Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az Afp (20 db)

Mit jelent az afp, mikor és hova kell menni?

Mert nekem nem mondta senki csak azthogy a 16.héten lesz vérvétel, de be kellett jelentkezni a diabetológia, belgyógyászatra és oda a 16. héten kell mennem, mit kell tennem?

Legjobb válasz: Szia Az afp egy vérvétel, az orvos adja a beutalót! Oda a betöltött 16. héten kell menni, lehetõleg nem korábban és nem késöbb! Br úgy is soxor ad téves eredményt

Szia Az afp egy vérvétel, az orvos adja a beutalót! Oda a betöltött 16. héten kell menni, lehetõleg nem korábban és nem késöbb! Br úgy is soxor ad téves eredményt
Nekem diabetológiára nem kellett mennem.A belgyón csináltak egy EKGt és vérnyomást mértek.Az afp az meg csak egy sima vérvétel.
elõzõ vagyok, bocs hirtelen nyomtam szóval a down kort szûrik ezzel. Ne aggódj, kérdezd meg a dokid! Boldog babavárást 25 hetes kismama

Mit jelent az AFP-s laboratóriumi leleten az I/26 megjegyzés?

Legjobb válasz: Akkor beletrafáltam tök tudatlanul ( mert ha betöltötted a 25-öt, akkor a 26-ik életévedben vagy terhes) Amúgy meg szerintem ne izgulj, nem tudom, mennyire alacsony az értéked, de az AFP eredményét befolyásolja az is, ha pl. túl korán mész a vizsgálatra, mert mondjuk nem voltál még 16 hetes ( bár számítottan igen, de esetleg néhány nappal késõbb fogant a baba.)

Akkor beletrafáltam tök tudatlanul ( mert ha betöltötted a 25-öt, akkor a 26-ik életévedben vagy terhes) Amúgy meg szerintem ne izgulj, nem tudom, mennyire alacsony az értéked, de az AFP eredményét befolyásolja az is, ha pl. túl korán mész a vizsgálatra, mert mondjuk nem voltál még 16 hetes ( bár számítottan igen, de esetleg néhány nappal késõbb fogant a baba.)
A kérdező hozzászólása: ja egyébként 0, 78 lett az alsó kóros tartomány 0, 60-0, 80-ig tart
Elõre bocsátom, fogalmam sincs, csak találgatok. Elõszörszülõ, 26 éves.
A kérdező hozzászólása: :) hát valóban elsõ gyermekem de 25 vagyok csak mert alacsony lett az afp-m és már kombinálok össze-vissza. keresek kutakodok mi lehet ez a megjegyzés
A kérdező hozzászólása: 15+3 naposan voltam az ünnepek miatt. a komb teszt eredményem jó lett, ez a hülye afp most megzavart teljesen. a kötelezõ UH is jó lett, de saját magam és a fülembe "beékelõdött" bogár elûzése miatt külön UH-t csináltatok és akkor talán megnyugszom
Ohhh, hát akkor semmi gond. 15 + 3 naposan még nem jut át nagy mennyiségû AFP az anyai véráramba, ezért jött ki az alacsony érték. Lehet, hogy ha pont mondjuk betöltött 17 hetesen mész, akkor nem lett volna semmi "rendellenes" Mint ahogy ez az eredmény 16 + akárhány naposan sem az, nemhogy 4-5 nappal a betöltött 16 hét elõtt. Az orvosod, meg a védõnõd nem mondta, hogy inkább késõbb menj, vagy számíts rá, hogy alacsony lesz az értéked? Jól rád hozták a frászt. Amúgy kombi tesztet nem csináltattál 12 hetesen? Ha az jó volt teljesen, szerintem semmi okod az aggodalomra.

Mit jelent az, ha az AFP eredménye 0, 5 lett?

Barátn?m terhes,és ez lett az AFP eredménye.Azt mondták az orvosok,lehet hogy beteg lesz a baba.De ez mit jelent pontosan?Mert azt nem mondták meg.

Legjobb válasz: Eléggé elavult módszer ez már, sok kismamát megijeszt. Ha jól emlékszem, Down-kórra utalhat, ha alacsony az érték, de még további, sokkal biztosabb eredményt hozó vizsgálatra fogják õt küldeni, és az a vizsgálat fog pontosabb eredményt mutatni. Korai még nagyon megijednie.

Eléggé elavult módszer ez már, sok kismamát megijeszt. Ha jól emlékszem, Down-kórra utalhat, ha alacsony az érték, de még további, sokkal biztosabb eredményt hozó vizsgálatra fogják õt küldeni, és az a vizsgálat fog pontosabb eredményt mutatni. Korai még nagyon megijednie.
igen! az alacsony afp down kórra utal! de ez tényleg elavult vizsgálat, és a legtöbb országban már nem is csinálják! további vizsgálatok kellenek, hogy alátámasszák!!!
Az AFP vizsgálat a magyar terhesgondozási gyakorlatban alkalmazott szûrõvizsgálat, mely az anyai vérszérum AFP koncentrációját határozza meg a terhesség betöltött 16. -21. hete között. Értéke 0, 8-2, 5 MoM közötti. Eltérést mutathat egészséges magzatok esetén is, valamint lehet normális érték beteg magzatoknál is.
Amennyiben az AFP érték 0, 8 MoM alatti, a Down-kór kockázata emelkedettebb a normál tartományhoz képest. Azonban az alacsony AFP és a Down-kór közötti összefüggés még kevésbé érzékeny és specifikus mint a magas tartomány és az idegcsõ záródási rendellenesség.
Ezért célszerû az integrált tesztet megcsináltatni-már késõ, mert ahhoz az elsõ vérvétel a 12.héten esedékes-az sokkal biztosabb eredményt mutat.Még van lehetõség kombinált tesztre, az is elég biztos eredményt ad.Az AFP kötelezõ ugyan, de nagyon sokszor téves.Az se mindegy, h mikor veszik le.Betöltött 16.héten kell.Pár nappal korábban levéve is teljesen más eredményt adhat.6 hós baba anyukája
nekem az laborpapira az van irva 0.5-2.5ig jo barátnõmnek 0.66lett nem küldték sehova azt mondták tökéletes, ahogy a többiek is irták ez régi modszer a másik barátnömnek 0.48lett nem lett semmi baj ott se, nálad se lesz!


Mindenki csak az AFP-ről beszél, de mi van a HCG-vel? Nekem az AFP jó lett, de a HCG 7, 37 IU/ml azaz 0, 27 MoM. Ez mit jelent?

Sajnos csak ma délután kaptam meg az eredményem és a véd?n?met már nem tudtam elérni. Holnap meg persze ünnep . :( A neten is kerestem, de csak össze vissza írnak és felidegesítenek. Segítsetek légyszi. Mire utalhat ez a nagyon alacsony érték?

Legjobb válasz: Szia!Nekem azt mondták hogy az alacsony mom érték down kórra utal.De ez az eredmény nem jelent semmit mert elég megbízhatatlan ez a vizsgálat,külföldön már nem is végzik.Nekem is alacsony volt,persze én is tök ideg voltam egybõl,a dokim azt tanácsolta hogy budán az istenhegyi géndiagnosztikai központban csináltassak egy négyes tesztet amibõl minden kiderül.20000Ft ez a vérvétel és 2 nap alatt megvolt az eredmény.Ha van rá lehetõséged szerintem menj el te is egy ilyen vizsgálatra!!!A neten rá tudsz keresni(Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ) és ott is írnak az alacsony afp-rõl. Tudom hogy tök nehéz ilyenkor de ne idegeskedj mert azzal csak a babának ártasz!!! 34hetes kismama

Szia!Nekem azt mondták hogy az alacsony mom érték down kórra utal.De ez az eredmény nem jelent semmit mert elég megbízhatatlan ez a vizsgálat, külföldön már nem is végzik.Nekem is alacsony volt, persze én is tök ideg voltam egybõl, a dokim azt tanácsolta hogy budán az istenhegyi géndiagnosztikai központban csináltassak egy négyes tesztet amibõl minden kiderül.20000Ft ez a vérvétel és 2 nap alatt megvolt az eredmény.Ha van rá lehetõséged szerintem menj el te is egy ilyen vizsgálatra!!!A neten rá tudsz keresni(Istenhegyi Géndiagnosztikai Központ) és ott is írnak az alacsony afp-rõl. Tudom hogy tök nehéz ilyenkor de ne idegeskedj mert azzal csak a babának ártasz!!! 34hetes kismama
A Hcg-t azért figyelik, mert az egy ideig növekvõ mennyiségû, mejd ha a 12. hétrekialakul a méhlepény , akkor csökken a mennyisége, azt tudják belõle megállapítani, hogy a méhlepény jól mûködik-e, mert akkor átvette a hormontermelést. A MoM értéked teljesen jó szerintem nincs okod aggódni. Szóval az alacsony értéked arra utal, hogy rendesen mûködik a méhlepény, és mivel ellátja a feladatát csak kevés hormonanyag jut vissza a véredbe, amit alacsony értéken tudnak kimutatni. Remélem megnyugodtál..én is erre rákérdeztem anya laboros barátnõje válaszolta ezt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már rémeket láttam. Most kicsit megnyugodtam. :)

18 hetes kismama vagyok! Az AFP-m 1.85. Van mellette egy érték amit nem tudok mit jelent.46.9ng/mL Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Abbol a szambol szamoltak ki mindenfele egyeb szamokkal az AFP MoM erteket, ami neked 1.85 lett. Azaz az is az AFP, de egy masik mertekegyseg, vagy vmi ilyesmi :) Azt regebben hasznaltak, most mar inkabb a MoM-ot nezik.

Abbol a szambol szamoltak ki mindenfele egyeb szamokkal az AFP MoM erteket, ami neked 1.85 lett. Azaz az is az AFP, de egy masik mertekegyseg, vagy vmi ilyesmi :) Azt regebben hasznaltak, most mar inkabb a MoM-ot nezik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Na meg is talaltam pontosan: "A MoM értéket adott terhességi héten 0, 7-2, 5 között tekintjük a normál tartományba esõnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik."

Ha az AFP értékem az alsó határon van, az mit jelent?

Nekem ott van és nagyon meg vagyok ijedve. Holnap megyek az orvosomhoz. Küldenek majd genetikai UH-ra? Mennyire biztos, hogy beteg a baba?

Legjobb válasz: Mit jelent az, hogy "alsó határon" van? Mert ha a "jó érték" alsó határán van, akkor nem sok okod van az aggodalonmra. Az AFP egy rendkívül bizonytalan dolog, sok az álpozitív és álnegatív érték. Voltaképpen csak azért hastználják, mert nincs jobb. Genetikai ultrahangra minden bizonnyal el fognak küldeni, az AFP-értéktõl függetlenül. Ez egy sokkal megbízhatóbb vizsgálat.

Mit jelent az, hogy "alsó határon" van? Mert ha a "jó érték" alsó határán van, akkor nem sok okod van az aggodalonmra. Az AFP egy rendkívül bizonytalan dolog, sok az álpozitív és álnegatív érték. Voltaképpen csak azért hastználják, mert nincs jobb. Genetikai ultrahangra minden bizonnyal el fognak küldeni, az AFP-értéktõl függetlenül. Ez egy sokkal megbízhatóbb vizsgálat.
Genetikai uh-ra mindenképp küldenek akkor is ha jó érték.Amúgy meg egy csomó országban nem is AFP-znek mert sokszor ad tévesen rossz eredményt és a frászt hozza a kismamákra.Szerintem ne izgulj.
Nyugodj meg, sokan megijedtek már, alaptalanul. Nagyon megbízhatatlan az afp vizsgálat, az ultrahang eredménye a lényeg, oda mindenképp kell menni. Ne aggódj, minden rendben lesz!
Az nem számit h alsó határ ha bent van a normálnak megfelelõ intervallumba mindegy h a közepén alján vagy a tetején a lényeg h jó tartománybe legyen, neked meg ott van ahogy mondtad! A genetikai uh csak megerõsíti. Sztem aggodalomra nincsen okod. Amugy tényleg sok a fals rossz eredmény...:(

Ma voltam az Afp eredményemért de sajnos nemtudom, hogy mit jelent, Afp MoMk 0, 88 Béta-HCG 13989, 0 IU/L! Ezek ugye jók?

Mert csak csütörtökön megyek dokihoz!

Legjobb válasz: Az AFP-érték a következõ tartományokban mozoghat: – normálisnak tekinthetõ 0,8-1,4 MOM között – mérsékelten emelkedett 1,4-2,5 MOM között – emelkedett 2,5 MOM felett – alacsony 0,8 MOM alatt Most így hirtelen a másikat nem tudom mi, de az AFP-d ránézésre jónak tûnik. Ne izgulj!! Minden jót, üdv 24 hetes kismami

Az AFP-érték a következõ tartományokban mozoghat: – normálisnak tekinthetõ 0, 8-1, 4 MOM között – mérsékelten emelkedett 1, 4-2, 5 MOM között – emelkedett 2, 5 MOM felett – alacsony 0, 8 MOM alatt Most így hirtelen a másikat nem tudom mi, de az AFP-d ránézésre jónak tûnik. Ne izgulj!! Minden jót, üdv 24 hetes kismami
ezek jok!

Az afp 60, beta hcg 22829. Ez mit jelent?

16hetesen

Legjobb válasz: Szia!Az AFP -t azért nézik hogy nincs e valamilyen fejlõdésirendellenessége a babának.0-90-ig jó.A Béta HCG meg a terhesség alatt termelõdött hormon. Egyébként azt mondják ha 50 alatt van az AFP akkor kislány a baba ha 50 felett akkor kisfiú :)

Szia!Az AFP -t azért nézik hogy nincs e valamilyen fejlõdésirendellenessége a babának.0-90-ig jó.A Béta HCG meg a terhesség alatt termelõdött hormon. Egyébként azt mondják ha 50 alatt van az AFP akkor kislány a baba ha 50 felett akkor kisfiú :)
A kérdező hozzászólása: Na, a neme akkor holnap kiderul. Megirom majd.:)
Jó!!Kíváncsian várom! :) )
A kérdező hozzászólása: Kislany :) ))
Szia!Akkor nálad sem jött be ez az AFP-s dolog!Nekem 63 -as volt és mindenki bizonygatta hogy kisfiam lesz.Hát nem így lett.Lánykám született.Jó egészséget kívánok és panaszmentes terhességet! :)

Milyen az AFP vizsgálatom eredménye, mit jelent ez? MoM érték:0.69 MoM korrigált:0.80 HBsAg kimutatás ext.1. 03 <0.9 nem reaktív 0.9-1. 0 Kétes >=1. 0 reaktív

Legjobb válasz: Szia. Az Afp határérték 0,7-2,5 MOM. A tiéd az alsó határon van. De tudnod kell, hogy ez egy nagyon pontatlan vizsgálat, sok országban már nem is végzik. És nagyon sok kismamát megrémiszt feleslegesen. Nekem 0,79 MOM volt az Afp, a védõnõ meg jól rámijesztett hogy alacsony. Senkinek sem kívvánom azokat a heteket, amit átsírtam addig, míg ki nem derült, hogy a kis Drágám egészséges. Nem bírtam kivárni a genetikai uh-ot, hanem azonnal kértem idõpontot 4d-re és ott megnyugtattak hogy minden rendben. Üdv 26 hetes kismama

Szia. Az Afp határérték 0, 7-2, 5 MOM. A tiéd az alsó határon van. De tudnod kell, hogy ez egy nagyon pontatlan vizsgálat, sok országban már nem is végzik. És nagyon sok kismamát megrémiszt feleslegesen. Nekem 0, 79 MOM volt az Afp, a védõnõ meg jól rámijesztett hogy alacsony. Senkinek sem kívvánom azokat a heteket, amit átsírtam addig, míg ki nem derült, hogy a kis Drágám egészséges. Nem bírtam kivárni a genetikai uh-ot, hanem azonnal kértem idõpontot 4d-re és ott megnyugtattak hogy minden rendben. Üdv 26 hetes kismama
Ja, és a korrigált MoM érték pedig 0, 8 ami tökéletes. Ezt a 0, 69-bõl számolják ki a testsúlyod és a magasságod alapján, tehát ez az eredmény amit figyelembe kell venni!

Az alacsony AFP mit jelent milyen betegség lehetséges ilyenkor?

Az orvos az UH-on nem látott eltérést.Mire számíthatok?

Legjobb válasz: MEnnyi lett? Az alacsony afp down kórra utalhat. DE! Ez a vizsgálat elavult, arra való, hogy rémisztgesse a kismamákat! Barátnõmnek is alacsony volt (0,4 alatti), õt is megijesztették, ott sírt a tanácsadás elõtt... Egészséges kisfia született! Szóval ne aggódj!!! (Tudom, hogy rohadt könnyû mondani!) Keress egy jó uh-st, ha van pénzetek, akkor menj el 4dre.

MEnnyi lett? Az alacsony afp down kórra utalhat. DE! Ez a vizsgálat elavult, arra való, hogy rémisztgesse a kismamákat! Barátnõmnek is alacsony volt (0, 4 alatti), õt is megijesztették, ott sírt a tanácsadás elõtt... Egészséges kisfia született! Szóval ne aggódj!!! (Tudom, hogy rohadt könnyû mondani!) Keress egy jó uh-st, ha van pénzetek, akkor menj el 4dre.
Nekem is azt mondták, hogy az AFP csak arra jó, hogy rémisztgessenek vele! Az is igaz, hogy elavult. A Down szûrés eredményed jó lett, Nekem 1:5000, ami jóval kevesebb a Tiednél, és egészséges lett a kislányom. Ne aggódj, rendben lesztek! :)
A kérdező hozzászólása: Most jelentkeztem be az Istenhegyi klinikára állítólag a legjobb genetikushoz genetikai UH-ra. A telefonba kikérdeztek és próbáltak megnyugtatni hogy határeset vagyok de azért én szeretnék biztos lenni hogy nincs baja a picinek.
A genetikai uh-t mindenképpen könyörögd ki, nálunk minden ok volt, de én a 24. héten elmentem a környék legtutibb uh-ához, hogy megnyugtasson. Sajnos most hallottam, hogy egy ismerõsömnek Down-os babája lett, pedig az eredményei jók voltak és uh-n sem vették észre....Most perelnek...tönkre van a család teljesen.
A kérdező hozzászólása: 16+2 naposan vették le a vért és a hölgy fél kilót kereki tett...nem tudom hogy ez számít-e! Igazából tényleg azt nem értem ha 12 héten a down-kór kockázat 1:24000 volt és a 14 héten voltunk 4D UH-on ahol megtudtuk hogy kisfiúnk lesz és sehol sem találtak semmit akkor most miért lett alacsony..
Bocsi elnyomtam ...szoval bejött hogy nem stimmel... De nyugi az afp csak magában semmi de megnyugszol ha csinálnak amniot...mivel az 100 % a 4d-n nem tudnak mindent megnézni de az is segithet a megnyugtatásodban.. Majd irj és fel a fejjel biztos nincs baj!
Ismerõsömnek meg magas lett..megismétlik a vérvételt ha az sem jo amniot csinálnak..legalábbis nálla igy volt...Neki xxx szindrómás a baba...megtartotta ..már fél éves. Szoval nála bejött az afp...
Most voltam emiatt amniocentézisen azt mondta a genetikus, hogy nem csak Down kórra utalhat, de nem fejezte ki, hogy mégis mire még. Viszont ha uh-on nem találtak semmit, akkor ne idegeskedj! Nekem jövõ hét kedden kell mennem az eredményért, biztos téged is elküldenek genetikushoz. Én azért vállaltam, mert volt szellemi fogyatékos a családban, én így nyugszom meg, de az afp önmagában nem ér semmit! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Az eredményem 0, 57 lett de a 12 héten voltunk down-kór szûrésem ahol 1:24000 lett az eredmény. Reménykedtem hogy nem lesz ilyen probléma mert még csak 22 éves vagyok.
Én úgy tudom, hogy az alacsony érték a down szindrómára utalhat..Ilyen esetekben genetikai tanácsadóhoz kell fordulni, aki alaposabb Uh-ot csinál vagy magzatvizet vesznek és abból állítják fel a diagnózist. Én így tudom, de remélem más is írni fog neked, aki jobban tudja.Ha valamit nem jól írtam, akkor javítsatok ki!! 13+1 hkm
Valószínûleg megismétlik a vérvételt. Vagy már megtették?
A kérdező hozzászólása: Igazából a szörnyû hogy nem az orvosom vizsgált hanem a egy bunkó akitõl én kérdeztem hogy mit jelent ez mit kéne tennem és hogy minden rendben van-e a babával erre 3szor elmondta hogy majd a kezelõorvosa elmond mindent és hagyott kétségek között...azért szerinte mez durva Mert lehet neki nem fizetek de akkor is ez mennyire embertelen látta hogy majdnem sírok annyira megijedtem... Remélem hogy tényleg nincs baja a babámnak mert nem is tudom mit tennék...elhatároztam ha beteg lesz a baba elvetettem mert nem akarom az õ életét sem tönkretenni meg a miénkét sem de most hogy már 19+1 napos vagyok megszakadna a szívem mert annyira hozzám nõt a kisfiam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!