld meg a google keresõjébe beítni, hogy "ultrahangos rövidítések", és egy csomó választ találsz rá!
én ugy tudom, hogy az NT a tarkóredõ, de az semmiképp sem hosszabb, mint a gyerek, szóval szerintem is elírták és 1, 17 mm a legjobb 3-4mm-tõl "markáns", vagyis lehet abnormális!
A kérdező hozzászólása: Hát lehet hogy elírták!!!Holnap visszamegyek a terhesség gondozóba, és kérek még egy beutalót ultrahangra!!!Azért ez durva hogyha ilyen sújosan elirja a doki!Még jó hogy van ez az oldal, meg Net!!Köszönöm a válaszokat!
Szerintem is menj vissza, ez azért tényleg nem kicsi baki... Biztosan minden rendben van!
Szia ezen az oldalon megtalálsz minden adatot a baba méretekrõl tájékoztató jelleggel és rövidítésekkel: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat 15+5 napos kismama

Mit jelent ez az ultrahang eredmény?

ma voltam uh,mert 2hónapja nincs menzim.a doki ez írta a papirra:rendesnél kisebb uterus,az uterus 50*30mm anteflectált.aki tud segítsen.köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Ez azt jelenti, hogy az átlegosnál kisebb a méhed és elõrehajló....az, hogy elõrehajló, azt nem tudom, h mennyire baj, de az hogy kisebb, szerintem nem gond. Nekem is kicsi (volt) a méhem és rendszertelen volt a menstruációm és mindezek ellenére jelenleg 30 hetes boldog kismama vagyok!

Szia! Ez azt jelenti, hogy az átlegosnál kisebb a méhed és elõrehajló....az, hogy elõrehajló, azt nem tudom, h mennyire baj, de az hogy kisebb, szerintem nem gond. Nekem is kicsi (volt) a méhem és rendszertelen volt a menstruációm és mindezek ellenére jelenleg 30 hetes boldog kismama vagyok!

Voltam nőgyógyászatnál és elkültek ultrahngra, mert arra gyanakodtam, hogy terhes vagyok. Az ultrahang papíron ez az eredmény van írva:5.5cm tengelyhosszuságú uterusban 4mm-es endom. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Annyit jelent, hogy 5,5 centis méhben 4 milliméteres nyálkahártya van. Ez a lelet sajnos nem támasztja alá a terhesség tényét.

Annyit jelent, hogy 5, 5 centis méhben 4 milliméteres nyálkahártya van. Ez a lelet sajnos nem támasztja alá a terhesség tényét.
Uterus a méh, hosszában 5, 5 cm hosszú, endom. valsószínûleg az endometrium, vagyis a méhnyálkahártya, és ez a vastagságát jelzi. Nem vagy terhes a lelet alapján (szerintem.. nem vagyok orvos)

Mit jelent a 38. héten kapott ultrahang eredmény? BPD:91mm FK:310mm OC:105mm THD:93mm F:69.5mm ADRI:0.77 pl. ez az ADRI idáig nem volt. Az mi?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. A súlyát melyik adatból lehet megállapítani? Mert nálunk nem mondják meg sajnos.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A súlyát melyik adatból lehet megállapítani? Mert nálunk nem mondják meg sajnos.
Holnap megyek én is uh-ra, 37+2 hetes vagyok.Megírom az eredményeket!
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Találtam ezt az oldalt, ez a kalkulátor viszonylag részletes tájékoztatást is ad, ajánlom figyelmedbe.
A kérdező hozzászólása: Megtudtam, hogy az ADRI a köldökzsinór keringést mutatja. A védõnõm mondta, hogy kb.0, 75-0, 80 körül szokott lenni.

Mit jelent a 31-ik heti ultrahangon ez az eredmény: RI. KZS: 0.79? (köldökzsinóron mit néznek? )

Legjobb válasz: A benne lévõ vér áramlását(flowmetria)nézik,ha rosz a keringése a k.zsinórnak a baba nem jut elég oxigénhez.

A benne lévõ vér áramlását(flowmetria)nézik, ha rosz a keringése a k.zsinórnak a baba nem jut elég oxigénhez.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!

Csípő ultrahangon mit jelent ez az eredmény:"I. a"?

Legjobb válasz: Úgy tudom, az I.a tökéletes. Nekünk II.a volt, pár hónapig terpeszpelust kellett hordania a babánknak, de teljesen rendbe jött. De ha tutira akarsz menni, akkor kérdezd meg a dr.nõt. http://www.orvostudakozo.hu/OrvosValaszol/DrAndrassyIlona

Úgy tudom, az I.a tökéletes. Nekünk II.a volt, pár hónapig terpeszpelust kellett hordania a babánknak, de teljesen rendbe jött. De ha tutira akarsz menni, akkor kérdezd meg a dr.nõt. http://www.orvostudakozo.hu/OrvosValaszol/DrAndrassyIlona
Azt, hogy egészséges a lába:) Az ortopéd orvosok római számokkal jelzik az elváltozás súlyosságát: az I-es az egészséges, a II, III, IV-es pedig a beteg csípõízületet jelöli. Ezeken belül is vannak kategóriák, mint például Ia, Ib, mivel mindkét lábat külön számmal jelölik.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó!Köszi!Igen, mindkét lábához ugyan ez van írva.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!