Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az eszperantó kifejezés, hogy (1 db)

Mit jelent az az eszperantó kifejezés, hogy "krokodili", és az hogy "kajmani"?

Legjobb válasz: Íme a válasz a netrõl böngészve: krokodili ("krokodilkodni") = eszperantó társaságban saját anyanyelven beszélni, kajmani ("kajmánkodni") = eszperanista társaságban más anyanyelvén (pl. angolul) beszélni.

Íme a válasz a netrõl böngészve: krokodili ("krokodilkodni") = eszperantó társaságban saját anyanyelven beszélni, kajmani ("kajmánkodni") = eszperanista társaságban más anyanyelvén (pl. angolul) beszélni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit jelent a szöveg ebben a videóban? (japán)

Nagy örülnék, ha valaki le tudná fordítani!>.<

1

Hogy kell ezt mondani németül?

Tartjuk a kapcsolatot.

1

Mit jelentenek a következő angol kifejezések magyarul?

-"Fuck this!"
-"No shit!"
-"Shit happens!"
-"You see that shit?!"

2

A weiler valóban jelent fátylat is németül régiesen?

A weiler valóban jelent fátylat is németül régiesen?
Ezt írja a sztaki online szótár:


Igaz lehet? Mert azt tudom, hogy kis méretű falvat jelent, ugyanazt, mint angolban a hamlet, de valóban elavult szó a fátyolra németben?

Danke schön!

6

Gyakran nagyon nehezen, vagy néha nem is értem meg a külföldi beszédet, pedig sokat tudok a nyelvből, hogy lehet ezen javítani, fejleszteni?

angolt tanulok, már régebb óta, de hanganyagokat nem hallgattam túl gyakran. amikor hallgattam, vagy videót néztem, akkor gyakran nagyon nehezen értettem meg amiket mondtak. vagy néha nem is értettem! mit ajánlotok arra h fejlesszem a beszéd megértését? köszönöm előre is!

6

Valaki tud olyan oldalt pl. Portugálul tanulók klubbja vagy olyat ahol külföldiek tanulnak magyarul?

Szeretnék valakivel beszélni aki magyarul tanul,az lenne a legjobb ha egy magyarul tanuló portugállal tudnék beszélni.

0

Az orosz vagy a holland nyelvet tanuljam meg?

Beszélek németül, angolul, franciául és norvégul. Az orosz és a holland is érdekel, és lehet, hogy egyszer mindegyikre sor kerül, de most nincs sok időm, kb 3 hónap(bonyolult, hogy miért). Nem tudok dönteni. Melyik egyszerűbb?

5

Hogy kell helyesen mondani angolul a szívesen-t?

15

Le tudná nekem ezt valaki fordítani angolra?

A Szent Johanna gimi egy nyolc részből álló ifjúsági regény, melynek alkotója Leiner Laura magyar írónő. Főszereplője Rentai Renáta, aki egy budai francia tagozatos magángimnázium, a Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium tanulója.A főszereplő napló formájában írja le életét. Reniről tudni kell, hogy csendes, visszahúzódó leány, aki szeret filmeket nézni, olvasni és nagyon jó tanuló. Elkezdődik a suli, összebarátkozik egy meglehetősen buta, de kedves EMO-lánnyal, Virággal, és egy könyvmoly zsenigyerekkel, Arnolddal. Az osztályba jár Cortez is (Antai-Kelemen Ádám), aki egy igazi menő srác: deszkázik, punk zenét hallgat, laza és irtó jól néz ki. Reni természetesen beleszeret.
Közben telnek-múlnak a napok, Reni kezdd beilleszkedni- Õ lesz az iskolaújság egyik szerkesztője, emellett a suli olvasókörének tagja. Egyre jobban belezúg Cortezbe, és próbál egyre közelebb kerülni hozzá, és a jófej barátaihoz : Ricsihez, Zsoltihoz, Dávidhoz. Eközben végig kísérhetjük az osztály minden tagjának történetét és, hogy miként készítik teljesen ki a tanárokat, különösen a rettegett igazgató-helyettes asszonyt. Az osztály történetét az érettségi-bankett napjáig végig kísérhetjük.

1

Mi a cinkelt szó etimológiája?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!