Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az álom, hogy (91 db)

Mit jelent az álomban az hogy lebegek, repülök? Pszichológiai megközelítésből, és nem álomfejtési, ezotériai oldalról érdekelne.

Régen a gyermeknevelési tanácsadó kérdezte t?lem. mindenféle játékok között. Lehet, hogy csak a reakciómra volt kíváncsi de akkor az is érdekelne, hogy mit figyelt.

Legjobb válasz: Általában gondtalanságot jelent, vagy azt hogy éppen sikeres vagy valamiben. Freudi álomnak hívják, de igazából nem valószínû, hogy van bármi alapja az álomfejtésnek, csak megfigyelték, hogy bizonyos élethelyzetekben ismétlõdõ álmok jelennek meg sok embernél. Ennyi kb.

Általában gondtalanságot jelent, vagy azt hogy éppen sikeres vagy valamiben. Freudi álomnak hívják, de igazából nem valószínû, hogy van bármi alapja az álomfejtésnek, csak megfigyelték, hogy bizonyos élethelyzetekben ismétlõdõ álmok jelennek meg sok embernél. Ennyi kb.
A kérdező hozzászólása: Ezért írtam, hogy nem álomfejtési megközelítések érdekelnek, de köszönöm a válaszod, és várom a továbbiakat. :)
A szexmáninás Freud azt mondaná, hogy szexuális izgalom. Jung azt mondaná, hogy nem a valóságban élsz, hanem a fantáziavilágodban. Én is ezt gondolom, bár ezer millió dolog megváltoztathatja az értelmét.
Nekem is egy idõben visszatérõ álmom volt. Úgy gondolom, hogy ez "embrionális" tapasztalatainkra vezethetõ vissza, mikoris a méhen belül lebegtünk - akkor még nem "tudtuk", hogy repülni mit jelent. A lebegés érzet a tudatalattinkba elraktározódott mint a tökéletes jó egyik érzete. Néha elõjön, kellemes és megnyugtató, szinte eufórikus boldogságérzetet okozva.
Annyira imádom a sok hozzáértõt.... Kezdjük az elején. A pszichológiai megközelítés összefolyik az "ezoterikussal". Önismeretre egyre nagyobb az igény a társadalmunkban, de mivel az emberek egy része már nem bízik a hivatalos magyarázatokban, elfordul az un. "ezotéra" felé, ami elég sok mindent jelent. Általában kommersz pszichológia rosszul alkalmazva, nyakonötnve mindenféle babonával, persze vannak ellenpéldák is. Sajnos sok ezo-asztro-stb oldalon van "Álmoskönyv" amivel "megfejtheted" az álmaidat. A helyzet az hogy minden álomnak személyre szabott a jelentése, és nagyon kevés olyan szimbólum van ami szinte minden embernél hasonló dolgot "jelent". De van pár, a lebegés is _általában_ ilyen. Általában. Tegyük fel hogy a nemzetközi ûrállomáson dolgozol 2 hónapja, ezesetben a lebegés teljesen mást jelent számodra, mint ha egy mozgássérült tolókocsis kisfúként álmodnád ugyanezt. Se Freud, se Jung nem mondana erre önmagában semmit, ugynais minden álom kontextusában értelmezhetõ. Tehát megkérdezné hogy milyen élethelyzetben álmodtad, pontosan mire emlékszel, milyne magasan repültél, és hogy milyen dolgok foglalkoztattak téged azona héten. Hogy anevelési tanácsadód mért kérdezhette, azt nem tudom. KOnkrétan rákérdezett, hogy "szoktál-e álmodban lebegni?" Ha így történt felteszem azért tetet mert kíváncsi volt hogy tényleg jól érzed-e magad mostaánában abõrödben. (De ezt nem tudhatom biztosan) Nagy általánosságban a repkedõs álmok akkor szoktak jelentkezni, amikor nõtt az önbizalmad, optimistán(optimistábban) látod az életedet, úgy érzed hogy sinen vagy, és felülemelkedtél egy problémán. Büszke vagy és bizonyítani akarsz végre!

Mit jelent az hogy gyakran álmomba elmondom hogy mit álmodtam de közbe az is álom?

Álmodok valamit és még ugyanabba az álmomba elmondom a barátaimnak hogy mit álmodtam.Ez jelent valamit?

Legjobb válasz: Velem is elõfordul, általában akkor, amikor érdekes vagy ijesztõ az az álom, és pusztán már tökre szeretném elmesélni valakinek. Szerintem a közlésvágynál többet nem jelent :)

Velem is elõfordul, általában akkor, amikor érdekes vagy ijesztõ az az álom, és pusztán már tökre szeretném elmesélni valakinek. Szerintem a közlésvágynál többet nem jelent :)
Szerintem nem nagyon jelent semmit csak azt hogy többet kéne beszélgetned a barátaiddal és meséld el nekik az álmaidat !! :)


Mit jelent az hogy minden led világít a switch-en mikor feszültség alá helyezem?

Legjobb válasz: Nem tudom milyen switch-re gondolsz, de általában egy power led van rajta és még annyi led, ahány dugalj van a hátulján. Amelyik aljzat foglalt, annak a ledje világít. Ha csak bekapcsoláskor villan egyet, az csak annyit jelent, hogy áram alá helyezted, semmi mást.

Nem tudom milyen switch-re gondolsz, de általában egy power led van rajta és még annyi led, ahány dugalj van a hátulján. Amelyik aljzat foglalt, annak a ledje világít. Ha csak bekapcsoláskor villan egyet, az csak annyit jelent, hogy áram alá helyezted, semmi mást.
Egyfajta önteszt lehet, mint a számítógépeknél a POST.
semmit

Mit jelent az, hogy auf den Alben? Mi az az Albe?

Legjobb válasz: album s Album e Alben

album s Album e Alben
nem Alpen:az Alpok... Alben=fiúnév
nem Alpen?az elõbb is kérdés akart lenni..:) elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy Alben Warum spürt man davon so wenig auf euren Alben? íme a tagmondat.
A kérdező hozzászólása: Rájöttem! Az Alben az Album többesszáma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!!!!!!
jujj tényleg.) 1.voltam

Mit jelent az az alom, hogy megyek az utcan es egyszer csak azt veszem eszre h pizsamagatya van rajtam, vagy cipo nelkul megyek iskolaba, szal hianyos oltozetben?

Legjobb válasz: Az álomnak semmi köze a jövõhöz!!! Ezt jól jegyezzétek meg!!! Az agy éjszaka álomban dolgozza fel a nap eseményeit. Ebbõl kombinálhat dolgokat, de nem jósol semmit. Nem vagyunk jósok. Ebbõl sok ember jól megél, kihasználva mások butaságát, hiszékenységét. Van olyan hogy olyat álmodunk ami másnap, vagy kis idõ után megtörténik, és olyankor azt mondják, hogy megálmodta a jövõt. Hülyeség. Ez csak véletlen egybeesés, esetleg hasonlóság.

Az álomnak semmi köze a jövõhöz!!! Ezt jól jegyezzétek meg!!! Az agy éjszaka álomban dolgozza fel a nap eseményeit. Ebbõl kombinálhat dolgokat, de nem jósol semmit. Nem vagyunk jósok. Ebbõl sok ember jól megél, kihasználva mások butaságát, hiszékenységét. Van olyan hogy olyat álmodunk ami másnap, vagy kis idõ után megtörténik, és olyankor azt mondják, hogy megálmodta a jövõt. Hülyeség. Ez csak véletlen egybeesés, esetleg hasonlóság.
Szerintem csak sokat voltál suliba, nagyon fáradt voltál vagy vmi hasonló. Amikor Én sokat kosaraztam d.u. a suliban, a tesi felvételinél (leendõ elsõsöknek, segítettem) mert nem volt akkor senki, akkor este azt álmodtam, hogy kosármeccsen vok. :D
azt jelenti, hogy anyagi problémák merülnek fel a családodban, s te aggódsz, hogy mi lesz veled.ezt álmodban így vetíted le, hogy hiányos az öltözeted.
:) )) Én ezt nem álmodtam, hanem konkrétan majdnem megtörtént.:) ))) Sokat éjszakáztam a munkahelyem miatt, és hajnalban vissza kellett mennem pár óra alvás után. Kókadoztam az ágyon, és erõsen koncentráltam, hogy fel tudjam húzni a bakancsomat. Majd amikor a kabátért nyúltam, vettem észre, hogy a nadrág kimaradt a sorból, és bugyisan topogok a nagy bakancsomban.:) ))
Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tûnik. A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 19:46 TELJESEN IGAZAD VAN! Ezt már Én is nem egyszer hallottam. DE!! Amiót Én agykontrollozok, van, hogy be-be ugrik egy hülye gondolat (pl.: fagyizni készültünk osztállyal, és ne tom miért, arra gondoltam hátha kell sebtapasz. Röhögtem egy jót, h. milyen h... vagyok. Aztán az utcán akkorát taknyolt az egyik gyerek... :D) és általában jól sül el a dolog. Aztán van olyan, hogy egy-egy matek képletrõl eszembe jut, hogy valami ilyesmi helyen jártam Én is... valójában picit meg vagyok ilyedve magamtól, jól esik, hogy leírhattam. Ezenkívül vannak mondatok amiket "mintha már hallottam volna". De valójában nem... és ilyenkor érzem, hogy lefehéredek :D (pl.: oszt. társam mondta, hogy az oldalamat megnézte és jó az új design. és én mintha már hallottam volna tõle :S)
Szia megint! Azt jelenti "kedvesem", "szerelmem", "drágám".
igen , igy van !! Engem is szokott igy becezni a parom..:)

Mit jelent az az álom ha azt álmodom hogy halálos beteg vagyok?

Legjobb válasz: Félsz attól, hogy halálos beteg leszel. A tudatalattid álomban szembesít a problémával.

Félsz attól, hogy halálos beteg leszel. A tudatalattid álomban szembesít a problémával.

Mit jelent az, hogy "górcső alá helyez" valaki valamit?

Sokszor hallottam már, most már zavar, hogy nem tudom. Előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: A górcsõ mikroszkópot jelent. Tehát azt jelenti, hogy nagyon megvizsgál.

A górcsõ mikroszkópot jelent. Tehát azt jelenti, hogy nagyon megvizsgál.
A górcsö a mikroszkóp nyelvújitás neve, ami idöközben kihalt a köznapi beszédböl, ´regebben még használták. A Górcsö alá helyezni annyhit jelent, hogy mikroszkóppal megvizsgálni, minden apró részletet megnézni - tehát igen alaposen megvizsgálni azt, amiröl szó van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, valami ilyesmire számítottam! :)

Mit jelent az, hogy ala?

Pl: ala dóri módra...

Legjobb válasz: Olyan ninc, hogy "ala Dóri módra", olyan van, hogy "a la Dóri", aminek a jelentése, hogy Dóri módra.

Olyan ninc, hogy "ala Dóri módra", olyan van, hogy "a la Dóri", aminek a jelentése, hogy Dóri módra.
A kérdező hozzászólása: óhh, tudtam én, hogy a barátnõm hülye... :D
Viszont a te esetedben bnõd azt mondta: avagy Dóri módra módra, ez olyan mint a nagy big bum :D ala latinul annyit tesz szárny, pl. épületszárny - elõször azt hittem ez lesz a kérdés szal azért leírom :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!