Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az ultrahang (54 db)

Mit jelent az ultrahang leleten az, hogy Átlagos mennyiségű magzatvíz. I. KPT. ?

Nem tudom, hogy a magzatvizes dologhopz van köze vagy máshoz.. de pont volt köztük. találkozott már valaki ezzel a jelöléssel?

Legjobb válasz: szerintem ez jót jelent, mármint, hoyg átlagos mennyiségû

szerintem ez jót jelent, mármint, hoyg átlagos mennyiségû
Az átlagos magzatvíz az azt jelenti, hogy átlagos, azaz teljesen rendben van, az I. KPT peddig arra vonatkozik, hogy a baba háta az anya bal oldalán helyezkedik el.
A kérdező hozzászólása: Kedves Tazika!! Köszönöm a válaszod! De szerinted még aktuális a kérdésem???? :D 4, 5 éves a kis "KPT"-m épp oviban ünnepli a mikulást.. :) )) És azóta már kettõ másik is kibújt! De azért köszönöm a választ hátha másnak segít! :)

Mit jelent az ultrahangon a TX rövidítés?

Legjobb válasz: szerintem a thorax-ot rövidítik így, az pedig a mellkasátmérõ.

szerintem a thorax-ot rövidítik így, az pedig a mellkasátmérõ.
Az, amit írt az 1. v. is, mellkasátmérõ, csk ált thx szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
A kérdező hozzászólása: 28hetes vagyok tx:65. Az jó?

Mit jelent az ultrahangon a TAD érték?

Minden mást megtaláltam de ezt nem sikerült kiderítenem.

Legjobb válasz: mellkas átmérõje http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=41

mellkas átmérõje http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=41

Az agyi ultrahangon mit jelent az, hogy a fehérállomány szokásosnál echódúsabb?

Legjobb válasz: Echo=visszhang > visszhangdúsabb (több jel érkezik vissza), ultrahangot erõsen visszaverõ tömör szövetnél használják a kifejezést. Tehát az agyad "tömörebb" lehet :D Az, hogy ez mit jelent, nem tudom.

Echo=visszhang > visszhangdúsabb (több jel érkezik vissza), ultrahangot erõsen visszaverõ tömör szövetnél használják a kifejezést. Tehát az agyad "tömörebb" lehet :D Az, hogy ez mit jelent, nem tudom.

Mit jelent az, hogy 3 mm-es echoszegény részlet ábrázolódik? Pajzsmirigy ultrahangon voltam

Legjobb válasz: Az ultrahangot gyengén visszaverõ (pl. alacsony sûrûségû szövet az ultrahang vizsgálaton.

Az ultrahangot gyengén visszaverõ (pl. alacsony sûrûségû szövet az ultrahang vizsgálaton.
A kérdező hozzászólása: és ez bajt jelent?
Ha elkezd nõni és/vagy a pajzsmirigy hormonja a vérben alacsony-magas lesz, akkor igen. Addig csak ott van. Bár szerintem kaptál leletet az UH-on és arra van le írva minden válasz a kérdésedre. Van BNO kódkeresõ a neten...
Figyelemmel kell kísérni, de a 3 mm-es göbje az emberek legalább háromnegyedének van úgy, hogy nem okoz problémát élete folyamán. Ha most normális is a TSH-d, akkor is érdemes évente egy TSH-t nézetni!

Mit jelent az alábbi ultrahang lelet?

A máj mérs. megnagyobbodott, echódús structúrát mutat, benne körülírt elváltozás nem látható. Az epehólyag kömentes, az epeutak nem tágabbak. Norm. choledochus, pancreas, lép, vesék. A retroperitoneumban és a kismedencében kóros terime nem látható. Szabad-, körülírt hasi folyadékgyülem, ill. pleuralis folyadék nem mutatható ki. Vélemény: Hepatomegalia, diffuse májlaesio.

Legjobb válasz: A letetet nem magyaráznám, majdnem teljesen negatív. A vélemény szerint a máj kissé megnagyobbodott és szerkezete valamelyes károsodást mutat. Hogy ez mitõl van? Akár masszív alkohol fogyasztástól, bizonyos gyógyszerek szedésétõl, vagy egyéb, eddig ki nem mutatott betegségtõl is lehet.

A letetet nem magyaráznám, majdnem teljesen negatív. A vélemény szerint a máj kissé megnagyobbodott és szerkezete valamelyes károsodást mutat. Hogy ez mitõl van? Akár masszív alkohol fogyasztástól, bizonyos gyógyszerek szedésétõl, vagy egyéb, eddig ki nem mutatott betegségtõl is lehet.
Nekem a kövérségtõl volt ilyen lelet. diétáznom kell.
A kérdező hozzászólása: Én is túlsúlyos vagyok, inni egyáltalán nem iszom. Az azonban aggaszt, hogy megjegyezte az orvos, hogy csúnyán el van zsírosodva a májam, de ezt sehol sem tüntette fel.
A túlsúly önmagában nem feltétlenül okoz májkárosodást. Ultrahanggal észlelhetõ májelváltozást okozhatnak pl. a koleszterin csökkentõ gyógyszerek is. A máj zsírtartalmának változása, zsírosodása egészen addig nem probléma, amíg az a máj mûködése szempontjából (labor paraméterek!) kóros nem lesz.
A túlsúly okozhatja a máj elzsírosodását. Tudom, hogy nem egyszerû, de próbálj meg lefogyni. Az elzsírosodás visszafordítható folyamat.
A kérdező hozzászólása: Ez a gond, hogy semmiféle koleszterincsökkentõt nem szedtem, se disznózsíros disznófületfarkat nem ettem. A családban sincs ilyen, hogy azt mondjam, hogy hajlam legyen. Nem hazudok, nyilván nem étkeztem túl egészségesen, ha eljutottam idáig, de azért ennyire nem toltam durván. Ráadásul fogalmam sincs, hogy milyen mértékû ez a károsodás, zsírosodás, vagy mittudommineknevezzem, mert ahogy ti is írjátok, errõl semmi sincs a leleten. Most akkor mi van?
A kérdező hozzászólása: Az hogy visszafordítható, errõl meg azt mondta az orvos, hogy ez javulni már nem fog, ilyen marad.
Hát, akkor lehet, hogy csak enyhébb formában reverzibilis a dolog. Keress rá arra, hogy "nem alkoholos zsírmáj".
A kérdező hozzászólása: Nektek mi volt? Miért kellett?
6 hónaposan megmûtötték a koponyáját, sokat szépült, fejlõdésben semmi hátránya nincs, idõben mûtötték, félévente kontrollra járunk 6 éves koráig. De minden rendben, örülök hogy túl vagyunk a nehezén, és hogy idõben elvittük:)
Megkérdezhetem, hogy miért kellett nektek a vizsálat, mi is voltunk.
A kérdező hozzászólása: Szia! A kisfiam koraszülött lett! Elég sûrûn volt neki mindenféle uh. mindig minden rendben volt az agyi uh.-k alatt csak most olvastam a zárójelentésében, hogy az utolsónál ez állt. Bár errõl egyik orvos se mondott semmit.
echodens - ultrahangot erõsen visszaverõ tömör szövet, echodús - lásd: echodens
kérdezz rá a dokitól! ha gond lenne, szóltak volna szerintem! lehet, hogy koraszülötteknél ez gyakran eõfordul, ezért talán normálisnak tekintik, ráadásul azt írod, csak a szokásosnál echódúsabb. ez utalhat pici vérzésre vagy egyéb elváltozásra pl. , de nem akarok vészmadárkodni! ezt mi innen nem tudhatjuk. ismétlem! ha baj lenne, biztos, hogy mondták volna!!!!
Nekünk furcsa volt a fejformánk, vízfejûségre, agykamratágulatra gonoltak, de mivelezt nem taláták, ráírták, hogy dismorfiás arca van, még csak nem is a koponyáját írták a záróra.perszeén is csak otthon vettem észre a záróban. Hiába kérdeztem a háziorvost õ nem értett hozzá.Miután már az ügyeleten is megjegyezték hogy furcsa koponyája van, elvittem neurológushoz, aki egy másik ultrahang után megállapította, hogy koponyacsontosodái zavara van a babának. Tehát semmi hasonló nincs a babánkban, csak annyit akartam mondani, hogy járj utána másik orvosnál is, mert ha mi nem megyünk utána magunktól, azóta már lebénulhatott, megvakulhatott volna, mert a cscsemõosztályon ennyit foglalkoztak sajnos vele. Jobb ha kizársz bármi bajt, én is így mentem el, hogy tudom az enyémnek semmi baja, aztán mégis volt, még jó hogy nem hagyott nyugodni.
A kérdező hozzászólása: De ugye most már minden rendben van?
szerintem igen, de kérdezz rá a dokira, hogy megnyugodj!

Mit jelent az, hogy a nyálkahártya: 5 mm? Ultrahangon voltam, azt mondták, elment a babám, 8 hetesen.

Legjobb válasz: Sajnálom:( Azért ilyen kicsi a nyálkahártya, mert a babával együtt levált. Hamarosan újra próbálkozhattok, gondolj arra, hogy biztosan oka volt, hogy nem maradt veletek, lehet nem lett volna egészséges!

Sajnálom:( Azért ilyen kicsi a nyálkahártya, mert a babával együtt levált. Hamarosan újra próbálkozhattok, gondolj arra, hogy biztosan oka volt, hogy nem maradt veletek, lehet nem lett volna egészséges!
A nyálkahártya az, ami leválik menstruációnál. Ebbe ágyazódik be az embrió. Az 5 mm tényleg nagyon vékony:( Nekem 4 hetesen volt 17mm. Nagyon sajnálom.
véreztél is? sajnálom, 5 mm valóban ezt jelentheti :(
sajnálom :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!