Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az Afp alacsony (6 db)

Mit jelent ha az Afp alacsony?

Jöv?héten megyek dokihoz, ráadásul el is cseszték, mert az egyiknél nincs tartomány, csak az értékem, és valami olyasmit mondtak, hogy a testsúlyom kellett volna megadni nekik.

Legjobb válasz: Akkor a genetikain 18 hetes, és 5 napos leszek.

A kérdező hozzászólása: Akkor a genetikain 18 hetes, és 5 napos leszek.
A kérdező hozzászólása: Nekem pont ez a MOM érték hiányzik , ami fontos lenne.Most akkor? Segítsetek légyszi!
Tehát: az AFP vizsgálat a terhesség 16-18. hete között végezhetõ (és végzendõ) el. A kórosan magas értéket 2, 5 MoM felett mondjuk ki, ekkor a "nyitott gerinc" kockázata magasabb. Az alacsony érték általában 0, 7-0, 8 MoM alatt értendõ, ekkor a kromoszóma rendellenességekre kell fokozottan figyelni.- ezt a netrõl szedtem le neked, remélem tudtam ezzel szegíteni, akár egy kicsit is.
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak nekem pont ezt a MOM -ot nem mérték, vagyis ami ezek szerint a lényeg, a baba szempontjából.Jártatok már így?Ezekszerint tök felesleges volt ez a vizygálat? Megismétlik?
Nekem is csak AFP eredményem lett, tehát egy érték. Nekem épp elvileg inkább magas fele közelített. De én kivártam agenetikát, mert úgysem tudok mit tenni. Én nem vettettem volna el akármit mondtak volna, SÕT még aminocentézist sem vállalnám. Ha meg nem vállalnád a vetélést probléma esetén akkor fölösleges minden plusz vizsgálat. Mérlegelj! De semmiképp se izgulj! Mert változtatni úgysem tudsz a dolgon, ha van baj ha nincs. De a legtöbb esetben nincs semmi baj, csak riogatják az embert! Légy törelemmel és reméljük nem lesz gond!!! 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Semmiképp nem akarom elvetetni, fõleg hogy már mozog.Csak akkor vállalnám, ha 100 %-ra mondanák, hogy beteg lesz.
A kérdező hozzászólása: Közben kiderült, (beszéltem dokival), hogy nincs semmi gond, csak pont az az érték hiányzik a papírról, ami fontos lenne, a többi nem mérvadó, így meg kell ismételni.Be kell diktálni a testsúlyomat, és meg is lesz az arány!Reméljük az jó lesz, de mindenesetre megnyugodtam.Köszi a válaszokat

Az alacsony AFP mit jelent milyen betegség lehetséges ilyenkor?

Az orvos az UH-on nem látott eltérést.Mire számíthatok?

Legjobb válasz: MEnnyi lett? Az alacsony afp down kórra utalhat. DE! Ez a vizsgálat elavult, arra való, hogy rémisztgesse a kismamákat! Barátnõmnek is alacsony volt (0,4 alatti), õt is megijesztették, ott sírt a tanácsadás elõtt... Egészséges kisfia született! Szóval ne aggódj!!! (Tudom, hogy rohadt könnyû mondani!) Keress egy jó uh-st, ha van pénzetek, akkor menj el 4dre.

MEnnyi lett? Az alacsony afp down kórra utalhat. DE! Ez a vizsgálat elavult, arra való, hogy rémisztgesse a kismamákat! Barátnõmnek is alacsony volt (0, 4 alatti), õt is megijesztették, ott sírt a tanácsadás elõtt... Egészséges kisfia született! Szóval ne aggódj!!! (Tudom, hogy rohadt könnyû mondani!) Keress egy jó uh-st, ha van pénzetek, akkor menj el 4dre.
Nekem is azt mondták, hogy az AFP csak arra jó, hogy rémisztgessenek vele! Az is igaz, hogy elavult. A Down szûrés eredményed jó lett, Nekem 1:5000, ami jóval kevesebb a Tiednél, és egészséges lett a kislányom. Ne aggódj, rendben lesztek! :)
A kérdező hozzászólása: Most jelentkeztem be az Istenhegyi klinikára állítólag a legjobb genetikushoz genetikai UH-ra. A telefonba kikérdeztek és próbáltak megnyugtatni hogy határeset vagyok de azért én szeretnék biztos lenni hogy nincs baja a picinek.
A genetikai uh-t mindenképpen könyörögd ki, nálunk minden ok volt, de én a 24. héten elmentem a környék legtutibb uh-ához, hogy megnyugtasson. Sajnos most hallottam, hogy egy ismerõsömnek Down-os babája lett, pedig az eredményei jók voltak és uh-n sem vették észre....Most perelnek...tönkre van a család teljesen.
A kérdező hozzászólása: 16+2 naposan vették le a vért és a hölgy fél kilót kereki tett...nem tudom hogy ez számít-e! Igazából tényleg azt nem értem ha 12 héten a down-kór kockázat 1:24000 volt és a 14 héten voltunk 4D UH-on ahol megtudtuk hogy kisfiúnk lesz és sehol sem találtak semmit akkor most miért lett alacsony..
Bocsi elnyomtam ...szoval bejött hogy nem stimmel... De nyugi az afp csak magában semmi de megnyugszol ha csinálnak amniot...mivel az 100 % a 4d-n nem tudnak mindent megnézni de az is segithet a megnyugtatásodban.. Majd irj és fel a fejjel biztos nincs baj!
Ismerõsömnek meg magas lett..megismétlik a vérvételt ha az sem jo amniot csinálnak..legalábbis nálla igy volt...Neki xxx szindrómás a baba...megtartotta ..már fél éves. Szoval nála bejött az afp...
Most voltam emiatt amniocentézisen azt mondta a genetikus, hogy nem csak Down kórra utalhat, de nem fejezte ki, hogy mégis mire még. Viszont ha uh-on nem találtak semmit, akkor ne idegeskedj! Nekem jövõ hét kedden kell mennem az eredményért, biztos téged is elküldenek genetikushoz. Én azért vállaltam, mert volt szellemi fogyatékos a családban, én így nyugszom meg, de az afp önmagában nem ér semmit! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Az eredményem 0, 57 lett de a 12 héten voltunk down-kór szûrésem ahol 1:24000 lett az eredmény. Reménykedtem hogy nem lesz ilyen probléma mert még csak 22 éves vagyok.
Én úgy tudom, hogy az alacsony érték a down szindrómára utalhat..Ilyen esetekben genetikai tanácsadóhoz kell fordulni, aki alaposabb Uh-ot csinál vagy magzatvizet vesznek és abból állítják fel a diagnózist. Én így tudom, de remélem más is írni fog neked, aki jobban tudja.Ha valamit nem jól írtam, akkor javítsatok ki!! 13+1 hkm
Valószínûleg megismétlik a vérvételt. Vagy már megtették?
A kérdező hozzászólása: Igazából a szörnyû hogy nem az orvosom vizsgált hanem a egy bunkó akitõl én kérdeztem hogy mit jelent ez mit kéne tennem és hogy minden rendben van-e a babával erre 3szor elmondta hogy majd a kezelõorvosa elmond mindent és hagyott kétségek között...azért szerinte mez durva Mert lehet neki nem fizetek de akkor is ez mennyire embertelen látta hogy majdnem sírok annyira megijedtem... Remélem hogy tényleg nincs baja a babámnak mert nem is tudom mit tennék...elhatároztam ha beteg lesz a baba elvetettem mert nem akarom az õ életét sem tönkretenni meg a miénkét sem de most hogy már 19+1 napos vagyok megszakadna a szívem mert annyira hozzám nõt a kisfiam...

Az AFP tesztem negatív. Viszont a HCG értékhez odaírták, hogy feltűnően alacsony (Hcg 0.33, AFP 0.77, uE3 1.26). Úgy tudom, hogy 0.7-2.5 MoM tartományba kéne esnie. Baj lehet az alacsony HCG szint? Mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem az egész egy megbízhatatlan, már-már "jóslás" kategóriába tartozó vizsgálat. ( saját tapasztalatból mondom). De nekem azt mondta a dokim, hogy akkor nagyobb a kockázata valamilyen rendellenességnek, ha a hcg magas, vagyis 2,5 fölött van. Ne aggódj, az egész csak arra jó, hogy feleslegesen stresszeljék a kismamákat! Jó egészséget nektek! 23.hetes kismama

Szia! Szerintem az egész egy megbízhatatlan, már-már "jóslás" kategóriába tartozó vizsgálat. ( saját tapasztalatból mondom). De nekem azt mondta a dokim, hogy akkor nagyobb a kockázata valamilyen rendellenességnek, ha a hcg magas, vagyis 2, 5 fölött van. Ne aggódj, az egész csak arra jó, hogy feleslegesen stresszeljék a kismamákat! Jó egészséget nektek! 23.hetes kismama


Az mit jelent ha alacsony az AFP eredményem?

Most hívott a véd?n?m hogy alacsony lett.Majd délt?l tudok hozzá menni de kicsit idegesít mert nem tudom mi lesz most.Mire számítsak?

Legjobb válasz: Itt a bal sarokban van egy olyan rovat hogy Keress! Írd be hogy alacsony AFP.

Itt a bal sarokban van egy olyan rovat hogy Keress! Írd be hogy alacsony AFP.
ki fognak alaposabban vizsgálni. azt tudnod kell, hogy az afp elavult módszer, sokszor csal, úgyhogy még nem biztos semmi, hiába utalhat betegségekre.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen remélem nem lesz semmi gond. Boldog babavárást!
Mennyire alacsony?
A kérdező hozzászólása: A papír szerint 28, 00 minimum nekem 23, 20 lett de a MoM értékem jó vagyis az is a minimumot érte el ma megyek ultrahangra

17 hetes vagyok, az afp és a hcg értékem is alacsony. Ez mit jelent? A 21-triszómia számított kockázata 1/23. Volt (van ) vki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a középsõ lányommal volt ilyen eredményem.Nálam a 21 és a 18 triszómia.A genetikus nagyon durva rendellenességet mondott,ha valóban ez a baj.De nem kell rögtön aggódni,meg kell ismételtetni a vérvételt.Ha ugyanezt az eredményt kapjátok,akkor genetikai UH.Ha ott is igazolják a bajt,akkor amniocentézist ajánlott végeztetni.Nálam már a 2-ik vérvétel is csekélyebb eltérést mutatott már,az UH meg mindent rendben talált.De azért csináltattam vízvételt is,ami nem volt kellemes,viszont minden rendben volt.Azóta 3 éves elmúlt már,és hála istennek makkegészséges a lányom,sõt van egy féléves húga is. Egyébként az afp egy nagyon megbízhatatlan vizsgálat,túl sok a fals eredmény. Minden jót,jó egészséget nektek.

Szia! Nekem a középsõ lányommal volt ilyen eredményem.Nálam a 21 és a 18 triszómia.A genetikus nagyon durva rendellenességet mondott, ha valóban ez a baj.De nem kell rögtön aggódni, meg kell ismételtetni a vérvételt.Ha ugyanezt az eredményt kapjátok, akkor genetikai UH.Ha ott is igazolják a bajt, akkor amniocentézist ajánlott végeztetni.Nálam már a 2-ik vérvétel is csekélyebb eltérést mutatott már, az UH meg mindent rendben talált.De azért csináltattam vízvételt is, ami nem volt kellemes, viszont minden rendben volt.Azóta 3 éves elmúlt már, és hála istennek makkegészséges a lányom, sõt van egy féléves húga is. Egyébként az afp egy nagyon megbízhatatlan vizsgálat, túl sok a fals eredmény. Minden jót, jó egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, egy kicsit megnyugtattál. A dokim szerint a genetikai uh után mindenképpen meg kellene csinálni a magzatvívételt is, mert az a biztos.De nagyon félek tõle...Nem maga, at féltem, hanem a Picurkámat...
Ne félj a beavatkozástól, rajtad is múlik, hogy lesz-e baj.Nagyon szigorúan tarts be utána a pihenést.Sõt, talán tovább mint amit javasolnak.Végül is átszúrják a hasfalat a méhet a burkot, mindennek be kell gyógyulni rendesen.Ne erõltesd magad utána, ne emelj, semmi hirtelen mozdulat vagy bármi ami vízfolyást eredményezhetne.a beavatkozás inkább nagyon kellemetlen, de nem fájdalmas.Én végig a babámat féltettem, nagyon rossz érzés volt.de jó volt tudni mikor megjött az eredmény, hogy semmi gond. Minden jót, és addig is ne aggódj

Ha alacsony lett az afp, genetikai tanácsadásra küldtek az mit jelent? Milyen vizsgálatot?

Legjobb válasz: magzatvízvételt. Lánykori nevén amniocentézist. Szerencsére minden oké volt.

magzatvízvételt. Lánykori nevén amniocentézist. Szerencsére minden oké volt.
Hiába pontozol le, nem én írtam butaságot, ugyanis a genetikai tanácsadáson bizony genetikai UH-ot csinálnak. Elõbb utána kéne nézni, mielõtt kioktatsz. Kétszer is átéltem, elõször a rossz Afp miatt, aztán a korom miatt. A protokoll szerinti genetikai Uh teljesen más téma. És chorionbiopsziám is elõször a 18. másodszor a 14. héten volt :)
Én Pesten voltam, és nem volt semmiféle beszélgetés, csak bekérték a leletemet. Elküldtek ultrahangra, ahol mondta a hölgy, hogy nem lát semmi rendellenességet. (A dokim eleve minden hónapban megnézte a babát, na mindegy.) Aztán mondták, hogy csináltassam meg a magzatvízvételt. Én meg mondtam, hogy nem. Erre azt mondta a doki, hogy az én döntésem, és ennyi volt. Igazából ez a 100 %, és emiatt mindenkinek felajánlják, mert nem merik vállalni a felelõsséget, hogy bármi baj lehet. De én inkább az integrált tesztet választottam, bár 25 e Ft, de teljesen veszélytelen a babára nézve. Igaz, sokan paráznak még emiatt is, mert ez csak 95 %. De tudod mit? Azt az 5 %-ot én bevállaltam. Mellesleg ez az AFP teljesen hülyeség. Önmagában véve semmit nem mutat, más hormonokkal együtt szokták elemezni, az integrált teszten meg is teszik. Nálam szimplán csak vastag volt a placenta, és nem engedte át a szerintük megfelelõ mennyiséget. Ha még egyszer terhes leszek, el sem megyek AFP-re. Ja, és 2 éves a fiam, teljesen egészséges.
Utolsó kettõ, igazatok van. Eleve 16 hetesen van az afp:)
8-as válaszoló, sajnos te beszélsz butaságokat. Nekem a 18. héten ajánlották fel a chorion biopsziát, mivel olyan genetikai betegséget örökölhetett a babám, amit amnioval nem lehet kimutatni.
Utolsónak! Chorion biopsziát nem csak a 12. hétig lehet végezni! 3 hete voltam 15 hetesen, és velem együtt egy kismama 16 hetesen. A kérdésre válaszolva az elsõ babámnál nekem is alacsony lett, 28 éves voltam, és elõször tanácsadásra kellett menni. Ott mindent felmértek, családfa, rizikó, aztán volt egy nagyon alapos UH. Ezek után a doki azt mondta, hogy nem mondja hogy ne csináltassam meg, de szerinte felesleges rizikó, mert minden a legnagyobb rendben van. Most itt tombol a 3 éves lányom a hátam mögött, hogy mikor megyek már kirakózni... :) Sok boldogságot!
tegnap 23:46: butaságokat beszélsz, chorion biopsziát tuti nem genetikai UH alapján javasolnak, mivel genetikai UH 12 és 18 hetesen van, a chorion biopsziát pedig 12. hétig el kell végeztetni.
nekem is alacsony volt az afp 37 éves vagyok kombinált és integrált tesztem és genetikai uh-volt.most itt alszik a másfél napos babám egészségessen.ne izgulj.
Nem jelent feltétlenül amniot, sõt. Nekem is rossz lett az AFP, a genetikus felajánlotta, hogy elvégezhetjük az amniot, de nem erõltette túlzottan. Az AFP egy elég elavult vizsgálat, külföldön nem is végzik el, elég nagy arányban téves az eredménye. A kombinált teszt és az UH eredménye sokkal megbízhatóbb. Ha a genetikus amniot tanácsol, akkor sem muszáj megcsináltatnod, ez a ti döntésetek. Kockázatos vizsgálat, 1-2%-os esély van rá, hogy elvetélsz tõle.
Nem jelent feltétlenül magzatvízvételt. Elõször lesz egy beszélgetés (családfa, rizikó, stb, ), aztán egy részletes genetikai UH. Ekkor mondják meg, hogy ajánlják-e a chorion-biopsziát, vagy a magzatvíz-mintavételt. De ne ijedj meg, ez az Afp sokszor ad fals eredményt. A lányommal uez volt, mégis egészséges lett. Igaz, én megcsináltattam a vizsgálatot, mert nem tudtam nyugodni. Nem olyan szörnyû, mint amilyen félelmetesen hangzik.
Na ez így azért nem igaz, a sógornõm is nemrég volt genetikai tanácsadáson mert neki is rossz lett az afp. csináltak neki új vérvételt majd 1 több mindenre kiterjedõ genetikai uh-ot. amino-t nem nagyon csinálnak csak a legvégsõ esetben , mert az kockázatos vizsgálat, de az nem is utalhat genetikai problémára.
a Baross utcaba 3szor kellett menni. Elso alkalom: Tanacsadas, aki gyakorlatilag azt jelentette hogy adott a doki idopontot amniora... 2. alkalommal levettek a magzatviz mintat es 3. eredmenyert menni. Ezt jelenti a genetikai tanacsadas....
A kérdező hozzászólása: De ez már azt jelenti hogy ezt mindenképp elvégzik?Nincs elõtte valami vizsgálat hogy kell e magzatvíz vizsgálat?
Egyébként 5. voltam és 8-asnak ment a válasz, nem a kérdezõnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!