Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az amerikai (23 db)

Mit jelent az amerikai sorozat dátumozás? Mi pl a 9/8c? (ez most vasárnap a walking dead)

Legjobb válasz: Azt hogy keleti idõ szerint (eastern time) 9 órakor adják, középidõ szerint (central time) pedig 8-kor. Ugyanis amerikán belül több idõzóna is van és így adják meg a tévék, hogy melyik idõzónában mikor vetítik a mûsort.

Azt hogy keleti idõ szerint (eastern time) 9 órakor adják, középidõ szerint (central time) pedig 8-kor. Ugyanis amerikán belül több idõzóna is van és így adják meg a tévék, hogy melyik idõzónában mikor vetítik a mûsort.
Holnap :D Previously on The Walking Dead
Previously on AMC's The Walking Dead

Mit jelent az amerikai Westminster Kennel Club Dog Show-n kiadott cím, az Award of Merit?

Arra lennék kíváncsi, hogy ezt a címet milyen kutyáknak adják ki, fiatalnak, vagy milyennek? A Best of Breed és a Best Opposite Sex világos, csak ezt a harmadikat nem értem.

Legjobb válasz: Kicsit bonyolult bírálati rendszer, sokáig én sem értettem. Azt jelenti, hogy olyan minõség, hogy akár gyõzhetett volna, csak szerencsétlenségére ott volt egy másik, aki még szebb volt, mint õ. Hasonló, mint nálunk a Reserve CAC, de ezt nem csak egy kutyának adhatják ki. Az AOM-et kapott kutyákat veszik össze a BOB-ért, illetve mellette a BOS-ért.

Kicsit bonyolult bírálati rendszer, sokáig én sem értettem. Azt jelenti, hogy olyan minõség, hogy akár gyõzhetett volna, csak szerencsétlenségére ott volt egy másik, aki még szebb volt, mint õ. Hasonló, mint nálunk a Reserve CAC, de ezt nem csak egy kutyának adhatják ki. Az AOM-et kapott kutyákat veszik össze a BOB-ért, illetve mellette a BOS-ért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :D

Mit jelent az amerikai sorozatoknál hogy Monday 8/7c?

Azt vágom hogy Monday=hétfõ, de mit jelent 8/7c? És ez magyar idõ szerint hány óra?

Legjobb válasz: 8 óra keleti idõ szerint, 7 óra központi szerint (c-central) [link] [link]

8 óra keleti idõ szerint, 7 óra központi szerint (c-central) [link] [link]


Mit jelent az amerikai melír?

Legjobb válasz: fóliával tincsenként

fóliával tincsenként

Pontosan mit jelent az, hogy a Grace Klinika az amerikai ABC csatornán kezdett, a Született Feleségek felvezetésével?

Legjobb válasz: A mûsorok leadása és adott idõsávba való berakása egy összetett dolog. Minden napnak megvannak azok a mûsorai amik a nézettséget tudják növelni vagy tartani. Egy új sorozat felvezetésénél elõny, ha olyan mûsorok sávjai közé teszik be, aminél a nézõk jelen vannak, így nagy eséllyel a csatornán maradva az új sorozatba is belenéznek. Megtetszik nekik, elkezdik nézni és alakul ki a nézettség, erre épülnek majd a további berendelések. A kérdésben lévõ példa alapján a SZF után adták le a pilotot vagy elsõ részt. Az idõ és mûsor megválasztása is lényeges, hiszen úgy tudom a Grace klinika is inkább nõk által kedvelt mint a született feleségek, azaz adott a közeg amiben kedvezõen indulhat el. A megélt évadok alapján pedig ez kedvezõ volt.

A mûsorok leadása és adott idõsávba való berakása egy összetett dolog. Minden napnak megvannak azok a mûsorai amik a nézettséget tudják növelni vagy tartani. Egy új sorozat felvezetésénél elõny, ha olyan mûsorok sávjai közé teszik be, aminél a nézõk jelen vannak, így nagy eséllyel a csatornán maradva az új sorozatba is belenéznek. Megtetszik nekik, elkezdik nézni és alakul ki a nézettség, erre épülnek majd a további berendelések. A kérdésben lévõ példa alapján a SZF után adták le a pilotot vagy elsõ részt. Az idõ és mûsor megválasztása is lényeges, hiszen úgy tudom a Grace klinika is inkább nõk által kedvelt mint a született feleségek, azaz adott a közeg amiben kedvezõen indulhat el. A megélt évadok alapján pedig ez kedvezõ volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! (:

Az amerikai 1-dollaron mit jelent az elrejtett bagoly?

a jobb felso sarokban van egy pici bagoly,mar nagyitoval is szemigyre vettem.. mit jelent ez?

Legjobb válasz: Itt olvashatsz az 1 dolláros szimbólumairól. (Az állítólagos bagolyról is ír.) http://legendavadasz.blog.hu/2012/05/09/az_1_dollaros_szimbo..

Itt olvashatsz az 1 dolláros szimbólumairól. (Az állítólagos bagolyról is ír.) http://legendavadasz.blog.hu/2012/05/09/az_1_dollaros_szimbo..
A keselyû vagy más dögevõ szerintem jobban illõ szimbólum lenne.

Mit jelent az MP rövidítés az amerikai katonák karszalagján?

Gyakran látom az MP rövidítést, de eddig még nem sikerült megfejtenem.

Legjobb válasz: Military Police azaz Katonai Rendõrség

Military Police azaz Katonai Rendõrség
Szia! Multiplayer.
Savanyú uborka!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
4-esnek: Ott van világosan a kérdésben, katonák”. Ha nem tudod, ne trollkodj!
A kérdező hozzászólása: 3: loool, köszönöm szépen!

Az amerikai iskolákban mit jelent az, ha valakit felfüggesztenek?

Olyan ez, mintha itthon beírnák a gyereket igazolatlan hiányzónak?

Legjobb válasz: Fogalmam sincs, itthon is lehet felfüggesztettet kapni, de ugyanúgy járni kell suliba, viszont nem lehet a felfüggesztett alatt semmi stiklid, mert akkor ki is csaphatnak. Amerikán meg úgyse segít semmi, szal nem is érdekel...

Fogalmam sincs, itthon is lehet felfüggesztettet kapni, de ugyanúgy járni kell suliba, viszont nem lehet a felfüggesztett alatt semmi stiklid, mert akkor ki is csaphatnak. Amerikán meg úgyse segít semmi, szal nem is érdekel...

Mit jelent az egy hirdetésben hogy egy autó amerikai modell?

A hirdetésekben sokszor látni hogy egy kocsi amerikai modell.Ez azt is jelenti hogy Amerikából is jött vagy csak hogy amerikai piacra készült DE Európában?

Legjobb válasz: Nem egészen a szármozásra utal, inkább arra, hogy az ottani piacra készült, a helyi elõírásoknak (és esetleges egyéb igényeknek) megfelelõen.

Nem egészen a szármozásra utal, inkább arra, hogy az ottani piacra készült, a helyi elõírásoknak (és esetleges egyéb igényeknek) megfelelõen.
Azt jelenti, hogy az amerikai piacra készült. Lehet, hogy ott is gyártották, de lehet, hogy egyébként európai, csak az ottani NHTSA-normáknak felel meg. Vagyis másak a lámpák (ha még nem cserélték õket európaira), mérföldben és fahrenheitben mér minden mûszer, illetve a zaj- és károsanyag-kibocsátási normákból is az ottaniakat teljesíti az autó. De van úgy, hogy más a futómû hangolása (ott a lágyabb rugózást szeretik), másak a beltéri anyagok (nem probléma a kopogós mûanyag) vagy egyéb apróságokban különböznek az európai modellektõl. Néha reklámfogásként szokták használni az ilyet az amerikai eredetû, de európai piacra készült autókhoz is. Például az egyébként teljesen EU-kompatibilis, mindenben itteni szabványnak megfelelõ Camarot vagy Corvette-et is amerikai modellként hirdetik, holott elég sok apróságban tér el attól, amit ott árulnak ugyanezen a néven.
Azt jelenti hogy Amerikai szármozású.
Legtöbbször azt, hogy egy autókereskedésben van, valószínûleg még vámolás elõtt, nincs Európában forgalomba helyezve (mert a lámpák nem felelnek meg az európai szabványnak), de jelentheti azt is, hogy automata váltós, vagy egyszerûen azt, amit te írtál.
Amerikai piacra készült, de nem feltétlenül Amerikában. Nekem volt egyszer egy Amerikai piacra készült, de Japánban gyártott Toyota Celicám.Fos színû volt a mûszer fal és az autó színe is (ez volt akkor a divatos szín az amcsiknál)nem volt jobb oldali visszapillantó tükõr gyárilag és klímás volt, ami akkoriban igen ritka volt a celicákban(80 évek vége), de amerikában szinte csak klímával lehettett bármit is eladni. A színe miatt nem is tudtam eladni, inkább elcseréltem.

Mit jelent az, amit egy amerikai honlapon olvastam? (bőv. Lent)

Ezt olvastam egy amerikai honlapon: Mon 9/8ct. Ezen kívül még van olyan, hogy 8/7ct és olyan is 7e4p. Ezek gondolom az adás kezdésének időpontját jelentik, de mikor ez van Magyarországon?

Legjobb válasz: C gondolom central time, e east. A többit megnézheted idõzónás térképen.

C gondolom central time, e east. A többit megnézheted idõzónás térképen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!