Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az alábbi (285 db)

Mit jelent az alábbi idézet?

„A bűn nem akkor a legveszedelmesebb, mikor nyíltan és bátran szembeszegül az erénnyel, hanem amikor erénynek álcázza magát és megfertőzi a felismerő-érzéket. A szeretet fő-ellensége nem a gyűlölet, de az érzelgős jóságoskodás; a hazafiságé nem a haza megtagadása, de a méltóságteljes piócaság és handabandázó honmentés; a szerelmi erkölcsé nem a szerelmi erkölcstelenség, de a társadalmi tisztesség, mely, míg a leplezetlen bujaságot üldözi, százféle korcs bujaság-pótlékot kínál.” Valaki legyenszives megfogalmazni, hogy mit akar Weöres Sándor ez alatt érteni, vagyis mit jelent úgy összeségében ez.. köszönöm

Legjobb válasz: Hogy mit jelent, azt majd megírják, akik értenek hozzá, de az elsõ mondatodat olvasva nekem Moliere Tartuffe-je jutott eszembe. Tartuffe, akinek bûnös szándékai voltak egy erényes családdal szemben, erényesnek, ájtatosnak mutatkozott, így leplezte bûnös szándékát. De ezzel a képmutatással veszélybe sodorta a becsületes családot, majdnem mindenkit megfertõzött. Behízelegte magát a mit sem sejtõ családba, és fokról fokra, az erényesség látszatát keltve véghezvitte romboló mûvét, amit úgy látszott, senki nem tud megakadályozni.

Hogy mit jelent, azt majd megírják, akik értenek hozzá, de az elsõ mondatodat olvasva nekem Moliere Tartuffe-je jutott eszembe. Tartuffe, akinek bûnös szándékai voltak egy erényes családdal szemben, erényesnek, ájtatosnak mutatkozott, így leplezte bûnös szándékát. De ezzel a képmutatással veszélybe sodorta a becsületes családot, majdnem mindenkit megfertõzött. Behízelegte magát a mit sem sejtõ családba, és fokról fokra, az erényesség látszatát keltve véghezvitte romboló mûvét, amit úgy látszott, senki nem tud megakadályozni.

Két álmomról, mit jelent radírt venni álmomban, illetve mit jelent az alábbi?

Egy lány folyton azt mondta, hogy már nem hisz a karácsonyban, mert nem volt karácsonyfájuk, és mindenkit kérdezett, de senki nem válaszolt. Nem én voltam a lány, de nekem mondta.

Legjobb válasz: Radírt venni: Felejtésed akarod megvásárolni, de nem lehet.

Radírt venni: Felejtésed akarod megvásárolni, de nem lehet.

Mit jelent az alábbi brit (angol) dalocska-refrén? Teljesen meg vagyok zavarodva tőle, vagy csak mert ilyen igeidőt még nem vettünk:S

"Cytgan

Legjobb válasz: ha jól sejtem ez ó-angol,wales-i...sajna nem tudom mit jelent...

ha jól sejtem ez ó-angol, wales-i...sajna nem tudom mit jelent...
"Teljesen meg vagyok zavarodva tõle, vagy csak mert ilyen igeidõt még nem vettünk" Klasszikus lettél az oldalon! (ne bízd el magad, nem az eszed miatt)
Ez tetszik. "ilyen igeidõt még nem vettünk" Nem tünt fel, hogy egy szót sem értesz belõle? Itt az egész: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wales_himnusza
amúgy az egész himnuszt másoltam be, ez csak egy részlet belõle...
Ez óriási, ezt megjegyzem én is!!! :D -falcon-
Ez kamu kérdés? Ez egy halandzsa szöveg vagy pedig nem angol.
Meg mielott kiakadsz, hogy mindenki leoltott, ne tedd! En itt elek, es amikor a baratnom meglatogatott, akkor felhivott a vonatbol, hogy hol van a kijarat, mert lehet hogy rossz vonatra szallt, mert vmi erthetetlen nyelven karattyol a neni a hangosbemondon, es semmit nem tud elolvasni. Aztan tajekoztattuk, hogy nem, nem Inidaba erkezett veletlensegbol, csak itt meg mindig a dolgok nagy resze walesiul van kiirva es alatta angolul :) De amugy ha valaki meg nem jart itt, annak nagyon tudom ajanlani, sztem Mo. utan a vilag masodik leggyonyorubb orszaga Wales :) I <3 Wales :)


Mit jelent az alábbi idézet, mi a mondanivalója? Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg az arcodat""

Legjobb válasz: Szerintem valami olyasmit jelent, hogy csak mások által tudunk kiteljesedni. Egyedül semmik vagyunk.

Szerintem valami olyasmit jelent, hogy csak mások által tudunk kiteljesedni. Egyedül semmik vagyunk.
szerintem azt, magunkat is csak a másik segítségével tudjuk megtalálni, megismerni.neked lehet véleményed magadról, (sõt kell is h.legyen)de nem lesz teljesen tiszta a kép, ha nem veszed figyelmbe a külvilág jelzéseit.az önzõség bírálataként is értelmezhetõ szerintem az idézet...
szerintem jól közelítették meg az elõttem szólok. Bár konkrétan, h mit jelenthet leginkább József Attila tudná megmondani :) Ha találkoznék vele azt is megkérdezném hogy értette az Ódában az "öntudatlan örökkévalóság"-ot. Visszatérve az idézethez, az egyén társadalomban történõ feloldódását jelenti.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!!! :) )))))
szerintem még az elõzõ hozzászólásokon kívül azt is jelentheti, hogy egyedül nem tudsz megoldani egy problémát, el kell mondanod illetve meg kell beszélned valakivel.
Szerintem egyszerû a jelentése: az öndicséret büdös! Magadat dicsérheted, de értelmetlen és visszatetszõ - mások, a kritikus kívülállók sokkal tisztábban és gyakran objektívebben látnak bennünket, mint mi magunkat.
Van az a mondás, hogy ami másvalakiben nem tetszik, az valójában a saját tulajdonságunk, amit az a bizonyos ember csak megtestesít. Szerintem az idézet azt jelenti, hogy hiába hitegetjük magunkat azzal, hogy milyen nagyszerû emberek vagyunk, amíg van valaki, akit elítélünk vagy egy tulajdonsága miatt ki nem állhatunk. Csak akkor nyugtázhatjuk, hogy tiszták vagyunk, ha másokat is tisztának látunk. ezt Babits is észrevette: "És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek."
"És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek." Igen, amit írtál, az erre a babitsi idézetre teljesen igaz! De szerintem József Attila kicsit másra gondolt, bár hasonló a téma. Õ kétségtelenül fantasztikusan fogalmazta meg az "arcunk" megmosásának a problematikáját. Röviden, egyszerûen, de mégis nagy hatással, szinte fájóan igaz módon. Nyilván a önmagad elõtti belsõ tisztasággal kapcsolatos az, hogy "hiába fürösztöd önmagadban", tehát dicsérheted te magad, de az hiábavalóság, hiszen ezt teszi mindenki, vagy legalábbis mindenki képes rá, hiszen egy egészséges ember annyira azért szereti magát, hogy ne nagyon áztassa el magát mások elõtt. De ha más "füröszt meg", esetleg sokan mások, akkor az már jelent valamit!

Mit jelent az alábbi álom?

Egyedül vagyok a lakásba, és itt van rajtam kívül egy ember, aki el akar rabolni. De ezt nem úgy kivitelezi, hogy magával visz, hanem úgy, hogy "ideköltözik" hozzám, és egész nap itt van. Õ nappal aludt, a fagyasztóban teljesen meztelen. Ha kinyitottam a fagyasztó ajtaját, csak egy megfagyott emberi hátat láttam, ami átlátszó, és vérvörös csontok vannak benne. Én nem mertem éjjel aludni, mert tekintve, hogy ? nappal aludt, nem tudtam, hogy mit csinálna éjjel, ha elaludnék. A másik fura dolog ezzel az emberrel, hogy egyáltalán nem evett, és nem ivott. Aztán egyszer napok múlva elment boltba, és soha nem jött vissza.

Legjobb válasz: Talán nincs is komoly jelentése, csak felhalmozódott a stressz, amit megfûszerezett az agyad egy kis horrorral a közelmúltból - vagy valami hírrel, elvégre a híradó a legnagyobb horror... Esetleg valamitól félsz, és az jelent meg így. Ez a félelem problémát okozhat neked, de ha szembenézel vele (nem alszol ugye, hanem figyeled) és nem menekülsz el, akkor eltûnik... anyukád meg a megbízható ember, akivel beszélhetsz a problémádról. Ha meg kéne fejtenem ezt mondanám, amit a másodikra írtam.

Talán nincs is komoly jelentése, csak felhalmozódott a stressz, amit megfûszerezett az agyad egy kis horrorral a közelmúltból - vagy valami hírrel, elvégre a híradó a legnagyobb horror... Esetleg valamitól félsz, és az jelent meg így. Ez a félelem problémát okozhat neked, de ha szembenézel vele (nem alszol ugye, hanem figyeled) és nem menekülsz el, akkor eltûnik... anyukád meg a megbízható ember, akivel beszélhetsz a problémádról. Ha meg kéne fejtenem ezt mondanám, amit a másodikra írtam.

Mit jelent az alábbi dalszöveg (Ben Harper - Don't give up on me now)?

A következ? a dalszövegr?l lenne szó:

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy hibátlan, de nagyjából ezt jelentheti magyarosan. Lehet, hogy a refrénben az utolsó sorok azt jelentik, hogy "Nem tudom miért nem adod meg nekem most", vagy valami teljesen mást... Nem voltam benne biztos de a többivel szerintem nem lõttem mellé. Na mind1 nézd meg és meglátod... Az idõ nyitva hagyja a sebeket És az igazság a sírba fog vinni A világ nem az enyém, a világ nem az enyém, hogy megmentsen Nem engedhetem meg magamnak, hogy elveszítsem azt, amit te egyszerûen eldobtál. És nem vagyok mindig tisztában magammal, Amire szükségem lenne, hogy ismerjem magam Szükségem van változásra, Nem tudom, hogy Miért nem adod meg nekem most. Ez nem az amit teszünk, ez az amit teszünk az érzéseinkkel Vegyél tudomásul minden lenézõ tekintetet és suttogd: "Az Ördög nem alkuszik." Nem akarok harcolni, nem akarok harcolni az apám harcával Várhatsz egy életen át Nem tudván mire vársz. És nem vagyok mindig tisztában magammal, Amire szükségem lenne, hogy ismerjem magam Szükségem van változásra, nem tudom, hogyan Ne add meg nekem most, ne add meg nekem most Ne add meg nekem most, ne add meg nekem most. És nem vagyok mindig tisztában magammal, Amire szükségem lenne, hogy ismerjem magam Szükségem van változásra, nem tudom hogyan Ne add meg nekem most.

Nem hiszem, hogy hibátlan, de nagyjából ezt jelentheti magyarosan. Lehet, hogy a refrénben az utolsó sorok azt jelentik, hogy "Nem tudom miért nem adod meg nekem most", vagy valami teljesen mást... Nem voltam benne biztos de a többivel szerintem nem lõttem mellé. Na mind1 nézd meg és meglátod... Az idõ nyitva hagyja a sebeket És az igazság a sírba fog vinni A világ nem az enyém, a világ nem az enyém, hogy megmentsen Nem engedhetem meg magamnak, hogy elveszítsem azt, amit te egyszerûen eldobtál. És nem vagyok mindig tisztában magammal, Amire szükségem lenne, hogy ismerjem magam Szükségem van változásra, Nem tudom, hogy Miért nem adod meg nekem most. Ez nem az amit teszünk, ez az amit teszünk az érzéseinkkel Vegyél tudomásul minden lenézõ tekintetet és suttogd: "Az Ördög nem alkuszik." Nem akarok harcolni, nem akarok harcolni az apám harcával Várhatsz egy életen át Nem tudván mire vársz. És nem vagyok mindig tisztában magammal, Amire szükségem lenne, hogy ismerjem magam Szükségem van változásra, nem tudom, hogyan Ne add meg nekem most, ne add meg nekem most Ne add meg nekem most, ne add meg nekem most. És nem vagyok mindig tisztában magammal, Amire szükségem lenne, hogy ismerjem magam Szükségem van változásra, nem tudom hogyan Ne add meg nekem most.
Bocs, a második versszak végét vagyis a refrént nem javítottam át, mert elõször úgy írtam le... De azt tényleg nem tudom biztosra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy fáradoztál vele! :) És közelebb hoztál a jelentéséhez! Azért még írjon más is, kíváncsi vagyok más elgondolására is!
Give up - feladni. Don't give up - ne add fel. Vagyis "ne most adj fel engem", de szerintem inkább azt jelenti, hogy "ne most add fel a kapcsolatunkat".

Mit jelent az alábbi három mondat?

1. When the teacher got us to discuss ’Hamlet’ last wee I should have liked to have reread the play beforehand.

Legjobb válasz: 1. Mikor a tanárral múlt héten a Hamletet vettük, elõzetesen újra akartam olvasni a mûvet. 2. Habár/ámde mikor megérkezett Londonba, ott egy levél várta. 3. Megbetegedett és elcsúszott/elmaradt a munkával.

1. Mikor a tanárral múlt héten a Hamletet vettük, elõzetesen újra akartam olvasni a mûvet. 2. Habár/ámde mikor megérkezett Londonba, ott egy levél várta. 3. Megbetegedett és elcsúszott/elmaradt a munkával.
A kérdező hozzászólása: köszike! I should have liked to have reread the play - milyen szerkezet?
A kérdező hozzászólása: doktorrossz köszönöm! megértettem, nem kellenek szakszavak :-) hogy mondanád ezt a való életben?

Mit jelent az alábbi mondatok?

1. Ever since we got married we have got on much better than before. 2.The manager spoke on behalf of all the employees. 3. You should stay in the store at least till six. It's only about 7.30. when I can take over. 4. Look. It’s strange that he is here at this time of the day. I wonder what he is up to. 5. The new pizza is actually about to be built right in the centre. 6.. She is so beatiful that she stands out from the other girls.

Legjobb válasz: 1. Amióta összeházasodtunk, sokkal jobban boldogultunk (vagy “kijöttünk egymással”), mint azelõtt. (Bár itt a present perfect használatát nem nagyon értem.) 2. Az igazgató az összes alkalmazott nevében beszélt/felszólalt. 3. Legalább hatig az üzletben kell maradnod. Én csak 7:30 körül tudom átvenni a helyed. 4. Nézd már. Furcsa hogy már ilyenkor itt van. Vajon mire készül? 5. (Szerintem a “pizza”-nál valami kimaradt. Pizza helyett pizzeriát írok.) Az új pizzérát valójában pontosan a központban tervezik felépíteni. 6. Õ annyira szép, hogy kitûnik a többi lány közül.

1. Amióta összeházasodtunk, sokkal jobban boldogultunk (vagy “kijöttünk egymással”), mint azelõtt. (Bár itt a present perfect használatát nem nagyon értem.) 2. Az igazgató az összes alkalmazott nevében beszélt/felszólalt. 3. Legalább hatig az üzletben kell maradnod. Én csak 7:30 körül tudom átvenni a helyed. 4. Nézd már. Furcsa hogy már ilyenkor itt van. Vajon mire készül? 5. (Szerintem a “pizza”-nál valami kimaradt. Pizza helyett pizzeriát írok.) Az új pizzérát valójában pontosan a központban tervezik felépíteni. 6. Õ annyira szép, hogy kitûnik a többi lány közül.
1. Ever since we got married we have got on much better than before. Amióta csak öszeházasodtunk, sokkal jobban kijövünk egymással, mint azelõtt. (ezt a fajta present perfectet - since/for - jelenben fordítjuk magyarra)
Na de ez milyen fajta?
since/for - fajta :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek!

Mit jelent az alábbi 4 mondat?

1. The volunteers raised money to help the homeless. 2. Tigers can’t live without killing for good. 3. Experience is very important here. You can’t take up this job if you are fresh out of college. 4. Who knows what symptoms jaundice has?

Legjobb válasz: 1. Az önkéntesek emelték a pénz, hogy segítsenek a hajléktalanoknak. 2. A tigrisek nem tudnak élni anélkül, hogy ne öljenek az ételért. (szerintem az food, nem good nem?) 4. A tapasztalat itt nagyon fontos. Nem tudod folytatni/elfogadni ezt a munkát, ha nem frissíted a fõiskolai tudásod. 5. Ki tudja mi a tünete a sárgaságnak?

1. Az önkéntesek emelték a pénz, hogy segítsenek a hajléktalanoknak. 2. A tigrisek nem tudnak élni anélkül, hogy ne öljenek az ételért. (szerintem az food, nem good nem?) 4. A tapasztalat itt nagyon fontos. Nem tudod folytatni/elfogadni ezt a munkát, ha nem frissíted a fõiskolai tudásod. 5. Ki tudja mi a tünete a sárgaságnak?
3. mondatnak a vége nem jó.
Ha frissen, most végezted el éppen a fõiskolát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm valóban elírtam (food)
raised money = usszegyujtottek a penzt, penzt gyujtottek, Tobbi hibakat mar leirtak.
A kérdező hozzászólása: köszike!!

Mit jelent az alábbi kép, és mi a megoldása? : ) Mi benne a poén?

http://imgs.xkcd.com/comics/science.jpg Pólókon is láttam már ilyet, de nem értem.

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mikrohull%C3%A1m%C3%BA_kozmikus..

de mi a vicc.
Azt jelenti, hogy az univerzum tágul, tehát szinte biztos az õsrobbanás :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!! :)
A "poén" azt hiszem az 'It works, bitches.' felirat lehet. :)
Te tiszta hülye vagy xD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!