Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az álom, hogy tudok (9 db)

Mit jelent az az álom, hogy tudok a levegőben járni?

Annyira er?s és életszer? álom, hogy csak most jöttem rá, hogy rendszeresen ezt álmodom. Úgy kezd?dik, hogy nem hiszem el, hogy ismét sikerül, de azért megpróbálok "rálépni" a leveg?re, és lépésenként szépen, sokáig haladok. Kicsit mintha úsznék. Persze közben mindig várom, hogy mikor esem le, de ilyen még nem volt.

Legjobb válasz: Lehet, hogy most hülyeséget mondok de szerintem a "szabadságot" jelenti mert a tested ki akar lépni a depresszió-ból vagy valami ilyensi.(bocs a hülye válaszért)

Lehet, hogy most hülyeséget mondok de szerintem a "szabadságot" jelenti mert a tested ki akar lépni a depresszió-ból vagy valami ilyensi.(bocs a hülye válaszért)
Menj be egy Alexandra-ba, és keresd meg Webster Asztrálutazás c. könyvét, csak kiváncsiságból, ok? Olvasgass bele, én gyanítok vmi ezzel kapcsolatos dolgot.
A kérdező hozzászólása: Oké, megveszem. Leírnád addig is 2 mondatban, mit gyanítasz? Nagyon érdekelne... Köszi mindekttõtöknek a választ!
Szia megint! Azt jelenti "kedvesem", "szerelmem", "drágám".
igen , igy van !! Engem is szokott igy becezni a parom..:)

Mit jelent az hogy magyarország nemzetközi gyámság alá kerülhet? Mindenhol ezt hangoztatják de nem tudom mit is foglal ez magába.

Legjobb válasz: Nem tudni, mert a kormánypárti sajtó kivételével ilyenrõl senki nem tud.

Nem tudni, mert a kormánypárti sajtó kivételével ilyenrõl senki nem tud.
"Az EU azért kritizál, mert a kormány megszüntette a jogállamot" Annyira nincs jogállam, hogy mindjárt érted jön egy narancsszínû Volga és elvisz , mert szidtad a rendszert, meg a vezért. Nem vagyok Fideszes , de szerintem, nevetséges ez az ajvékolás , mely szerint nincs jogállam, diktatúra van...stb Akik ezt mondják, még nem éltek diktatúrában, vagy nem jártak nem demokratikus országban.
Ezt csak a zsidesz hangoztatja. És egy baromság. Csak megfigyelnek bennünket mert sok antidemokratikus törvényt fogadott el a kormány.
Azt jelenti, h idegenek, külföldrõl irányítanak minket. Viszont nem kerülhetünk nemzetközi gyámság alá, mert már az alatt vagyunk, amióta beléptünk az EU-ba.
Ez csak a Fidesz és a Jobbik baromsága! Az EU azért kritizál, mert a kormány megszüntette a jogállamot, egypárti hatalmat épít, szembe megy az általunk is elfogadtott Uniós törvényekkel.
Én nem szeretnék "gyámság" alá tartozni. Aki igen az mehet önként és dalolva!
Ha a nemzetõzi szervezetek kritizálnak valamit, és ennek hatására csak egy félmondat, vagy egy vesszõ bekerül a magyar tõrvényekbe, az megengedhetetlen, mert akkor tulajdonképpen õk hozzák a tõrvényeket. Az ilyen külföldieket a magyar titkosszolgálatnak Magyarországra kellene csempésznie, /mint ahogy Adolf Eichmannt is/ és az itthoni bíróságnak elítélnie. /mint ahogy Adolf Eichmannt is/
Ja, és ezért senki nem szólna egy rossz szó sem, hogy jogos volt- e vagy sem, mint ahogy Izraelnek se szóltak.
Nem szeretek a fidesz alá tartozni mere is kell meni hozá?


Elôször is animések válaszát várom! Mit jelent az hogy pl: Tsundere, Yandere és stb? Mert neten láttam hogy a Kuroko No Basket kép alá oda voltak, írva ezek. Annyit tudok hogy, a szerelemhöz kötött (bár ez se biztosxd)

Legjobb válasz: "A tsundere a tsuntun (öntelt) és a deredere (szerelmes) szóból ered. Jelentése hogy egy adott karakter eleinte ellenséges, és sértõ módon bánik a szerelmével, és sokszor magának sem meri beismerni hogy igen is szereti õt." Ezt kiegészíteném azzal hogy igazából a legtöbb karakterrel ellenséges. Amúgy itt rengeteg fogalmat leírnak,de amikre te gondolsz azok személyiség jegyek,azt jelzik hogy milyen a karakter. http://www.hotdog.hu/japanstyle/fogalom-magyarazat

"A tsundere a tsuntun (öntelt) és a deredere (szerelmes) szóból ered. Jelentése hogy egy adott karakter eleinte ellenséges, és sértõ módon bánik a szerelmével, és sokszor magának sem meri beismerni hogy igen is szereti õt." Ezt kiegészíteném azzal hogy igazából a legtöbb karakterrel ellenséges. Amúgy itt rengeteg fogalmat leírnak, de amikre te gondolsz azok személyiség jegyek, azt jelzik hogy milyen a karakter. http://www.hotdog.hu/japanstyle/fogalom-magyarazat

Mit jelent az az álom, hogy szennyes, koszos vízben fürödtem, amiben már más is, olyan szappannal, amit ki tudja ki használt?

Elég nyomasztó volt, ébren meg kényes vagyok a tisztaságra.

Legjobb válasz: Én régebben álmodtam ilyet,kisebb betegséget jelez.

Én régebben álmodtam ilyet, kisebb betegséget jelez.
Azt jelzi, hogy vagy tisztasági kényszered van, vagy jó úton haladsz felé. Ha képtelen vagy néha elviselni a piszkot - ha sûrûn és nagyon alaposan KELL mosakodnod - és, ha ez nálad központi gondolat: akkor biztos ez a helyzet. Ha már álmodsz is vele, akkor orvoshoz kellene fordulnod.
A víz az érzelmek és sok esetben a szexualitás szimbóluma. Gondolkodj ebben az irányban. :) )
A viz az almokban foleg ha benne vagy betegséget jelez! De nyugodtan mennyél fel a netre és nézd meg mit jelent pontosan! De a koszos viz meg a szappan lehet, hogy azért volt benne mert alapbol igényes vagy és ugyelsz a tisztaságra! Az álmod pont ennek az elentétje, valami oka biztos, hogy van!Az a legegyszerubb ha megnézed pontosan mit jelent mert én csak a vizet tudom :-)
Nem tudom... most már 33%-on állok - közben meg a különbözõ ezoterikus válaszok 100%-on. Inkább nem mondok errõl semmit. Még egyszer: az álmod azt jelzi, hogy a téma ERÕSEN foglalkoztat téged. Ebbõl, és a leírásodból én úgy látom, hogy valamilyen kényszered van a tisztaságra. Ez - súlyosabb esetben - egy betegség, amirõl orvossal tudsz beszélni. Ezt te is tudhatod, hogy mennyire súlyos: leírtam néhány dolgot errõl. HA már az életed (vagy a hozzátartozóid életét) zavarja (pl. sûrûn álmodsz ilyesmit) - AKKOR mindenképpen célszerû orvoshoz menni vele. Addig pedig házi gyógymódok vannak: menj el homokozni a gyerekeddel, vagy koszold össze a kezed szándékosan, és hagyd úgy vagy fél óráig. Utána se dörgöld véresre! És nem kell fertõtlenítõ sem, vagy fürdés. Egy normál kézmosás elég, használt szappannal. Ha ezekre képtelen vagy - esetleg már a gondolattól is rosszul leszel - akkor súlyos beteg vagy. ...aki pedig ezt a választ lepontozza, azzal tényleg komoly IQ probléma van.

Rendszeresen álmodom azt, hogy ismét iskolában vagyok és félek, mert nem tudom az anyagot. Már 44 éves vagyok. Mit jelent ez az álom?

Nagyon rossz érzéseket kelt bennem.

Legjobb válasz: Nekem rendszeresen visszatérõ álom, még vizsgák vannak hátra, és azt sem tudom, mibõl kell készülni, sõt, mikor lesz pontosan (vagy már el is múlt?). Nekem volt egy rövid ilyen idõszakom, szóval azt kapom büntetésbõl vissza álomban, pedig jópár év eltelt azóta. A legjobb, amikor reggel saját magamat kell gyõzködnöm, hogy nem igaz. :)

Nekem rendszeresen visszatérõ álom, még vizsgák vannak hátra, és azt sem tudom, mibõl kell készülni, sõt, mikor lesz pontosan (vagy már el is múlt?). Nekem volt egy rövid ilyen idõszakom, szóval azt kapom büntetésbõl vissza álomban, pedig jópár év eltelt azóta. A legjobb, amikor reggel saját magamat kell gyõzködnöm, hogy nem igaz. :)
Azt, hogy legbelül tiltakozol az ellen, amerre a mai világ elment. Az iskola a diákoknak iszonyat stressz, egy nagyon rossz modellje a tudás átadásának. Ráadásul ahhoz, hogy az ember felnõtt korban is megélhessen, folyamatosan továbbképzésekre kell járnia, mert húsz év alatt elavul a tudása. Tanulni meg felnõtt fejjel csak a család és szeretteink elhanyagolása árán lehet. Ez duplán jó üzlet egyeseknek, mert ezzel egyúttal szétverik a hagyományos értékrendeket is. Nem vagyok vallásos, nem hiszek a bibliában, de ott is benne van, hogy a tudás almájába való beleharapás által üzettünk ki a paradicsomból. Ez egy szimbólum, aminek a jelentését nagyon is átéljük a mindennapjainkban. Az állandó tanulási kényszer boldogtalanná, stresszessé tesz mindenkit, amivel szét lehet verni az emberi értékeket, és így könnyebben csinálhatnak belõlünk rabszolgát. Ez egy nagyon rossz, túlságosan felgyorsult világ, ami ellen legbelül te is tiltakozol, még ha látszatra próbálsz megfelelni, akkor is.
Hehe, mostanában én is többször álmodtam ezt. :)
A kérdező hozzászólása: Jogos. Ebben lehet valami.
Én is álmodtam ilyeneket sokáig. :) Szerintem ennek az álomnak semmi köze magához a sulihoz. Inkább ahhoz a stresszes érzéshez, amit akkor éreztünk, még ha esetleg nem is ilyen erõsen. A jelenben van valami, ami stresszeli, frusztrálja az embert, és az agyunk egy hasonló emlékhez nyúl vissza, és azt kelti életre. Szóval ne a suli legyen a lényeg, hanem azt keresd meg, mi zavar, nyomaszt, stresszel, mitõl félsz, mi okoz feszültséget. (Ha tudat alatti a dolog, akkor kicsit nehezebb dolgod van.)
lehet arról szól, hogy bizonytalan vagy, hogy megfelelsz e. hogy rendben vagy e. ha rád kérdeznének, akkor átmennél e. szóval lehet ez egy ilyen általános életeddel kapcsolatos dolog is.
A nagy D betü nagyszályal való nevetést vagy rühögést jelent

Mit jelent ez: "CRL: 3 mm, s 5"? A doki a papíromra írta az UH vizsgálat alá. Azt tudom, hogy a kicsi 3 mm, de mire utal az "s 5"?

Legjobb válasz: szia..nem tudom,,nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj,ha nincs miért..mennyi idõs vagy?

szia..nem tudom, , nekem 11 hetesen és 4 naposan volt 47mm a crl.ha ott lenne hogy gravs...az a terhesség korát jelenti de ez nem az..passz..de ne is idegeskedj, ha nincs miért..mennyi idõs vagy?
Szerintem a terhesség korát!
Pontosan s. gravid:5-vagyis 5 hetes terhesen 3mm az embrió ülõmagassága.
Hát nem tudom, 5 hetesnek 3 mm-es embrió az elég nagy. Bár egyén válogatja, de 5 hetesen, még leginkább szinte csak a szikhólyag van. A 3 mm az már olyan 8-9 hetes terhességnek felel meg. Szerintem hívd fel a dokid és kérdezd meg, ha meg nincs orvosod, akkor menj vissza az ultrahangra és ott kérdezd meg, hogy az milyen érték.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A doki 5 hetes terhességet állapított meg, legalábbis a méretei alapján ezt mondta. :) De felhívom, hátha okosabb leszek. :)

Honnan tudom, hogy elváló igekötõs-e? És abban az alakban mit jelent? Német

durchbrechen

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszokat

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat
nem elválós igekötõk: be-, ge- ent-, emp, miß-, ver-, zer-, er-, wider- ezek közül az össze elválós, a jelentésüket meg ki tudod szótárazni
Vannak olyan igekötõk is, amik hol elválósak, hol nem azok. Hangsúlytól függ.
A hangsúlyos igekötõk sohasem válnak el az igéjüktõl- Pl. "besichtigen" (megtekinteni)
durchbrechen "Ich breche das Kifli durch" (Kettétöröm a kiflit) - A hangsúly a mondatban a "durch"-on van-
Az elváló igekötõk: ab-, an-, auf-, aus-, bei-, dar-, ein-, fort-, heim-, her-, hin-, -mit, -nach, -nieder-, ob-, vor-, weg-, zurück-, zusammen-,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!