Találatok a következő kifejezésre: Mit jelent az álom, (440 db)

Mit jelent az álomban a sárkány?

Egy fejű volt és nem emlékszem, hogy korábban szerepelt volna sárkány az álmomban, de ez az álom eléggé megmaradt bennem, ezért érdekelne a jelentése. Először páran próbáltuk megkötözni, de nem sikerült ezért először bujkáltam előle, majd menekültem. Nem rég úgy 1-2 hete volt egy hasonló álmom, abban is bujkáltam és menekültem, csak abban 3 lény elől. Mit jelenthetett a sárkány az álmomban? És a bujkálásnak, menekülésnek lehet valami fontosabb jelentése?

Legjobb válasz: Mindenkinek mást jelent az álomban a sárkány. Nekem a bennem rejlõ rosszat, a sötét oldalt jelentené. A menekülés, nos, az menekülés, nem akarsz szembenézni valamivel. Amikor én menekültem, a jó lehetõség, egy új élet elõl menekültem a megszokott helyett. A Reiki-mesterem mondta, h álljak meg álmomban és kérdezzem meg, miért üldöznek. Megmutatták a mostani életem egy metszetét, amikor elköltöztem otthonról a szüleimtõl, családom van, autót vezetek, dupla annyi a fizum, mint azelõtt volt stb. Ég és föld a két életstílus és nem bántam meg, hogy tudtan váltani, ezáltal fejlõdni. Egy szimbólum mindenkinek mást és mást jelent. Remélem tudtam segíteni.

Mindenkinek mást jelent az álomban a sárkány. Nekem a bennem rejlõ rosszat, a sötét oldalt jelentené. A menekülés, nos, az menekülés, nem akarsz szembenézni valamivel. Amikor én menekültem, a jó lehetõség, egy új élet elõl menekültem a megszokott helyett. A Reiki-mesterem mondta, h álljak meg álmomban és kérdezzem meg, miért üldöznek. Megmutatták a mostani életem egy metszetét, amikor elköltöztem otthonról a szüleimtõl, családom van, autót vezetek, dupla annyi a fizum, mint azelõtt volt stb. Ég és föld a két életstílus és nem bántam meg, hogy tudtan váltani, ezáltal fejlõdni. Egy szimbólum mindenkinek mást és mást jelent. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Volt mostanában valami olyan elképzelésed, amit tisztán látással lehetetlennek tûnik egyébként végig vinni? (Pl. megveszed a microsoftot.) A sárkány, ami nem tudtatok lefogni egy kivitelezhetetlen terv lehet.
A sárkány az elfojtott vágyak szimbóluma. Legyõzése a felnõtté válást jelenti. Bujkálás, menekülés azért van, mert még nem akarsz felnõni, bizonyos dolgok, kötelességek elõl menekülnél, elbújnál, kibújnál a felelõsség alól, ezért nem is sikerült még legyõzni.
A kérdező hozzászólása: 13:55 a te válaszodat tartom a legvalószínûbbnek. Mondták már, hogy gyerekes vagyok, de csak mostanában kezdek rájönni, hogy van ennek igazság alapja. Köszönöm a válaszod! Nemko77 a te válaszod is köszönöm! Remélem a kivitelezhetetlen terv nem a fogyókúrám lesz. :S

Mit jelent az álomban az hogy lebegek, repülök? Pszichológiai megközelítésből, és nem álomfejtési, ezotériai oldalról érdekelne.

Régen a gyermeknevelési tanácsadó kérdezte t?lem. mindenféle játékok között. Lehet, hogy csak a reakciómra volt kíváncsi de akkor az is érdekelne, hogy mit figyelt.

Legjobb válasz: Általában gondtalanságot jelent, vagy azt hogy éppen sikeres vagy valamiben. Freudi álomnak hívják, de igazából nem valószínû, hogy van bármi alapja az álomfejtésnek, csak megfigyelték, hogy bizonyos élethelyzetekben ismétlõdõ álmok jelennek meg sok embernél. Ennyi kb.

Általában gondtalanságot jelent, vagy azt hogy éppen sikeres vagy valamiben. Freudi álomnak hívják, de igazából nem valószínû, hogy van bármi alapja az álomfejtésnek, csak megfigyelték, hogy bizonyos élethelyzetekben ismétlõdõ álmok jelennek meg sok embernél. Ennyi kb.
A kérdező hozzászólása: Ezért írtam, hogy nem álomfejtési megközelítések érdekelnek, de köszönöm a válaszod, és várom a továbbiakat. :)
A szexmáninás Freud azt mondaná, hogy szexuális izgalom. Jung azt mondaná, hogy nem a valóságban élsz, hanem a fantáziavilágodban. Én is ezt gondolom, bár ezer millió dolog megváltoztathatja az értelmét.
Nekem is egy idõben visszatérõ álmom volt. Úgy gondolom, hogy ez "embrionális" tapasztalatainkra vezethetõ vissza, mikoris a méhen belül lebegtünk - akkor még nem "tudtuk", hogy repülni mit jelent. A lebegés érzet a tudatalattinkba elraktározódott mint a tökéletes jó egyik érzete. Néha elõjön, kellemes és megnyugtató, szinte eufórikus boldogságérzetet okozva.
Annyira imádom a sok hozzáértõt.... Kezdjük az elején. A pszichológiai megközelítés összefolyik az "ezoterikussal". Önismeretre egyre nagyobb az igény a társadalmunkban, de mivel az emberek egy része már nem bízik a hivatalos magyarázatokban, elfordul az un. "ezotéra" felé, ami elég sok mindent jelent. Általában kommersz pszichológia rosszul alkalmazva, nyakonötnve mindenféle babonával, persze vannak ellenpéldák is. Sajnos sok ezo-asztro-stb oldalon van "Álmoskönyv" amivel "megfejtheted" az álmaidat. A helyzet az hogy minden álomnak személyre szabott a jelentése, és nagyon kevés olyan szimbólum van ami szinte minden embernél hasonló dolgot "jelent". De van pár, a lebegés is _általában_ ilyen. Általában. Tegyük fel hogy a nemzetközi ûrállomáson dolgozol 2 hónapja, ezesetben a lebegés teljesen mást jelent számodra, mint ha egy mozgássérült tolókocsis kisfúként álmodnád ugyanezt. Se Freud, se Jung nem mondana erre önmagában semmit, ugynais minden álom kontextusában értelmezhetõ. Tehát megkérdezné hogy milyen élethelyzetben álmodtad, pontosan mire emlékszel, milyne magasan repültél, és hogy milyen dolgok foglalkoztattak téged azona héten. Hogy anevelési tanácsadód mért kérdezhette, azt nem tudom. KOnkrétan rákérdezett, hogy "szoktál-e álmodban lebegni?" Ha így történt felteszem azért tetet mert kíváncsi volt hogy tényleg jól érzed-e magad mostaánában abõrödben. (De ezt nem tudhatom biztosan) Nagy általánosságban a repkedõs álmok akkor szoktak jelentkezni, amikor nõtt az önbizalmad, optimistán(optimistábban) látod az életedet, úgy érzed hogy sinen vagy, és felülemelkedtél egy problémán. Büszke vagy és bizonyítani akarsz végre!

A halál mit jelent az álomban? Egyáltalán mit jelent ez? Szörnyű volt.

Az ugye köztudott, hogy egy ember egy éjszaka alatt többször is álmodik minden este..legalábbis én így tudom. Ahhoz képest én elég ritkán emlékszem az álmaimra. Ha emlékszem is, akkor leginkább egy rövid hülyeséget álmodom, de...

Legjobb válasz: hu ez elegge remiszto de nincsen semmi baj mar vege van es ez a lenyeg en is almodok rosszakat mikor roszat almodom azt mondom magamban hogy ez csak egy alom volt semmi tobb es adig addig mondogatom mig viszanem alszom kulonbenis az almok csak nagyon ritkan valnak valora nalam nem mert nalam folytonos almodok valamit es ha az lehetseges hogy megtortenjen megtortenik pl:almodtam egy pasasrol es masnap ugyanazt a pasast lattam osszeutkozni bicajal egy kocsival de az a lenyag hogy ne aggodj ok?.

hu ez elegge remiszto de nincsen semmi baj mar vege van es ez a lenyeg en is almodok rosszakat mikor roszat almodom azt mondom magamban hogy ez csak egy alom volt semmi tobb es adig addig mondogatom mig viszanem alszom kulonbenis az almok csak nagyon ritkan valnak valora nalam nem mert nalam folytonos almodok valamit es ha az lehetseges hogy megtortenjen megtortenik pl:almodtam egy pasasrol es masnap ugyanazt a pasast lattam osszeutkozni bicajal egy kocsival de az a lenyag hogy ne aggodj ok?.

Ez az álom mit jelent? (az álom részletei lent találhatók)

Azt álmodtam hogy mentem a Margit hídon esett az eső és a híd elég csúszós volt a Duna is áradt.Egyszer csak elkezdtem futni megcsúsztam(a korlátok a hídtról hiányosak voltak) és bele estem a dunába magzat pózba nem fulladtam meg fel tudtam jönni de a duna sodort le és csak le mielőtt kiúsztam volna fel ébredtem ez mit jelenthet??? A kedves válaszolókat megkérem,hogy normális válaszokat adjanak.

Legjobb válasz: Semmit se jelent. Biztos olyan filmet néztél vagy olyat láttál amirõl az álmodba ez t forgatta le az agyad. Amugy az álmodba egyedül voltál?

Semmit se jelent. Biztos olyan filmet néztél vagy olyat láttál amirõl az álmodba ez t forgatta le az agyad. Amugy az álmodba egyedül voltál?
A kérdező hozzászólása: nem, apámmal és a húgommal voltam.

Álom! Mit jelent az álomban fölbukkanó baba/gyerek?

Legjobb válasz: Szerintem ehhez le kellene írnod az álmodat...

Szerintem ehhez le kellene írnod az álmodat...

Mit jelent az álomban a lyuk?

Legjobb válasz: Mikor sokáig nem vagyok együtt az asszonnyal én is szoktam lyukról álmodni. Ilyenkor ha hazaérek bepótolom kamatostúl...

Mikor sokáig nem vagyok együtt az asszonnyal én is szoktam lyukról álmodni. Ilyenkor ha hazaérek bepótolom kamatostúl...
Tedd bele a péniszed!
(Álmoskönyv online) De amúgy egy bizonyos téren lesülyedtél és ebból most ki kell másznod, nehézség. Valami ilyesmi, de konkrétabban kellett volna ezt leírni ahhoz hogy megfejthetõ legyen... Na, de ott az álmoskönyv úgy hogy ennyi.
Valami apró hiányosság, szerintem.De többet segítene, ha leírnád konkrétan az álmot.
Önmagában semmit. Pont a körítés lenne a lényeg, hogy mit csináltál, mit éreztél, kik voltak még ott, fenyegetett vagy hívogatott, stb..... :)
Hogy lyuk? Gödör? Valami lyukas?
Semmit. Álmaidban az agyad a mindennapok tapasztalait rendszerezi, dolgozza fel. Nem jósol jövõt, nem int figyelmességre, nincs jelentése, de ha van, azt a múltadban keresd... Dislike? Attól még nekem van igazam... A világ nem misztika, hanem tudomány. Az emberek mindig a miértet keresik, és túl jó a fantáziájuk.
Amennyiben a pszichológia tudománynak számít, úgy a tudomány állása szerint az álmoknak igen komoly jelentésük van. Persze mindig itt vannak a betoji szkeptikusok, akik kötelességüknek érzik ideokoskodni, hogy 'nem jelent semmit'. Csak tudnám akkor minek bújják az álomfejtés rovatot, és miért válaszolnak egy 'mit jelent?' kérdésre...

Mit gondoltok mit jelent az álom?

Álom az amit éppen a tudatalattink hord össze, vagy talán egy el?rejelzés ami metaforákban valósul meg, vagy valami más? Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szerintem valahogy a kettõ kombinációja. Úgy értem, hogy az agyad felfogott valamit, de a tudatod még nem és így próbálja tudatni veled, de lehet hülyeséget mondok.

Szerintem valahogy a kettõ kombinációja. Úgy értem, hogy az agyad felfogott valamit, de a tudatod még nem és így próbálja tudatni veled, de lehet hülyeséget mondok.
Szerintem a világegyetem egy távoli bolygójáról akarnak üzenni valamit az idegenek...
engem megszívatott múltkor az álom. azt álmodtam, hogy megnyertem a lottót és mire felkeltem tök rossz kedvem lett. és ez nem vicc
minda2 nekem már 2 álmom is valóra vált, az egyiket vehettem volna figyelmeztetésnek, de nem gondoltam, hogy valóra fog válni( össze vesztem az akkori legjobb barátommal)
Az álom lehet felkészítés valamire, tahát az agyad szimulál egy szituációt, te pedig teszed, amit ilyenkor az ösztönöd súg, így felkészülsz rá. Például amikor üldöz valaki. Vagy lehet az, hogy az agyad szortírozza az információkat, hogy mit tartson meg, mit nem. Ami ma történt, abból szinte mindenre emlékszel, aztán alvás közben az agyad kiválogatja, hogy ebbõl mit érdemes megtartani. Legalábbis én így gondolom. Az álmok egyébként csak a fejedben vannak, semmi közük nincs a valósághoz, nem befolyásolják azt, például nincs olyan, hogy fogról álmodsz, akkor valaki meg fog halni. Ezek csak babonák.

Mit jelent az alomban a tuz? (bocs a helyesirasi hibakert)

Legjobb válasz: Semmit.Mégis mit jelentene?

Semmit.Mégis mit jelentene?
Azt, hogy π-román vagy!

Eletem nagy szerelmevel almodtam. Nem vagyunk egyutt. Mit jelent az alom?

Annyira valosagos volt az almom ahogy beszelgettunk.jolereztuk magunkat.majd mikor kozel voltunk egymashoz mondtacsukja be a szemet mutatok vmit. Felkeltem az agyrol .. Felebredtem de annyira valosagos volt

Legjobb válasz: VESZTES VAGY

VESZTES VAGY
Csak annyit, hogy hiányzik.

Mit jelent az álomban a piros öltöny? Én viseltem. (Fehér nyakkendővel)

Legjobb válasz: Szeretnél kitûnni valamivel, szeretnél valami látványosat csinálni mostanában?

Szeretnél kitûnni valamivel, szeretnél valami látványosat csinálni mostanában?
A kérdező hozzászólása: Semmi ilyen tervem nincs.
Hogy nincs ízlésed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!