Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az orvos (106 db)

Mit jelent az orvosi papíron a kéztrémor, romberg bizonytalan valamint: a májf. , neurológia, EKG co? Pontosan milyen vizsgálatok ezek vér vizelet vagy mi? A májf-nél az alkoholt nézik?

Legjobb válasz: kéztrémor=kézremegés, májfunkció,ekg=szív, van ott még több minden azon a papíron gondolom. A májnál nyilván azt nézik megnagyobbodott e vagy ilyesmi és ennek állapota rosszabodhat ha valaki pl hosszabb ideje alkoholizál.

kéztrémor=kézremegés, májfunkció, ekg=szív, van ott még több minden azon a papíron gondolom. A májnál nyilván azt nézik megnagyobbodott e vagy ilyesmi és ennek állapota rosszabodhat ha valaki pl hosszabb ideje alkoholizál.
Csak kiegészítem, amit az elõzõ válaszadó írt: a Romberg-teszt az egyensúlyérzéket vizsgálja, ha ez bizonytalan, akkor imbolyogsz/szédülsz. A májfunkciós vizsgálatnál a májenzimeket nézik, ha ezek emelkedettek, az alkohol- v. gyógyszerfüggõségre utalhat. Alapesetben nem nézik az alkoholt, hanem ezzel az enzimszinteket mérik. A neurológia magyarul ideggyógyászat, ami az idegek, idegpályák épségét, esetleges sérüléseit vizsgálja (tehát nem elmebeteg, akit ide küldenek!). A májfunkciót vérbõl nézik, a neurológia "normál" orvosi vizsgálat, sétálnia és különbözõ gyakorlatokat kell végigcsinálnia majd a betegnek, pl. az orrát megérintenie becsukott szemmel, stb. Az egyes refelexeket ellazított testhelyzetben is nézi az orvos úgy, hogy egy kis kalapácsserû eszközzel ráüt az ínra (teljesen fájdalommentes a vizsgálat és nem tart sokáig). Az EKG-nál kis elektródákat raknak a tested különbözõ pontjaira (mellkason elektródák, csuklón és bokán végtagelevezetéses csipesz). Ezt követõen vagy nyugodtan le kell feküdnöd, vagy terheléses EKG során a vizsgáló utasításai szerint valamilyen mozgást kell végezned.
Kez remeges lehet Pajzsmirigy tultengestol is * Grave's betegseg), azzal altalaban a pulzus if felmegy es sokaknal az alvas is problemas

18 hetes 3 napos terhes vagyok. Az uh leleten a köv: Placenta:hátsó falon, érinti a belső méhszájat. Ez mit jelent? Az orvos azt mondta, ez nem annyira súlyos, írt fel Magnesii Citrici-t, napi 4x1-et! Mire számíthatok? Teljesen el vagyok keseredve!

Legjobb válasz: Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!

Ne aggódj. Ilyenkor nekem is a hátsó falon volt, aztán 4 hét múlva a mellsõ falon. Ami rosszat jelethet az az, hogy érinti a belsõ méhszájat. De ez csak azért probléma, mert ha továbbra is így marad, akkor császár lesz belõle. De a kicsit ez nem károsítja. De nyugi, ilyenkor még minden változhat!
Szia, a placenta a terhesség során "vándorol", és általában felfelé szokott, ezért mondhatta a dokid, hogy ne aggódj, hiszen ez a helyzet változni fog :)
Ne agódj, nekem is ez a problémám.A terhesség élõrehaladtával majd feljeb fog menni a mhélepény, pihenj nagyon sokat, szedd a magnesit, ne emeljél, ne cipekedj és minden rendben lesz!Jó babavárást.27hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat!

Mit jelent az orvosi leleten (vérkép) az LDH? Mi van akkor, ha magas?

Legjobb válasz: Itt nézd meg! http://209.85.135.104/search?q=cache:ZlOjBPA4OScJ:www.hazipa.. A legtöbb laboreredmény jelentését megtalálod... remélem, segít.

Itt nézd meg! http://209.85.135.104/search?q=cache:ZlOjBPA4OScJ:www.hazipa.. A legtöbb laboreredmény jelentését megtalálod... remélem, segít.
LDH számos szervben megtalálható enzim aktivitása növekszik hepatitisz, bizonyos szív tüdõ és vesebetegségek, agykárosodás valamint az betegségei esetén.kb 7 órával a szívinfarktus után koncentrációja a vérben emelkedik.Normálérték:230-460 U/L

Mit jelent? Az orvosom ezt írta a kiskönyvembe F=4/4, 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: uterus fundusa 4ujjnyival a köldök felett.

uterus fundusa 4ujjnyival a köldök felett.

Mit jelent az hogy 17mm embrió. Mellette vérőrlemény látható? Mit jelenthet ez? Meg kérdeztem az orvost hogy mi ez de annyit mondót 3 hét múlva kell vissza menni. Pici sziv műkődése normális

Legjobb válasz: szia és nem javasolt fekvést,magnéziumot,utrogestant/duphastont? Nem is vérzel? Azt jelenti h van az embrió mellett egy vérömleny ami vagy felszívódik vagy kiürül ha kiürül,akkor magával sodorhatja a babát,magyarán elvetélhetsz.Elsõ soromban írtakkal szokták megtartani a babát,mindkét gyerekem mellett vérömleny volt, elsõvel 2hét fekvés+napi 3 utrogestan kúp,másodikkal 4hét fekvés+napi 3 utrogestan kúp.A helyedben keresnék 1másik orvost aki komolyan veszi a vérömleny részét is,lehet h nem lesz semmi gond így sem,de mi van ha mégis?

szia és nem javasolt fekvést, magnéziumot, utrogestant/duphastont? Nem is vérzel? Azt jelenti h van az embrió mellett egy vérömleny ami vagy felszívódik vagy kiürül ha kiürül, akkor magával sodorhatja a babát, magyarán elvetélhetsz.Elsõ soromban írtakkal szokták megtartani a babát, mindkét gyerekem mellett vérömleny volt, elsõvel 2hét fekvés+napi 3 utrogestan kúp, másodikkal 4hét fekvés+napi 3 utrogestan kúp.A helyedben keresnék 1másik orvost aki komolyan veszi a vérömleny részét is, lehet h nem lesz semmi gond így sem, de mi van ha mégis?
A kérdező hozzászólása: Magnesi citricit vettem ennyit mondot és sok folyadékot
barnázás, vérzés nincs?
A kérdező hozzászólása: ilyen halvány rózsaszínes folyásom van de mondtam azt is a dokinak
Es nem irt fel utrogestant?? Ha jol emlekszem te mar tobbszor is veteltel korabban + nem ez az elso, hogy verzel ebben a terhessegben. Ha teheted surgosen keress egy felelossegteljesebb dokit, aki ad neked utrot, mert igy megint nagyon necces lesz a terhesseged.
A kérdező hozzászólása: igen én vagyok az.2 vetélésem volt.Nem csak ezt a magnesi citricit.
elsõ vagyok, ha budapesti vagy, SOTE II-n bmikor megnéznek és fel is írják rögtön az utrogestant. Figyelmetlen az orvosod, érdemes lenne lecserélni.
A kérdező hozzászólása: Kosdi vagyok..Így váchoz tartozom
Az orvosod mit mondott??
A kérdező hozzászólása: Nem mondanak semmit csak a szobatarsam tok ideges és azért kerdeztem h hat ha valaki tud mondani valamit amig kinem derul mert csak hétfõn lesz újra vérvétel
a hcg szintnek kétnaponta duplázódnia kell
elõzõvagyok, csak túl gyorsan küldtem el. Szóval a hcg szintnek kb.kétnaponta duplázódnia kell a terhesség korai szakaszában (lombikos voltam, ott 5-ös érték alatt nincs is terhesség). nyilván nem túl jó, ha csökken, de mivel a 0, 1-nek a mértékegységét nem tudjátok, így a dokin kívül nem tud más okosat mondani. Ha hétfõn újra vesznek vért, akkor ez még õk sem tudják, mi legyen

A mellemben lévő csomóban találtak rosszindulatú sejteket is. Mit jelent ez? Orvosom műtétet javasol, tényleg nem lehet másként eltüntetni? Milyen a műtét, a gyógyulás és az utána következő élet? Csupán 42 éves vagyok. Tapasztalatokat szeretnék.

Legjobb válasz: rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni

rosszindulatú sejt = rák a kezelés a csomók vagy a mell (orvos dönti el) eltávolítása és kemoterápia vagy sugárkezelés, annak függvényében, hogy mire reagál jobban a daganat nézhetsz alternatív gyógymódokat, de a mûtétet nem kellene halogatni
Ne halogasd a mûtét és a kezeléseket, mert akár néhány hét is dönthet életrõl-halálról. Ha az orvos teljes emlõeltávolítást javasol, fogadd el. Ne járj úgy, mint a sógornõm, aki csak sima mûtétet akart az orvossal ellentétben, aki teljes mell eltávolítást. Meg is halt 1 év alatt...
Ne halogasd a mûtétet!! Túlélhetõ. Anyukám épp a közepében van, nála teljes melleltávolítás volt, utána egy mûtét, amiben a hátának a szöveteibõl alakítottak ki neki egy kis mellet, és majd lesz egy implantátuma. A Kékgolyóban mûtötték, nagyon értenek hozzá, és a mûtéthez úgy leszedálnak, hogy arra a napra nem is emlékszel. Utána is kellõen ellátnak fájdalomcsillapítóval. Egyre kell csak figyelni, hogy pihengess utána, de ha ezt megteszed, jól fogsz gyógyulni is és minden oké lesz.

Fogszabályozásban mit jelent az, hogy kontrakciós ív? Mikor használja az orvos?

Legjobb válasz: Van rajta 1 (vagy 2, 3, 4..) kisebb hurok. Foghúzás után a/és nagy rések eltüntetésére használják. http://openi.nlm.nih.gov/imgs/rescaled512/2834623_1757-1626-.. http://ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S176172271200052.. Itt a jobb alsó képen 4 is van. :) Baromi kényelmetlen, baromira fáj, ha aktiválja a dokit, és baromira nem esztétikus. :DD Viszont baromi hatásos is. :)

Van rajta 1 (vagy 2, 3, 4..) kisebb hurok. Foghúzás után a/és nagy rések eltüntetésére használják. http://openi.nlm.nih.gov/imgs/rescaled512/2834623_1757-1626-.. http://ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S176172271200052.. Itt a jobb alsó képen 4 is van. :) Baromi kényelmetlen, baromira fáj, ha aktiválja a dokit, és baromira nem esztétikus. :DD Viszont baromi hatásos is. :)
Mármint nem az ív aktiválja a dokit, hanem ha a doki aktiválja az ívet, az fáj. :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, nekem lassan leveszi a fogszabim a doki (elméletileg), de nekem nem volt még ilyenem.. ezt nem mindenkinél alkalmazzák?
Nem, mint írtam, csak azoknál, akiknél nagyon nagy rés marad vissza. :) És a kezelés elsõ szakaszában szokták, szóval örülj, megúsztad! :D :)
A kérdező hozzászólása: kösziköszi:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!