Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az angol Ralph (1 db)

Mit jelent magyarul az angol Ralph keresztnév?

Legjobb válasz: Ja,lehet,hogy tényleg Rudolfot jelent,mivel a Ralph is farkas,és a Rudolfnak is farkas a jelentése.

Ja, lehet, hogy tényleg Rudolfot jelent, mivel a Ralph is farkas, és a Rudolfnak is farkas a jelentése.
könyvekben Rudolfnak forditják és a za vicces hogy az istván pedig steve-nek. ez kicsit furcsa nekem.
A Rafael az egy teljesen másik név (héber eredetû jelentése Isten gyógyít). A Ralph régi angol eredetû, jelentése "wolf counsel", amit meg tudsz nézni a szotar.sztaki.hu-n (kb. ennyit jelent: farkas tanács, tanácsol, szándék).
Csak nem Ralph Fiennesról jutott eszedbe?:)
Fogalmam sincs de a Rafael a magyar valtozata. Sot a spanyol is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem tudok magolni, egyszerűen nem vagyok képes rá! Mit csináljak? Hogyan tudok így megtanulni egy nyelvet?

Ez nem vicces!Komoly!

2

Mennyi a helyettesítési értéke? xD

Hiányzok a suliból ,mert beteg vagyok!
A= x+1/x+5 x=3
B= x+1/x-8 x=-3
C= x-3/x+5 x=-5
D= x-3/x-8 x=8?

7

Megváltozik a nap színe szupernóva bekövetkezések kor?

5

Hol találom pontosan az ISI által referáltnak minősített külföldi folyóiratok listáját? Illetve mi számít referált hazai folyóiratnak? Hol érhetők el ezen típusok leírása tételesen?

2

Szerintetek mi lesz Széles Gábor energiacellája?

http://index.hu/tudomany/2013/10/03/az_energiacella_lehet_a_..

10

Tudnátok mondani tika/taktikára végződő szavakat?

12

Csak én nem értek egyet ezzel a naprendszeres elmélettel? (lent)

A fizika tanárom azt mondta, hogy soha nem juthat ember a naprendszeren kívülre (szerintem ez nem így van). Szerinte más galaxisokban lehet hasonló élet mint a földi élet (ez szerintem is így van). Az első elméletét azzal magyarázta, hogy nem szabad megismernünk más életet, és 40 éve elindítottak valamilyen szondát ami csak most hagyta el a naprendszert. OK, de azt 40 éve a 40 évvel ezelőtti technikával készítették. Hogy lehet csak úgy kijelenteni, hogy lehetetlen?! 10000 éve még köveket és botokat használtak az ősemberek ma meg leírni se lehetne, hogy mennyi mindent. Ti egyetértetek azzal, hogy soha nem juthat ember a naprendszeren kívülre?

21

Milyen sorrendben érdemes tanulni az angol szavakat? Van esetleg valakinek listája?

3

Mi lehet a baj az "agyammal"?

Az a helyzet, hogy nem tudom eldönteni, h okos vagyok, vagy pedig hülye.

Matekból pl. mindig brutálisan gyenge voltam. Annyira, hogy ötödikes koromban anyám elvitt megvizsgáltatni, hogy diszkalkuliás vagyok-e. Azt mondták, hogy nem vagyok az.

Valami viszont mégis lehet. Anno, gimnázium utolsó évében egyszerre 3(!) külön tanárhoz is jártam matekból. Így is rossz lett a matek érettségim(hármas).
Egyébként kétszer is előfordult, hogy a tanárnak tanév végén "csalnia" kellett, hogy ne bukjak meg(1,79-es átlaggal engedett át, amit elvileg nem lehet). Lényegében matekból az egész gimnáziumot kegyelemkettesekkel csináltam végig. Csak egyszer kaptam egy ötöst, szerencsére egy témazáróra(ezt leszámítva már az is kisebb csodával ért fel, ha hármast kaptam). Persze, szorgalmas nem voltam, de azért annyira lusta sem, tehát az nem indokolja ezt a rossz eredményt.

És mondom, az a furcsa, hogy nagyon gyorsan tudok számolni. Az egyik különtanárom már 30 éve a pályán van, és azt mondja, hogy eddig én voltam a leggyorsabb tanítványa. Mégsem tudott rajtam segíteni.

Annak dacára, hogy matekból katasztrófa voltam, fizikából elég jól álltam. Nagyobb nehézségek nélkül megértettem az anyagot, utolsó évben csak egy hajszálon múlt, hogy nem lettem ötös belőle(na, azt tényleg a lustaságomnak köszönhettem).

Akkor most mi a helyzet?

9

Ezt hogyan csinálják?

http://www.sajti.com/agyteszt.htm

Nekem mindig kitalálja, hogy mire gondoltam. Mi a trükkje a dolognak?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!